מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- שאלותעדי09/12/2007
שלום רב
אני בן 26, שוקל כמאה עשרים וחמשה ק"ג, מיותר לציין שזה מאד מאד מכביד עלי, בילדותי הייתי רזה, ובשנים האחרונות המלאתי, וזה מפריע לי בשינה, בתפקוד היום יומי.
להערכתי איני אוכל כ"כ הרבה, אני אוכל הרבה קמח, עוגות וכדומה. בזמנים שאני אוכל מסודר ולא משתולל עם לחם ועוגות, אני מוריד לא רע.
הבעיה הוא, שלא נראה לי שיהיה קשה לשמור על משקל נורמלי פעילות וכדומה, כשאצטרך לשמור, ולא כשאצטרך להוריד, הסבל הדיאטתי מוריד ממני את כל היכולת לשמור.
האם מתאים לי הניתוח? ואם כן, איפה ובאיזה מח' עושים את הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הוקוס פוקוס
שולה זק09/12/2007שלום עדי
ציינת את משקלך אך ללא הגובה - שהוא נתון הכרחי לחישוב ה - BMI שלך.
בכל מקרה, גם אם תמצא מתאים לניתוח, עליך לדעת שניתוח לא פותר אותך ממשמעת עצמית ושיתוף פעולה לתזונה מבוקרת ונכונה.
האם ניסית בעבר לקבל יעוץ של תזונאית ובשילוב פעילות גופנית לרדת במשקל באופן מבוקר ולשמור על הירידה לאורך זמן?
בברכה,
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מתאימה לניתוח קיצור קיבהשלי06/12/2007
שלום לכם, ברצוני לדעת האם אני מתאימה לעשות ניתוח לקיצור קיבה אני בת 36 והגובה שלי הוא 159 והמשקל שלי הוא 84 כך שאני צריכה לרדת מינימום 30 קילו כדיי להיות במשקל הרצוי שלי אנא ממכם אם אני כן מתאימה אז למי אני צריכה לפנות? כמה עולה לי ? האם יש השתתפות מקופת חולים ( אני חברת בלאומית ) ניסיתי את כל הדיאטות שיש ללא הצלחה מחכה לתשובה בתודה נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנ"ל
שרי06/12/2007אני בת 20 משקלי 85 וגובהי 165.
אני גם רוצה לדעת אם אני עומדת בקריטריונים (אני בקופת חולים מכבי)
ואם לא האם אפשר לעבור את הניתוח באופן פרטי וכמה זה יעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוחי קיבה וקריטריונים
שולה זק06/12/2007שלום רב,
הקריטריונים לניתוחי קיבה נקבעו על ידי אירגוןם הבריאות העולמי ואומצו על ידי משרד הבריאות.
הניתוחים נמצאים בסל הבריאות, כך שהם ללא עלות כספית למי שנמצא מתאים ועומד בקריטריונים שהם:
BMI 35 - 40 - עם מחלות נלוות (לחץ דם, בעיות לב, סכרת ןעוד)
מ - BMI 40 ומעלה זכאי כל אחד.
על פי הנתונים שנתת אינך עומדת בקריטריונים לניתוח.
הייתי ממליצה לפנות לתזונאית שתתאים לך תפריט בשילוב פעילות גופנית ובטוחני שעם רצון והתמדה תצליחי להוריד במשקל ואף לשמור על התוצאות
בברכה,
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריוטריונים- תגובה
שולה זק25/04/2014הקריטריונים לניתוח הם ברורים ונקבעו על ידי אירגון הבריאות העולמי.
אינך עומדת בקריטריונים כך שאינך יכולה לעבור ניתוח.
זה לא "ניתוח כבקשתך" ולא ניתוח קוסמטי ואין ניתוחים פרטיים בתחום למי שלא עומד בקריטריונים שנקבעו.
ממליצה לאמץ אורח חיים בריא ולשנות הרגלי אכילה בעזרת תזונאית ושילוב פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת לדעת פרטים לגבי הניתוחים טבעתדורית06/12/2007
שמעתי על הניתוח לראשונה בשבוע שעבר ורציתי לדעת:
לפי מה קובעים את סוג הניתוח?
מה הסיכונים?
כמה זמן עורך הניתוח?
תוך כמה זמן ניתן לקבל תור לניתוח?
וכמה זמן ההחלמה ממנו ? כלומר כמה זמן צריך להעדר ממקום עבודה?(דבר משמעותי עבורי)?
תודה דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחי קיצור קיבה
שולה זק06/12/2007שלום דורית
שאלותיך מאוד כלליות וגם מאוד אינדיבידואליות כי כל אחד עם קצב החלמה שונה וירידה שונה במשקל.
לא נתת פרטים על גבהך ומשקלך.
נשמח לענות לשאלותיך בהמשך
בברכה,
שולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי לגבי ניתוח טבעת
דורית07/12/2007שולה שלום
בקשר לקריטריונים
משקלי הוא 100 ק"ג
והגובה 159
האם אני מתאימה לעבור ניתוח דרך קופת חולים ?
ביקרתי באתר והתיעצתי עם רופאת משפחה שהפנתה אותי לכירורג אני מבינה שלצורך הניתוח לא כל כירורג מתאים .
אני חברת קופת חולים מכבי גרה באיזור פתח תקווה , רמת גן או תל אביב.
ורציתי לדעת אם יש לך רופאים שאת יכולה להמליץ עליהם?
ואני שמעתי שלפני שהקופה מאשרת ישנם בדיקות רבות שצריך לעבור האם את יכולה לפרט לי איזה בדיקות ואיך ניתן לקצר כמה שאפשר את התהליך.
ולגבי ההקאות שלאחר הניתוח האם זה חלק שכל אחד עובר והאם ניתן לימנוע את ההקאות?
מה הסכנות בניתוח צינור ואיך מתבצע?
איך מחליטים למי לעשות ניתוח צינור ולמי טבעת?
והאם ניתוח צינור יותר מורכב ואף מסוכן?
אני שואלת הרבה שאלות כי מרגע ששמעתי על הניתוח לא נותנת לי מנוחה האפשרות שיש אופציה לחיים יותר טובים ומשתוקקת לעשות אותו כמה שיותר מהר אני בטוחה שאת מבינה שחיים של אדם שמן הם קשים ביותר מבחינה זו וכמה אפשרות כזו יכולה לשנות את החיים בכל רגע ורגע מקווה שתוכלי לענות לי על רוב השאלות.
שוב תודה דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לרופא כירורג בריאטרי
שולה זק09/12/2007רופא כירורג בריאטרי הינו רופא שהתמחה בניתוחים לקיצור קיבה.
באתר העמותה תמצאי את שמותיהם של המנתחים בכל המרכזים.
עליך לברר עם הקופה לאיזה בית חולים את מקבלת התחייבות.
הנך ב - BMI של 39.5.
אכן רופא בריאטרי יפנה אותך לסדרת בדיקות באם תמצאי מתאימה לניתוח
בברכה,
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פסיכאטרי כתנאי לניתוחאני04/12/2007
שלום רב
חודש הבא אני אגיע למומחה לקבלת יעוץ בנוגע לסוג הניתוח המתאים לי ( טבעת, שרוול או מעקף)
BMI 38.5 +כולסטרול לחץ דם ותת פעילות בלוטת התריס.
קופח מוכנה לממן את הנושא בתנאי שאעבור אבחון פסיכיאטרי.
האם מדובר בהליך שגרתי או שכולם נדרשים כך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ פסכיאטרי
פרופ` אחמד מחג`נה04/12/2007שלום לך
אחת הבדיקות שהחולה צריך לעבור לפני ניתוח בריאטרי זה בדיקת פסכיאטר. כולם צריכים לעבור את זה באופן שגרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית03/12/2007
באילו מצבים בדרך כלל מומלץ ניתוח קיצור קיבה?
כמה זמן ההחלמה מניתוח כזה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיצור קיבה
שולה זק03/12/2007שלום שרית
הניתוחים לקיצורי קיבה נועדו לאנשים הסובלים מהשמנת יתר חולנית וכל דרך אחרת להורדה במשקל, לא הניבה ירידה במשקל לאורך זמן.
ארגון הבריאות העולמי קבע קריטריונים ברורים להשמנת יתר חולנית.
הניתוחים כלולים בסל הבריאות.
בברכה,
שולה זק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת לעבור ניתוחשירה01/12/2007
אך מאוד מאוד מאוד מפחדת. אני בת 30 גובהי 1.56 ומשקלי (מהפעם האחרונה שבדקתי ואני מקווה שאני לא עושה לעצמי "הנחות"..) הוא 100 ק"ג כך שלפי מה שהבנתי אני בקריטריונים לניתוח. מה שכן אני רוצה להבין מדוע קיבלתי תגובות של פחד ואימה מאנשים שסיפרתי להם כי אני מעוניינת בניתוח קיצור קיבה? כולם לא הבינו למה לי לעבור את הסבל הזה? למה סבל? ועכשיו שאני שמנה זה לא סבל? אני ממש חולה בגישתי לאוכל. אני יכולה לאכול ללא היכר מצאת החמה עד צאת הנשמה עד שאני לא מרגישה טוב..... והתאווה היא לא למתוק , בכלל לא אלא ליותר גרוע, ללחם למאפים ולצלחות גדושות עד כדי גועל! אני רוצה הסבר בבקשה לגבי המהלכים עד הניתוח כלומר איזה בדיקות עלי לבצע , כמה זמן עד שקובעים תור לניתוח, כמה ימים צריך בכדי להתאושש ומה הכוונה שכל ארוחה היא למשך 4 שעות?!? (זה מה שהבנתי ממנותחים שכתבו בפורום אחר..) ומה הכוונה לפתוח ולסגור את הטבעת? מצטערת אם הלאתי אתכם ביותר מדי פרטים ושאלות. ...ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים לניתוח
שולה זק01/12/2007שלום שירה
כתבת יפה ותארת את הצצב בו את נתונה. "סבל" וכל מיני ביטויים בסגנון הם מיתוסים שאנחנו מקווים יעברו בהקדם מהעולם בקשר לניתוחי הקיבה למיניהם.
אשמח לענות לכל שאלה נוספת בתחום ההרגשות, התלבטויות והתנהגויות לפני ואחרי ניתוח.
לגבי סוג הניתוח וכל הפן הרפואי עליך לפנות לרופא המטפל שיפנה אותך לכירוג בריאטרי שיסביר לך את כל הנושא.
בכל שאלה תוכלי לפנות אלי לנייד 050-6233250
בברכה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שולה, שוב שירה...
שירה02/12/2007שולה שלום ותודה רבה על תגובתך באמת נכנסתי לאתר ובטחוני התחזק אני אפילו שמחה לבשר כי נקבע לי תור לכירורג להתייעצות ולקביעת תור לניתוח טבעת, לאחר שהאחות מדדה לי גובה ומשקל וחישבה כי ה bmi שלי הוא 42.8 והניתוח נכלל בסל הבריאת ,למרות שאני מודעת היטב למצבי.. עדיין היתה בליבי תקווה קטנה קטנטנה (ולא סיפרתי לאף אחד..)שתגיד לי הרופאה.." לא את לא עד כדי כך שמנה בכדי לעבור ניתח.." חחחח מצחיק .. בכל אופן, אני די נחושה בדעתי לעבור את התהליך אני יודעת ומאמינה כי זה ישנה את חיי לטובה. ולמזלי את לי את תמיכת בני משפחתי .
תודה על הכל! מבטיחה לעדכן בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעד אחר צעד לכיוון ההצלחה
שולה זק03/12/2007שלום שירה
שמחתי לקרוא שאת בדרך הנכונה מבחינתך ובטוחני שתצליחי במשימה לשנות אורח חיים, הרגלי אכילה וחשיבה ולהגיע למשקל רצוי.
תמיד אשמח לעזור בכל שאלה, התלבטות או קושי (גם זה לא חסר).
בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה בניתוח
פרופ` אחמד מחג`נה04/12/2007הבעת מאוד יפה את רגשותייך. בתור מנתח אני נתקל הרבה בחולים אשר מביעים פחד מניתוח וזה טבעי. בד"כ הפחד מתמוסס לאחר ההסברים שהחולה מקבל.
את צריכה להבין שארגון הבריאות העולמי הכריז על השמנת יתר כמחלת המאה. ומחקרים מדעיים הוכיחו שהטיפול היעיל ביותר הינו ניתוח בריאטרי. תוכלי להכנס לאנטרנט ולחפש מאמרים על ניתוחים אלו ותוכלי לראות כמה שהתוצאות הם טובות.
בצעתי הרבה ניתוחים כאלו כאשר אני עוקב בקפדנות אחר החולים שלי. אוכל לגיד לך שמרביתם מרוצים מאוד מהתוצאות.
אשמח לקבל אותך במרפאה שלי ברמב"ם להמשך יעוץ. ניתן לקבוע תור בטלפון
טל 048543744* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוול קיבהקרן28/11/2007
מבקשת לקבל חוות דעת לגבי הניתוח לגבי סיכוי הצלחה
זמן החלמה וחזרה לשיגרה ואילו סיכונים יש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרוול קיבה
ליבי09/12/2007ניתוח שרוול קיבה הינו הניתוח השני בגודלו בניתוחי הבריאטריה
זה ניתוח חדש יחסית שנוצר מתוך היותו השלב הראשון של ניתוחי מעקף קיבה ומעקף תריסריון. בשלב מסוים גילו שהניתוח הזה יכול לשמש כניתוח יחידי והחלו לבצע אותו ככזה.
בגלל שהניתוח חדש ישנם כרגע 95% אחוזי הצלחה לטווח של כ- 5 שנים. 5% של כישלון נובעים מהתרחבות הכיס ככל הנראה. אני אישית לא שמעתי מנותחים בארץ שהיו צריכים לעשות ניתוח חוזר בשל כך.
זמן האשפוז תלוי ברופאים השונים ואם אין בעיות מהותיות לאחר הניתוח - בערך יומיים-שלושה.
זמן החזרה לשגרה גם כן תלוי במטופל, אני חזרתי לשגרה לאחר מספר ימים מהשחרור (יום אחרי השחרור כבר הייתי בבית חולים אחר לעודד מטופלת לפני ניתוח).
סיכונים כמו בכל ניתוח בגלל ההרדמה, כמו כן דלף מקו הסיכות, אלה הסיכונים המיידים.
סיכונים אחרי הניתוח הם רק הרחבת הכיס (עד כה ב-5% מהמקרים).
בתור מנותחת שרוול כבר חצי שנה אני ממליצה מאד על הניתוח שגם הוריד את רמת הרעב, גמל אותי ממתוק ואפשר לי ירידה של 36 ק"ג במהירות ובקלות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון22/11/2007
האם השתלת בלון טובה יותר מטבעת? מה בערך המחירים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לבלון
פרופ` אחמד מחג`נה24/11/2007טבעת ובלון זה שני דברים שונים. היום כמעט ולא משתילים יותר בלונים ( אני לא יודע אם בארץ מישהו עושה את זה).
טבעת וניתוחים אחרים אינם עולים למבוטח הכל בתוך הסל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואב20/11/2007
אני בן 20, בגובה 170 ושוקל 90. אפשר אולי בבקשה לקבל תפריט יומי שאוכל לאכול ולרזות גם יחד.
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
שולה זק20/11/2007שלום יואב
עליך לפנות לתזונאית שתתאים לך תפריט על פי הרגלי האכילה שלך ולפי הנתונים שלך.
בטוחני שאם תתמיד בתזונה נכונה בשילוב פעילות גופנית, תגיע לתוצאות משביעות רצון.
ניתן להגיע לתזונאית דרך קופת החולים בה אתה חבר
בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על הניתוחמיה18/11/2007
שלום!
אני בת24 וגובה 1.69 BMI שלי 36 .
ניסיתי כמעט את כל הדיאטות וכדורים, ירדתי במשקל ולאחר תקופה די קצרה עליתי שוב וכך כל פעם, די נמעס לי . בתקופה אחרונה התחלתי לחשוב על ניתוח טבעת .ואני די סגורה על זה.
רציתי לדעת כמה ימים אחרי ניתוח אפשר לחזור לעבודה? האם עלולים להיות תופעות לוואי בזמן ההריון אחר כך?
אשמח לקבל תשובה.
ותודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים לניתוח
שולה זק19/11/2007שלום מיה
עלמת לעבור ניתוח לקיצור קיבה יש לעמוד בקריטריונים אותם קבע אירגון הבריאות העולמי ועל פיהם נוהגים בארץ.
הניתוחים נמצאים בסל הבריאות ונעשים ללא עלות כספית על פי הקריטריונים הבאים:
בעלי BMI 36-40 עם מחלות נילוות כמו לחץ דם, סכרת, בעיות לב
ובעלי BMI 40 ומעלה - הנחשב להשמנת יתר חולנית.
אני ממליצה שתרשמי לקבוצת תמיכה בליווי תזונאית ומנחה ובשילוב פעילות גופנית ובטוחני שתגיעי להישגים נאים.
בברכה,
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ניתוח שרוולליבי15/11/2007
לד"ר ולגב' ז"ק שלום
אני שוקלת קרוב ל- 130 קילוגרם ולאחר בירור על סוגי הניתוחים אני נוטה שלא ללכת לכיוון ניתוח הטבעת.
מסקירה של שני הניתוחים האחרים, המעקף קצת מפחיד אותי וביררתי על השרוול.
זה ניתוח חדש הבנתי ולכן התוצאות לא ממש ידועות. ישנם רופאים שטוענים שיש פוטיציאל הרחבה לניתוח הזה וישנם גם מטופלים (לא של שרוול) שאומרים שהניתוח הזה לא בטוח
הייתי רוצה לקבל את חוות דעתכם המקצועית בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שרוול קיבה
פרופ` אחמד מחג`נה15/11/2007ניתוח שרוול קיבה הינו ניתוח עם שני יתרונות: הראשון הקטנת נפח הקיבה והשני בכריתת העקומה הגדולה של הקיבה מורידים את התאים אשר מפרישים את ההורמון אשר אחראי לתאבון המופרז. לאחרונה ניתחתי הרבה חולים בשיטה הזו עם תוצאות לטווח הקצר טובות מאוד. להחליט באם זה הניתוח שיטיב לך יש צורך בפגישה להתאמה אישית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לקיצור קיבהקרין12/11/2007
שלום רב שמי קרין ואני שוקלת 64.300 ק"ג והגובה שלי הוא 1.64 מ'.
בעבר שקלתי 76.400 ק"ג וע"י דיאטה הורדתי ממשקלי 12.100 ק"ג, אך עדיין נשארה לי בטן, רציתי לדעת האם אוכל לעשות ניתוח לקיצור קיבה ובכך תרד לי הבטן?
בתודה רבה,קרין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטריונים לניתוח
פרופ` אחמד מחג`נה13/11/2007קרין שלום
הניתוחים הבריאטרים אינם ניתוחים קוסמטים. הקרטריונים ברורים: BMI מעל 35 עם מחלת רקע או מעל 40 ללא מחלת רקע. לבעיה שלך תוכךי לפנות ליעוץ פלסטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רנא לאחר התייעצותrana08/11/2007
שלום רב
לא מזמן פניתי אליכם לבירור בהקשר לניתוח קיצור קיבה
היום הייתי סוף סוף בהתייעצות בקופ"ח דגני בחדרה.
הרופאה הסבירה לי יפה לגבי שלושה סוגי ניתוחים, ששניים היו מאוד מפחידים בעיני והשלישי שזה הטבעת נראה סביר, ואין בו יותר מידי התערבות (יחסית לשאר הניתוחים).
בכל זאת הבנתי שאני עם הניתוח הזה חייבת משטר דייטה , המון משמעת עצמית (ושלא לרמות)!!!
בנוסף הרופאה הפנתה אותי לבדיקות טרם ניתוח.
האם זה אומר שהניתוח כן יאושר?
לי אין ביטוח מושלם של ק"ח , האם אוכל לבחור את הרופא או הבית חולים לניתוח?
ואם אני אעשה את הניתוח, כמה זמן יקח לי בערך (בממוצע סטטיסטי של מנותחים) להשיל 40+ קילו?
שאלה ספציפית לשולה, מהנסיון שלך, האם יהיה צורך בתמיכה של פסיכולוג? או האם היית ממליצה על משהו אחר ?לא ברור לי למה יש לי התקף חרדה כרגע, האם יכול להיות שיש מנגנון נפשי שיפעל לשימור ההשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רנא
שולה זק09/11/2007שמתחתי לקרוא שהיית בהתייצות.
אם רופא המשפחה הפנה אותך לבדיקות ואת עומדת בקריטריונים עליהם כבר את יודעת, סביר להניח שתקבלי התתחייבות.
אין לי תשובה לאיזה רופא תופני ולאיזה בית חולים, תלוי בקופה בה את חברה וההסכמים עם בתי החולים.
אם יש רופא או בית חולים שאת מעוניינת, תתענייני בקופה שלך אם עובדים איתם ויכולים לתת לך התחייבות לשם.
קצב הירידה במשקל הוא מאוד אינדיבידואלי ותלוי בהמון גורמים כמו שמירה על דיאטה, פעילות גופנית, אחוז המשקל העודף שלך. כך שאי אפשר לציין כמה ובכמה זמן תרדי.
מה שברור שאם תנהגי על פי ההנחיות תרדי במשקל ותהני מהירידה.
בהצלחה בהמשך
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רנא
פרופ` אחמד מחג`נה13/11/2007רנא שלום
אחרתי להגיב כי היתי בנסיעה מקצועית לפריס. נראה לי שעברת דרך טובה לקראת הניתוח. כרגע את זקוקה לפגישה עם מנתח בריאטרי. אני מיעץ לך ליצור איתי קשר דרך המזכירה בעבודה "רוית" והיא תקשר אותך אלי. המספר הוא 048542316
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור
rana13/11/2007תודה רבה דוקטור
בהחלט מאוד יעזור לי לדבר אתך
אני אתקשר כבר מחר ואברר את ימי העבודה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור
rana13/11/2007תודה רבה דוקטור
בהחלט מאוד יעזור לי לדבר אתך
אני אתקשר כבר מחר ואברר את ימי העבודה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתן לבקש היכן לההיות מנותחת? לד"רליבית07/11/2007
ה-BMI שלי 36 וכל הבדיקות תקינות.
חושבת שהמנתח של קופ"ח שאליו נשלחתי, לא יאשר לי ניתוח.
האם אוכל לפנות לבית-חולים אחר? האם לקופת חולים כללית במודיעין עובדת בית חולים- פרט להדסה עין כרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים
שולה זק07/11/2007שלום ליבית
לפי הנתונים שאת מוסרת אינך עומדת בקריטריונים לניתוחי קיצור קיבה.
תשקלי פניה לדיאטנית שתרכיב לך תפריט בשילוב פעילות גופנית וכך תוכלי להוריד במשקל ולהסתגל לאורח חיים בריא.
בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל הרופאה שלוםמירב07/11/2007
עברתי ניתוח קיצור קיבה לפני כשנתיים הורדתי שלושים ושלוש קילו עד לאחרונה הרגשתי ניפלא. לפני כשבועיים התחלתי להקיא ללא הפסקה רק בלילות. הייתי ישנה עם שתי כריות כמו שהמליצו לי ולא עזר.גם לא אכלתי ושתתי שעתיים לפני שינה שגם זה לא עזר. שבוע שעבר היתי אצל הרופא והוא פתח רבע אבל ההקאות המשיכו וגם השבוע היתי והוא פתח חצי זה עזר כי לא בכול לילה אני מקיאה אבל אני סובלת מצרבות איומות שלא נותנות מנוח.קיבלתי כדורים אומפרדקס ואני עדיין שותה אותם.שאלתי האם אני צריכה לעבור בדיקות מעמיקות.לדעת הרופא שלי אין צורך אבל ההרגשה שלי שמשהוא כאן לא כשורה.אם אילו יהיו חיי אז בדיעבד הניתוח לא שווה את הסבל והלילות ללא שינה.אשמח לקבל את תשובתך.תודה מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב מחכה לתשובה
מירב08/11/2007אל דר אחמד או שולה זאק אשמח לקבל תשובה ממכם מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירב שלום
פרופ` אחמד מחג`נה13/11/2007זה לא המהלך הטבעי של הניתוח אומנם אנחנו יודעים שדברים אלו יכולים להתרחש וניתן לטפל בהם וכך לחסוך סבל וכאב. יש צורך בבדיקות מעמיקות כגון בדיקת בליעה לבדוק את הסיבה. אשמח לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)