מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום לאחר פוסטינורעדי20/04/2011
שלום,
קיבלתי מחזור ב9.4 והוא נמשך כ3 ימים בשבוע שעבר בלילה בין ה12 ל13 קיימתי יחסי מין לא בטוחים ונטלתי את גלולות הפוסטינור לאחר כמה שעות
היום בתאריך 20.4 התחיל לי דימום וכאבי בטן כמו מחזור ממה זה נובע? למה זה קרה, האם יש הסבר לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/04/2011קורה בגלל הפוסטינור שמקדים או מעכב מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהפרוטי20/04/2011
לקחתי במשך 10 ימים אנטיבוטיקה (ראפאפן) והחלה לי צריבה וגרד בפות, קניתי בבית המרקחת אגיסטן V גם משחה וגם טבליות, ופעלתי לפי ההוראות, אך עדיין ישנה צריבה במיוחד במתן שתן או קיום יחסי מין. מה תמליץ לי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/04/2011פני לבדיקת רופא נשים יכול להיות שהפטריה או הזהום עוד לא עבר וצריך טיפול אחר במרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון וירוס פפילומה בקרוהןמור20/04/2011
אני בת 22 ומאובחנת בקרוהן מזה כשנתיים.
טופלתי שנה וחצי בפנטזה ואימורן,אך לא היה שיפור במצבי (יציאות דמיות, אנמיה, חום, שקיעת דם גבוהה). כרגע הרופא המליץ לי להתחיל טיפול בתרופות אנטי TNF או בסטרואידים.
עכשיו אני לוקחת רפאסל וציפרוקסן.
כחלק מההכנות לקראת מתן אנטי טיאנאפ הרופא המטפל ביקש ממני לברר האם מותר לחולי קרוהן לבצע חיסון כנגד וירוס הפפילומה?
בנוסף יש לי ציסטטת דרמאויד בשחלה שמאול, בגודל 3 ס"מ. שבנתיים הוחלט על מעקב כל חצי שנה. האם זה יכול להוות בעיה כלשהי בדבר החיסון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון וירוס פפילומה בקרוהן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/04/2011לגבי הציסטות - אין מניעה עם החיסון. לגבי הקרון אין בעיה אך אני מוטרדת מהטיפול שאת עומדת לקבל בנוכחות חיסון ( לוקח חצי שנה עד שגומרים את כל 3 הזריקות) פני לחברה שמשווקת את הזריקות והתיעצי או שבקשי מרופא הנשים שלך שיפנה את השאילתא לחברה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהמורן20/04/2011
יש לי כבר 6 ימים כאבים מאזור הנרתיק שרף לי מאוד ונבדקתי בבית החולים ושלחו אותי לבדיקת גניקולוג עד אז המצב החמיר ואני ממש מפחדת יש לי נוזל שקוף מאין מים שיורדים ואיתם דימום שהחמיר היום .כואב לי בצד ימין של המפשעה והיו לי כאבי גב תחתון אין לי מושג ממה זה בנוסף שיש לי כל הזמן חום 39 עולה ויורד מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/04/2011את באמת צריכה בדיקת רופא נשים בדחיפות, יכול להיות שיש לך זהום אגני או אולי זהום וירלי בעריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותמיכל20/04/2011
שלום,
אני בת 28 ללא הריונות ולא נשואה.
אני מאובחנת עם שחלות פוליסיצטיות ולוקחת גלולות יסמין למרותש המחזור היה יחסית סדיר.
רציתי בבקשה לברר: האם שחלות פוליסיצטיות יכולות לחלוף אם יורדים במשקל?
יש לי עודף משקל של כ 20 קילו וגם תנגודת לאינסולין.
במידה וארד במשקל ואפסיק את התנגודת ע"י גלוקופג' ספורט ותזונה נכונה,
האם יש סיכוי שהשחלות ישתנו?
ושאלה נוספת: האם ניתן להכנס להריון עם שחלות פוליציסטיות גם ללא טיפול תרופתי או שזה נדיר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/04/2011קודם כל אם תרדי במשקל הרי שהתנגודת לאינסולין תשתפר , לא כל הנשים עם שחלות פוליציסטיות מתקשות להרות, בדרך כלל כשתפסיקי את הגלולות הרי שמיד אחרי זה יש סיכוי להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - דימום במהלך נטילת גלולות...אירית20/04/2011
שלום ! אני נוטלת גלולות יסמין כבר הרבה והכל היה בסדר.במוצ"ש האחרון הופיע לי דימום קל, ולאחר שהצצתי בחפיסת הגלולות, גיליתי שפספסתי שתי גלולות.המשכתי לקחת את הגלולות כרגיל, אך הדימום התפתח למחזור רגיל לגמרי (כבר 4 ימים), ולא עושה רושם שהינו עומד להיפסק למרות נטילת הגלולות.
הנושא קצת דחוף מכוון שבעוד כמה שעות אני טסה לחו"ל.
האם זה תקין ? האם זה אמור להיפסק באיזשהו שלב ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - דימום במהלך נטילת גלולות... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/04/2011הדימום קורה בגלל ששכחת שתי גלולות. אם את לקראת סוף חפיסה הפסיקי והתיחסי לזה כדמום וסתי. עשי הפסקה שבוע והתחילי חפיסה חדשה. בגלל ששכחת גלולות השתמשי בקונדומים בשבועיים הקרובים. אם את באמצע חפיסה אל תפסיקי אבל הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר קיום יחסי מיןיעל20/04/2011
שלום וחג שמח!
קיבלתי את המחזור החודשי ביום שישי האחרון וביום שלישי בבוקר הוא הגיע לסיומו (בכל אופן, כך חשבתי). ביום שני בערב הייתי עם טמפון שאותו הוצאתי לפני השינה. ביום רביעי, לאחר קיום יחסי מין נכנסתי לשירותים והיה לי דימום ממש כמו במחזור (אף על פי שמיום שני בלילה לא היה דימום כלל). פתאום אני שואלת את עצמי את השאלה, האם ייתכן ולא הוצאתי את הטמפון ביום שני ולכן לא היה דימום במשך יממה שלמה? יכול להיות שבעת קיום יחסי מין הטמפון הוחדר פנימה (לרחם נניח) ואפשר לדם לצאת? חשוב לציין כי אני נוטלת גלולות וכי היום אני אמורה להתחיל חפיסה חדשה. אודה לתשובה מהירה, לחוצה עד מאוד. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר קיום יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/04/2011אם את יכולה לדחוף אצבע לתותך הנרתיק ולחפש את הטמפון עשי זאת.. אם לא פני לרופא שיבדוק אם הטמפון קבור שם ( קצת פדיחה אבל קורה לנו לעתים קרובות....)
בכל מקרה התחילי את חפיסת הגלולות במועדה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום גב לפני כניסה להריוןשירי20/04/2011
שלום, אני בת 36, לאחרונה יש לי כאבי גב ועליי לעבור צילום בגב התחתון. אני חושבת להכנס להריון בזמן הקרוב, האם לקרינה מהצילום יכולה להיות השפעה על איכות הביציות? (עשיתי לאחרונה בדיקה גיניקולוגית ונמצא שיש התחלה של ירידה בכמות הביציות, שמתאימה לגילי) האם מומלץ לעבור צילום מסוג אחר (לא רנטגן) שיש בו פחות קרינה? האם יש פרק זמן שכדאי להמתין בין ביצוע הצילום לבין הניסיון להכנס להריון?
סליחה ששאלתי הרבה שאלות, הנושא מלחיץ אותי... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום גב לפני כניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/04/2011אין בעיה עם צילום רנטגן - הסירי חשש מליבך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך מהשאלה הקודמתורד20/04/2011
שכחתי להוסיף שעברתי לפני שבוע ניתוח בהרדמה מלאה (לא ניתוח גניקולוגי אלא פלסטי)
האם יש קשר בין הדברים? אני קצת מודאגת. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך מהשאלה הקודמת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/04/2011יכול להיות, בכל זאת פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום כשבועיים לאחר המחזורורד20/04/2011
אני בת 38 אינני נוטלת גלולות ומשתמשת בקונדומים כמניעה.היום הופיע דימום שנראה כדימום ווסת וזאת לאחר כשבועיים מהמחזור האחרון.המחזור שלי סדיר מאוד (כל 28 יום בדיוק).הדימום הפתיע אותי .האם יש צורך לפנות לרופא ?יתכן שהסיבה לדימום היא לחץ נפשי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום כשבועיים לאחר המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/04/2011הכל יכול להיות. כדאי לפנות לבדיקת רופא ולהערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית המחזור החודשינורית20/04/2011
בסוף השבוע הקרוב אני אמורה לצאת לטיול אקסטרים של ארבעה ימים עם חברים ונראה שהמחזור שלי אמוןר להגיע ממש בתחילת הטיול. זה מאוד בעייתי מבחינתי ואני רוצה לעכב אותו. אני לוקחת גלולות מסוג יאז, ואתמול התחלתי לקחת את הגלולות הלבנות (ההפסקה). אם אתחיל חבילה חדשה הערב האם המחזור שלי ידחה? האם יש דרך אחרת לדחות אותו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית המחזור החודשי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/04/2011ניתן ליטול 2 חפיסות רצוף ללא הפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם פספסתי גלולה ולקחתי אותה אחרי פחאורלי20/04/2011
שלום,
אני נוטלת גלולות מסוג מיקרולוט מזה חודשיים, אני שלושה חודשים אחרי לידה ובשבוע שעבר קיבלתי את המחזור הראשון מאז הלידה.
אתמול פספסתי גלולה אחת ולקחתי אותה על הבוקר היום (פחות מ 12 שעות מהזמן הרגיל שאני לוקחת). אם קיימתי אתמול יחסי מין, האם יש חשש להריון? או שלקיחת הגלולה פחות מ 12 שעות אחרי זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם פספסתי גלולה ולקחתי אותה אחרי פח - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/04/2011זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בשפתיים החיצוניותהילה20/04/2011
שלום, אני בשבוע 12+3 בהריון תאומים , מערב חג יש לי גרודים בשפתיים החיצוניות וגם קצת בפנמיות. הרגשה לא נעימה וגורמת לי ממש קושי אפילו להירדם. ניסיתי לשים אגיסטן ביום שישי בערב אך זה ממש לא עזר, אפילו נהייה יותר גרוע וקמתי להתקלח ולשתוף את המשחה. אני לא רואה שום הדמומיות ושום דבר שמזכיר לי פטריה(בעבר סבלתי מפטריות ככה שאני מכירה את ההרגשה) לא יודעת מה לעשות? אם לא תהייה לי ברירה אני ילך מחר למיון נשים במרכז האשה. כרגע צריכה בבקשה את עזרתכם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים בשפתיים החיצוניות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/04/2011את לא יכולה לקבל טיפול אינטרנטי לכן עליך לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה שבוע לפני מחזוראורלי19/04/2011
שלום,
שבוע לפני מחזור יש לי הפרשה חומה, הלעתי לרופא נשים אמר שלי שזה קורה בגלל שינויים הורמונלים לאחר לידה (לידה לפני שנה וחצי) האם זה נכון? ואין סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה שבוע לפני מחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/04/2011אין סיבה לדאגה. תמשיכי להיות במעקב גינקולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בנרתיקמעיין19/04/2011
ישלי פטרייה בנרתיק והרופא הביא לי ספורנוקס 4 כדורים במשך 24 שעות כל 2 כדורים כל 12 שעות. ולבן זוג הוא הביא גם כדור כלשהו .
כחצי שעה ביצענו מין אנאלי והתחכחכות עם איברי המין בשפתיים וזה היה מין לא מוגן.
האם ההשפעה של הכדור כבר לא טטובה? צריך לקחת כדור נוסף? להתייעץ עם רופא?
*יש לציין שזה היה כחצי שעה לאחר לקיחת 2 הכדורים הראשונים.
*והרפוא הביא לי גם נרות אך השתשמתי בבנר הראשון רק לאחר 12 שעות אחרי ביצוע המעשה.
מחכה לתשובה תודה מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה בנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/04/2011כל השאלות מסוג זה - לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)