מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מותר?לירן01/11/2010
אני גרה בארה"ב ויש לי אלרגיה/רגישות לקור שגורם לי דלקות בגרון ונפיחות בבלוטות.אני משתמשת ב- INHALATION AEROSOL. האם ניתן להשתמש בו בטרימסטר הראשון של ההריון ובהמשכו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/11/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה!!!!!!רונית01/11/2010
הנני משתמשת בגלולות "יסמין" מעל לחצי שנה. בתחילת השימוש בגלולות היו הפרשות חומות בזמן לקיחת הגלולות אך עם הזמן זה עבר. כעת בחודשיים האחרונים ההפרשות חזרו וזה קורה כשאני עדיין באמצע החפיסה שבוע וחצי טרם הזמן שאני אמורה לקבל מחזור, מדובר בהפרשות חומות וגם לא מעט... מה הסיבה לכך? ומה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה!!!!!! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/11/2010להבדק אצל הגינקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפת פות נפוחהיוד01/11/2010
שלום, ביומיים האחרונים אני מרגישה ששפת הפות השמאלית החיצונית שלי גדולה יותר מהשנייה, הימנית קטנה ומעט לא ניראית, אינני יודעת אם זה כך הרבה זמן או שתמיד כך.. פשוט בימים האחרונים שמתי לב לזה בעת ניקוי במקלחת, יש לציין שזה לא מגרד ולא צורב ולא שום דבר, רציתי לדעת מה זה יכול להיות והאם עליי להבדק בדחיפות..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפת פות נפוחה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/11/2010כן, תפני לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו ליsara01/11/2010
אני בחורה בת 22 ואני חייבת לעשות בדיקה אם אני עדיין בתולה או לא, אני לא יודעת איך עושים את זה ואיפה וכמה זה עולה?? זה ממש ממש חשוב בשבילי לדעת..בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום בתולין
ל01/11/2010בד"כ גניקולוג יכול להבחין בזה אבל עלייך להקפי להגיד לו שיתכן ואת בתולה ושינהג בך בעדינות שלא יחדיר לשם אולטרסאונד או את המשטחים שלו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תעזרו לי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/11/2010במידה וקיימת יחסי מין - אזי את לא בתולה. במידה ולא - אזי את בתולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר במפשעות בזמן הריוןאנונימית01/11/2010
שלום,
הריון קודם שלי עשיתי הסרת שיער בלייזר במפשעות (כמובן עד שיצאה הבטן- הרי החברות לא לוקחות סיכון) וברוך ה' הכל היה בסדר.
עכשיו בהריון שני עשיתי שוב טיפול (כי אין עדיין בטן) וניסיתי להבין מהמטפלת למה הם לא מוכנים לעשות טיפול בהריון (האמנתי שזה כסת"ח, זה הרי אמור להיות חיצוני). המטפלת אמרה לי שזה עלול לעשות זעזוע לעובר, אני מאוד מקווה שזה לא נכון...
מה דינו הרפואי של לייזר במפשעות בשליש הראשון של ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר במפשעות בזמן הריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/11/2010למיטב ידיעתי אין כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוברינגרותם01/11/2010
שלום
התחלתי להשתמש בנוברינג, הטבעת הוגינלית.
רציתי לדעת איך אני אמורה לקבל מחזור בכל 4 שבועות [על פי הרופא ומה שכתוב] אם אני מוציאה את הטבעת בכל שבועות וקבלת המחזור היא לאחר יומיים-שלושה.
עפ"י החישוב שלי המחזור יתקבל בכל 3 שבועות ויומיים בקירוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוברינג - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/11/2010את משאירה את החישוק 3 שב' ובשבוץ ה- 4 הנוברינג חייב להיות בחיץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גינרהליבי01/11/2010
שלום,
התחלתי לקחת גלולות בפעם הראשונה ביום הראשון של הוסת לאחר מס' שנים, אך הוסת לאחר יום הפסיקה... האם המקרה תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גינרה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/11/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת וחשובה...
ליבי02/11/2010בנוסף האם קיום יחסים ללא אמצעי הגנה (בהמשך להודעה הקודמת) , אני כשבוע לאחר חפיסת גלולות חדשה (שלא לקחתי מס' שנים קודם לכן) יכולה לגרום להריון או שאני מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה שרופא הנשים נתן לימיקי01/11/2010
שלום רב עקב 2 הפלות לא רצופות - כרגע אני בהריון בשבוע 7 ורופא הנשים שלי נתן לי ליטול אוטרוגסטן 200 ברצוני לדעת בדיוק לשם מה הוא אמור לעזור והאם יש לתרופה זאת תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה שרופא הנשים נתן לי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010התרופה מכילה את הורמון הפרוגסטרון ואמורה לחזק את ההריון ואת הגופיף הצהוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת e2 ופרוגסטרוןתמר01/11/2010
כשבועיים וחצי לאחר המחזור להלן התוצאות:
e2 - 361 pmol
progesterone - 2.4 nmol
האם ניתן לחזות מתי יהיה ביוץ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
תמר01/11/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי01/11/2010
בוקר טוב,
אני בת 30 ונוטלת גלולות "דיאנה" למניעת הריון 10 שנים בדיוק.
במשך עשרת השנים האחרות קיבלתי מחזור סדיר ביום החמישי לאחר שסיימתי את חפיסת הגלות והמחזור נמשך שבוע.
בחודשיים האחרונים המחזור הגיע אחרי 7 ימים, והוא ארך חצי יום עם מעט מאד דימום.
כמו כן הייתי אצל מסז'יסטית שטענה שיש לי בצקת ברגליים, פניתי לרופאת המשפחה והיא טענה שזה בשל שינוי הורמונלי, ושאלה האם יש שינוי במחזור שלי, כאשר סיפרתי לה, היא אמרה שכנראה צריכים להחליף לי את הגלולות ושאפנה לרופאת נשים (וזה מה שאעשה).
עוד 3-4 חודשים בערך אני ובן זוגי מתכננים להכנס להריון, ורציתי לדעת האם זה הכרחי להחליף את הגלולות, או שאני יכולה להמשיך להשתמש בדיאנה עוד 3-4 חודשים עד שאפסיק אותן ואנסה להרות.
אשמח לתשובתכם.
תודה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010מאחר ואחרי הפסקת גלולות יכול להיות כמה חודשים אי סדירות במחזורים הייתי מציעה לך להפסיק בחודש חודשיים הקרובים את הגלולות ולהשתמש בקונדומים עד שתחליטי שאת רוצה הריון.
אין בעיה למשך עוד 3 - 4 חודשים את הדיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה הודעה - איחורשיר01/11/2010
בת 29,
נשואה ללא ילדים.
לאחר 4 שנים של גלולות. הפסקתי במטרה להיכנס להריון.
בטווח של חצי שנה לאחר הפסקת הגלולות המחזור היה סדיר – סביב 29-33 יום.
לאחר חצי שנה פתאום איחורים במחזור-בהתחלה של שבוע וחצי. במחזור שלאחר מכן של חודשיים ( שרק לאחר לקיחת כדורים במשך שבוע – המחזור הגיע). וכעת שוב איחור של שלושה שבועות...
הרופא נשים אומר שזה יכול לקרות. ושנחכה. בינתיים נתן לי בדיקות דם הורמונאליות לביצוע 3 ימים אחרי מחזור, ו 21 יום אחרי מחזור – זה יותר בשביל הניסיון להרות שעד כה , 10 חודשים ויותר , לא צלח.
מעוניינת לדעת מה יכולות להיות הסיבות לאיחור ולאי הגעת המחזור פתאום.
איך אני מחשבת את ימי הביוץ במקרה זה? והאם התקופה שבה המחזור מאחר, יכול להיות ביוץ?
יש לציין שעשיתי US וגינלי שיצא תקין פרט לציסטה קטנה ולא משמעותית לדברי הרופא.
יש לציין שלפני כשנה אובחנתי ב CIN1. ומאז אני במעקב חצי שנתי. רופא צוואר הרחם אמר שזה לא קשור לזה האיחור במחזור.
מבקשת חוות דעת. אילו בדיקות עליי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה הודעה - איחור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010רופא הנשים שלך נתן לך בדיקות הורמונליות כד לבדוק אם יש בעיה הורמונלית הגורמת לאיחורים והאם את מבייצת. לפי התשוכות של הבדיקות הוא יפנה אותך להמשך טיפול רצוי אין קשר לצוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם אחרי יחסי מיןמירית31/10/2010
שלום אני בת 22 לידה ראשונה לפני שנה ו8 חודשיים היה לי טבעת והוצאתי אותה לפני חודש.המחזור הראשון אחרי הטבעת היה לפני 4 ימים .היה לי מחזור ביום שלישי וביום שישי היה כאילו היום האחרון דם כזה חום כאילו הדם ביום האחרון של המחזור וביום שבת עד הצוהריים לא היה דם על התחפושת (יום אחי המחזור)באותו יום אחרי המחזור קימתי יחסי מין אחרי היחסי מין הלכתי לשיורתים ולא היה שום דבר לא דם ולא כלום.אבל אחרי שעתיים גילתי שיש לי עלא התחתון טיפות של דם לא הרבה ולא גם דם אדום כזה דם חום קצת ..השאלה האם זה מסוכן???או זה המחזור לא הסתיים??גם לפני חודש היה לי דלקת ופטרייה מנרתיק אבל עכשוי מרגיש בסדר ..אבל למה התופעה הזו קרתה ??אשמח אם תענו לי..כי מאוד דואגת והתחלתי לחשוב על סרטן הרחם???אני פחדנית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם אחרי יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010הדימום יכול להיות או הפרעה הורמונלית אם הוצאת טבעת נרתיקית. או דלקת או פצע בצוואר הרחם כמקור לדימום. פני לבדיקת רופא נשים לבדיקה ולבצוע פאפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתוקקת לעוד תינוק...גל31/10/2010
שלום, בעוד חצי שנה ימלאו לי 40. יש לי זוגיות יציבה ושני ילדים בני בני 8 וארבע. 2 ההריונות היו רגילים אך קשים בשל בחילות והקאות כל התקופה ולחץ דם נמוך. הלידות, לא התקדמו והיו קייסריות. הילדים - אושר!
אני משתוקקת לעוד ילד אבל כל נסיונותי להבין אם העניין מסוכן בשל גילי, לא מובילים למסקנה ברורה. הכתבות באינטרט מציגות נתונים מספריים וסטאטיסטיקות ואלו כידוע, עניין של ממוצעים. אני רוצה לשאול ישירות כדי להבין, האם את הגניקולוגית היית נכנסת להריון בגיל 40? ואתה ד"ר, היית מסכים שאישתך תהרה בגיל כה מבוגר?
עד כמה זה באמת מסוכן לאישה בריאה?
תודה על התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתוקקת לעוד תינוק... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010אם את אישה בריאה למה את מחכה???
היום גם נשים בנות חמישים וששים יולדות.כך שאי בעיה בריאותית. ככל שתחכי יותר הביציות יזדקנו ויהיה לך יותר קשה להרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון?נטליס31/10/2010
האם בדיקת הריון עצמית/ביתית שמבוצעת יומיים לאחר הביוץ (מועד הביוץ ידוע לי בוודאות מאחר ונבדק ע"י ערכה)יכולה להצביע על הריון?
התשובה הייתה חד משמעית שלילית.
אם לא,מתי עליי לבצע את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בהריון? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010בדיקה חיובית תהיה כשבועיים אחרי הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבליות אצידופוליסאילי31/10/2010
שלום רב,
מדי כמה חודשים מופיעה לי פטריה בנרתיק.
לרוב טופלתי בפלוקנזול או אגיסטן. בדרך כלל מדובר באותו מקרה - הפרשה לבנה גושית. השבוע, התחלתי ליטול אצדופליס כטיפול מניעתי. אבל יש לי כבר פטריה כמה ימים. האם ניתן להחדיר את הקפסולה ישירות לנרתיק ?
שמעתי שזה ניתן אבל רוצה לוודא.
תודה מראש
אילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבליות אצידופוליס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב01/11/2010תלוי איזה קפסולות יש לך - יש כאלה שנספגות בתוך הנרתיק ויש כאלו שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)