מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנאביס רפואי וגלולות יאזשנאלי24/12/2017
שלום,
משתמשת בקנאביס רפואי (ללא טבק) עקב בעיה בריאותית ומשתמשת עם גלולות יאז, האם ישנה בעיה עם שילובן יחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ישנה בעיה עם שילובן יחד?
ד``ר מיכאל פרידמן25/12/2017האם ישנה בעיה עם שילובן יחד?
===בד"כ לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרד בנרתיק לא ברורשירן23/12/2017
היי אני 5 חודשים לאחר לידה. לאחרונה הרגשתי משהו מציק בין הרגליים, וכשהסתכלתי גיליתי משהו אדום נראה בשרני ובולט מעט שיוצא מהנרתיק. בבדיקת גניקולוג הוא אמר שנראה לו שזו דלקת ונתן לי משחה טרידרם וכדור פלוקנול. יש לי הפרשות אך ללא ריח כמעט. במשטח שלקח לי התוצאה היתה שלילית, לא מדובר בדלקת או פטריה. התחושה מאוד מציקה וכל תנועה שלי לא נעימה. חשוב לי לציין שזה לא כואב אלא מציק. הוא הפנה אותי לבדיקת וגינוסקופיה שתערך בשבוע הבא. כמו כן, כל נגיעה שם מציקה לי ואני לא מצליחה להרפות ולאפשר שיבדקו אותי כמו שצריך. שאלותיי: 1. מה זה יכול להיות? 2. האם אני בסכנה? 3. מה ניתן לגלות בבדיקה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות שיש לך צניחה קלה?
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2017יכול להיות מספר מצבים האחד סוג של גירוי נרתיקי השני צניחה קלה של דפנות הנרתיק והשלישי - אם עברת תפירת חתך או קרע בלידה הגלדה לא תקינה של הצלקת
חכי לוגינוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות בזמן רואקוטןשרון23/12/2017
שלום,
אני לוקחת גלולות יאז אבל כולם אומרים שזה מינון ממש גבוה של הורמונים, ואני רוצה לרדת לגלולה עם פחות הורמנים. הבעיה היא שאני נוטלת רואקוטן. האם אפשר להחליף גלולה בזמן הטיפול? האם יש ישפיע על מהלך הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצי עם רופא נשים שלך
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת צריבה ויובש בנרתיקא׳22/12/2017
שלום אני נוטלת גלולות יאז כבר חצי שנה , לפני כמה חודשים היה לי גירוד נוראי ואדמומיות הלכתי לגניקולוגית והיא אמרה שזה פטרייה נתנה לי משחה לשים שבוע אחרי שבוע לא הרגשתי יותר גירוד אך לאחר זה התחיל להיות לי יובש נוראי עד היום ניסיתי לקחת ג׳ל שעוזר עם יובש אבל הוא עוזר קצת ונשאר היובש והאדמומיות וצריבה , איך אני מטפלת בזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א'
ד``ר מיכאל פרידמן22/12/2017איך אני מטפלת בזה ?
==== לצערי אי אפשר לתת לך טיפול מתאים ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת דופסטון ושיעור יתראנונימי22/12/2017
שלום
התחלתי לקחת דופסטון לפני כשנה כטיפול לכאבי מחזור חזקים מאוד. אני לוקחת 2 כדורים של 10 מ"ג. האם יש סיכוי שהדופסטון גורם לשיעור יתר? או לחוסר איזון הורמונלי שבעקבותו יכול להיגרם שיעור יתר?
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנונימית
ד``ר מיכאל פרידמן22/12/2017האם יש סיכוי שהדופסטון גורם לשיעור יתר?
=== יתכן
או לחוסר איזון הורמונלי שבעקבותו יכול להיגרם שיעור יתר?
=== יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור לאחר הפסקת גלולותדפנה21/12/2017
שלום רב, ילדתי בסוף יולי 2017 וקיבלתי מחזור באוקטובר. לקחתי גלולות חודשיים והפסקתי. המחזור עדיין לא הגיע. מעל עשרה ימים. יש לציין כי בעבר לא נטלתי גלולות מעולם והמחזור היה ארוך שמונה ימים וגם עם הגלולות נמשך שמונה ימים אבל הגיע כל 22 יום במקום כל 26 יום. מה לעשות@ חוששת אם נכנסתי להיריון או אם אני מסיימת ולא יודעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דפנה
ד``ר מיכאל פרידמן22/12/2017מה לעשות@ חוששת אם נכנסתי להיריון או אם אני מסיימת ולא יודעת.
=== להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה לאחר החלפת סוג גלולהירדן21/12/2017
שלום , החלפתי גלולות ממליאן ליאז בפיקוח רופאת הנשים שלי כמובן והיא אמרה שבשבועיים הראשונים אהיה לא מוגנת...
היום היום ה-14 שאני לוקחת את החבילה החדשה,וחיברתי בין החבילות (בין המליאן לחבילה הראשונה של היאז)
האם היום אני מוגנת ואפשר לוותר על אמצעי מניעה נוסף ? היום אקח את הגלולה ה-14 של יאז
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ירדן
ד``ר מיכאל פרידמן22/12/2017את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליות ביום הרביעי למחזורליה21/12/2017
שלום,
בת 29, לאחרונה מחזור לא סדיר וארוך.
TSH מעט גבוה 5.2 ולכן נוטלת אלטרוקסין מזה 4 חודשים (מינון שבועי 450 מ"ג).
ביצעתי בדיקת הורמונים ביום ה-4 למחזור, בצום, ערה שעתיים לפני. אודה לפיענוח.
ESTRADIOL (E-2) 202 pmol/L
TSH 1.22 mIU/L
LH 7.20 IU/L
FSH 14.40 IU/L
PROLACTIN 115.1 mIU/L
PROGESTERONE <2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליה
ד``ר מיכאל פרידמן22/12/2017אנו לא מפענחים בדיקות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב-פפילומה (גבר ואישה נשואים)אנונימית21/12/2017
שלום רב,
עקבcin2 , בוצע טיפול קונזיציה- כיום חצי שנה לאחר מכן ביצעתי שוב קולוקספיה- תקינה.
שאלתי היא כזו: האם בעלי יכול להדביק אותי שוב? האם גם בעלי צריך בדיקה/ טיפול כלשהו על מנת שלא יחזור על עצמו שוב הדבר?
תודה רבה וברכת יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנונימית
ד``ר מיכאל פרידמן22/12/2017האם בעלי יכול להדביק אותי שוב?
=== לא, או פשוט הוירוס עדיין קיים
האם גם בעלי צריך בדיקה/ טיפול כלשהו על מנת שלא יחזור על עצמו שוב הדבר?
=== לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בזמן לקיחת גלולות הנקהשלי20/12/2017
שלום
אני לוקחת גלולות מתאימות בהנקה לאחרונה הפסקתי
להניק. וגדלה לי בטן אני מאוד רזה .
הייתכן?????הייתה וסת החודש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ההנקה לא מגינות ב100% מהריון
ד``ר ליאורה אברמוב20/12/2017בכל מקרה לא כל התנפחות הבטן זה הריון . עשי בדיקת שתן ביתית לשלול הריון ואז ותפני לרופא משפחה להמשך ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים ודימומים-נוברינגבת-אל20/12/2017
שלום,
לפני כשבועיים וחצי התחלתי את השימוש בנוברינג, לאחר שרופאת הנשים המליצה לי להחליף את הגלולות בהם השתמשתי מאחר וסבלתי מכתמים חומים ודימומים בין וסתיים, שהופיעו גם כשנה לאחר תחילת לקיחת הגלולות (בבדיקה הגניקולוגית והאולטרסאונד הכל יצא תקין).
מיום הכנסת הטבעת לא חל שינוי, אלא הופעת הכתמים החומים רק התגברה וכעת ממש יש דימום שמרגיש כמו דימום וסתי, זאת למרות שאני אמור להסיר את הטבעת רק בשישי הקרוב.
האם מדובר בתסמינים שכיחים כחלק משימוש בנוברינג? לפי תופעות הלוואי אכן צפויים להיות דימומים בין וסתיים בתחילת השימוש, אך האם זה סביר שלא עבר יום ללא הופעת כתמים/דימום?
תודה רבה,
בת-אל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודשיים הראשונים לשימוש בטבעת יכול להיות
ד``ר ליאורה אברמוב20/12/2017דימומים לא סדירים שיתאזנו אחר כך
במידה וימשיך מעבר לכך כנראה שהטבעת אינה מתאימה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה רופא עליי ללכתליז20/12/2017
שלום
רציתי בבקשה לדעת לאיזה רופא אני צריכה ללכת כדי לדעת אם אני סובלת מפגיעה בעצב הפודנדאל לאחר ניתוח שהיה לי? אני סובלת מדקירות ושאיפה באזור הישבן איבר המין והגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה עצבית אחרי ניתוח
ד``ר ליאורה אברמוב20/12/2017כדאי שתהיה מטופלת במרפאת כאב
יש בקופות החולים ויש בכל בית חולים גדול מרפאה שכזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליז20/12/2017אבל כדי להגיע לאבחנה לאיזה רופא עליי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשי מרופא מטפל בקופח הפניה למרפאת כאב
ד``ר ליאורה אברמוב24/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתחיל עם גלולות פרוגסטרוןאניטה19/12/2017
שלום רב!
אני בת 42, עד לפני חודש השתמשתי בגלולות ואז הפסקתי. עכשיו רוצה להתחיל לקחת גלולות פרוגסטרון בלבד.
האם צריך לחכות עד הגעת המחזור או שניתן להתחיל באופן מיידי?
האם גלולות פרוגסטרון בלבד מגדילות את הסיכון לחלות בסרטן ו\או תופעות אחרות?
האם זה בעייתי להתחיל בגלולות לא הרבה זמן אחרי הפסקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אניטה
ד``ר מיכאל פרידמן19/12/2017דבר ראשון - תפני לרופא נשים. אנו לא נותנים המלצות על נטילת תרופות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבדקתי וקיבלתי מרשם, פשוט אין לי תשובה לשאלות שעלו אח"כ
אניטה19/12/2017לא היתה לי בעיה עם גלולות ואכן קיבלתי מהרופא מרשם לגלולות פרוגסטרון, אבל אח"כ עלו השאלות הללו ואין לי תשובה עליהן. כלומר -
טכנית, האם צריך לחכות עד הגעת המחזור או שניתן להתחיל באופן מיידי?
האם זה בעייתי להתחיל בגלולות זמן לא ארוך אחרי הפסקה?
האם גלולות פרוגסטרון בלבד מגדילות את הסיכון לחלות בסרטן ו\או תופעות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס גניטלי ויחסי מיןאלמונית18/12/2017
אני בת 30+ לפני שנה וחצי קיימתי יחסים לא מוגנים ונדבקתי בהרפס. מאז הוירוס לא פעיל ולא חזר שנית. יש לי בן זוג עימו עדיין לא הגעתי ליחסים מהחשש להדביק אותו.
אני יודעת שאני מחוייבת להשתמש בקונדום. השאלה, האם גם כאשר הוירוס אינו פעיל זה עדיין מחייב אותי לקיים עם קונדום? שאלה נוספת, מה קורה במצב בו אני ארצה להשיג הריון?
בן זוגי לא מודע למחלה שלי. חוששת לספר.
אני רוצה לציין בנוסף שאני מאובחנת באנדומטריוזיס קרוב ל-4 שנים.
אשמח לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמונית שלום
ד``ר מיכאל פרידמן18/12/2017כאשר הוירוס אינו פעיל זה עדיין מחייב אותי לקיים עם קונדום?
==== יתכן. ב- 5% מהמקרים ישנה אפשרות שהנגיף קיים בצוואר הרחם ללא כל הסימנים.
שאלה נוספת, מה קורה במצב בו אני ארצה להשיג הריון?
==== על זה את חייבת לשוחח עם הגינקולוג שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בווסת של 13 יוםלורן18/12/2017
שלום .
קיים איחור במחזור של 13 יום המחזור הוא סדיר. אחרי 2 בדיקות ביתיות שליליות וקיום יחסים לא מוגנים איך אדע אם יש הריון או יש איחור במחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לורן
ד``ר מיכאל פרידמן18/12/2017תפני לבדיקה גינקולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)