מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- כמה שאלותמורי09/12/2012
עברתי שרוול לפני 3 וחצי שבועות. מרגישה מעולה בסך הכל... השבוע התחלתי הליכות, משתפרת מפעם לפעם.
התחלתי עם 110 ק"ג על 160 , כרגע שוקלת 99. נשקלת כל שבוע, והשבוע ירדתי רק קילו. קצב הירידה בסדר?
דבר שני.. שוקלת להתחיל להשתמש בנורמלקס עקב יציאות לא סדירות בכלל ועם קושי גדול... מישהו התנסה בזה? לוקחים את זה רק כשמרגישים צורך או באופן תדיר? הבנתי שזו אבקה שמוהלים עם מים... יש לזה טעם?
תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
שולה זק10/12/2012הירידה במשקל היא אישית לכל אחד. כל אחד והקצב שלו. אין תחרות. חשוב להתמיד ולהקפיד לאכול לפי הנחיות דיאטנית, כל 3 שעות מנות קטנות, ללעוס היטב ולשתות בין לבין הרבה.
לגבי הסדרת היציאות מומלץ להתיעץ עם הרופא מטפל או הרוקח. רצוי שתהיה יציאה סדירה כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים איומים ברגליםדנה09/12/2012
אני שבועיים לאחר מעקף ויש לי כאבים איומים ברגליים בכל מצב . אם בהליכה. ישיבה ומנוחה. לאחרונה יתוסף כאב חד באיזור קו הביקני ברגל ימין. עד כדי שאני מתחילה לצלוע .
האם הסמפטומים מוכרים . ואם כן כיצד להשתחרר מהם.
בברכה
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים איומים ברגלים - תגובה
שולה זק09/12/2012בוקר טוב דנה,
לגשת בבקשה לרופא המשפחה להתיעץ ואם יש צורך להתקשר לרופא המנתח.
קווה שאת בכל זאת מרגישה יותר טוב עכשיו. בכל מקרה לא להזניח ולפנות לרופא.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יורדתדנה09/12/2012
אני שבועיים לאחר ניתוח מעקף קיבה עם משקל התחלתי 87 ק"ג. ירדתי רק 1 ק"ג הייתכן?
שותה מים ומרק. אוכלת גרבר וחצי גבינה. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ה- BMI - תגובה
שולה זק09/12/2012משקל התחלתי של 87 קילו??? מה ה- BMI שלך?
הירידה במשקל היא יחסית למסת הגוף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשני 29שני108/12/2012
אני נותחתי בידי דר ספיבק לפני חודש וחצי בתל השומר.את בידים טובות הוא רופא מצוין ותשאלי אותו כל דבר שלא ברור הוא יענה לך אין כמוהו אני מרוצה ממנו .שיהיה לך בהצלחה ב16.12 בניתוח.החלמה מהירה שני1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
עדינה10/12/2012האם תוכלי להגיד לי כמה זמן המתנת לניתוח בשיבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשולה שלוםשני108/12/2012
אני אחרי חודש וחצי לאחר ניתוח שרוול ירדתי כעשר קילו ונתקעתי במשקל.אני אוכלת מה שהדיאטנית המליצה לי ובקושי ירדתי קילו מאז שהיתי אצלה לפני שבועיים האים זה בסדר או לחזור לתפריט הנוזלים כדי לרדת יותר .יש לצין שאני עושה הליכה כשעה כל יום וגם מכשירים ברחוב שמותקנים .שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולה שלום - תגובה
שולה זק09/12/2012הירידה היא גם יחסית למסת הגוף. לא ציינת מה ה- BMI ההתחלתי שלך.
מאחר ואת משלבת פעילות גופנית וזה מצויין - את "בדרך" הופכת תאי שומן לתאי שריר, שמטבע הדברים כבדים יותר .
אני משוכנעת שאת חשה שגופך עובר שינויי ומעצב עצמו ויש ירידה בהקפים, למרות ששבועיים אין תזוזה במחוג המשקל.
בכל מקרה, את מוזמנת תמיד ליצור קשר עם המנתח ועם הדיאטנית, כך שתהיי רגועה.
שבוע טוב והצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנותחת חדשהאיריס07/12/2012
נותחתי ביום ראשון ע"י ד"ר מינץ המקסים ובינתיים מרגישה בסדר עם כאבים במיוחד באזור של התפר הראשי בבטן. האם זה שכיח לכאבים באזור הזה? ושאלה נוספת התחלתי לשתות ולאכול מוצרי חלב נזילים ויש לי קצת לחץ בכיבה אחרי, האם זה שכיח גם? עוד שאלה יש לי יציאות רכות מאוד מאוד כבר מהיום השני לניתוח בין פעם לפעמיים ביום האם זה תקין ?תודה איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בסדר
נילי07/12/2012היי איריס, אני שנה אחרי ניתוח, וזוכרת אותן התופעות. גם לי היה מציק חתך ליד הטבור, זה יעבור אחרי הורדת סיכות. לחץ בקיבה - כל עוד זה לא כאב ממש - גם זה בסדר. יציאות - נראה לי שאת במצב טוב מאוד. מה שאת אוכלת - זה מה שיוצא. יש אנשים רבים שסובלים מעצירויות. תמשיכי לשתות מים ולעקוב לאחר התפריט שקבלת. אני בזמנו שתיתי מרק צח של עוף ובקר (לגוון את הטעם ולקבל עוד חלבונים).
תרגישי טוב, החלמה מהירה !
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה - תגובה
שולה זק07/12/2012איריס את בסדר גמור.
תקראי את דבריה של נילי. נתנה לך תשובה מלאה.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איריס08/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיריס
שני108/12/2012אני נותחתי לפני חודש וחצי ואני מאושרת מה שאת מרגישה זה ככה בהתחלה תואכלי לאט ולא בכמות.וכך לא תרגישי כאבים.בקשר לתפר זה יעבור אחרי חודש ותרגישי מאושרת ברוך הבא למחלקת ההחלמה ושתהיה לך החלמה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
איריס09/12/2012כיף לחלוק את ההרגשות עם אנשים שעוברים את מה שאני מרגישה "על בשרי". היום הרבה יותר טוב התחלתי ללכת ברגל היה קצת מעייף שחזרתי הביתה אבל היה שווה איזה יום חמים היום וכיף להיות בחוץ קצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקף קיבה לאחר שרוולאלמונית07/12/2012
עברתי לפני שנה ושלושה חודשים ניתוח שרוול ברמבם. אני סובלת עוד לפני הניתוח מבפלוקס מאוד קשה. הוצע לי בתחילה מעקף קיבה אבל חששתי מאוד והעדפתי שרוול. לאחר ייעוץ עם המנתח הומלץ לי לעבור מעקף קיבה לאחר השרוול עקב הריפלוס. אני שייכת לקופת חולים לאומית. האם תהייה בעייה לקופה לאשר לי ניתוח מעקף קיבה לאחר השרוול עקב הריפלוקס הקשה?
האם המעקף פשוט יותר לאחר השרוול? או שהוא ניתוח בפני עצמו גם אם לא הייתי עוברת את השרוול?
מהם הסיבוכים במעקף קיבה שאינם מופיעים בשרוול?
האם אני צריכה להיות בהמתנה בתור זמן רב למעקף קיבה למרות שעברתי שרוול באותו בית החולים או שהתור קצר יותר.
אשמח לתשובות מהירות ומלאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקף קיבה לאחר שרוול - תגובה
שולה זק07/12/2012חבל מאוד שלא שמעת להמלצת המנתח ולא עברת מעקף."על חלב שנשפך לא נבכה עכשיו".
אם יש מכתב מהמנתח שממליץ מבחינה רפוארית לעבור מעקף, סביר להניח שהקופה תאשר.
אל תשכחי ניתוח זה ניתוח הכולל הרדמה והתאוששות, כמו כן אל תשכחי שאת זמן יחסית קצר אחרי ניתוח אחד, כך שההתאוששות יכולה להיות ארוכה יותר. הסיבוך שיכול להיות לאחר מעקף זה דליפה מההשקות וכמובן הסיבוכים הרגיליים אחרי כל ניתוח.
מאחלת לך הצלחה והחלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקף קיבה לאחר שרוול - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה13/12/2012שלום רב,
לגבי הקופה אין בעיה לאשר את הניתוח מאחר והוא מתבצע לטיפול בבעיה רפואית חמורה (רפלוקס).
לגבי התורים, לצערי הם אכן ארוכים
לגבי הניתוח עצמו - אנחנו מבצעים ניתוחי מעקף קיבה בתולים או לאחר שרוול, באופן שגרתי בבית חולים רמב"ם. לגבי הסיבוכים כמו שנאמר וכפי שהוסבר על ידי המנתח (דליפה מקו סיכות, דימום, זיהום, תסחיף ועוד) בסופו של דבר הסיבוכים הינם באחוזים נמוכים והתועלת של הניתוח לטווח הארוך הינה עולה עליהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלרויטל05/12/2012
הייתי מבקשת לדעת אייך אפשר לעלות במשקל כל כך הרבה?
הרי הקיבה קטנה ל-50 סמק . האם היא יכולה להתרחב חזרה לממדים כל כל גדולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל - תגובה
שולה זק05/12/2012כל כך הרבה??? מה זה הרבה? ביחס למה?
שאלתך לא ברורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה13/12/2012בהחלט אפשר לעלות במשקל לאחר ניתוח שרוול או מעקף קקיבה. בספרות האחוז עומד על 20%. המנגנון יכול להיות אחד משניים: התרחבות הקיבה עקב אכילה מאולצת או שתיית גזים, או אכילת ממתקים ונשנוש.לרוב מנותחים שאינם במעקב המנתח והצוות שלו ושלא עשו את המהפך בראש, הם בסיכון יותר לעלות במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהרויטל05/12/2012
היי
הייתי מבקשת לדעת אם משהו ממליץ לבצע ניתוח אצל דר' ניסים גירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה - תגובה
שולה זק05/12/2012דר' גירון הוא מנהל מחלקה כירורגית בבית חולים פוריה ומנתח גם באסותא לב המפרץ. הוא כירורג בכיר ומנוסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר גירון
אסתי05/12/2012אני עברתי ניתוח אצל דר גירון מעקף קיבה ב21/10 השנה ,מאד ממליצה הוא רופא שאומר את האמת ,מסביר ברהיטות ובכנות את כל הסיכונים אבל גם את הסיכונים שלהישאר במשקל הגבוה הוא בודק איך מתנהלת ההתאוששות בזמן השהות בבית החולים ולאחריו גם בפורום שלו הוא עונה כמעט במיידי מקסימום יום .בקיצור אם לעבור כזה ניתוח משנה חיים אז אצלו !!!בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לאחר ניתוח שרוולשרית05/12/2012
עברתי ניתוח שרוול אצל ד"ר רזיאל לפני כחודש וחצי (בתאריך 21 לאוקטובר 2012).
מרגישה טוב ויורדת בקצב מספק:
BMI התחלתי: 38.
BMI כרגע (6.5 שבועות אחרי): 33.6.
כבר כשבוע לאחר הניתוח התחלתי לעשות צעדות רגליות ומאז אני מתמידה כ-5 פעמים בשבוע, במהירות ממוצעת של 5 קמ"ש למשך 45 דקות.
בנוסף, רציתי להתחיל אימון שרירים\כוח כלשהו.
חשבתי על פילאטיס מכשירים.
שאלתי: האם פילאטיס מכשירים אכן מומלץ ויעיל למנותחי שרוול למטרת חיטוב, עיצוב ומניעת עודפי עור?
ואם כן - האם כבר מותר להתחיל ? (כאמור, 6.5 שבועות לאחר הניתוח)
האם יש צורך ליידע את המדריכה מראש לגבי הניתוח ולהזהר מתרגילים מסויימים ?
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לאחר ניתוח שרוול - תגובה
שולה זק05/12/2012כל פעילות גופנית מבורכת, הליכה, שחיה, מכשירים מכון כושר בכלל.
לגבי תרגילי מכשירים קשים, כדאי להמתין עוד חודש לפחות להחלמת התפרים (הפנימיים).
ברור שאת צריכה להגיד למאמן הכושר שעברת ניתוח ובהתאם גם יתאימו לך תכנית אימונים לחיזוק השרירים , עיצוב הגוף. כל פעילות גופנית עוזרת למיצוק העור. המיצוק תלוי בהרבה גורמים נילווים - גנטיקה, כמה קילוגרמים ירדו, גיל וכמובן פעילות גופנית..
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטנית לאחר ניתוח מעקף קיבהשני2905/12/2012
שלום,
בתאריך 16/12 אני אמורה להתנתח. אני הולכת לעבור את הניתוח במדיקל סנטר הרצליה בעזרת כללית פלטינום בהשתתפות עצמית.השאלה שלי היא האם עליי לפנות לדיאטנית פרטית בתשלום או שיש דרך קופ"ח דיאטנית?
כמה זמן אחרי ניתוח עליי להיפגש איתה?
לעזרתך אודה
שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטנית לאחר ניתוח מעקף קיבה - תגובה
שולה זק05/12/2012שלום לך,
שיהיה בהצלחה,
מי מנתח אותך במדיקל?
אני בטוחה שיש שם דיאטנית שתלווה אותך בתחילת הדרך.
תבררי את הנושא במקום. תפריט והנחיות תקבלי, זה בטוח.
היה ואין מעקב דיאטנית תהיי עימי בקשי ונמצא לך המשך מעקב לפי אזור מגוריך.
המשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח במדיקל סנטר
שני2906/12/2012היי שולה,
הרופא שלי הוא ד"ר ספיבק.
אנסה לברר לגבי דיאטנית במדיקל סנטר.
תודה לך על המענה המהיר.
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח במדיקל סנטר - תגובה
שולה זק06/12/2012נפלא שני,
את בידיים מעולות ויש דיאטנית שם ותקבלי את היחס הטוב ביותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לקיצור קיבה וכיס מרההודיה04/12/2012
שלום שמי הודיה בת 25 הייתי שוקלת 140 קילו ועכשיו אני שוקלת 84 קילו הגובה שלי 162ס"מ אני שנה ועשר אחריי שרוול ועברתי לפני 12 ימים ניתוח כיס מרה בעקבות אבנים וחול בכיס רציתי לדעת
איך זה שבניתוח של הקיצור ההתאוששות מהניתוח היתה יותר קלה ובניתוח הזה ההתאוששות יותר קשה
בקיצור אחריי שהורידו לי את הסיכות הרגשתי יותר טוב בלי כאבים ועכשיו אחריי שהורידו לי עדיין יש לי כאבים חזקים כשאני קמה מהמיטה בבוקר יש לי כאבים מדי פעם שאני נוגעת בבטן
ומה מותר לאכול עכשיו אחריי הניתוח של הכיס מרה
אמרו לי שאסור לאכול טחינה,אבוקדו ועוד כמה דברים שאומרים שהם בריאים ושיש בהם ברזל וויטמינים
אז מה אפשר לאכול שיהיה את הויטמינים שצריכים.
תודה הודיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לקיצור קיבה וכיס מרה - תגובה
ד``ר דוד גויטיין05/12/2012באמת קצת מוזר שאת מרגישה פחות טוב אחרי ניתוח כריתת כיס מרה. אולי זה קשור לדופן הבטן הדק יותר או לטכניקה ניתוחית שונה (נותחת ע"י אותו צוות?). בנוסף, עקב שינויים רציניים שעבר גופך, ייתכן שאת מגיבה אחרת לניתוח זה.
ללא קשר, לאחר כריתת כיס מרה לא אמורות להיות לך הגבלות תזונתיות (לעומת לפני ההוצאה בה היית אמורה לשמור על דיאטה דלת שומן). תבררי שוב אצל המנתח לגבי הנחיות אלה, כי אולי יש לו סיבות משלו להמליץ כפי שרשמת.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקף או שרוולענת04/12/2012
הי
אני קוראת הרבה בפורום ונראה לי שבניתוח מעקף סיכויים טובים יותר להשאר רזה לתמיד.
האם אני צודקת? אם כן מדוע עדיין עושים שרוול?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי ניתוח - תגובה
שולה זק04/12/2012שלום שירה,
קיימים 4 סוגי ניתוח - טבעת, שרוול, מעקף קיבה ומעקף תריסריון.
הניתוחים הם כלי/אמצעי לעזור לרדת במשקל ולשמור על התוצאות לטווח ארוך.
הסיכוי להצליח הוא בשינוי הרגלי האכילה ואורח החיים. ללא שני דברים אלו - אחרי תקופת "ירח הדבש" (בעך שנתיים) מתחילים לעלות במשקל.
את הניתוח יש להתאים למטופל על פי ההסטוריה הרפואית, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, אורח חיים - כך ניתן להגיע לבחירה המתאימה.
אני למשל, עברתי לפני למעלה מ 11 שנים ניתוח מסוג SRVG - טבעת סטטית סיכות ורשת. הפנמתי שינוי בהרגלים ואני פחות 70 קילו מבלי להשמין. אחרים כבר עברו ניתוחים חוזרים. אין הוקוס פוקוס - גם עם ניתוח צריך לחשוב ולהתמיד באכילה נכונה ובריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקאות מוגזיםסיגי03/12/2012
שלום רב,
אני שנה וחודש לאחר ניתוח שרוול, רציתי לדעת האם ניתן לשתות משקאות דיאט מוגזים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקאות מוגזים - תגובה
שולה זק04/12/2012שלום יגי,
לא מומלץ לשתות משקאות מוגזים בכלל. המשקאות הנ"ל מנפחים ותופסים נפח. אם אינך יכולה לוותר על שתיה מוגזת, לגמי מידי פעם כוס. לא הייתי ממליצה להפוך זאת לחלק מהתפריט היומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני עומדת לניתוח מעכב כבהmitra02/12/2012
אני עומדת לניתוח מעכב כבה בבית חולים אסף הרופא ו ישלי תבעת בכבה רציתי לדת מי הם הרפאים מיתמחים בניתוחים העלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עומדת לניתוח מעכב כבה - תגובה
שולה זק03/12/2012אני אישית לא יודעת מי המנתחיםבאסף הרופא, אך בטוחני שהם כירורגים בכירים שהתמחו בתחום קיצורי קיבה - כמו כל הרופאים בשאר בתי החולים בארץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)