מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה בשחלהטליה10/11/2010
שלום רב! אני בת 23, ולאחרונה סביב הביוץ אני סובלת מדימום של כמה ימים, יש לציין שזה ללא לכאבים. פניתי לרופאה עקב כך, ועשיתי צילום של הרחם. נמצא שהרחם תקין. אך, בשחלה השמאלית נמצאו בתוכה זקיקים קטנים. ובסמוך לשלחה מימין,ממצא צלול
19X13 מ"מ. מה זה אומר??? אני מנסה להיכנס להריון, יכול להיות שזה משפיע?? אני ממש מודאגת!
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי...
טליה12/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בשחלה - תגובה
ד''ר יואב פלד12/11/2010זה חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בשחלה
טליה12/11/2010אם הציסטה היא חסר משמעות, אז ממה נובע הדימום סביב בוץ? (דימום חזק..)
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ותופעות לוואיDIDI10/11/2010
אני בת 17.5 משתמשת לראשונה ( חודש ראשון) בגלולות מסוג פמינט , יש לי תחושה שמאז לקיחת הגלולות אני מרגישה ירידה במצב הרוח , דכאונית , דבר שלא חשתי בעבר הייתכן שזו השפעה של הגלולות ?? מה עלי לעשות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוח שזה בגלל הגלולות
נעמי10/11/2010אני לוקחת פמינט כבר שנתיים ומעולם לא הרגשתי את התופעות שאת מתארת (חוץ מכשנפרדתי מהחבר שלי...).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים וגלולות דחוף!!אורה09/11/2010
אני נוטלת גלולות באופן קבוע..
הימים האחרונים הצטננתי ואני רוצה לדעת אם מותר לי לבלוע כדורי advil-cold and sinus? האם זה פוגע באפקט הגלולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים וגלולות דחוף!! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/11/2010כן מותר, ואין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורדנה09/11/2010
ביום שבת התחלתי את השבוע חופש מהגלולות ועד היום עוד לא קיבלתי מחזור האם זה נורמלי ?ואם לא אקבל מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמ
דנה10/11/2010??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוחדת !דינה09/11/2010
הכרתי בחור אשר נמצא בהליכי גירושין שנינו בשנות 40+ כרגע איני מתכוונת לקיים יחסים איתו אך בטוחני כי ירצה לפחות נשיקה.
שנים הייתי אשה של גבר אחד האם מנשיקה שבו הרוק מתערבב יכולים להידבק במחלות מין ואידס וכו' ???
תודה על הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתנצלת שהקפצתי
דינה09/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפוחדת ! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/11/2010שאלה מוזרה. התשובה - שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נכון אני הייתי עם מישהו ונדבקתי
דינה10/11/2010אני ממליצה לך לא לקחת את הסיכון המיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר
דינה10/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם מותר לשאול
דינה16/11/2010במה נדבקת בנשיקה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינה09/11/2010
האם הנקה אחרי גיל שנה מגינה על בריאות האם ולהפחית את הסיכון לחלות בסרטן השד והרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
רינה09/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/11/2010הרחם לא קשור. לא בטוח שאורך ההנקה חשוב לסרטן השד. ישנם מחקרים שונים גלבי ההיפוטזה שקשורה לממאירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לטיפול בפצעים על הפניםנטליה09/11/2010
אני סובלת מאקנה קל (מעט פצעים על הפנים) וקראתי בפורום אחר שגלולות יכולות לטפל בזה. האם זה נכון? האם סוג מסויים של גלולות? ממי לוקחים מרשם - מרופא נשים או רופא עור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לטפל
שירה09/11/2010באקנה קל באמצעות גלולות. בתקופה שזה היה לי לקחתי פמינט ובאמת תוך 3 חודשים פלוס מינוס זה השתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה לליבך,
משה09/11/2010גם ביתי סובלת, מתופעה דומה. אני כמובן לא יכולה לייעץ לך כלום בעניין הגלולות אך בנתיים עד שיותאמו לך גלולות מתאימות אני אשמח להציע לך את מה שעשתה ביתי ומה שהיא עדיין עושה בתקופות בהן היא מפסיקה לקחת גלולת (אחת לשנה היא החליטה לעשות הפסקה קלה ) היא משתמשת בג'ל לייבוש פצעונים של פייס איט (אם אני לא טועה) ובתוך זמן קצר מאוד יחסית, היא חשה בשיפור על הפנים.
אפשר להשיג אותו בבית המרקחת בסופרפארם. אם בכלל את רוצה לקחת גלולות רק כפתרון לפצעונים ולא למטרות מניעת הריון אז נראה לי שהפתרון הזה עדיף לגוף שלך, שווה לנסות.
בכל אופן, זכרי שזה זמני וזה עובר.
בהצלחה
אמא למתבגרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לבנותשרה09/11/2010
קיבלתי מחזור ב8.10.10 . אתמול במשך כל היום היו לי הפרשות לבנות יחסית הרבה.
מקבלת מחזור פעם בחודש וחצי, חודשיים. האם זה מעיד על ביוץ?
אם קיימתי יחסים אתמול, האם יש סיכוי להקלט להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לבנות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/11/2010התשובה היא שלילית. לגבי הריון - זו תמיד אפשרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר?לירן09/11/2010
האם מותר לקחת פרמין בחודשים הראשונים להריון? מצאתי מחקר שעשו בבאר שבע בו לא מצאו שנגרם נזק לנשים שנטלו פרמין בזמן הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/11/2010נא לפנות לרופא המטפל בנוגע לתרופות המותרות בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה נרתיק האישהא09/11/2010
שלום.
זכור לי מתוכנית טלוויזיה או ספר כלשהו שמבנה נרתיק האישה הוא דמוי צורת S, וכניסת הפין לנרתיק איננה בקו ישר.
יכול להיות שאני טועה ומדובר בסוג נרתיק בבחורות מסוימות.
אתרים רבים באינטרנט מתארים את מערכת הרבייה הגברית ו/או הנשית, אך לא על אקט החדירה עצמו, וכמובן, לא בצורה ויזואלית פנימית.
אשמח אם תענו ותרחיבו על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה נרתיק האישה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/11/2010את באמת רוצה לקבל תאור של מגע מיני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה הנרתיק
א10/11/2010זה לא את, כי אם אתה.
השאלה לא הייתה ע"מ לקבל תיאור של מגע מיני, אלא להבין האם מדובר מה שראיתי/קראתי הוא עיוות של המציאות או שמדובר בחלקים אחרים בגוף האישה.
בכל אתר שבו תרתי ראיתי כי מדובר בחלל צר וארוך המוביל עד לרחם.
לא מצאתי סימוכין לצורת הנרתיק, ואשמח לקבל תשובה פשוטה ומוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון וגלולותדנה09/11/2010
אני מעשנת לפחות 2-3 סיגריות ביום
והתחלתי גלולות לפני חודשיים ממש קשה לי להפסיק לעשן מה אני יכולה לעשות???? אני ממש מפחדת שיעשה לי משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון וגלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/11/2010עישון זה רע מאד. לנשים מעשנות אני לא נוטן גלולות למניעת ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון
דנה10/11/2010עבר חודשיים כבר מאז שהתחלתי כדורים
אם אני מפסיקה לעשן מעכשיו אני מונעת בעיות או גם אם אפסיק לעשן יכול לעשות לי בעיות? :\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה על ההתייחסות
מ16/11/2010באותו הקשר- בהבחנה של הביופסיה שחזרה מהמעבדה היה רשום מלבד קונדילומה גם דלקות חוזרות בצוואר הרחם- האם זו יכולה להיות סיבה לכאבים שכאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעת קיום יחסים מין וחדירהאנה08/11/2010
מאוד צריכה את עזרתכם כיוון שאני מאוד מוטרדת מכך. פרטנר קבוע כבר 5 שנים ולאחרונה קיימים כאבים נוראיים.
אני אכן מרגישה רטיבות אך במהלך קיום היחסים ישנם כאבים חזקים וגם לאחר מכן- מאוד כואב לי לעשות פיפי. צריבה שלא חולפת כמה שעות.
אין שוני בהפרשות.
התבצע פאפס וקולפוסקפיה ונמצאה קונדילומה בצוואר הרחם שתצרב בקרוב אך נאמר לי כי אין קשר לכאבים.
האם תוכלו לחשוב על סיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעת קיום יחסים מין וחדירה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/11/2010סוגיה מענינת ודורשת בירור. לגבי הקונדילומה בצוואר הרחם: האם בדיקת פאפס תקינה? האם נלקחה ביופסיה על מנת לתמוך באבחנה הקולפוסקופית? לא למהר עם הצריבות. חייבים להיות בטוחים שאכן האבחנה בבוצע רק בהסתכלות נכונה. רק אבחנה פתולוגית של ביופסיה נותנת תשובה סופית.
לגבי הכאבים. אני לא אוכל לומר לך דבר ללא בדיקה. אולי את פיתחת תסמונת של ווסטיבוליטיס? או סיבה לכאבים שונה? אי אפשר לעשות אבחון אינטרנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
מ09/11/2010נלקחה ביופסיה ואכן נמצאו ממצאים ליבלות ולכן אעבור צריבה.
לגבי ווסטיבוליטיס, אתה יכול לפרט יותר?
מה הפשר ומה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן09/11/2010הפריט לגבי התסמונת הוא ארוך למדי. תחפשי באינטרנת תחת vulvar vestibulitis . יש המון חומב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילמהאנה08/11/2010
שלום רב, בת 23
אובחן בביופסיה שנלקחה בקולפוסקפיה CIN1. מיועדת לטיפול בצריבה בעוד כשלושה שבועות. מספר שאלות שאשמח מאוד לתגובה לגביהן:
1.יש לי פרטנר קבוע (והיחיד שלי) כבר כ 5 שנים. הנחנו כאמור שגם הוא נשא של הוירוס אם כי אין לו תסימינים (אך הוא לא נבדק עדיין). האם לאחר שאעבור את הצריבה, לא נוכל לקיים יחסים לא מוגנים עקב החשש שאדבק ממנו מחדש?
2. האם עדיין אפקטיבי חיסון נגד וירוס הפפילומה וסרטן צוואר הרחם?
3. לאחרונה אני מרגישה צריבה וכאבים עזים בזמן או לאחר קיום יחסי מין. האם זו השפעה ישירה של היבלות/CIN1?? ואם לא אז מה יכול לגרום לכך??
אודה מאוד מאוד לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילמה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/11/2010אינני בטוח ש-CIN-1 דורש טיפול בגיל 23.
אין צורך בבדיקת בן הזוג, בד"כ הבדיקה היא תקינה. חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים עד גיל 45 בתנאי שהיא לא חלתה בסרטן צוואר הרחם. תמיד יכולה להיות תועלת מהחיסון ( אני ממליץ רג על חיסון CERVARIX).
אין צורך ליחסי מין מוגנים בקונדום במידה ואת מוגנת בדרכים אחרות.
לגבי הכאבים וצריבה במגע מיני. אשמח לבדוק אותך ורק אז נוכל להתקדם. אני מקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותשרה08/11/2010
שלום,
ב- 10.10.2010 קיבלתי מחזור.
כשבוע וחצי לאחר מכן ב- 27.10.2010 התחילו לי הפרשות חומות למשך שלושה ימים, דבר זה אף פעם לא היה לי.
יש לי מחזור סדיר של 28-32 יום.
אני ללא גלולות.
מה הסיבות להפרשות אלו?
תודה שרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/11/2010כנראה מדובר בהפרשה דמית שקשורה לביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית הרחםדנה08/11/2010
שלום,
כיומיים לאחר הביוץ נמצא כי עובי רירית הוא 4 מ"מ ונמצא זקיק בגודל 10 מ"מ בשחלה שמאל. האם זהו עובי תקין לאחר ביוץ או שרירית הרחם דקה מידי? האם עובי רירית הרחם משתנה ממחזור למחזור? מה הדבר אומר לגבי סיכויי הכניסה שלי להריון?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי רירית הרחם - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/11/2010עובי של רירית הרחם משתנה במהלך המחזור. לא תמיד יש קורלציה בין גודל הזקיק לעובי של הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)