מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם נכון שיש חיסון לוירוס פפילומהסומסום24/04/2011
שלום אני בת 35 ותמיד הצטערתי לשמוע שהחיסון לורוס פפילומה הוא לנשים עד לגיל 26-27
האם נכון שישנו עכשיו חיסון לנשים עד גיל-45?
האם מומלץ לעשות אותו בגילי?האם אין חששות?
תודה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נכון שיש חיסון לוירוס פפילומה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן24/04/2011אין חששות והחיסון מומלץ עד גיל 45 . שמו - CERVARIX של חברה GSK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לתשובת הרופא
קטי27/04/2011יש גם חיסון בשם גרדיסל שמשרד הבריאות אישר אותו ממש לאחרונה לנשים עד גיל 45 (עד עכשיו החיסון הזה היה מיועד לנשים עד גיל 27).
החיסון הזה עדיף על הסרוויקס כי הוא מגן על זנים של הפפילומה שגורמים ליבלות באיברי המין. כתבו על זה גם כאן באתר:
http://www.beok.co.il/Category/Article/11317/החיסון+נגד+פפילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?אני24/04/2011
מחזור לא סדיר החודשיים האחרונים.
וסת אחרונה 27/3.
הבוקר עשיתי בדיקה ביתית = שלילית.
יש לי גודש בשדיים עם רגישות בפטמות.
תמיד לפני וסת יש כאבי בטן = אין לי עדיין...
האם יש סיכוי עדיין להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/04/2011סיכוי קלוש
רצוי להבדק גם ע"H כירורג שד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה ליעוץ דחוף.קרן24/04/2011
שלום
לפני חודש נטלתי פוסטינור. לאחר כשבוע המחזור הגיע והכל היה בסדר וכרגיל. החודש, המחזור מאחר לי. הסיבות יכולות להיות בגלל הפוסטינור מהחודש שעבר או בגלל לחץ נפשי, אבל אני חושדת בהריון:
החבר ביצע אוננות, אמנם לא יצא זרע, אלא רק השפיכה המוקדמת (precum) ולאחר מכן (לא מיד, מספר דקות אחרי) האצבעות היו בנרתיק שלי, יש סיכוי להריון? זה היה לצערי באיזור הימים שבהם הייתי אמורה לבייץ. בנוסף, אני וחבר שלי ביצענו 'סקס יבש', הכוונה, שנינו היינו עם תחתונים. הוא לא 'גמר' [לא יצא זרע], ובכל זאת, אני חושבת שיצא הpre-cum שלפני השפיכה.
אני יודעת שהשאלה נשמעת טיפשית, אבל כבר מספר ימים בעקבות האיחור במחזור [זה היום השלישי לאיחור במחזור] אני במצב נפשי קשה מאוד. קשה לי לישון ולהתרכז בלימודים, ובכלל, קשה לי לחזור לסדר היום התקין.
האם לדעת המומחים כאן יש לחשדות שלי בסיס? יש סיכוי שאני בהיריון? מה יכולה להיות הסיבה לאיחור במחזור? ובכלל, איך להירגע ולחזור לסדר היום התקין?
ביצעתי בדיקת הריון אמנם שפג תוקפה לפני ארבעה חודשים (מכרו לי אותה ככה...), והיא יצאה שלילית, אך אני יודעת שלא ניתן לסמוך עליה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה ליעוץ דחוף. - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/04/2011קשה לשלול בודאות אפשרות של הריון עם כי הסיכוי קלוש
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בזמן נטילת גלולותשיפרה24/04/2011
בת 44, נוטלת גלולות מסוג יסמין כבר מס' שנים
מחזור אחרון 1.4.11
התחלתי את ספיסת הגלולות - 6.4.11
שוב מחזור - 21.4.11
האם להמשיך?
יש בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בזמן נטילת גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/04/2011נראה שסדירות המחזור השתבשה
לפנות לבדיקה וייעוץ רופא נשים
מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמאיה23/04/2011
אני בת 20 ומשתמשת כמעט חודשיים בגלולות מסוג "יסמין" בזמן האחרון יש לי דקירות בחזה בפעם האחרונה זה נמשך דקה עם כאב חד גם בכתף. האם זה בסדר? אמרו לי שזה יכול להיות בגלל הגלולות. אשמח להענות בהקדם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/04/2011יש לפנות לבדיקת רופא בדחיפות!!!
מאחר ומדובר בייעות באינטרנט כמובן שייעות זה לא מספק ועל כן יש לראות רופא לצורך שלילת אפשרות של תסחיף ריאתי להפסיק עד בדיקת רופא את הגלולת וליטול אמצעי מניעה אחר ללא הרומונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהאנונימי23/04/2011
שלום,
רציתי לדעת מהם השלבים הנדרשים להפלה, וכמה זמן זה לוקח..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/04/2011תלוי שבוע הריון
בכול מקרה ניתן לקבוע תור למרפאה לצורך ייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות סטרזדנה23/04/2011
שלום,
אני 9 חודשים לאחר לידה ונוטלת מזה כ-8 חודשים גלולות סטרז. רופאת הנשים אמרה לי לקחת 4 חודשים ללא הפסקה, וב4 חודשים האחרונים אני עושה הפסקה של 7 ימים מתום החפיסה. בעלון כתוב שאין לעשות הפסקות. אז איך עליי ליטול את הגלולות מעתה עם הפסקה או בלי? והאם כדאי לחזור לגלולות רגילות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות סטרז - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן23/04/2011לפי המלצות של הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גיניקולוג יכול להבחין היריוןאדומה מועדה23/04/2011
אחרי עיכוב במחזור לשבוע וחצי יש לי פחד ואני פונה לגיניקולוג האם הוא יכול לדעת בוודאות אם אני בהיריון או שלא???
חייבת לדעת בבקשה תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם גיניקולוג יכול להבחין היריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן23/04/2011ממליץ לבצע בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפותאילנית23/04/2011
שלום רב ,
לפני כמה ימים חשתי גרד באיזור השפתיים הפנימיות של הפות והרגשתי מעט תחושת צריבה בעת הטלת השתן.בנוסף לכך ראיתי שישנן הפרשות צהובות על התחתונית.
יש לציין שעם הזמן הגירוד הולך ופוחת , אך אני חוששת מקיום יחסי מין עם בן זוגי.
ברצוני לשאול מה יכולה להיות הסיבה לגירוד והאם אכן עליי לחשוש מלקיים יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בפות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן23/04/2011ממליץ לפנות לרופא המטפל ולקבל הסבר רק לאחר הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HRTתמר23/04/2011
שלום רב
אני בת 34 הוגדרתי כסובלת מPOF , התחלתי לקחת HRT
לפני חודשיים בחודש ראשון היה לי מחזור
בקופסה שניה אין לי מחזור(אבל כמה פעמים שכחתי לקחת בזמן את הכדור
מה עלי לעשות? להפסיק את הטיפול ?ולהתחיל קופסה חדשה?
למה אין מחזור בחודש השני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HRT - תגובה
ד''ר יואב פלד23/04/2011קחי חבילה חדשה
לפעמים המחזור מדלג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנהעדי23/04/2011
יש לי התקן מירנה כשנה ועדיין יש לי מידי פעם כתמים כמו מחזור של כמה ימים לא סדיר האם זה נורמלי בבדיקה הוסבר לי שההתקן במקום תקין ומותקן כנדרש, לפני כחודש שאבו לי צ'יסטה והכל תקין האם כל בעיות הכתמים הם מהמירנה ומתי זה אמור להיפסק, כשהיתקנתי את המירנה נאמר לי כי אחרי חצי שנה אני אמורה להפסיק לקבל את המחזור ולא יהיו לי דימומים יותר, אנא תגובתכם, לפני המירנה לקחתי גלולות הורמונט מעל 10 שנים. אודה לתשובתכם בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה - תגובה
ד''ר יואב פלד23/04/20111 זה מצב תקין
2 זה ימשך כך כל עוד המירנה ברחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה ומניעת פטריהתמי23/04/2011
שלום רב,
אני לאחר ניתוח, נרשם לי אנטיביוטיקה מסוג צפורל למשך 6 ימים*2000 מ"ג ביום.
אני מעוניינת למנוע פטריה בנרתיק.
מתי עליי להתחיל בטיפול מונע באמצעות אגיסטן, והאם להשתמש ב3 הנרות יום אחר יום או יום כן ויום לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה ומניעת פטריה - תגובה
ד''ר יואב פלד23/04/2011לפי ההוראות של הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב במחזור לאחר נטילת נורלבועדי23/04/2011
שלום, שלושה ימים לאחר שסיימתי חבילת גלולות, לקחתי כדור נורלבו. הייתי אמורה לקבל מחזור לפני שלושה ימים, ביום רביעי האחרון. רק היום הופיעו הפרשות קלות. הייתי אמורה להתחיל שוב לקחת גלולות אתמול בערב.
האם ומתי אני אמורה להתחיל לקחת שוב גלולות באופן סדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב במחזור לאחר נטילת נורלבו - תגובה
ד''ר יואב פלד23/04/2011אם את נוטלת גלולות למה לקחת נורלבו .?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור בזמן נטילת חפיסת גלולותההיא23/04/2011
שלום,
בשבוע הבא אני טסה לחו"ל ולא רציתי להיות במחזור בטיול ולכן לקחתי חפסית גלולות נוספת..את החבילה הקודמת סיימתי ביום שלישי וביום רביעי התחלתי לקחת מהחבילה החדשה (אורטוציקלן אם יש חשיבות).. היום בבוקר ראיתי דימום..אני לא יודעת עדיין להגיד אם זה מחזור אבל ככה זה נראה בכל אופן..
רציתי לדעת אם זה יכול להיות שלמרות שהתחלתי לקחת חפיסת גלולולת נוספת אני כן אקבל מחזור? ומה לעשות עכשיו, להמשיך לקחת את החבילה??
יש לציין שזה קצת מבאס לי את הטיול...
תודה רבה,
והמשך חג שמייח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
ההיא24/04/2011????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת מחזור בזמן נטילת חפיסת גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן24/04/2011זה קורה, לא להפסיק את הגלולות עד סוף החפיסה. ייתכן והכל יסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לפטריה בנרתיקמירי23/04/2011
יש לי צריבה בנרתיק, (אין הפרשות), בדיקת שתן תקינה , הרופא משפחה נתן לי לעשות בדיקת של פטריה בנרתיק, שאלותי:
1. האם נהוג שרק רופאת משפחה עושה את זה , או שגם אני יכולה לבצע את זה ?
2. שמעתי מהאחות שבבדיקה צריך לבדוק בנוסף לנרתיק גם בפי הטבעת ,האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לפטריה בנרתיק - תגובה
ד''ר יואב פלד23/04/2011פני לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)