מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטריה בנרתיק וקיום יחסי מיןמיכל10/04/2018
אני מנסה להכנס להריון מזה מספר חודשים
היום הייתי אצל רופאת נשים שעשתה לי בדיקת פאפ במסגרתה מצאה במקרה פטריה בנרתיק
קיבלתי טיפול של ג'ל זידוול + נרות ומשחה של קלוטרימזול
סה"כ הטיפול במשחה ובנרות והג'ל הוא 10 ימים
הבעיה היא שהימים הללו "נופלים " על ימי הביוץ בהן אני רוצה לקיים יחסי מין ומאד חשוב לי לא לדחות עוד חודש.
בהנחה שפיזית לא מפריע לי לקיים יחסי מין כשיש את הפטריה האם ניתן לדחות את הטיפול בפטריה לאחרי הביוץ או לחילופין לקיים יחסי מין תוך כדי הטיפול?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד``ר מיכאל פרידמן10/04/2018...לחילופין לקיים יחסי מין תוך כדי הטיפול?
=== אין כל בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי התקן וגלולותן10/04/2018
היי, הייתי רוצה לדעת בבקשה מה ההבדל בין התקן לגלולות מבחינת תופעות הלוואי? האם תופעה של קרישות קיימת גם בהתקן?
לאחר בלידה השנייה אני עם התקן כבר 9 חודשים ומאז שאני איתו לא יודעת אם לקשר ישירות אליו אני עם כאבי ראש ובחילות מדי פעם וכאבי מחזור מאוד חזקים עם דימום קל אך יחסית ארוך של מעל לשבוע ובנוסף כאבים כמו מן צירים כאלה בין המחזורים שמקרינים לרגל, מתלבטת האם להוציא אותו כי לא מתאים לי.
ובמידה ולקחתי בעבר כמה שנים גלולות והכל היה בסדר האם יש צורך לבדוק (בדיקת דם) קרישות אחרי 2 לידות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום I
ד``ר מיכאל פרידמן10/04/2018האם תופעה של קרישות קיימת גם בהתקן?
--- ממש לא
ובמידה ולקחתי בעבר כמה שנים גלולות והכל היה בסדר האם יש צורך לבדוק (בדיקת דם) קרישות אחרי 2 לידות?
=== בד"כ במידה ואין סיפור משפחתי או אישי שחשוד לקרישיות יתר אזי אין צורך בבדיקות דם מיוחדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה פעם בכמה חודשיםאוראל10/04/2018
הי , מזה 4 שנים סובלת כל חמש חד' בערך מכאבי בטן תחתונה בעיקר בצד ימין הכאב הוא בלתי נסבל ומשתק אותי כל תזוזה גורמת לכאב חד עד כדי כך שאם נאלצת ללכת זה עם גב כפוף, לפעמים בא עם הקאות.
הייתי רוצה לדעת אם יתכן שזה נובע מביוץ כשלפי המעקב שלי זה בא ביום ה10,19,22,17 למחזור. זה לא בא ביום קבוע. אציין שבאחד הפעמים היה לי הפרשה עם דם.
אשמח לתגובה ולעיצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוראל שלום
ד``ר מיכאל פרידמן10/04/2018ישנם סיבות רבות לכאבי בטן שבאים לסירוגין. ביוץ - זאת אחת מסיבות. ממליץ לך להבדק בעית ההתקף.
קשה מאד לומר לך מה היא הסיבה לכאבים ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב עצם הזנבחן09/04/2018
שלום וברכה .
אני ילדתי לפני חצי שנה ,לפני חודש +שבועיים היה לי וסת .
אני לא לוקחת שום אמצעי מניעה .
לפני שבוע התחיל לי כאבים חזקים בגב ובעצם הזנב רגישות בבטן .
השאלה שלי .
האם זה יכול להיות מאפדורל שלקחתי בלידה ?
אני מאוד רוצה להיכנס להריון אבל יש לי בעיות בבלוטת תריס כבר כמה חודשים כל פעם זה עולה ויורד .
האם הבלוטת תריס משפיע על להיכנס להריון ?
אשמח לתשובה בהקדן תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן שלום
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2018השאלה שלי .
האם זה יכול להיות מאפדורל שלקחתי בלידה ?
=== לא מאמין
אני מאוד רוצה להיכנס להריון אבל יש לי בעיות בבלוטת תריס כבר כמה חודשים כל פעם זה עולה ויורד .
האם הבלוטת תריס משפיע על להיכנס להריון ?
=== יתכן
אשמח לתשובה בהקדן תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחתי שתי גלולות ביום, איך לסיים את החפיסה?שיר09/04/2018
שלום,
אני נוטלת גלולות זואלי. באחד מימי החודש שלשלתי כשעתיים לאחר נטילת הגלולה ולקחתי גלולה נוספת ליתר ביטחון.עכשיו שאני מגיעה לגלולות הדמה, כיצד עליי לסיים את החפיסה - האם לעבור לגלולות הדמה כרגיל או לקחת גלולה נוספת אקטיבית מחבילה ספייר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2018להמשיך רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בטילת גלולה של קליירסתיו09/04/2018
שלום,
איחרתי בנטילת גלולה של קלייר ביום השלישי בכ-12 שעות.
רשום כי מעל 12 שעות יש לגשת לרופא נשים בהקדם האפשרי.
האם ניתן לדעת מה ההשלכות? יש צורך לקחת פוסטינור?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסתיו שלום
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2018זה בסדר. אין מקום ללחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בטא גבוההאנונימית08/04/2018
שלום,
עשיתי בדיקת דם לגילוי הריון ויצאה לי תוצאה של 714..
אני שומרת נידה וולפי החישוב והתאריכים אני אמורה להיות בתחילת שבוע שלישי והבנתי שזו תוצאה גבוהה ביחס לתחילת שבוע 3 בנוסף, בהמלצת הרופאת נשים לקחת 5 כדורי אקקלומין מהיום החמישי של המחזור מכיוון שהיה לי ביוץ מוקדם והייתי צריכה לדחות אותו בגלל הטבילה
אז האם זה קשור לכדור? האם זה ממצא לא תקין? מה ניתן לעשות?
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאנונימית
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2018את זקוקה לבדיקת אולטרסאונד בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מתי מתחילים חבילה חדשה בתום היום השביעי או ביום השמינירותם08/04/2018
שלום
אני לא זוכרת מתי לוקחים חבילה חדשה של גלולות
אם סיימתי את החבילה ביום ראשון. אני אמורה לעשות 7 ימי הפסקה. זה אומר שאני לוקחת ביום ראשון שאחרי או ביום שני? כלומר ביום השביעי או ביום השמיני?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רותם
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2018הכל כתוב בעלון שמצורף לחפיסת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
רותם12/04/2018תודה רבה על התשובה
אכן הסתכלתי וראיתי שבאמת רשום שם(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין ווסתי פתאומילי08/04/2018
שלום,
אני נוטלת באופן קבוע גלולות יאז מספר שנים ללא בעיות,
בתחילת החודש קרה שלקחתי בטעות ביום הראשון של החפיסה את הגלולה השנייה במקום הראשונה, ולאחר התייעצות עם רוקחת נאמר לי להמשיך את הגלולה הראשונה ביום השני כי אין הבדל.
לאחר קבלת המחזור, כשבוע לאחר מכן עדיין יש לי דימומים בין ווסתיים חלשים. (כעת לקחתי 12 גלולות מתוך ה-28)
ברצוני לדעת האם במקרה זה עליי להחליף חפיסה או להמשיך ליטול את החפיסה הנוכחית ובחפיסה הבאה הדימום יעלם?
אשמח לעזרה, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאן
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2018נא להבדק אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ממושך בגלולות והשפעתןיעל08/04/2018
שלום,
אני משתמשת בגלולות מליאן מזה 12 שנה ברציפות.
בעבר המחזור שלי היה קשה יחסית ונמשך כמעט שבוע שלם.
בשנה האחרונה הוא התקצר משמעותית ל3 ימים ובנוסף היו שני חודשים בהם לא קיבלתי מחזור כלל.
האם זה נורמלי?
האם מומלץ להמשיך/להפסיק את השימוש בגלולות?
אציין שלפני כשנתיים עשיתי בדיקה (כולל פאפ) ויצא תקין.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2018האם מומלץ להמשיך/להפסיק את השימוש בגלולות?
=== אנו לא נותנים המלצות לגבי טיפול כלשהו ללא בדיקה גינקולוגית ובדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי
יעל09/04/2018תודה. מה לגבי שאלתי הראשונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור שמדאיג אותיחנה08/04/2018
שלום,
אני בת 24, נטלתי גלולות למניעת הריון במשך כשנתיים וחצי והפסקתי בסוף חודש נובמבר האחרון.
לפני הגלולות המחזור שלי היה סדיר, כ30 ימים.
בחודשים דצמבר, ינואר, מרץ- המחזור הגיע כמו שעון, בול כמו שהיה עם הגלולות, באותו היום כמו תמיד.
מאז המחזור האחרון, שהתחיל ב27.3, לא קיבלתי מחזור שוב.
קיימתי יחסי מין מוגנים וגם עשיתי בדיקת הריון ביתית שהראתה תוצאה שלילית (לפני כשלושה ימים).
היה מקרה אחד בו במהלך יחסי המין הקונדום נתקע בתוכי, אך לא היה בו נוזל זרע ושמנו לב מיד והוצאנו אותו.
מה עליי לעשות?האם זה תקין?יש סיבה אמיתית לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חנה
ד``ר מיכאל פרידמן09/04/2018מה עליי לעשות?
=== להבדק אצל רופא נשים
האם זה תקין?
==== קורה
יש סיבה אמיתית לדאגה?
=== ממש לא, זה קורה ואין מקום ללחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בטוח לעבור לקלייר?נטע07/04/2018
שלום, הרופאת נשים החליפה לי את הגלולות מדיאנה לקלייאר בגלל דימומים מסביים וכאבים חזקים, היא גם אמרה שזה יכול לעזור בסמוך הקדם וסתית.
אני מפחדת לעבור בגלל שדיאנה עוזרת לי באקנה ובגלל שהיא אמרה לי שבקלייר הדימום יהיה מועט ואני מפחדת שזה יפגע בפוריות, אני בת 31,.
אני לוקחת גלולות שנים כי המחזור שלי הוא מאוד כבד וממושך, האם יש לי סיבה לדאגה? אני יכולה לעבור לקלייר בבטחה? עוד לא ילדתי עם זה רלוונטי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע שלום
ד``ר מיכאל פרידמן07/04/2018האם יש לי סיבה לדאגה? אני יכולה לעבור לקלייר בבטחה?
=== אין שום בעיה. זה בכלל לא חשוב איזה גלולות נוטלים. אם אין תופעות לוואי - אז כל סוג הוא בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת כרונית והתמכרות לג'ל לקטלעינת07/04/2018
שלום, יש לי פטרת כרונית (מאובחנת) האם יש סכנה בשימוש בג'ל לקטל של כצט באופן קבוע? יש לי פטרת שמתפרצת פעם בחודש ואורכת הרבה זמן, שימוש בג'ל לפני השינה עוזר להרגיע את הסימפטומים כדי לישון. לפעמים אני משתמשת בג'ל 10 ימים רצוף... האם יש בכך סכנה (חוץ מזה שלצערי אני מבזבזת על זה הרבה כסף)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת שלום
ד``ר מיכאל פרידמן07/04/2018ג'ל לקטל?
איפה הפטרת שלך?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבין בנרתיק ייתכן שוסטיבולודיניה?לי07/04/2018
היי,
אני בת 20, נוטלת מיקורולוט. סובלת מפסוריאזיס ודלקת פרקים פסוריאטית.
מזה כחצי שנה סובלת מכאבים ביחסי מין, בעבר סבלתי פה ושם מכאבים אך כחמישה חודשים שהם לא פוסקים. בתקופה האחרונה חלה החמרה וזה הגיע למצב שאני לא מסוגלת לשים טמפון. אפילו בישיבה ממושכת או בניגוב לאחר פיפי יש כאבים. הלכתי לרופאת נשים לפני כשלושה חודשים, נאמר שיכול להיות שהמליאן שנטלתי אז, גורם ליובש נרתיקי, קיבלתי בפנטן + והחלפת הגלולות לבלארה שגרמו לבחילות והקאות. חזרתי למיקרלוט שהייתי נוטלת בעבר.
בבדיקה לפני שלושה חודשים: בטן רכה, לא רגישה, ללא סימני גירוי צפקי. PS- צוואר נראה תקין הפרשה רגילה. רגישות קלה באזור הפורשט האחורי ובצוי תחתון של הנרתיק. PV-רחם קטן נייד לא רגיש,טפולות ב.מ.פ סרבה לביצוע סונר. לפני כחודש ביקרתי אצלה שוב, אמרה שככל הנראה זה וסטיבוליטיס ואמרה לפנות לרופא מומחה במחלות העריה.
שאלתי היא: האם יכול להיות שיופיע פתאום וסטיבוליטיס? אף שנוטלת גלולות מאז גיל 17? יש לציין שאני כבר לא מקיימת יחסים עם חבר שלי. זה נהיה סבל. כל מגע באיזור מוביל לבכי ותסכול רב.
יש לי תור רק ב27.5, מה ניתן לעשות עד אז על מנת להרגיע את הכאב?
האם להפסיק את המיקרולוט יכול להועיל בנתיים? האם אפשר להפסיק פשוט באמצע החפיסה?
בנוסף, בדיקת וולוסקופיה, רופא שמומחה במחלות העריה יכול לבצע? אני חיילת ואני חושבת שהאפשרויות שלי מטעם הצבא דיי מצומצמות.
אני ממש סובלת. בבקשה עזרי לי.
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי שלום
ד``ר מיכאל פרידמן07/04/2018אני ממש לא יכול להתייחס לכל התלונות שלך ללא בדיקה. יתכן שזה ווסטיבוליטיס אך יש אפשרויות אחרות וסיבות לכאבים.
אני מקווה שאת מבינה שלא ניתן לעשות אבחנה ולהמליץ על טיפול בהתכתבות אפילו שאני מומחה בווסטיבוליטיס וכאבים כרוניים בעריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת שיצאו טיפות אהבהאנונימית07/04/2018
אני וחבר שלי כבר כמעט חצי שנה ביחד והצעתי לו שננסה להחדיר הוא החדיר טיפה ממש אבל אז אמרתי לו להפסיק כי זה כאב לי מיידי הוא לא שם קונדום ואני מפחדת שיצאו ממנו בטעות טיפות אהבה, המחזור שלי היה אמור להתחיל אבל הוא לא התחיל ואני לא יודעת אם לקחת ״אלה״ או לא.. אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימית
ד``ר מיכאל פרידמן07/04/2018ממליץ לבצע בדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)