מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פציעה בעת קיום יחסי מיןאא14/04/2011
קיימתי יחסי מין ובסופם הבחנו במעט דם על הקונדום וגם ההפרשות מאיבר מיני היו מהולות בדם. בהמשך היום לא היה דימום.
במהלך יחסי המין לא חשתי בכאב.
כמה ימים כדאי לי להמנע מיחסי מין עד שהאזור יחלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בעת קיום יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011יומיים שלשה, פני לבדיקת רופא נשים להערכה של צוואר הרחם לודא שהדימום לא מגיע משם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקת PAP לפני כחודש
אא14/04/2011שחזרה תקינה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי טבעות נוברינג ברצףניצן14/04/2011
שלום, אני מעוניינת לשים שתי טבעות נוברינג ברצף אחת אחרי השניה.
השאלה שלי היא האם אני יכולה לעשות את החלפה בין הראשונה לשניה לפני ה"סוף" של הראשונה? (לפני שנגמרים 3 שבועות?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי טבעות נוברינג ברצף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורדנה13/04/2011
שלום! הפסקתי לקחת גלולות לפני כחודש ועדיין לא קיבלתי מחזור (עברו כבר כ-36 יום), מבחינה גופנית כל התופעות של המחזור קיימות (נפיחות בבטן התחתונה,רגישות בחזה,כאביי בטן) 2 בדיקות היריון ביתיות יצאו שליליות.
יכול להיות שבגלל הפסקת הגלולות המחזור "פסח" על חודש או יש צורך לגשת להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011סביר להניח שתקבלי בקרוב לפי התופעות שאת מתארת. אם לא, פני לרופא נשים לקבלת כדורים לזרוז המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם הורמונליותמירי13/04/2011
שלום רב ואשמח לעזרה, ביצעתי בדיקת דם ביום השלישי למחזור , אך לצורך בדיקת פרוקטולין לא הייתי ערה כמה שעות לפני (עקב אי ידיעה) אשמח לתשובה לגבי הבדיקות:
שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
כימיה בדם
Glucose (B) | mg/dl | (
70 *
88 )
100
|
המטולוגיה-כללי
Hemoglobin A2 | % | (
2.2 *
2.5 )
3.2
|
Hemoglobin F | | לחץ לתוצאות
|
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | (
0.35 *
5.42 )
5.5
|
Prolactin | mIU/l | *
636
|
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
10.3
|
FSH | IU/l | *
9.1
|
Estradiol (E2) | | לחץ לתוצאות
|
Progesterone | nmol/L | *
2.8
|
Testosterone Total | nmol/l | (
0.5 *
1.5 )
2.6
|
Hydroxyprogesterone-17 | nmol/l | *
2.3
|
Cortisol 8 am (B) | nmol/l | (
118 *
473 )
618
|
DHEA-S | micmol/l | (
0.95 *
4.97 )
11.7
|
Androstenedione | ng/ml | (
0.2 *
1.28 )
2.9
|
Insulin | | 2 mIU/L-קטן מ
|
וירולוגיה
CMV IgG | | לחץ לתוצאות
|
CMV IgM | | שלילי
|
Herpes IgG Type 1 | | NEGATIVE
|
Herpes IgG Type 2 | | POSITIVE
|
Rubella IgG | IU/ml | *
67.3
|
Toxoplasmosis IgG | | NEGATIVE
|
Toxoplasmosis IgM | | NEGATIVE
|
וזה מה שיצא בבדיקת CMV IgG , האם אינו תקין?
הודעות לבדיקת CMV IgG מתאריך 06/04/2011
250 AU/ml -מ לודג
POSITIVE
אשמח לעזרה ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם הורמונליות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011CMV IGG מראה שחלית בעבר. לגבי פרוט הבדיקות פני לרופא הנשים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר בעקבות גלולותשיר13/04/2011
היי, התחלתי לקחת לפני שבוע [עם הופעת הוסת] גלולת פמינט. גדלו לי שיערות במקומות שלא היו לי לפני כן. יש לי 2 שאלות :
הרופא רשם לי פמינט לשלושה חודשים , האם הוא יחליף לי את סוג הגלולה לאחר חודש בגלל תופעות הלוואי, או שיש צורך בתקופת הסתגלות?
אם אפסיק לקחת גלולות השיער שגדל לי ישאר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר בעקבות גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011אם יש תשעורת חדשה חזרי לרופא שיחליף לך את הגלולות. בתקווה שמה שצמח יעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת גלולת מליאן ברצף?לבנת13/04/2011
אני בת 22 טסה לחו"ל לתקופה של 6 חודשים משתמשת בגלולות מליאן.
האם מותר לי לקחת גלולות ברצף כדי להמנע מהמחזור במהלך הטיול? לדוגמא, לקחת שלושה חודשים ברצף, לעשות הפסקה ושוב לקחת שלושה חודשים ברצף?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לקחת גלולת מליאן ברצף? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011אפשר לקחת 3 חודשים ברצף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשיצא13/04/2011
אני בת 37, האם מחזור שמתקצר עם הזמן, כרגע יש לי מחזור במשך יומיים מראה על בעיה כלשהי? כי אני יודעת שנשים אפילו יותר מבוגרות ממני יש להם מחזור חודשי עם יותר ימים ממני. יש לציין שזה לא היה ככה כל הזמן התקצר עם הזמן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011אין משמעות להתקצרות המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה על מחזור
צא15/04/2011אבל מה הסיבה שהתקצר למרות שפעם היה יותר ימים? והאם קשור לפוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה מממש ממש דחופההאנונימי13/04/2011
בימים האחרונים אני חווה סימנים שמדאיגים אותי מאוד מאחר והם מזכירים סימנים של הריון,כאבי בטן בחילות, כאבי ראש וכאב כללי בשרירים...
אומנם מעולם לא קיימתי יחסי מין מלאים (עם חדירה) אך אני וחבר שלי עושים מין אוראלי מדי פעם..אני יודעת שאי אפשר להיכנס להיריון ממין אוראלי אך אני חוששת שמא זרע שעוד היה על גופו נגע בי אחרי זה וחדר פנימה... אני מממש ממש לחוצה..ואני מתכוונת לעשות בדיקה בקרוב ורציתי לשאול כמה שאלות :
1) האם אפשר לבצע הפלה ללא ידיעת ההורים (ד"א אני בת 17)
2) תוך כמה זמן\ מפגשים אפשר ליהיות רגועים?
3) זה עולה כסף?
4) איפה עושים דבר כזה?
5) האם זה מסוכן לרחם ועלול לפגוע בתפקודו בעתיד?
אשמח אם תענו לי על כל השאלות אני מממש מממש לחוצה :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה מממש ממש דחופהה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011הסבירות להריון נמוכה. חכי עד המחזור שאמור להגיע. עד אז לא סביר שיהיו תסמיני הריון. יותר נראה לי שיש לך זהום וירלי....
להרגיעך, הפלה ניתן לבצע ללא שיתוף ההורים גם אם את קטינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנונימי17/04/2011אוקיי תודה..רק אם אפשר לענות לי על כל שאר השאלות כגון תוך כמה זמן ניתן לבצע הפלה? כמה מפגשים זה?
האם זה עולה כסף? איפה ניתן לבצע את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהיעל13/04/2011
אני משתמשת בנרות אגיסטן.
אני שמה את הנר בלילה, אבל בצהריים שלמחרת הנר הממוס יוצא החוצה בצורת משחה.
האם זה תקין ?
האם אפשר להגיד שהטיפול מלא (כי הנר לא נספג אלא מופרש)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011אין בעיה. הנר יעשה את פעולתו ויתרת החומר תופרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאאתי13/04/2011
BETA-HCG 1432 IU/L
היום גיליתי שאני בהריון
האם התוצאה טובה? הזרעה נעשתה לפני 19-20 ימים. 24 ו 25 במרץ
האם עליי לעשות עוד בדיקת דם כדי לוודא שיש הכפלת ביטא???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011הבדיקה מצוינת. אין צורך במעקבי בטא. עשי בעוד שבועיים בדיקת אולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולות?רינה123413/04/2011
האם זה נכון שגלולות למניעת הריון יכולים ליגרום לשדיים לגדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על גלולות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011לפעמים כן . אינדיבידואלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך במיוחד עקב לקיחת גלולותמאיה13/04/2011
שלום,
אני בת 25 , התחלתי לקחת גלולות מסוג "יאז" (אחרי תקופה ארוכה מאוד שלא לקחתי גלולות) מהיום הראשון של הווסת
אבל מה שמוזר שהווסת שלי נמשך קרוב ל13 ימים , האם אני צריכה לגשת לרופא נשים? האם זה תקין? מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך במיוחד עקב לקיחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011חכי עוד חודש ותראי מה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה רופאים יקריםאתי13/04/2011
שלום,
היום בבדיקת שתן גיליתי בשעה טובה שאני בהריון.
הרופא המטפל אמר כי אין צורך בבדיקת דם מאחר ובדיקת שתן מראה הריון. האם לא צריך לעשות לפחות פעמיים בדיקת דם כדי לראות התפתחות הבטא?
שאלה שניה- המחזור האחרון היה ב 10.3.2011 , בוצעו שתי הזרעות בתאריכים 24-25/3/11 , איזה שבוע אני ? הרופא אמר שאני בערך שבוע 4
אני מאוד אודה לתשובתכם.
קבלתי את הרושם כי הרופא שלי מאוד שאנן. אשמח לדעת איזה בדיקות יש לעבור בהתאם לשבוע שלי? זהו הריון ראשון ואני לא יודעת כלום.
תודה רבה והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה רופאים יקרים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011אין צורך בבדיקות דם . בדיקת השתן אמינה. הוסיפי שבועיים לזמן של ההזרעה וזה שבוע ההריון שלך.
בעוד שבועיים לערך תוכלי לעשות בדיקת אולטראסאונד כדי לראות אם העובר מתפתח טוב. עד אז מחכים בסבלנות. אפשר לעשות בדיקות דם ושתן בינתיים שעושים בתחילת ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמיחנה13/04/2011
שלום רב,
אני בת 35, אמא ל-3. בגלל בעיה הורמונלית אני לא יכולה להשתמש באמצעי מניעה הורמונאליים. אני מעוניינת להתקין התקן תוך רחמי ושמעתי ישנם סוגים רבים. אני מבקשת המלצה להתקן איכותי וידוע שאין לו הרבה תופעות ליוואי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2011התיעצי עם רופא הנשים שלך בהתאם למצבך הגינקולוגי מה מתאים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי שעת הגלולהנועה13/04/2011
שלום. אני לוקחת גלולות כבר. 8 חודשים והשבוע טסתי לניו יורק ושיניתי את שעת הלקיחה שינוי דיי קיצוני של 10 שעות כדי להתאים את השעה לפה. ומאז יש לי קצת דימום. .האם זה ממש לא טוב לעשות את זה? והאם הסיכוי שנכנסתי להריון גבוהה אם קיימתי יחסים לפני השינוי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי שעת הגלולה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין13/04/2011לא ציינת את סוג הגלולות , אין בעייה בשינוי שעת נטילת הגלולות ברוב סוגי הגלולות פרט למקרים בהם מדובר בגלולות של תקופת ההנקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)