מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ בישבן לאחר התקנת נובה טישירה10/02/2011
התקנתי נובה טי לפני שבועיים.
ביומיים האחרונים אני חשה לחץ בישבן.
האם ההתקן יכול לגרום לכך?(אני לא סובלת מטחורים).
מה לעשות?
האם לחזור לרופאת נשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בישבן לאחר התקנת נובה טי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/02/2011חזרי לבדיקת הרופאה אם הכאבים ימשכו בימים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין וסתישי10/02/2011
שלום רב.
אני ובעלי מנסים להכנס להריון כבר10 חודשים ללא הצלחה.( וזה לאחר 3 הריונות :
אחד הסתיים בגרדה הריון שני מוצלח ותוצאה נפלאה ושלישי גרדה )הוסת האחרון שלי היה ב14.1 למשך 4 ימים ופתאום לאחר 3 ימים נקיים הופיעו לי כאבים חזקים מאוד בבטן התחתונה +כאבי ירכיים+ גב תחתון (ממש הזכירו לי את צירי הלידה ) וכשהכאבים הופסקו הופיעו דימומים חומים כהים לעוד 4 ימים לערך ללא ליווי כאבים.
ולאחר עוד 4 ימים נקיים הופיעו הדימומים האלה שוב עד היום בלווי כאבים קלי בגב התחתון ובטן תחתונה.
אני לא ישנה בלילה מהמחשבות על מה קורה לי בגוף???
מה זה יכולה להיות?
אשמח לתשובתכם המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין וסתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/02/2011אי אפשר לתת אבחנה ללא בדיקה. פני לרופא הנשים שלך לבדיקה כולל אולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
שי14/02/2011תודה רב ד"ר ליאורה
נגשתי לרופא נשים ובאולטרסאונד "הכל נראה נקי ויפה" לדבריו.
אך הדימום ממשיך הוא נתן לי לעשות בדיקות דם ל HCG-B Qualitative שהתוצאה יצאה 20 ul
מה זה אומר?
וגם בדיקת דם לProgesterone ול Estradiol (E2 שתוצאותיהם עדין אין עוד.
אבל מה הבדיקות האלה אומרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם....
שי15/02/2011קבלתי היום את התוצאות והם:
Progesterone 2.8
Estradiol (E2 200
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם.... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/02/2011בדיקת דם לבטא מעל 20 מצביעה על הריון אבל לא תואם לבדיקות האחרות שעשית. חזרי על בדיקת דם לבטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה....
שי17/02/2011נכון מסתבר שאני נמצאת בהפלה טבעית ממש ברגעים אלה וזה עקב בדיקות הדם למרות שבאולטרסאונד הוגינלי לא רואים שום שק הריון והרחם נקי .
שאלתי מה זה אורמ הפלה טבעית?
ואיך אני יודעת שהיא תסתיים על הצד הטוב ביותר הכוונה ,אם הכל נקי ויצא החוצה?
ומתי אני יכולה לנסות שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גינו דקטרין בהנקה אפשר תגובה בבקשהנעמה10/02/2011
שלום רב,
אני לאחר לידה ומניקה ויש לי פטריה בנרתיק ודימום קל ודלקת במערכת השתן. הרופאה נתנה לי גינו דקטרין לטיפול בפטריה. האם זה בסדר לקחת בהנקה?
זאת לא הרופאה הקבועה שלי והיא הייתה קצת מבולבלת ולכן רציתי להיות בטוחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גינו דקטרין בהנקה אפשר תגובה בבקשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/02/2011אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לאחר התקנת מירנהאנה10/02/2011
שלום. לפני כחודש וחצי שמו לי התקן מירנה. ההתקנה עברה חלק ולא סבלתי משום כאבים או דימומים מיוחדים לאחריה -אולי דימום מועט יום אחד. יש לציין כי לפני ההתקנה הנקתי שנה ו-4 חודשים ורק במהלך החודשיים האחרונים להנקה הופיעו מדי פעם דימומים לא סדירים של יום-יומיים / הפרשות וזה נחשב בסדר כי המשכתי להניק ונטלתי גלולות סרזט. חשוב לציין כי לפנ ההריון עם גלולות נגד הריון היה לי מחזור מדויק אחת ל-28 יום למשך ארבעה ימים וזהו. מאז ששמתי התקן יש לי מעין הפרשה יומיומית ולא נעימה מהנרתיק וגם מדי שבועיים דימום חלש מאוד למספר ימים (מס' שעות ביום מעט דימום ואז חצי יממה רק הפרשות.) זה פוגע לי בחיי היומיום וגם בחיי המין. האם זה אמור להימשך כך או שאמור להסתדר לקבלת מחזור תקין ? שמתי התקן כדי להקל להפחית כמויות הורמונים בגוף אבל זה מקשה מהרבה בחינות. אשמח לחוות דעת בנושא. אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לאחר התקנת מירנה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/02/2011זה ידוע. הפרשה ווגינאלית לאחר החדרת מירנה עלולה להיות מספר חודשים. פני לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אנה13/02/2011האם הפניה היא לצורך בדיקת מיקום תקין או שיש משהו נוסף שניתן לעשות ? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עומדת לסיים חפיסת פרוגילוטון שלאחריה אחזור ליטול גלולות מסוג פמינטד``ר ליאורה אברמוב10/02/2011
שלום
אני עומדת לסיים חפיסת פרוגילוטון שלאחריה אחזור ליטול גלולות מסוג פמינט , לאחר סיום חפיסת הפרוגילוטון מתי עלי לקבל מחזור ומתי עליי לקחת את גלולת פמינט הראשונה?
2.האם אחת מתופעות הלוואי של פרוגילוטון היא השמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/02/2011מיום הראשון של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר וגלולותיוכי10/02/2011
שלום רב
אני בת 35. בריאה. נוטלת גלולות מזה שנים ,למעט 4 הריונות ( 3 ילדים והפלה אחת).
לפני כחודש נרשמו לי ע"י רופא נשים גלולות מליאן, לאחר בדיקה + עיון בתוצאות בדיקות דם שערכתי כחודש קודם לכן. כעת: PLT 774.(לא זכורים לי הערכים הקודמים). אני כעת במהלך שבוע ההפסקה של נטילת הגלולות. האם עלי להיוועץ עם הרופא בטרם אחזור לנטילה הסדורה של הגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר וגלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/02/2011לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ודימום ממושךיעל10/02/2011
שלום, לפני כ- 11 יום קיבלתי מחזור.
לאחר 5 חודשים שבהם לא הייתי בהשפעת גלולות למניעת הריון (עשיתי הפסקה אחרי שלקחתי גלולות שמותרות בזמן הנקה) החלטתי לחזור ולהשתמש בגלולות הרגילוץ הרופאה רשמה לי מליאן.
התחלתי לקחת עם התחלת הדימום והדימום לא נפסק עד היום, כלומר 11 ימים. עליי לציין שהמחזור שלי סדיר מאד מאז ומתמיד והדימום הוא בדרך כלל בין 5 ל- 6 ימים גם ללא השפעת גלולות.
אשמח לדעת מה יכול להסביר את הדימום המתמשך, האם עלי להפסיק את הגלולות ולבקש מרשם לגלולות אחרות?
אודה על תשובה מהירה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ודימום ממושך - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/02/2011לא להפסיק.לסיים את החפיסה עד הסוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאורה10/02/2011
אני בשבוע הפסקה מהגלולות,והתחלתי לקחת כדורים נגד דלקת בדרכי השתן בתחילת השבוע..
האם זה יכול ליצור בעיה עם המחזור שאני אמורה לקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/02/2011לא ממש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות הריוןימית10/02/2011
לפני 16 יום הייתי בבדיקת אולטרסאונד ובבדיקה נאמר לי שעובי הרירית 8 מ"מ והוא רואה את הגופיף הצהוב ולכן אני אחרי ביוץ. עדין לא קיבלתי מחזור האם יתכן הריון? בבקשה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות הריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/02/2011במידה וקיימת יחסי מין אז ייתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל10/02/2011
37.מודאגת מאוד. לאחר מגע מיני שאינו מלא בן זוגי החדיר את אצבעותיו לנרתיק ללא ששטף אותם.
למחרת החל להופיע לי חום 38 במשך יומיים שלושה ( לא יודעת האם לקשר את החום לכך מכיוון שגם הופיע שיעול ויתכן כי מדובר בשפעת)
4 ימים לאחר מכן הופיעה לי הפרשה שקופה.לבנה ללא ריח בהטלת השתן הראשון בבוקר ( לא נראה לי ביוץ מכיוון שזה היה היום ה17-18 למחזור) במהלך היום הופיע מספר מועט נוסף של הפרשות
היום בבוקר שוב כמות לא קטנה על הבוקר
ישנה אי נוחות מסויימת בנרתיק אך לא ממש מציקה
האם יתכן בזיהום? מחלת מין?
אודה לתשובתך
יום טוב
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/02/2011יתכן ומדובר בזיהום יש להבדק ע"י רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביבית10/02/2011
בת 34 מחזור תקין.. המחזור שלי האחרון היה ב 30 לינואר 2011 קיימתי יחי מין מלאים בתאריך 10 לפבורואר האם יש לי סיכוי להריון? תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/02/2011ייתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן ומחזורשירה10/02/2011
שלום,
ב 6.1 שמתי התקן תוך רחמי מנחושת לאחר חודשיים שלושה של שימוש בגלולות יסמין. הייתי אמורה לקבל מחזור ב- 2.2 (30 יום) ולא קיבלתי (בעבר לאחר שהפסקתי גלולות קיבלתי מחזור לאחר 35-38 יום)..חיכיתי עוד וכשראיתי שהוא לא מגיע עשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית. ביום שלישי האחרון ראיתי הפרשה/דימום בצבע חום כהה כהה ואתמול זה כבר הפסיק.. מה זאת ההפרשה הזאת? זה נקרא מחזור? מה זה אומר לגבי המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עליי?
שירה13/02/2011למה דילגו עליי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווהאפרת09/02/2011
שלום לכולם!
אני רוצה לעשות שעווה ברילאית האם כואב ?..והאם מורידים הכל הכל ?
ומבחינה רפואית האם ה בסדר להוריד הכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/02/2011אין דבר שזה תקין או לא. הורדת שיער הערווה היא אופנתית מאוד היום וכל בחורה מוציאה שערות בכמות שנראית לה יפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה!רותם09/02/2011
התחלתי לפני כשבוע את החבילה הרביעית של גלולות מסוג 'פמינט'.
בחודש הראשון והשני הופיעו תופעות לוואי של דימומים במשך כמה ימים ממש כמו "הוסת החודשית" הבנתי שזה תופעת לוואי לא נדירה בחודשים הראשונים.
במהלך לקיחת החבילה השלישית לא היו שוב את אותם הדימומים וחשבתי כי הכל יסתדר.
אתמול ראיתי שוב שהתופעה חוזרת על עצמה שוב כאשר אני בחפיסה הרביעית כבר.
מה עושים? זה מסוכן? החלו לי שם גירודים ממש מעיקים. (יש לציין שהמון פעמים לפני קבלת המחזור ואחרי אני נתקפת בגירודים באיזור זה) מה זה יכול להיות?
אני חיילת ולוקח לי המון זמן לקבוע תור לרופאת נשים אשמח אם תוכל לעזור לי לבנתיים.
תודהר רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין
רותם09/02/2011יש לציין כי בשבוע האחרון הייתי מאד חולה. אני נוטלת אנטיביוטיקה ועוד כמה כדורים לשיעול, ליחה וכו'..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/02/2011יכול להיות שבגלל האנטיביוטיקה התפתחה לך פטריה. שימי משחת אגיסטן בינתיים. אנטיביוטיקה יכולה להוריד את ספיגת הגלולות ולכן להופעת דימומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותlollipop09/02/2011
שלום,
אני בת 23, מעולם לא לקחתי גלולות.
בשבוע הקרוב אני טסה לחו"ל לשבוע וצריכה לקבל את המחזור החודשי.
אני רוצה לקחת גלולות למס' ימים על-מנת לדחות את המחזור במעט זמן.
האם כדאי? האם זה ישפיע על הגוף שלי ועל סדירות המחזור בחודשים הבאים?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/02/2011קצת מאוחר כדי לדחות את המחזור. פני לרופא הנשים שלך להתיעץ איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)