מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- עצירה בירידה-צריכה עזרה דחוףלאה05/11/2012
שבועים מיום ניתוח השרוול סגרתי 15 קילו ,מאז עבר כבר שבוע שלא ירדתי בו בכלל,מה עושים??? אני קצת מבוהלת לא מבינה מה קרה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חחחח .להוריד 15 קילו בשלושה שבועות.
יגאל05/11/2012ולהיבהל זה מצחיק .וזלעיניין זה נורמאלי עצירה הזו אחריי ירידה משמעותית כזו וההמשך יבוא ובגדול בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה בפורוםרועי05/11/2012
שלום לכולם,
אני רק לאחרונה התחלתי לבדוק את הנושא ולהתלבט לגבי פיתרון ניתוחי. מדהים כמה אנשים ממהרים לחרוץ משפט לגבי הניתוח, גם כשהם לא יודעים כלום לגביו...
אני נזהרת עכשיו עם מי אני משוחחת על הנושא.
אני בת 40 עם BMI= 39. נ+2. שמנה כבר הרבה שנים וכמובן שעם השנים המשקל בעיקר עולה. ניסיתי כל מיני דרכים ושום דבר לא החזיק לאורך זמן.
אני שייכת לקופ"ח מכבי.
מאיפה מתחילים? איך בוחרים רופא?
יש למישהו המלצות?
יש סטטיסטיקות של הצלחה לאורך זמן של ניתוח קיצור קיבה ('שרוול') לעומת מעקף קיבה?
יש לי עוד שאלות אבל אני לא רוצה להפגיז... :-)
תודה על ההקשבה.
'חגית'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מתחילים
איציק05/11/2012היי חגית, אני התחלתי בזה שהלכתי למלב"י באסותא ושייך למכבי חשוב להיכנס לאתר שלהם ולקרוא על הכל ניתוחים ולראות, כמו כן לקרוא בפורום ולקבל מידע, חשוב לקרוא הרבה ולשאול שאלות
בהצלחה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוכה הבאה- תגובה
שולה זק05/11/2012שלום חגית
כחברת מכבי את יכולה עלעבור ניתוח בבית חולים ציבורי ותמורת השתתפות עצמית גם באחד המרכזים הפרטיים כמו אסותא, מדיקל סנטר, אלישע.
איפה את גרה ומה סוג הביטוח שיש לך.
רצוי לבחור מנתח שהקופה עובדת איתו ותקבלי אליו הפניה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לעשות שרוולשלומי04/11/2012
אני שוקל לעשות שרוול אבל אני לא יודע אם יאשרו לי
אני שוקל 87 גובה 1.70
וסובל מסכרת
האם יאשרו לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לעשות שרוול - תגובה
שולה זק05/11/2012עם BMI 30 אף אחד לא יאשר ניתוח. תיגש לדיאטנית. קח ברצינות את נושא שינוי הרגלי האכילה. שךב פעילות גופנית ותראה שתצליח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכה פסיכו סוציאליתאני04/11/2012
מי מבצע? המוקד של הכללית לא יודע, המרכז לבריאות הנפש בעיר שלי לא יודע? אז מי כן יודע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה פסיכו סוציאלית - תגובה
שולה זק04/11/2012מה שלי ידוע (כך אני עשיתי) תור לפסיכיאטר עם הפניה לניתוח ועל פי זה הוא יתן את חוות דעתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץץץץמורן04/11/2012
היי,
רציתי לשתף... שאחרי אינספור מאבקים בקופת החולים- תורים-בדיקות וכו'...
ביום רביעי שעבר צילצלו אליי מתל השומר ושאלו אותי אם אני רוצה לבגיע לתור ביום שלישי הקרוב {שזה עוד יומייםםם} כמובן שהסכמתי.. בכל אופן חלום שמתגשם.
ועכשיו אני לחוצה... מה צריך לעשות? ממה כדאי להמנע.. ? . וואו אני לא מאמינה שהיום המיוחל קרב ובא... תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשעה טובה - תגובה
שולה זק04/11/2012יופי חי! הרבה היו רוצים לקבל טלפון כזה.
ראשית הצטיידי בהרבה מצב רוח טוב.
אם את מעשנת - להפסיק לעשן.
דיאטת חלבונים כבר לא תעזור בשלב זה.
תקפידי להגיע לניתוח לפחות 8 שעות בצום מוחלט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מבוהלת ....אניה04/11/2012
קודם כל שלום רב , כיף לדעת שיש פורום כזה פורח ופעיל בנושא של קיצור קיבה .
יש לי כמה שאלות לגבי זמן ההמתנה לניתוח .
ביום רביעי 31.10 הייתי בפגישה אצל ד"ר גיא להט באיכילוב {הוא טוב?}
אחרי הפגישה הוא אמר לי שיצרו איתי קשר לגביי תאריך הניתוח ...
כמה זמן יכולה לקחת ההמתנה עד ניתוח ?
אני שואלת מתוך חרדה כי אחותי הגדולה הייתה לפניי 4 חודשים בתל השומר ועדיין לא נתנו לה תאריך לניתוח!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתנה לתור- תגובה
שולה זק04/11/2012שלום אניה,
התורים לבתי חולים הציבוריים קצת ארוכים עם המתנה יחסית ממושכת.
אין לי מידע מדוייק כמה זמן זה יכול לקחת. בהתחשב שזה סוף שנה תקציבית ולכל הקופות קצת "צפוף" בנושא כסף.
לאיזה קופה את שייכת ואיזה סוג ביטוח יש לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה והמלצה על מנתח
אניה04/11/2012הזמן כבר לא רלוונטי , הצלחתי להקדים את הניתוח מ15 בינואר ל25 לדצמבר ...
רצית לשמוע המלצות או דעות על ד"ר גיא להט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוקרטיה.מורי03/11/2012
כמו שהזכרתי בהודעות הקודמות - מועד הניתוח שלי נקבע ל22.11 בהר הצופים.
אני מבוטחת כללית פלטינום.
הגעתי לפגישה עם הדיאטנית בבית החולים כ-חודש לפני מועד הניתוח והופתעתי לגלות שיש עוד שלב שאני אמורה לעבור לפני הניתוח, מסתבר ששלב מכריע.
הדיאטנית אמרה שיש "מרפאת השמנה" , פרוייקט חדש של הקופה (פעיל מחודש יולי) שלאחר ביקור בה, ביקור הכולל פגישה עם הרופא, עובדת סוציאלית ודיאטנית (על שלב הדיאטנית אני יכולה לפסוח כי במקרה מדובר באותה הדיאטנית של בית החולים שנפגשתי איתה) ורק אחרי כל זה יתקבל האישור הסופי לניתוח.
לאחר ששמעתי את זה, מיהרתי לדבר עם רופא המשפחה שלי. הוא אמר שהוא מכיר את העניין החדש הזה, ושהמרפאה נועדה בעיקר למקרים בהם אנשים גבוליים מנסים להשיג אישור לניתוח וכביכול "ממציאים" מחלות נלוות. מסר לי שלא אתרגש ושהוא יסדר את זה בהקדם.
ואני שואלת - למה להערים קשיים? אני לא בBMI גבולי, אני עם כמעט 43 !!!
קיבלתי אישורים מכולם. מרופא המשפחה, מהרופא המנתח, אני בקריטריונים!
חשוב לי לציין, שחברה של המשפחה, בחורה עם BMI מעל 50 , עושה את אותו התהליך שלי, נמצאת באותה הקופה, עם אותו המנתח, קיבלה אישור מהמרפאה אחרי יומיים.
אני מחכה כבר מעל שבוע! ע"פ דברי הדיאטנית בבית החולים, אי הסדר עם המרפאה הזו, יכול לגרום לדחיית מועד הניתוח.
אני רותחת מעצבים. מי הוא אותו ד"ר במרפאת השמנה (בנינו, ידוע שהכל פה זה עניין של לחסוך כסף ומימונים) שיגיד לי לא?! כי המנתח שלי לא הניד עפעף ואישר לי מיד.
שולה, תעזרי לי... את מכירה את הנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירוקרטיה. - תגובה
שולה זק03/11/2012אכן קשה להילחם בבירוקרטיה הענפה בארצנו.
במקרה דנן - אני חולקת על דעתך.
טוב שיש מרפאה רב תחומים - חלום שאולי יתגשם בעתיד שבכל בית חולים תהיה מרפאה כזו הכוללת רופא, דיאטנית, עובדת סוציאלית ואחות מתאמת.
תתפלאי עד כמה אנשים כמוך וכמו חברתך, שעומדים בקריטריונים, מגיעים לא מוכנים לניתוח. לא יודעים מה השלכותיו , איך להתנהל לפני (דיאטת חלבונים), אחרי הניתוח מה לאכול, מתי לחזור לעבודה, פעילות גופנית וכו'. כך שקודם כל יבורך המעך הבריאטרי בהר הצפופים שכך נוהג.
ולעניניינו -- אין לי משג למה יש סחבת או טרטור. אולי "חבלי לידה" רוצה להאמין שתצליחי לברר הנושא ולהגיע לפגישה ולניתוח מוכנה.
שוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה אני על סף יאוש...
מורי04/11/2012בהמשך למה שסיפרתי - ישנן התפתחויות.
אתחיל בהבהרה - לא מדובר במרפאת השנה מטעם המחלקה בהר הצופים, אלא מרפאה של קופת חולים כללית.
רופא המשפחה שלי זימן אותי לפגישה עימו זאת לאחר ששוחח עם מנהל מרפאת ההשמנה החדשה, ונאמר לו כי לא מאשרים לי את הניתוח!!!
בפגישה נאמר לי כך - עיקרי הדברים:
רופא המשפחה שלי פתח בכך שאם אחליט בכל זאת לגשת לניתוח, בסופו של דבר הקופה תוציא לי את ההתחייבות (דרך מרפאת ההשמנה).
מסר כי עיקר פעילות המרפאה החדשה הזו היא, לא תאמיני, למנוע את הגעתם של מנותחים עתידיים לשולחן הניתוחים (כך אמר לי במילים האלה!) זאת מכיוון שקופת החולים כללית יוצאת בפרוייקט חדש בו יש להם אמונה כי אדם עם עודף משקל יוכל בלווי הצוות המתאים לרדת במשקל ללא ניתוח. אציין כי לעניות דעתי, לא במקרה, המרפאה "צצה" ואישורה מהווה תנאי לניתוח כמה ימים ספורים לפניו, אחרי כל הציפייה, אחרי כל הבדיקות וכל האישורים הנחוצים ולא בתחילת התהליך! אני טוענת שהכל פה עניין של שחיתות ופוליטיקה בתוך הקופה, המרפאה מנסה לקצור "הצלחות" של מניעת ניתוחים ובכך להצדיק את קיומה, זאת על חשבון נפש פגועה וצמאה לשינוי של המועמד!
כמו שאמרתי לך, חברתי קיבלה מהם אישור מיידי זאת מכיוון שהיא מעל גיל 30 ועם BMI מעל 60. אז מה היה כל חטאי?! שאני בת 23 עם BMI 43 ?!?! שלא חיכיתי עוד כמה שנים כדי לחלות בסכרת כמו אבי או להיות עם שומנים בדם? רק אם אגיע למצב של 170 קילו יאשרו לי בלי בעיות? הריי יש קריטריונים ברורים לא?! במקום להעריך ולהוקיר את החלטתי האמיצה לעבור שינוי בגילי הצעיר יחסית, פעם אחת ולתמיד בעניין המשקל העודף, שמים לי רגליים מכל כיון!
כמובן שהתנגדתי להצעת הרופא. (נו באמת, למה לעזאזל ישנה מחשבה שאדם ממהר להגיע לשולחן הניתוחים לפני שניסה אינספור פעמים לרדת במשקל ללא התערבות כירורגית?!) בסיום הפגישה נתבקשתי להעלות את כל הנאמר על הכתב, והרופא שלי יגיש ערעור לאותו ד"ר מנהל מרפאת ההשמנה, שלא אישר לי זאת כמה ימים לפני כן. פאטתי.
מסקנתי היא אחת: הכל כאן פונקציה של כסף כסף כסף. אני מאוכזבת, אני מותשת, אני מתוחה. עזרה בבקשה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת על החפירה, אבל..
מורי05/11/2012אני מגוללת את הסיפור הזה מעל דפי הפורום בכדי שמנותחים עתידיים מבוטחי כללית ידעו שיש מצב גדול מאוד שיתקלו באוזניים ערלות כמו שאני חווה עכשיו.
מעבר לכך, אשמח לשמוע ממך שולה האם נתקלת בדבר דומה כיו"ר עמותת משקל בריא והאם העמותה יכולה לסייע לי?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת על החפירה, אבל.. - תגובה
שולה זק05/11/2012אף אחד לא יכול להכנס לכיס של הקופות ולשיקולים בכספיים שלהם.
צר לי שקטנתי לעזור .
אז מוזמנת להתקשר אלי ונראה כיצד ניתן לקדם את הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה אני על סף יאוש... - תגובה
שולה זק05/11/2012מורי נראה לי שבסערת רגשות את עושה סלט מכל הנושא.
על פניו, נראה לי שההתנהלות נכונה.
את מוזמנת להתקשר אלי ואנסה להבין מה הבעיה ואיך מתקדמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה
מורי05/11/2012ההתנהלות ממש לא נכונה.
אתקשר מחר ואסביר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לשמוע - תגובה
שולה זק06/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמחתי
מורי06/11/2012לא אצטרך להתקשר זאת מכיון שהניתוח אושר, רק לאחר הגשת ערעור והתנצלות המרפאה. הכל בסדר.
תודה בכל אופן שולה יקירתי, אל לנו לשכוח שהחלק הקשה עוד לפנינו. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמחתי - תגובה
שולה זק06/11/2012שמחה בשמחתך....והדרך אל האושר רצופה חיוכים. חייכי ותחשבי חיבי - אז כלום לא יהיה קשה
אנחנו כאן איתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר03/11/2012
קראתי המון בנושא והמטריד הוא שיש תגובות באתרים מסוימים המגדירים את החודש הראשון כסבל בלתי אנושי המחסור במזון והחולשה.
האם נכון הדבר שבמשך חודש אסור לאכול אלה רק לשתות ?
אפשר הבהרה מתי ניתן להכניס אוכל מוצק?
תודה למשיבים.
אגב אני רוצה לבצע את הניתוח רק בשל הסיכוי להבריא ממחלת הסכרת שלדעתי הסיבוכים שלה הם איומים לעומת סיבוכי ניתוח קיצור קיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטה נבונה - תגובה
שולה זק03/11/2012שלום אמיר ממליצה שתקרא את מדור שאלות נפוצות ותקבל תשובה לשאלותיך. המדור הוא מאגר מידע בלתי נדלה.
כאבים זה משהוא אישי. אך באמת באמת לא סובלים מכאב בלתי נסבך ובטח לא כאב מתמשך.
ב 48 שעות ראשונות אחרי ניתוח מקבלי משככי כאבים ובבית טיפות אופטלגין על פי צורך.
שבוע ראשון מהניתוח שותים הרבה מים, מרק צח,קפה, תה, קצת ג'לי. לקראת סוף השבוע עבורים לגבינות רקות, מעדנים, מרק ירקות טחון, ובהדרגה מוסיפים קרקרים , פתית, ביצה טונה.תמצא תפריטים בשאלות הנפוצות. אט אט חוזרים לשגרת אכילה רגילה. אוכלים הכל רק קצת. אפשר להגיד שבטווח של 3 חודשים חוזרים לככלה רגילה לגמרי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא אסון ולא נעליים
אולגה הישנה03/11/2012זה משו שצריך להשלים איתו ולהבין שאתה עובר ניתוח שמציל לך את המצב הבריאותי ומן הסתם שום דבר לא הוקוס פוקוס... אז מפנימים שאלה ההשלכות והולכים לפי ההוראות וכמובן שאי אפשר לאכול דברים מוצקים בהתחלה. אתה עובר כריתה בבטן,זה לא משו שמחלים ביום... בכל מקרה, מה שעודד אותי בחודשים הראשונים זה הידיעה שאני מורידה במשקל ושאני הולכת להראות מדהים ולהיות בריאה :):) והאוכל המוצק מגיע בזמנו.. וגם לא תמיד יש חשק כל כך לאכול אוכל מוצק אבל חייבים אחרי זמן מה... בקיצור שום דבר לא קל ומהיר אבל שווה כל רגע, וזה יגיד לך כל משוורל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אמיר03/11/2012אם אני מבין נכון אז לא כפי שקראתי ששבועיים ראשונים רק מיים שבועיים הבאים מרק נוזלי ולאחר מכן גבינות רכות בלבד.
אגב האם היציאות הסדירות הופכות ליציאות בעיתיות של אחת לחודש ויציאות קשות במיוחד תוכלו להתיחס לכך?
אגב הרופא שלי אמר לי ואני מצטט " אילו היית אחי היתי עושה הכול למנוע ממך לעבור ניתוח שכזה עדיף תשאר עם הסכרת מאשר הסיבוכים הכרוכים בניתוח שכזה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשאילות
נילי04/11/2012בוקר טוב,
לפני שאולגה עונה -
לגבי יציאות - לפעמים יש שיבוש במערכת גם לאנשים שלא עברו ניתוח.
בשבועיים הראשונים "הכמות" תהיה פחות מהרגיל, אבל אין שום סיבה ליציאה פעם בחודש.
על מנת להצליח ולא לסבול חייבים להיות במעקב של דיאטנית. אז יש לך פיקוח וליווי צמוד בהתאם למצב האישי. מניעת עצירות - 3 מנות שומן ביום (כפית מיונז קל, סלט אבוקדו, כפית שמן זית במרק ירקות, חומוס, טחינה). בשלב יותר מאוחר - אגוזים לא קלוים. שתיית מים במידה מומלצת גם מונעת עצירות. אז אין ממה לפחדת.
לגבי רופא שאמר לך "עדיף להישאר עם סכרת" - אין לי מילים. לדעתי זה פשע. לא פחות ולא יותר. שאלתי את אותה שאלה עצל המנתח שלי ותשובה הייתה - האם היית אחותי היית מנתח אותח עוד לפני שנתיים !. פגשתי רופא אחד (שמן, אגב) שאמר לי "אני בחיים לא אעשה ניתוח שכזה כי אני אוהב לאכול". כנראה יש אנשים שלא מודעים על המהלך ועל כל הפרטים הקטנים, לכן הם חוששים ומפחדים, מן הסתם יש ביניהם גם רופאים.
אני אישית עוד לא פגשתי אף אחד שהיה מצטער על הניתוח כעבור חודשיים-שלוש.
שמור על עצמך, תזרום עם החיים, תהיה במעקב צמוד אחרי ניתוח - ויהיה טוב.
בהצלחה,
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנילי ענה על הכל. רק דבר אחד..
אולגה הישנה04/11/2012הרופא שלך מפגר, ואני ממליצה לך להחליף רופא בזריז.
הרופא שלי רק מתלהב מחדש כל פעם שאני באה אליו ומבסוט בשבילי ורק מפרגן ובהתחלה בכלל היה בהלם שהורדתי כל כך הרבה...
זהו. אל דאגה,תחשוב כמה כייף יהיה בלי סכרת :)
אה,והמסקנה שלי אחרי שנה היא ש-עכשיו פשוט נהנים מכל האוכל שיש לעולם להציע לנו בכמויות כאלה כייפיות שאתה אפילו תצחק על זה..
דוגמא טרייה של ממש: איך שנכנסתי הביתה עכשיו ראיתי 2 מגשים של פיצה! פעם, וואה וואה, הייתי מחממת 3 משולשים רק להתחלה ומשם כולנו יודעים לאן זה ממשיך..
היום, חיממתי לי משולש אחד, ווואלה אני מרגישה כאילו פירקתי שווארמה!!!!!!1 חחח אבל היה טעים ונהנתי מכל ביס ,וכמובן שלא שאני לא מרגישה מפוצצת מתה, כמו שרובנו היו מרגישים פעם.. פשוט תענוג :)
אה,וקולה עם פיצה? בכלל לא בא בחשבון.. אתה אפילו לא חושב על זה!
בהצלחההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיצור עימי קשר דחוף תגובה
שולה זק04/11/2012שלום אמיר,
אני מבינה את חששותיך והמערבולת בה אתה נצא.
אודה לך באם תיצור עימי קשר טלפוני.
חשוב מאוד שגורמים מקצועיים יגיעו לרופא שלך, כמובן בדרך המקובלת והדיסקרטית למען יבין את חשיבות הנושא הניתוחי בתחום הרפואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי שולה,שאלה נוספת..ליאת02/11/2012
1. תודה על המענה לכל שאלותיי...
2. ביום ראשון אני מתחילה דיאטת חלבונים למשך שבועיים, סביר שארד במשקל בתקופה זו.
שאלתי היא: מה קורה אם ביום הניתוח ה BMI שלי יהיה נמוך מ-35? האם יש מצב שלא ינתחו אותי?
תודה מראש,
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל חשש- תגובה
שולה זק02/11/2012ף אחד לא בודק לך BMI יותר. ה- BMI הקובע לניתוח הוא זה שרשום במכתב ההפניה של רופא המטפל.
המטרה של דיאטת החלבונים היא לגרום לירידה במשקל והקטנת הכבד השומני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוי כמה זמן לא כתבתי פה...אולגה הישנה02/11/2012
בוקר טוב לכולם! כמה כייף זה לראות את כל ההודעות של האנשים שהולכים לעבור ניתוח או עברו את הניתוח לפני זמן קצר.. אחח אתם לא יודעים איזה דרך כייפית מצפה לכם. השינוי בגוף, השינויים בהגדרה עצמית והשינויים בתזונה פשוט הולכים להפתיע אותכם...
אני שנה וחודש אחרי <לא להאמין שבכלל עברה שנה> ולא להאמין איך החיים השתנו. לפעמים אני בכלל שוכחת שהייתי שמנה, המוח מזכיר לי את זה כמובן כל פעם שאני מתלבטת בין מה לאכול והשרוול כמובן עדיין נמצא ומראה לי שחצי מנה של חצי מנה שווארמה זה מספיק חחחח...
בקיצור בהצלחה לכולם,ואין ספק שתצליחו... רק תשמרו על זה ובלי שטויות :)
אה וכמובן- משקל התחלה שלי:119 היום: 68 :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדלנו בשנה- תגובה
שולה זק02/11/2012גדלנו בשנה הכרונולוגית, אך את קטנת במימדייך. כל הכבוד.
גאה בך
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים? סיכות?דבק? שרוולענת02/11/2012
שלום
רציתי לברר במה משתמשים בניתוח בסיכות או בתפרים.האם זה תלוי במנתח?
מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם ומה זה דבק ביולוגי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים? סיכות?דבק? שרוול - תגובה
שולה זק02/11/2012בניתוח הפנימי בקיבה משתמשים בסיכות
בחתכים החיצוניים משתמשים בתפרים נמסרים או בסיכות תלוי בבית חולים ושיטת העבודה של המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופאים - צתפרים
ארי05/11/2012יש אלטרנטיבה לתפרים אם יש אלרגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעעד שהרופאים יענו - תגובה
שולה זק05/11/2012אני מניחה שיש פתרון למי שאלגרי ואני חושבת שיש סוגים שונ ים של אלריות.את הנושא יש לחבן ולברר עם המנתח והמרדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - אורך המעקף?? האם הכוונהליאת01/11/2012
למעקף קיבה רגיל? האם יש לי כמטופלת שיקול דעת בנושא? מה ההשלכות של האורך? הרופא כלל לא הזכיר את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - אורך המעקף?? האם הכוונה - תגובה
שולה זק02/11/2012זה נושא שיש להבהיר עם הרופא המנתח. לקבל הסבר מלא על הניתוח עצמו ועל ההתנהלות אחריו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליך שרוול בקפלןאני01/11/2012
במה שונה ההליך בקפלן מבתי חולים אחרים?
הבנתי שצריך שם המון בדיקות, כי הם יותר מקפידים, אילו בדיקות הם מוסיפים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליך שרוול בקפלן - תגובה
שולה זק01/11/2012לא ידוע לי על הליך מיוחד מעבר להליך הרגיל.
כל בדיקות הדם, שתן, צילום ושט-קיבה-תריסריון, צילום חזה. יש מצבים שדורשים גם גסטרוסקופיה, א.ק.ג. ובדיקה במאמץ. פגישה עם דיאטנית ועובדת סוציאלית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד 21 יום לניתוח...מורי01/11/2012
אני מתרגשת כל כך, ממש רוצה להתחיל פרק חדש בחיים, להגשים שאיפות, להגיע לתוצאות, להיות גאה בעצמי.
בטח כולכם מכירים את ההרגשה הזו שהגיעו מים עד נפש, שאתם באמת מרגישים שהמשקל "תוקע לכם את החיים".
קשה לקנות בגדים, קשה לעשות ספורט או סתם פעילות יומיומית בלי להתנשף, קשה להסתכל במראה לפעמים, קשה להיכנס להריון, קשה לישון, קשה להתאים את עצמך לקצב החיים...
אני שמחה שהגעתי להחלטה הזו קצת אחרי שחרורי מהצבא והאמת שגם הרבה בזכות השחרור נפל האסימון. מעבר לכך שהבגדים האזרחיים כבר לא עלו עליי, לא רצו לגייס אותי לשירות קבע. שרתתי במשטרת ישראל, כל כך אהבתי את מה שעשיתי, וכל כך אהבו אותי... אבל בסופו של דבר המשקל הכריע, ולא יכולתי לחתום ולהישאר...
עודף משקל חולני מונע מהאדם להגשים את הדברים הקטנים ביותר, עודף המשקל שלי הרס לי את החלום.
אני כל כך מחכה להעלות לכאן תמונה שלי במשקל אידיאלי, ובמדים.
בשם השם נעשה ונצליח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד 21 יום לניתוח... - תגובה
שולה זק01/11/2012בהצלחה מורי.
מעלה את הפוסט שלך באשלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה17 יום לניתוח מעקף+כיס מרה + בקע
ליאת01/11/2012בטבור.
מאוד חוששת מהדקה שאחרי היות ויש לי כח סבל של נמלה...
היום הודיעו לי על ההקדמה (18 במקום ב-20 לחודש) והיו לי דמעות בעיניים מהתרגשות ובלבול.
רק אתמול אמא שלי ניסתה להניע אותי מהניתוח והסבירה לי שאם אני אמות יהיה לה מאוד הקשה. בלעדיי..
שעה אחרי בעלי הסביר לי שוב שהוא לא מבין איך אני פועגת באיבר בריא (קיבה) ומטילה בו מום שסה"כ אני יפה ו-10ק"ג פחות יספיקו לי לרדת מהעניין (שוקלת 99 ק"ג,167 ס""מ)
כך שאני כבר ממש עייפה מהמצב בו אני צריכה לסחוב את כולם על הגב וגם להתמודד עם החששות הטבעיים מהניתוח..
טוב שיש אתכם ואת הפורומים הנוספים כדי לצבור כוחות ואופטימיות...
המון בהצלחה לך ולאיציק (שעתיד לעבור את הניתוח יומיים אחריי) ובכלל לכולם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
איציק01/11/2012ליאת, כ"כ שמחתי שהקדימו לך את הניתוח אני מחזיק לך אצבעות ומאחל לך את הכי טוב שיכול להיות, בעלך אמר את מה שאמרתי לך יום קודם כמה שאת יפה, ואחרי נהיה שנינו עוד יותר יפים מילא יפים אבל חתיכים וללא בעיות בריאותיות ב"ה.
אנחנו נעזור אחד לשניה במשך כל הזמן נעשה ונצליח.
להשתמע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמן..
ליאת01/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה לכולם!!!
מורי02/11/2012בריאות בריאות בריאות.
זה מה שחשוב באמת.
כל השאר, הבל הבלים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
איציק02/11/2012איפה את עושה את הניתוח, ומי מנתח אותך, ואיזה סוג ניתוח את עושה שרוול או מעקף
בכל מצב שיהיה בהצלחה והרבה בריאות ואושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיציק
מורי02/11/2012אני עושה ניתוח שרוול בהדסה הר הצופים אצל ד"ר נחום בגלייבטר מנהל היחידה הלפרוסקופית. לקחתי אותו שר"פ.
תיכף תגיד לי שגם אתה ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסותא
איציק02/11/2012היי מורי אני עושה את הניתוח אצל דר' סקרן באסותא בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה למורי ואיציק תגובה
שולה זק02/11/2012שניכם עם מנתחים מעולים.
השאר בידיים שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה יקרה
מורי03/11/2012מחזקת כהרגלך :)
בהצלחה לך איציק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני....
לוליאולי03/11/2012מתנתחת עוד 3 שבועות, אצל בגלייבטר בה"צ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה - תגובה
שולה זק03/11/2012כמובן בידיים טובות. נא להקפיד על מעקב דיאטנית. שהיא הילה שלנו מהפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהאסתי01/11/2012
הי , אני עובדת בבתי ילדים בקיבוץ כשהשתחררתי מבית החולים נתנו לי שבועיים ימי מחלה מיום שחרורי ,נאמר לי גם שאם אני עובדת בעבודה קלה ומשרדית לדוגמא אין בעיה, אבל כמו שאני עובדת מומלץ שלא לפחות 3-4 שבועות אני מרגישה לחץ לחזור אבל מפחדת שלא אפגע בניתוח עברתי מעקף עם 8 כניסות לפרסקופיות תיקון בקע והוצאת טבעת ואורך המעקף 1.5 מטר מעי אשמח אם תעזרו לי בהבנה ברור לי שההלטה לא תהיה על בסיס זה בלבד אלא גם ההרגשה שלי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה - תגובה
שולה זק01/11/2012אסתי שלום,
החלמה היא מאוד אישית.
נכון שעבודה משרדית קלה מאפשרת חזרה אחרי שבועיים. מציעה לך להתייעץ עם רופא המשפחה. לעניות דעתי עליך להחלים לפחות 4 שבועות כי לעבוד עם ילדים, להתכופף ולהרים אותם, זה לא פשוט. חבל שתגרמי לעצמך נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)