מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פספוס שתי גלולות ברצףדניאל07/04/2018
יומיים לאחר קיום יחסים פספסתי שתי גלולות ברצף.. מה הסיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל שלום
ד``ר מיכאל פרידמן07/04/2018מה הסיכון?
=== אין סיכון, רק הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפספוס שתי גלולות ברצף
דניאל08/04/2018גם אם לא קיימתי שוב יחסי מין מאז הפעם הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בסינוסיטיס שבוע 36אורית06/04/2018
שלום רב, הייתי היום במוקד לרפואה דחופה לאחר שהרגשתי רע מספר ימים ובבדיקות נמצא שיש לי דלקת חריפה בסינוסים. אני כרגע בשבוע 36. האם זה בטוח בשלב הזה של ההריון לקחת אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
ד``ר מיכאל פרידמן07/04/2018האם זה בטוח בשלב הזה של ההריון לקחת אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין?
=== לא ממליץ על אאוגמנטין. את צריכה "פניצילין" אחר - למשל מוקסיפן. תפני לרופא המטפל שלך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף באזור של טפיל הטריכומונסמירה06/04/2018
שלום.
באם אקלף את האיזור שבו נמצא טפיל הטריכימונס, ( באיזור שבו מגרד לי), האם אצליח להיתפטר ממנו?
(חוץ מהשיטה של לקיחת כדורים דרך הפה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירה שלום
ד``ר מיכאל פרידמן06/04/2018האם אצליח להיתפטר ממנו?
==== ממש לא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ברצף של 2 חפיסותרוני06/04/2018
היי נסעתי לחול ולכן חיברתי 2 חפיסות גלולות
עכשיו אני בחפסיה השניה וביום רביעי (הזה) שכחתי לקחת גלולה המשכתי עם יתר הגלולות של החפיסה והיום יום שישי בצהריים הופיע לי דימום קטן ממש כמו בסוף של מחזור
תמיד הייתי נוטלת 2 חפיסות אבל לא היה קורה לי שום דימום כזה אפילו לא קטן
זה קשור לזה שאולי פעם ראשונה חיברתי 2 חפיסות אחרי שנה וחצי של לידה?
אם זה ימשיך מה לעשות? ללכת לרופא נשים?
לא כואב לי שום דבר פתאום ככה הלכתי לישרותיח וראיתי בניגוב דם וממש נלחצתי
האם זה קשור לזה אני ממש בלחץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני שלום
ד``ר מיכאל פרידמן06/04/2018אם זה ימשיך מה לעשות? ללכת לרופא נשים?
=== נכון מאד, לפנות לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לגבי בדיקת סונוגרפיהדינה04/04/2018
קיבלתי תוצאת בדיקת סיטי אגן ובטן יש לי שתי ציסטות פשוטות בכבד .הרחם מעט מוגדל ומשונץ. יתכן על רקע שרירנים. רצויה התאמה לבדיקה סונוגרפית .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה שלום
ד``ר מיכאל פרידמן04/04/2018רצויה התאמה לבדיקה סונוגרפית ...
=== נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס וגינאלי - מספר שאלותסופי03/04/2018
שלום, במידה ויש הרפס וגינאלי שהתפרץ כבר מספר פעמים, הייתי רוצה לדעת בבקשה:
1. האם הרפס וגינאלי מדבק גם כשהוא על מצב 'שקט', זאת אומרת לא התפרץ?
2. האם יש בדיקות לגילוי הרפס?
3. האם הידבקות ההרפס עוברת גם במגע אוראלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסופי שלום
ד``ר מיכאל פרידמן03/04/20181. האם הרפס וגינאלי מדבק גם כשהוא על מצב 'שקט', זאת אומרת לא התפרץ?
=== בד"כ לא, הסיכוי להדבקות - 5%
2. האם יש בדיקות לגילוי הרפס?
=== בהחלט
3. האם הידבקות ההרפס עוברת גם במגע אוראלי?
=== יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיבות יתר ביחסי מיןהילה03/04/2018
כשאני וחבר שלי מקיימים יחסי מין אני מרגישה רטיבות מוגזמת מהנרתיק עוד לפני שהוא חודר וכשהוא חודר אני לא מרגישה את איבר מינו מרוב שאני רטובה האם אפשר לעשות משהו כדי להפחית את רמת הרטיבות בנרתיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד``ר מיכאל פרידמן03/04/2018כשאני וחבר שלי מקיימים יחסי מין אני מרגישה רטיבות מוגזמת מהנרתיק עוד לפני שהוא חודר וכשהוא חודר אני לא מרגישה את איבר מינו מרוב שאני רטובה האם אפשר לעשות משהו כדי להפחית את רמת הרטיבות בנרתיק?
=== ניתן לעזור לך. אבל במקרים כאלה הבדיקה מאד חשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדום נפל בסוף מעצמומישלל02/04/2018
שלום, יש לי שאלה בקשר לקונדום. ביחסים אחרונים בסוף *אחרי שהוא יצא* הקונדום נפל לו על המיטה. כלומר לא הוריד אותו זה נפל לו לבד. אבל זה היה בסוף. לא הרגשתי בניגוב טיפות זרע (בעבר כשלא השתמשנו בקונדום הייתי מרגישה). האם יש חשש שאני בהריון? בת 45.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מישל
ד``ר מיכאל פרידמן03/04/2018האם יש חשש שאני בהריון? בת 45.
--- לא חושב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות דמיות לאחר מרסופליזציהנטלי02/04/2018
שלום,
לפני כחמישה ימים עברתי פתיחת אבצס ברטולין מאוד גדול באמצעות מרסופליזציה.
לאחר ההליך הייתה נפיחות וכאב באזור והתפר הציק.
היום בבוקר קמתי וראיתי הפרשה דמית עכורה בכמות יותר גדולה משהיתה בצמוד להליך.
הלחץ ירד קצת מהאזור ויש פחות כאב. אך החשש שלי הוא שהתפר נפתח. האם זה הגיוני וטבעי שכך יקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטלי
ד``ר מיכאל פרידמן03/04/2018האם זה הגיוני וטבעי שכך יקרה?
==== בהחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות של נובהרינג נמוכהמור01/04/2018
הרגשתי מתוך שינה שהנובהרינג ירדה בנרתיק.. אכן שבדקתי היא הייתה ממש נמוכה ולא במקום
מה אני עושה? האם אני מוגנת? אני בשבוע השלישי לשימוש.. האם לשים טבעת חדשה? להוציא להפסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למור שלום
ד``ר מיכאל פרידמן03/04/2018האם אני מוגנת?
==== אני מניח שכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן יחסי מיןשני01/04/2018
היי.. אני בת 27 והתחלתי להיות פעילה מינית רק בשנתיים האחרונות.
ב3 או 4 חודשים האחרונים (עם 2 בני זוג שונים) יצא שבזמן קיום יחסי מין דיממתי , לא דימום מאוד גדול וכזה שהפסיק כמעט מיד לאחר היחסים. כמו כן הדימום קורה רק בתנוחה מסויימת בה החדירה עמוקה מאוד ובתנוחות אחרות אני לא מדממת בכלל .
לא יודעת אם זה רלוונטי אך בפעם הראשונה בה קיימתי יחסים בכלל לא דיממתי , והדימום בתנוחה הזאת הגיע רק לאחר כשנה.
מה יכולה להיות הסיבה לדימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
ד``ר מיכאל פרידמן03/04/2018מה יכולה להיות הסיבה לדימום?
=== יש כמה סיבות, אבל קודם כל את חייבת להבדק, לעבור בדיקת פאפס ובדיקה קולפוסקופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיק - גם לאחר הטיפול צריבהאלמונית01/04/2018
שלום רב, ביום שלישי האחרון, 27.3.18 הייתי אצל גניקולוגית ונאמר לי שיש לי פטריה חלשה. קיבלתי נרות מסוג קלוטרי ומשחה. יש לציין כי ביום 29.3.18 סיימתי את הטיפול אחרי נר ה-3. המשחה ניתנה ל-7 ימים ולמעשה עד יום שלישי, כולל. חרף האמור, היום הופיע גירוד נוראי שמקשה על תפקודי. האם ניתן לרכוש נרות מסוג קלוטרי ולהמשיך בטיפול עוד 3 ימים או שמה עדיף להמתין ואם התופעה לא עוברת לחזור לרופאת הנשים? לתשובתכם, אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
רונית01/04/2018לחזור לרופא....מנסיון. רב מדי. יכול להיות שיתן לך כדור לקחת. או שבכלל מדובר במשהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה לשיבושים במחזור החודשיהודי31/03/2018
בת 28, בריאה ולא נוטלת גלולות. בחודשים האחרונים התחיל לי בלאגן במחזור. מאחר בשבוע שבועיים או שחוגש הכלל לא מגיע ואז חוזר. הלכתי כמה פעמים לגניקולוג שבדק ועשה us והכל היה תקין. אני מתאמנת והעליתי קצת את העומס. בנוסף החודש האחרון היה רווי חרדה ומתח נפשי עצום (שבגללו לא אכלתי כמו שצריך) שכעת מאחוריי. וסת אחרון ב-14.2. יכול להיות שזה מתח נפשי רק? מה אפשר לבדוק עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להודי שלום
ד``ר מיכאל פרידמן31/03/2018יכול להיות שזה מתח נפשי רק?
==== בהחלט יחול הליות.
מה אפשר לבדוק עוד?
----- היות ובדיקה גינקולוגית הייתה תקינה אני ממליץ רק להמתין עוד מספר שבועות ואני מניח שהכל יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מוגנת? גלולותאנונימית31/03/2018
היי,
אני לוקחת גלולות מינס באופן קבוע.
לפני כחודש וקצת אחדתי 2 חפיסות עקב טיסה לחו"ל.
התחלתי חפיסה חדשה לפני כשבוע וחצי (אחרי 2 חפיסות מחוברות). היום שמתי לב ששכחתי לקחת גלולה אתמול בלילה, ולקחתי אותה 14 שעות אחרי השעה הרגילה שלי, ואז גם שמתי לב לזה שלקחתי 4 ימים הפסקה בין חפיסות במקום 7 (התבלבלתי עם הגלולות הקודמות שהייתי לוקחת לפני כמה חודשים).
אני יודעת שקצת סבכתי את המצב...
השאלה שלי היא האם אני מוגנת? מה עליי לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון** לוקחת גלולות פמינט
אנונימית31/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי הידבקות באוריאופלסמה אורליטיקוםליאל29/03/2018
שלום ד"ר,
נבדקתי ב-STD שתן לאחר שהתלוננתי על תחושת צריבה לאחר מתן שתן. אציין שהתופעה הספציפית הזו החלה 3-4 ימים לאחר קיום יחסים לא מוגנים עם בן זוג חדש. הבדיקות שלי היו נקיות לגמרי לפניו בוודאות. (אם כי במהלך החודשיים הקודמים להיכרות סבלתי מצריבות ובסוף התברר שזה יובש ולא קנדידה כמו תמיד, אך לרוע המזל מיד כשקיימנו יחסים החלו התופעות וחשבתי שזה שוב קנדידה. רק לאחר שהטיפול בטריקן לא סייע חזרתי לרופא וזה מה שנמצא).
ואצלי בסוף נמצא החיידק ureaplasma urealyticum.
האם יש דרכים יומיומיות נוספות (מלבד העברה מאם לעובר ויחסי מין)
להדבק בחיידק הזה? המידע עליו באינטרנט סותר ולא ברור.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
ליאל29/03/2018*לפני החיידק הצריבה הייתה בנרתיק כתוצאהה מיובש. טיפלתי עם משחת גינומונל וזה עבר. ואז כמה ימים אחרי שקיימנו יחסים החלה צריבה לאחר מתן שתן. ולכן התופעות בילבלו אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאל
ד``ר מיכאל פרידמן03/04/2018בד"כ במגע מיני אך לא רק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)