מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקן או מדבקותאני06/11/2010
לגבי ההתקן הרגיל אני יודעת שהוא מגן מפני הריון מייד,אבל האם מתקינים אותו בזמן מחזור או לא משנה מתי?
לגבי המדבקות האם הן מגנות מייד כשמדביקים?והאם יש להן תופעות כמו גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן או מדבקות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/11/2010התקן תוך רחמי מוחדר בזמן מחזור.
המדבקות מפרישות הורמונים ולכן הן עושות בדיוק את אותה הפעולה כמו הגלולות והיעילות שלהן היא כמו הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותנ06/11/2010
שלום,
קיבלתי מרופא הנשים שלי גלולות אסטל (הבנתי שאלה גלולות זהות לדיאנה).
רציתי לשאול אם בהכרח קיימת תופעת לוואי של עליה במשקל? למה בעצם זה קורה? יש דרך למנוע את זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה- בכמה ק"ג...
נ06/11/2010בכמה ק"ג מדובר כשעולים במשקל בעקבות גלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/11/2010לא בהכרח יש עליה במשקל - התגובה אישית לכל בחורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעת קיום יחסי מיןויקה06/11/2010
שלום. יש לי בן זוג קבוע כבר כשנה.בשלושה חודשים אחרונים כאשר אנו מקיימים יחסי מין ממש כואב לי כאשר הוא מחדיר.לאחר קיום יחסי מין יורד לי טיפת דם והפות שורף לי מאוד. פניתי לרופאת נשים שלי היא בדקה אם יש לי דלקת או פטריה וזה יצא שלילי היא נתנה לי בכל מקרה טיפול של ואגיסטן וטיפול של כדורים פרוביוטיק פמינה. לאחר הטיפול ניסינו שוב לקיים יחסים וזה שוב פעם חזר על עצמו. אשמח אם תוכלו לעזור לי כי איניי יכולה כבר ככה.....תודה מראש ויקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעת קיום יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/11/2010האם את מספיק רטובה בחדירה, האם מספיק רפויה? שתי הסיבות האלה יכולות להסביר כאבים בזמן יחסי מין. אבל אם הכל תקין יכול להיות שיש לך וסטיבוליטיס שזה רגישות יתר בעור בפתח הנרתיק שמאופין בכאבים בחדירה.
נסי להשתמש במשחת אזראקאין %5 שהיא מרדימה את העור מסביב ומרחי אותה חצי שעה לפני חדירה. פני לברור למרפאות העוסקות בנושא זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ויקה07/11/2010בעת קיום יחסים אני כן מספיק רטובה ורפויה ניסינו גם עם חומר סיכה..... אני אנסה את מה שהמצלת לי ומאיזה סיבה זה כואב ושורף לי אחרי קיום היחסים?
צריך לזה מרשם מהרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ויקה07/11/2010ממה יכולה להיגרם הרגישות היתר הזו? אם אשים את מה שהמלצת זה יעביר את הרגישות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מוגנת באמצעות גלולות למרותמתלבטת06/11/2010
שלום,
אני בת 31 נוטלת מזה כשנה וחצי גלולות מסוג מליאן בצורה עקבית וסדירה
אתמול בארוחת הערב שתיתי יותר מידי יין ואחרי הארוחה הקאתי (את הגלולה של היום הקודם כבר לקחתי כ22 שעות לפני כן באופן סדיר) מייד לאחר שהקאתי הרגשתי טוב יותר ולקחתי את הגלולה היומית כסידרה (את הגלולה של היום הקודם כבר לקחתי כ22 שעות לפני כן באופן סדיר). 4 שעות לאחר מכן קיימתי יחסי מין ללא שום הגנה מעבר לגלולה, האם יש לי סיבה לחשוש שבגלל ההקאה אני לא מוגנת? האם כדאי שאקח פוסטינור? עקרונית אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה כיוון שהגלולה של האתמול כבר נספגה והגלולה של אותו ערב נלקחה לאחר ההקאה אבל אני שואלת כיוון שאני לא בטוחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מוגנת באמצעות גלולות למרות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/11/2010לא נראה שיש בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות שקופות עד צהובותלו05/11/2010
שלום,
רציתי לשאול האם יש דרך למנוע את ההפרשות בגוף?
ההפרשות יוצאות בגוון שקוף עד צהבהבות והן סמיכות. הן ללא ריח, אין גירודים או עקצוצים. הן ממש מפריעות לי ורציתי לדעת האם יש טעם בכלל לפנות לרופא נשים והאם יש דרך למנוע אותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים
נילי08/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות שקופות עד צהובות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין08/11/2010אין דרך באם מדובר בהפרשות פיזיולוגיות בכול מקרה אחר רצוי לברר בדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' ליאורה אברמובאילה05/11/2010
דר' אברמוב שלום,
אנחנו נשואים מזה 4 חודשים, בפעם הראשונה בה הצלחנו לקיים יחסים מלאים נקרע קרום הבתולים ומאז הצלחנו לקיים יחסים מלאים רק עוד פעם אחת בלבד. בפעם הזאת זה כאב לי נורא ושבוע לאחר מכן סבלתי מכאבי בטן והתכווצויות נוראיות.
מאז אותה פעם עבר חודש וחצי וכל פעם שניסינו לקיים יחסים מלאים לא הצלחנו להגיע לחדירה. ממש בכניסה לנרתיק התחיל לכאוב לי מאוד והפסקנו.
הייתי אתמול אצל רופאת נשים שבדקה אותי ואמרה שיש לי רגישות ממש בכניסה לנרתיק, אבל היא לא הרגישה שאני מתכווצת. (חשוב לי לציין שכשבעלי מתחיל לגעת בי אני מרגישה התכווצות כואבת מאוד באיזור הנרתיק שגורמת לנו להפסיק, לחכות שהכל יירגע ואז להמשיך).
האם לדעתך יש צורך בטיפול מיני? מה זה יכול להיות?
אנחנו מאוד-מאוד מתוסכלים. הציעו לי להשתמש אולי באמלה בינתיים- האם מומלץ??
תודה רבה וסליחה על האריכות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדר' ליאורה אברמוב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2010אם הרופאה הרגישה רגישות בפתח הנרתיק כנראה שאת סובלת מוסטיבוליטיס ראשוני שזו תגובה של רבוי קצות עצבים לכאב בפתח הנרתיק. הטיפול משתנה - בין טיפול מינ י טיפול פיזיותרפי וטיפול מקומי. מציעה לך להגיע למרפאה לטיפול מיני לאבחון והחלטה של המשך טיפול.
בינתיים אמלה או משחת עזראקאין חצי שעה לפני החדירה יכולים להקטין את עצמת הכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנילי05/11/2010
מה ניחשב לדימום חזק בזמן המחור
כי אני חושבת שיש לי את זה כשאני יושבת באסלה המים הופכים לאדומים מהר סליחה על התיאור האם ה ניחשב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2010אי אפשר לדעת..
אם את מחליפה תחבושת את טמפון כל שעה זה נקרא דימום חזק, אם את סובלת מחוסר דם בגלל הדימומים הקשים זה נחשב בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באגןפרח05/11/2010
שלום אני בת 40 היו לי במשך כמעט שבועיים כאב בטן שמזכירים מחזור קצת יותר חזק הכאבים היו בבטן תחתונה ובמפסעה בדצד ימין, הלכתי לבדיקה קינקולוגית הרופא איבחן דלקת קלה באגן ובנוסף לזה אעשיתי אולטרסאונד וצןצאות הבדיקה יצאו שחלה ימנית נ צפה נוזל מסביב לטפולה בכמות מעטה ועד בינונית. קיבלתי טיפול באוגמנטין 875 הכאב אומנם נחלש זה יום הרבעי לכדורים אבל עדין יש לי כאבים באזור המפסעה בצד ימין
רציתי לדעת אם הכאב שייך לדלקת תודה מראש ....::ומתי הכאב יעלם מודאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באגן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2010כאב במפשעה איננו אופיני לדלקת אגנית. כשתסיימי שבוע טיפול פני לבדיקה חוזרת לרופאת הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חמורות ותופעות נוספותשאלה05/11/2010
שלום,
ראיתי שמספר בנות בפורום שאלו לגבי הפרשות חומות\ אך בעוד שחלקן תיארו מצב של יומיים שלושה, אצלי המצב שונה. אני בת 28. החודש סיימתי מחזור ב- 21.10 וכבר שבוע יש לי המון הפרשות חומות. עד החמישה חודשים האחרונים היו לי מחזורים סדירים, בחודשים הללו, לפתע החלו שיבושים. יש לי המון הפרשות חומות בשבוע האחרון, מרוב הפרשות כבר שמתי פד. לא מדובר במחזור אלא ממש הפרשות.
אני לא נוטלת כבר המון זמן גלולות.
בנוסף, אני מרגישה גם שינויים נוספים בגוף- לא יודעת אם יש קשר ומצטערת אם הדבר ישמע קלוש או טיפשי... אבל בחודשים האחרונים אני מרבה לאכול, יש לי ממש תיאבון מוגזם ולא ברור ועליתי במשקל. כמו כן, אני גם מזיעה יותר, דבר שמעולם לא הופיע אצלי בצורה מוגזמת ולא גרם לי לייחס לכך חשיבות. בנוסף, אני גם מאוד עצבנית ולא נינוחה (אין שינויים או אירוע בחיי שיוביל לכך, אני לא סובלת מדיכאון, חרדות וכד').
כוונתי היא שכל הדברים הללו הופיעו יחד לאחרונה.
האם התופעות קשורות אחת לשנייה?
מה דעתכם?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חמורות ותופעות נוספות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2010פני לבדיקת רופא נשים ועשי בנוסף גם הערכה הורמונלית. שינויים הורמונליים כמו שינויים בתפקוד בלוטת התריס יכולים לגרום לחלק מהתופעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותחלי05/11/2010
אני בת 22 ובחודשים האחרונים בסוף המחזור יש לי הפרשות חומות בערך יומיים.
אני רוצה לדעת ממה זה נובע והאם יש עם זה בעיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2010לא נשמע כבעיה יכול להיות תופעה נורמלית שתחלוף, אבל פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומהsha04/11/2010
שלום
אני בת 28.6 לא משתמשת בגלולות אני פעילה מינית, מקבלת את ווסת החודשית בזמן כמו שעון שווצרי, אך במחזור האחרון כשהוא הסתיים התחילו להיות לי הפרשות חומות (תופעה שלא קרה לי שנים שאחרי מחזור היו לי הפרשות), אני לא מבינה מזה? תוכלו להסביר לי תתופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2010יכול להיות שבוש הורמולי כל שהוא אבל הדבר דורש בדיקת רופא נשים כולל בדיקת צוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים דחוףרחלי04/11/2010
מה יכול להיות המקור לכאבי שדיים שאני מרגישה מספר ימים
מחזור לא סדיר במשך 3 חודשים הרופא שלל הריון והתוצאה בבדיקת בטא הייתה 0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2010הפרעה הורמונלית יכולה להסביר את המחזורים הלא סדירים ואת כאבי השדיים. כדאי לעשות ברור הורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה מרופא...אנא04/11/2010
אני בהריון בסוף השבוע התשיעי ובשבוע האחרון אני רואה מין כתמים חומים צהובים כאלה על הפד. הייתי בביקור אצל גניקולוג אבל הוא אמר לי שהכל בסדר אבא להמנע מקיום יחסים למשך שבועיים מה זה אומר הכתמים האלה??? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה מרופא... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2010חלק מהנשים מדממות בתחילת ההריון ואצל רובן ההריון ממשיך ללא בעיה. הדימום יכול לנבוע מההשרשה של השליה ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתית אלכוהולחגית משה04/11/2010
שלום
רציתי לברר לגבי אלכוהול בשבועות הראשונים של ההריון.
אני שתתי חצי כוס וודקה עם רד בול לפני שידעתי שאני בהריון.
זה פוגע בתינוק?
אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתית אלכוהול - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2010לא
אבל המנעי משתיה עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםאתי04/11/2010
דייר שלום רב אני מטופלת בהורמונים מסוג דיאנה 35 ואנדרוקור 50 לאחרונה היצטננתי עכשיו רציתי לדעת זה ישפיע על הטיפול שלי בהורמונים ההיצטננות על אפקט הטיפול על היעילות שלו או שהכול בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/11/2010אין קשר להורמונים ולטיפול נגד הצטננות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)