מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחורים?רחל11/11/2010
שלום
הבחנתי בוריד מעט בולט בצבעו בפי הטבעת. הוא אינו בולט, אבל צבעו נראה לעין.
האם מדובר בטחורים?
איני בעצירות, אך לדעתי חילוף החומרים שלי מעט איטי (עוסקת בפעילות ספורטיבית יום- יום, ואוכלת מזון בריא ומלא סיבים, והרבה ירקות).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/11/2010תפני בבקשה לרופא כירורג, הרי אי אפשר להציג את הבעיה באמצעות הדו"א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותמימי11/11/2010
שלום
בימים האחרונים הבחנתי בנפיחות ניכרת ואודם באחת השפתיים הפנימיות באיבר המין לכל אורכה( ממש לפני השופכה). ההרגשה היא בעיקר של אי נוחות, כאב במגע ויובש ניכר.
קבעתי תור לרופא הנשים רק בעוד מספר שבועות.
מזה יכול להיות?
תודה מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/11/2010זה יכול להיות הרבה דברים. את חייבת להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מיכאל פרידמןויקה11/11/2010
פניתי לפני מספר ימים בפורום על כאבים בזמן קיום ימסי מין ואחרי בנרתייק בדקתי ויש לך מרפאה בחיפה רציתי לשאול אם אוכל לבוא ליעוץ אצלך ולבדיקות רלוונטיות.....
אם כן כיצד לעשות זאת צריך הפניה אליך או רק לקבוע תור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר מיכאל פרידמן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/11/2010תפני בבקשה למזגירתי רונה בטל. 0544255033
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי להתחיל לספור?חח11/11/2010
לפני המחזור מופיע הפרשה חומה מלווה בריריות דקות של דם וצבע הפרשה חומה ורודה
לאחר מכן מופיעה הכתמה של דם קלה מאוד מלווה בהפרשה חומה שקופה
בין יום לחצי יום הפסקה ולאחר מכן ימים של דימום דם ממשי
השאלה שלי ממתי להתחיל את הספירה
כי כשיש הכתמה קלה של דם מדי פעם ביומיים לפני זה זה נראה כאילו אז מתחיל המחזור אבל אז יש הפסקה והדימום הרציני
מתחיל לאחר מכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתי להתחיל לספור? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/11/2010קשה לומר. לפי דעתי מהופעת הדימום הראשון, או הפרשה דמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור- דחוףףףףמוטרדת11/11/2010
היי אני בת 24, נשואה, לקחתי גלולות מזה 4 שנים החודש הפסקתי את הגלולות והייתי אמורה לקבל מחזור ביום שני, לפי מה שהיה קורה כשהייתי לוקחת את הגלולות, ועד היום המחזור לא הופיע. האם זהו משהו נורמלי או שישר הסיבה לכך היא הריון? אני מתכוונת לבצע היום בדיקה ביתית אך ההרגשה הכללית היא שהוא כאילו עומד להופיע וזה לא קורה..
מה גם שחשבתי כי ברגע שלוקחים גלולות כמה שנים לוקח לגוף חודש- חודשיים להתנקות מהשפעת הגלולות.. מה הסבירות של הריון כל כך מהיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור- דחוףףףף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/11/2010או את בהריון או תקבלי מחזור. רק להמתין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותלירון11/11/2010
קיבלתי מרשם לגלולות desorgestel 0.15 mg
ethinylestradiol 0.02 mg
מכיוון שהגלולה לא מוכרת לי בכלל
אשמח לקבל פרטים אודותיה
שונה משאר הגלולות? בעלת תופעת לוואי ?
האם היא מומלצת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/11/2010הגלולה אינה שונה משאר הגלולות בתועפות הלוואי המוכרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת usממננ11/11/2010
מספר שאלות :
1. מה מספר הזקיקים התקין שצריך להיות בשחלה בבדיקת us (הבדיקה נעשתה ביום העשירי של המחזור)
2. בתוצאות בדיקת ה us רשום רק זקיקים קטנים (בשתי השחלות)
השאלה שלי היא אם היו זקיקים רבים האם זה היה צריך להיות רשום בבדיקה
3. ביצעתי בדיקת us לפני שנתיים ששם היה דגש על כך שהיו זקיקים קטנים וקטנטנים רבים בשתי השחלות
האם יכול להיות מספר הזקיקים הלך וקטן בשנתיים האחרונות ואם כן לא הבנתי איך???
אבקש הסבר תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת us - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/11/2010בכול חודש אמור להיות זקיקי מוליך אחד אלא אם מודבר בטיפולי פוריות
במקרה ואכן תחת טיפולי פוריות יש להתייעץ ברופא המטפל לגבי מספר הזקיקים לפי הטיפול המקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחל
חח13/11/20101. האם יש מועד נכון לאבחנה של שחלות פוליציסטיות
2. והאם ההגדרה "זקיקים קטנים" מספיקה בשביל הרופא
כי על מנת לקבוע אם אכן יש שחלות פוליציסטיות צריך לדעת גם כמות לפחות 12 זקיקים , וגם גודל פחות מ 10 ממ
שום דבר מזה לא מפורט לא כמות ולא גודל
כשרשום זקיקים קטנים עד איזה גודל מדובר האין זה הכרחי לדעת את גודלם וכמותם ובאיזה יום במחזור נעשתה הבדיקה לאיבחון נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהאור10/11/2010
היסטרוסקופיה -histeroscopy
זו הפעולה שעלי לעבור בניתוח
ובהפניה כתוב בתלונות :
בעל קול אגן בשל חשד לשארית שיליה רחם גודל 50 מn" רירית 3מ"n החלק העליון איזור לא סדיר עם מוקדים אקוגניים ללא דם לתוכו חשוד לריזידואה המלצה להידרוסקופיה .
מה זה אומר???
ואיכן הכי כדי לי לעבור את הניתוח??
זה ניתוח קשה???
כמה זמן החלמה..?
אני חוששת מאוד...אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/11/2010מדובר בפעולה ניתוחית בהרדמה כללית בד"כ . זמן הפעולה 10-15 דקות עם התאוששות בבית חולים שעה שעה וחתי. מדובר באשפוז יום כירורגי של שעה - שעה וחצי. בד,כ ניתן לפקד כרגיל למחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטבעת נובה רינגmmm10/11/2010
שלום,
יש לי מחיצה רחמית שמגיעה עד ה 1/3 העליון של הנרתיק.
רציתי לדעת האם אני יכולה להשתמש בטבעת נובה רינג (מאחר והיא מפרישה הורמונים לכל האיזור). בעקרון אמרו לי שאני לא יכולה להשתמש באמצעי מניעה של הנרתיק כגון דיפרגמה / נרות.
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בטבעת נובה רינג - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/11/2010כול עוד ניתן להחדיר את הטבעת והיא לא נפלטת אין בעייה מלהשתמש בנובהרינג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי התקן מירנהאנה10/11/2010
שלום. אני מעוניינת להתקין מירנה. רופאת הנשים הסבירה לי שרשמית ההתקן תקף לשלוש וחצי שנים, אולם בפועל הוא טוב גם ל 7-10 שנים ויש לה מטופלות שמסתובבות איתו מס' כזה של שנים והוא מונע הריון בהצלחה כי כמות ההורמון שקיימת בו מתאימה לתקופה של לפחות פי 3 ממה שמצויין בפרוספקט.
מה דעתכם ? האם זה נכון שניתן להשתמש באותו ההתקן כ"כ הרבה שנים ? האם יש מחקרים שהעידו על כך ? האם אני יכולה להסתמך על דבריה ? זהו התקן יקר מאוד וכמובן שהייתי מעדיפה לנצל אותו כמה שיורת זמן אם זה בטיחותי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי התקן מירנה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/11/2010מומלץ להתחליף את ההתקן לאחר 5 שנים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאפרגמההילה10/11/2010
ערב טוב,
אחרי התייעצות עם רופאת נשים, החלטתי לעבור להשתמש בדיאפרגמה עם קוטל זרע.
אבל הרופא לא ידעה איפה ניתן לקנות את הדיאפרגמה. אני גרה באיזור עכו. האם ידוע לכם איפה ניתן לרכוש אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאפרגמה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/11/2010רצוי לברר מול בתי המרקחת באזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהנ10/11/2010
שלום ד"ר,
לפני כחודשיים עשיתי בדיקת PAP ,התקבלה תשובה LGSIL.
הופניתי לבדיקת קולפוסקופיה,הרופאה רשמה בתוצאות הבדיקה:אקטורפיון מסביבו WE ומוזאיקה מתאימים לדלקת. בנוסף,נרשם בוצעו 2/6 ביופסיות.
קיבלתי את התוצאות של הביופסיה,התשובה שנרשמה היא:
"Cervix 2/6 o'clock,biopsy:
Koilocytosis
Snormed:T-83000,M-"
רציתי לדעת מה אומרת התשובה של הביופסיה? ומה המשך הטיפול הרצוי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/11/2010אנחנו בד"כ לא מפענחים את התשובות. אבל במקרה שלך מדובר בחשד לנגע וירלי, דהיינו זיהום נגיפי. אין צורך בטיפול, רק מעקב ע"ע בדיקות פאפס. במידה ואת בת >30 ניתן לבצע משטח מיוחד לזיהוי הנגיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - שאלה נוספת
נ23/11/2010תודה רבה ד"ר....יש לי שאלה נוספת,
אני אכן מעל גיל 30 (בת 31),ציינת כי ישנה בדיקה שקובעת את זן הנגיף...
איזה בדיקה עליי לבקש?
הייתי אצל הרופאה והיא אמרה לי שנדבקתי ב- HPV ואין דרך לדעת מהו הזן שנדבקתי בו?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - שאלה נוספת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן23/11/2010ישנה בדיקה מיודת - HPV TYPING . זה די פשוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בשתן ובנרתיקגלית10/11/2010
שלום,
אני בת 21 כמעט כל חודש יש לי דלקת בשתן ובנרתיק.
מיום ראשון עד אתמול ממש שרף לי למטה.
אתמול בבוקר מחזור שרף לי קצת בשתן ולכן לקחתי כדור אחד של מקרודנטין- אנטיביוטיקה.
בהמשך היום הייתי אצל הרופא שאמר לי שבגלל שאני במחזור אי אפשר לדעת אם יש לי דלקת בשתן או בנרתיק ונתן לי במשך חמישה ימים לקחת פעמיים ביום אנטיביוטיקה לדלקת בשתן- זינט.
היום כבר לא שורף לי למטה.
*אני לא יודעת אם כדאי להמשיך לקחת אנטיביוטיקה כי אם אין לי דלקת בשתן זה סתם לקחת שוב אנטיביוטיקה. (כבר כמעט כל חודש נותנים לי אנטיביוטיקה לטיפול בדלקות בשתן).
*מה לעשות?
*יכול להיות שדלקת בשתן שורפת גם כשלא משתינים? ובגלל זה שורף לי כבר שלושה ימים למטה? או שזה דלקת בנרתיק?
*קיים טיפול מונע לדלקות בשתן?
*בפעם האחרונה היה לי בשתן סטרפטוקוקים b הגלקטיה, משהו כזה.. זה אומר שיש לי בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות בשתן ובנרתיק - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/11/2010חשוב לברר תרביות שתן
תסמינים של צריבה במתן שתן יכולים ללהיות גם במקרים אחרים ועל כן מתן טיפול לדלקת בשתן צריך להיות מותאם לתוצאות התרבית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בדרכי השתן
לורה12/11/2010אני לא רופאה אך אני אחת כמוך שסובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן
כטיפול מונע האורולוג יעץ לי לקחת כדור אחד של מקרודנטין מיד לפני או אחרי קיום יחסי מין
אם הדלקות חוזרות ללא קשר לקיום יחסי מין את צריכה להתיעץ עם אורולוג, קיים טיפול מונע אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהx10/11/2010
המחזור האחרון היה ב 16 לאוקטובר, קיימתי יחסי מין ב 28 לאוקטובר אבל
גנר בחוץ, עדיין לא קיבלתי מחזור... יש סיכוי להריון?? כל 25 יום יש לי מחזור בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/11/2010יכול להיות שאת בהריון. כדאי לבצע בדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה נשיתיונתן10/11/2010
שלום אני בן 25, אני בקשר רומנטי עם אישה בת 24. לפני שפגשתי אותה היא הייתה בתולה. לאחר מספר חודשים התחלנו ל"קיים" יחסים. ניסיתי לחדור פעמיים(בימים שונים) כל פעם שהייתי עושה את זה היא התלוננה על כאבים חזקים מאוד ותגובתה הייתה מאוד רגשית וקיצונית. יש לי ניסיון מיני עם בתולות ולכן אני מרשה לעצמי להניח שתגובתה הייתה מוגזמת מאוד - בגלל שהיא לא יכולה לסבול אפילו מגע באזור ה"חור". ולבסוף לא הצלחתי להחדיר את פיני עד הסוף. השתמשתי בקונדום.
תיאורה היה "כאילו מישהו חותך לי את הבשר וממש ממש כואב". אני חושש שמשהו לא בסדר כי כל פעם שניסיתי לרכך ולנסות קודם אצבעות, רק מנגיעה באזור היא התלוננה על כאבים שלא לדבר על הפין. המקרה האחרון היה לפני כחודש וחצי ומאז לא ניסינו חדירה.
כשדיברנו על הנושא קיבלתי ממנה את הרושם שהיא לקטה במעין טראומה מכיוון שאמרה "לא יודעת אם אני נהנית מחדירה" - דבר מצחיק לומר עם נסיונה הקטן והלא משמעותי - בגלל שכלל לא היה "סקס".
הקשר שלנו כרגע זהו מין אורלי ועם ה"יד" בלבד דבר המתסכל אותי מאוד בגלל שאני רגיל לסקס מגיל 15 באופן רציף. אני מאוד אוהב את אותה ומוכן לעזור ולחכות אם צריך.
כרגע אני מאוד מתוסכל ואני לא יודע מה לעשות? האם יש בעיה רפואית? ואיך אני אמור להסביר לה את זה?
אודה על כל עזרה שהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה נשית - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/11/2010אני ממליץ שחברתך תפני לפורות ולא אתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)