מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורטו סיקילין או יאזגלי08/02/2011
שלום
רציתי לדעת האם הגלולות אורטו סיקלין ויאז מכילות את אותן המרכיבים ?
האם יש הבדל ביניהן מבחינת תופעות לוואי וכו'...
אני נוטלת מזה 4 שנים אורטו סיקלין והרופאה ייעצה לי על גלולות יאז
אז רציתי לדעת האם כדאי לי לעבור אליהן או להישאר עם האורטו סקלין
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטו סיקילין או יאז - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/02/2011אין צורך לשנות גלולות. הרי אין שום בעיה אצלך עם אורטו-ציקלן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות האם תקינות?ממננ08/02/2011
1.אולטראסאונד גניקולוגי (ביום 10 של המחזור)
רחם
אורך: 50ממ
עובי 30 ממ
רוחב 45ממ
עובי רירית הרחם 5 ממ
שחלות
ימנית 32 ממ כפול 18 ממ הערות זקיקים קטנים
שמאלית 27 ממ כפול 21 ממ הערות זקיקים קטנים
דוגלס ללא נוזל חופשי
2.ביום רביעי של המחזור פרופיל הורמונלי
oh17 progesteron 1.7
androsendeion 9.9
dhea sulphate 3.7
tsh 2.04
estradiol 307
lh 3.9
fsh 5.1
prolactin 396
free androgen index 4
70 shbg
testoseron total 2.7
3. מחזור סדיר כל 30 -35 יום
סובלת משיעור יתר
כולסטרול גבולי
סוכר תקין
1האם יש מצב לשחלות פוליציסטיות ?
2האם פרופיל הורמונלי תקין?
3מה הטיפול האידיאלי לשיעור היתר לאור בדיקות אלו (גלולות +אמצעים אחרים)?
אודה לכם מאוד על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקות האם תקינות? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/02/2011אנחנו לא מפענחים את הבדיקות. פני לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולותעידית08/02/2011
שלום, אני נוטלת גלולות פמינט כבר שנתיים ובחפיסה האחרונה שכתי גלולה באמצע השבוע השני ואת הגלולה האחרונה שבחפיסה של השבוע השלישי. קיבלתי מחזור שהקדים ביום (כנראה בגלל הגלולה האחרונה שפיספסתי) והיום אני ביום הרביעי של הדימום הווסתי. אתמול(היום השלישי של הדימום) קיימתי יחסי מין עם החבר אחרי שכל החודש לא שכבנו כלל.
מכיוון שאני לקראת סוף המחזור כבר האם אני מוגנת בעקבות קיום היחסים אתמול או שעלי לקחת פוסטינור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם קיימת יחסי מין בזמן מחזור
שירה09/02/2011למה שלא תהיי מוגנת??
בכל מקרה כבר ציינת שאת לוקחת פמינט אז אולי הרופא שלך לא ציין את זה אבל יש להם שירות "מזכירונט" ככה שאת נרשמת זה חינם ומקבלת כל יום אסמס לנייד שלך עם תזכורת ככה לא תשכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/02/2011הסבירות להריון נמוכה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקיום יחסים אחרי לידהשירה08/02/2011
שלום,
אני כ- 3 חודשים אחרי לידה.
רק לאחרונה (בגלל העייפות) ניסינו לחזור לקיים יחסים ולא מצליחים בגלל שאני מרגישה כאבים.
האם יכולה להיות בעיה רפואית אחרי לידה תקינה עם מעט תפרים או שמדובר במשהו פסיכולוגי?
יש לציין שהייתי אצל רופאת הנשים שלי 6 שבועות לאחר הלידה והיא אמרה שהכול תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בקיום יחסים אחרי לידה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/02/2011משום בקיימת בעיה חדשה - כאבים במגע מיני - אני ממליץ שום להבדק ע"י רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלייםגלי08/02/2011
שלום,אני בת 39 ואני סובלת מתופעות ה-PMS מרגע שמסתיים המחזור, משמע 21 יום של כאבי רגליים חזקים, כאבי גב, גודש בחזה, עצבנות, חשק למתוק/מלוח. אני לא נוטלת גלולות כבר כמה שנים. עשיתי בדיקות הורמונים והכל תקין. האם יש מרפאות שמתמחות ב-PMS? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגליים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/02/2011לא ידוע לי מרפאת PMS .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמותאנה08/02/2011
בת 20
כואב לי העצמות בידיים מדי פעם!
רציתי לדעת מה גורם לזה
ואם אלך לרופא משפחה יידע מה יש לי או שצריך לרופא אחר ולעשות בדיקות?
והאם אעשה בדיקת דם זה יראה כל מה שיש לי? :\
אני ממש מפחדת :((* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמות
אנה08/02/2011יש לי שפעת כבר שבוע
וקראתי שהתסמינים של שפעת זה
כאב גרון.
כאב שרירים, כאב עצמות וכאב מפרקים.
כאב ראש.
חולשה כללית.
נזלת, התעטשויות ושיעול.
ויש לי כל זה ! כאב גרון עצמות כאב ראש התעטשויות ושיעול ואני באמת עייפה..
האם העצמות יכול להיות בגלל זה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
אנה10/02/2011:\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמיכל07/02/2011
שלום רב,
לפני כחודש טופלתי אצל רופאת נשים. היא הביאה לי ג'ינו דקטרין, ותרופה נוספת אנטיביוטית שהיה עליי לקחת בהפרש של שלושה ימים.
היא אמרה לי שהטבליות (ג'ינו דקטרין) שמוחדרות לנרתיק יכולות להוריד את יעילות הגלולות, ולכן יש להשתמש באמצעי מניעה נוספים.
יש לציין כי התחלתי בטיפול באמצעות הטבליות בדיוק כשהתחלתי חפיסה חדשה.
במשך החודש הזה לא קיימתי יחסי מין.
מחר עליי להתחיל חפיסה חדשה, האם אני מוגנת?
אודה לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה מכיוון שלא נעניתי, דחוף!
מיכל09/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/02/2011את מוגנת ואין בעיה החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאורה07/02/2011
האם הכדור ציפרודקס לטיפול בדלקת השתן פוגע ביעילות הגלולה?
והאם הוא יכול לעשות בעיות בשבוע הפסקה של הגלולות באי קבלת מחזור או משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/02/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורה08/02/2011הרופא שלי אמר לי שזה לא פוגע,יכול להיות שהוא טעה?
ואם אני עכשיו בשבוע הפסקה המחזור יגיע בכל זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות אחרי לידהטולי07/02/2011
שלום ,
אני 4 חודשים אחרי לידה כאשר נטלתי למשך חודש גלולת מיקרולוט וכאשר הפסקתי להניק רופא הנשים שלי החליף לי ל"פליים"
שאלתי היא - עדיין לא קיבלתי מחזור מהלידה האם אני צריכה לחכות למחזור כדי להתחיל את הגלולה החדשה ?
תודה מראש על זמנך ותשובתך הכנה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה מחכה לתשובה בבקשה
טולי08/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי שתמתיני
שירה09/02/2011למחזור. ככה זה יהיה יותר מסודר. לפחות זה מה שהרופא נשים שלי אמר לי כשהוא רשם לי את ה- flame.
את יודעת שזה כולל שירות "מזכירונט" שמזכיר לך לקחת כל יום גלולה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ידעתי
טולי09/02/2011ואיך פועל השירות ? מי מפעיל אותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזכירונט
שירה10/02/2011את נכנסת למזכירונט ונרשמת. מבקשים שם איזשהו מספר שרשום על החפיסה ואת נותנת פרטים כמו נייד שאליו את תקבלי את התזכורות וזהו (זה נם כמובן). אגב, מקבלים תזכורת גם כל פעם כשצריך להתחיל חפיסה חדשה.
בהצלחה ((:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות אחרי לידה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/02/2011בתנאי שנטלת את הגלולות לפי ההמלצות יש לחדש את נטילת הגלולות שבוע לאחר הפסקת החפיסה האחרונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמונט- דימוםרוית07/02/2011
כיון שיש לי כאבי מחזור חזקים ודימום רציני אבל סדיר לחלוטין.
פניתי לגניקולוג וביקשתי ממנו לקחת גלולות כיון ששמעתי שזה עוזר לתסמינים הללו של הוסת.
אני לא מקיימת יחסי מין מלאים מטעמי דת (אינני נשואה) ולכן אני וחבר שלי עושים רק סקס יבש ולכן אין שום מגע ישיר בין האיברים.
לפני שבועיים קיבלתי מחזור (יום אחרי המועד שהייתי אמורה לקבל בו)
ולכן כפי שהרופא אמר, התחלתי לקחת את הגלולות (הרמונט) כל יום. הבעיה היא שאני עדיין מדממת (כבר עברו כמעט שבועיים מיום קבלת המחזור)- זה כבר לא ממש זרם של מחזור אבל עדיין דימום.
התקשרתי הבוקר לרופא (כי חשבתי שאולי אני צריכה להחליף גלולה) אבל הוא אמר לי לעשות בדיקת הריון (!!!) לא הבנתי למה, הרי אני לא מקיימת יחסי מין מלאים וגם קיבלתי מחור לפני שבועיים במועד- פשוט הדימום לא נפסק. הוא אמר שבתחילת הריון יש דימום ולכן קודם כל הוא רוצה לשלול הריון ואם יתברר בערכה ביתית שזה שלילי- שאני אמשיך לקחת את הגולות כי זו אולי תופעת לואי.
אז הלכתי וקניתי ערכה- ואני מבינה לפי ההוראות שאני צריכה לעשות אותה מחר בבוקר (כי השתן של הבוקר הכי טוב לבדיקה).
אני ממש לחוצה. לא מבינה למה אני צריכה לעשות את הבדיקה.
הרי קיבלתי מחזור לפני שבועיים. ואני ממשיכה לדמם- אולי בגלל הגלולה.
בבקשה תעזרו לי.
אני כמובן אעשה את הבדיקה מחר
אבל רציתי לדעת אם זו תופעת לוואי רגילה לגלולות
אני פשוט ממש לא מבינה את הרופא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק הבהרה
רוית07/02/2011רק רציתי להבהיר,
שבימים הראשונים הדימום היה ממש של מחזור- דם טרי ורירית הרחם
ולאחר 7 ימים בערך זה כתמי דם חלקם חומים וחלקם אדומים כמו דם טרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ...למה?06/02/2011
האם ביוץ יכול להיות בזמן המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ... - תגובה
ד''ר יואב פלד06/02/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשכחו שתי גלולות אחרונותאנה06/02/2011
בחפיסה הקודמת. הייתי שבוע בהפסקה + ווסת
והיום לקחתי את הגלולה הראשונה בחפיסה החדשה.
מתי אני מוגנת מחדש....?
בתודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשכחו שתי גלולות אחרונות - תגובה
ד''ר יואב פלד06/02/2011מהיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותר- ממש מפחדתחן06/02/2011
קיימתי יחסים עם חבר שלי ללא אמצעי מניעה ולקחתי פוסטינור ,
כמה ימים אחרי שבלעתי את הכדור קיבלתי מחזור שנמשך כבר 15 יום הדימום ממש ממש חזק ואני לא יודעת מה לעשות אני ממש מפחדת, את הדימום מלווים כאבי בטן חזקים
אני רוצה לציין שפעם שעברה גם לקחתי פוסטינור ולא היה לי אותו דימום חזק. רק מחזור רגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר- ממש מפחדת - תגובה
ד''ר יואב פלד06/02/2011פני לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בסקס ראשוןנעמה06/02/2011
שלום :-)
אני בת 17 וחצי, יש לי מחזור סדיר, ואני בתולה.
שבוע הבא אני אלך לרופאת הנשים לקחת גלולות כדי להתחיל לקיים יחסי מין.
רציתי לדעת, אם אני לוקחת את הגלולות כמו שצריך ביום הראשון של הדימום, תוך כמה זמן מהיום הראשון של לקיחת הגלולות אני מוגנת ואני יכולה להתחיל לקיים יחסי מין ?
כי אמרו לי שבפעם הראשונה צריך לחכות זמן עד שהגלולה מגנה ....
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות בסקס ראשון - תגובה
ד''ר יואב פלד06/02/2011את מוגנת מהגלולה הראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בעת קיום יחסי מיןפלונית06/02/2011
שלום,
אני בת 18 ובשבוע האחרון קיימתי יחסי מין.
פעם ראשונה שקיימתי יחסי מין הייתה לפני כחצי שנה עם בן זוג אחר, הוא לא הצליח לחדור עמוק בכלל כי מאוד כאב לי ולא הופיע דימום כלל (כנראה שקרום הבתולים לא נקרע).
הפעם, בפעם הראשונה ששכבתי עם הבן זוג הנוכחי (עם קונדום) היה לי דימום והנחתי שזוהי קריעת קרום הבתולים. שכבנו עוד כמה פעמים מאז שבהן לא קרה כלום, אך כששכבנו אתמול הופיע לי דימום. חשבתי שזה מחזור כי אני אמורה לקבל עוד כמה ימים, אך הדימום הפסיק די מהר.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
אני חושבת שהסיכוי למשהו רציני קלוש כי לשניהם אין נסיון מיני עשיר ובנוסף עשיתי חיסון גרדסיל לפני כשנתיים. אז למה דיממתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בעת קיום יחסי מין - תגובה
ד''ר יואב פלד06/02/2011יכולות להיות מספר סיבות
הכי שכיח שנשרטת או נחבלת בזמן המגע
אבל זה בפרוש לא פותר אותך מלגשת לרופא לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)