מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות זואלי, הדימום הופחת משמעותיתשני12/12/2017
היי
מזה שמונה חודשים שאני נוטלת גלולות זואלי
בכל התקופה הדימום הופחת משמעותית
ובשלושה חודשים אחרונים ממש אין דימום
אלא כתמים חומים כאלה וגם בקושי יום
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד``ר ליאורה אברמוב12/12/2017היתרון של הזואלי זה הקטנה של הדימומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות פרוגסטרון וסיכון לסרטןהודיה12/12/2017
אני בת 47, משתמשת בגלולות מאז גיל 23, בשנים האחרונות משתמשת בגלולות פרוגסטרון בלבד (מיניפיל). בבדיקת פוריות התברר שעדיין פוריה ולכן ממשיכה להשתמש.
קראתי שיש מחקרים שאומרים ששימוש ממושך בגלולות מגביר את הסיכון לסרטנים שונים (בעיקר סרטו השד). האם גם גלולות פרוגסטרון כך, או שרק גלולות משולבות אסטרוגן מגבירות?
אם אחליט להפסיק לקחת ובהמשך אחזור לקחת, האם זה יוצר סיכון כלשהו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להתיעץ עם רופא הנשים
ד``ר ליאורה אברמוב12/12/2017שלך לגבי צורך בהמשך הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הודיה
ד``ר מיכאל פרידמן12/12/2017שאלה מאד לא פשוטה ואין לי תשובה עבורך. נראה שלא תקבלי תשובה ברורה וחד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא פוסק מרחם במשך כחודשאורלי11/12/2017
אני בת 48. משתמשת בהתקן מירנה כבר הרבה שנים. יש לי מיומה קטנה (3 ס"מ).לפני כ5 חודשים פתאום היה לי מחזור ארוך מאוד (17 ימים) ואז כעבור שבוע הגיע שוב ושוב היה יחסית ארוך, פסק, המשיך, פסק, המשיך. הייתי בטוחה שזה הורמונלי. נבדקתי. הבדיקה ההורמונלית הייתה תקינה. התופעה המשיכה. אני כרגע מחכה לתשובה של בדיקת פאפ וביופסיה. השאלה שלי : האם המסקנה היא שזה סרטני? לפי מה שקראתי אין סיבה אחרת והסבר אחר לדימום הלא פוסק הזה (לאחרונה זה כבר 27 ימים). או שיש עוד סיבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תתחת מירנה
ד``ר ליאורה אברמוב12/12/2017סיבה פשוטה לדמם ממושך זה שצריך להוציא את ההתקן מעבר ל5 שנים למשל.
למה לחשוב על סרטן. תוציא את ההתקן ותראי אם את עדיין מדממת ויכול להיות שהכל יסתדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
ד``ר מיכאל פרידמן12/12/2017או שיש עוד סיבות?
=== יש עוד הרבה סיבות. למה מיד לחשוב על סרטן. בגילך דימום ממושך זה דבר שקמעט בשגרה. כדאי להבדק שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של תזוזות בבטןמור11/12/2017
שלום, אני בת 52. לפני כמה חודשים עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית שנמצאה תקינה. לאחרונה אני מרגישה תחושה שדומה לבעיטות קטנות בבטן. עד אתמול בבטן התחתונה והיום גם בבטן האמצעית. איני בהריון כמובן וגם לאחרונה עשיתי בדיקת US אגן קטן שהייתה תקינה. מצד שני אני ממש מרגישה תחושות חזקות של תזוזה בבטן. אודה להשערות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של המעיים
ד``ר ליאורה אברמוב12/12/2017התיעצי עם רופא גסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
ד``ר מיכאל פרידמן12/12/2017לא עוסקים בהשערות. תפני לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להרגעה מאוד חוששתורד11/12/2017
בבקשה בעלי עבר בדיקת סיטי עם חומר ניגוד יוד אתמול.אני לקראת ימי הפוריות שלי ויום שישי זה הביוץ ומאוד רוצים הריון.השאלה כמה הבדיקה משפיעה על איכות הזרע.
פליז אשמח שתרגיעו אותי אני מאוד רוצה הריון.
תודה ויום טוב☺* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי שיש לך מה להיות לחוצה
ד``ר ליאורה אברמוב12/12/2017שכן הבדיקה לא צריכה להשפיע על יצירת תאי זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לכם חג שמח😊🕎
ורד13/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
ד``ר מיכאל פרידמן12/12/2017אין כל בעיה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לכם חג שמח😊🕎
ורד13/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות והשמנה לאחר הפסקהרנית10/12/2017
היי דר, שלום רב.
ממה נובעת עליה במשקל לאחר הפסקת גלולות, והאם זה מסתדר מעצמו? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך כלל השתנה היא תוך כדי גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב12/12/2017פני לרופא משפחה ועשי הערכה הורמונלית וברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בעת קיום יחסי מיןשיר10/12/2017
שלום, לפני יומיים חבר שלי ואני קיימנו יחסי מין ובמהלכם התחלתי לדמם. לא הרגשתי כאב או תחושה שונה, מעבר לכך אפילו לא שמתי לב לזה וגילינו זאת רק בסוף. אני לא בתולה, אני לוקחת גלולות כבר ארבע שנים ואנחנו ביחד כבר חצי שנה ומקיימים יחסי מין באופן קבוע. לאחר המקרה הלכתי להתקלח ובבןקר למחרת כשניסינו שוב לא היה זכר לדם ולא היה שום כאב.
סיימתי את המחזור 4 ימים לפני המקרה.
ניסיתי לפנות לכמה מוקדים אך לא קיבלתי מענה מאף גורם. אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד``ר מיכאל פרידמן10/12/2017הנה התשובה - את חייבת להבדק ע"י רופא נשים.
זה לא נורא אל תדאגי אבל תפני לבדיקה גינקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול בגלולות, להמשיך רגיל?גל09/12/2017
שלום, אני נוטלת גלולות yaz . ביום ראשון שכחתי לקחת גלולה וביום שני לקחתי אותה וזהו- מה ששינה את הרצף. ביום חמישי בלילה הוצאתי גלולה והיא נעלמה אז לקחתי גלולה אחרת. להמשיך רגיל? איך מסדרים את זה ? אני גם רוצה דלחות את המחזור ולחבר חבילות..אך בפועל זו גלולה אחת פחות בחפיסה ודחייה של יום בגלל מה שהיה. אודה לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחית מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב12/12/2017אין שום בעיה פשוט חברי שתי חפיסו תוך שאת מדלקת על 4 גלולות לבנות
אם את פעילה מינית כדאי להויסף עוד אמצעי מניעה בשבועיים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה לאחר קיום יחסי מיןמורן08/12/2017
שלום ד״ר,
לפני כשנתיים היה לי בן זוג וקיימנו יחסי מין. בתקופה הזאת סבלתי המון מפטריות חוזרות בנרתיק.
ואז נפרדנו וכמעט ולא היו לי פטריות בכלל.
לפני שבוע חזרנו למערכת יחסים ושוב קיימנו יחסי מין וחזרה לי הפטריה.
יש סיכוי שזה ממנו? שהוא מדביק אותי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן
ד``ר מיכאל פרידמן08/12/2017יש סיכוי שזה ממנו? שהוא מדביק אותי?
=== הפטריה לא מועברת במגע מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטון והריון- דחוף לי בבקשהאלה08/12/2017
שלום. בדרך כלל המחזור שלי סדיר עם סטיה אפשרית של כמה ימים. ביום ה 17-18 למחזור, כאשר אני ביום הרביעי בטיפול בדופסטון פעמיים ביום (כדי להקדים ווסת לפני נסיעה) בן זוגי ואני קיימנו יחסים והוא גמר בפנים. האם אפשרי שיקלט כך הריון? האם הדופסטון מגדיל/מקטין את האפשרות לכך או משפיע על מועד הביוץ הטבעי בחודש זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה שלום
ד``ר מיכאל פרידמן08/12/2017האם אפשרי שיקלט כך הריון?
=== יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי שצריך להתחיל שוב ביום הראשון של המחזורשיר07/12/2017
שלום,
לפני זמן מה החלטתי להפסיק לקחת גלולות אך לבסוף הגעתי למסקנה שכדאי שבכל זאת אקח אותן. הבעיה היא ששכחתי שצריך להתחיל שוב ביום הראשון של המחזור, והתחלתי לפני שקיבלתי. עד כה לקחתי רק 2, האם זה יכול להשפיע לרענ? האם להפסיק ולחכות למחזור או להמשיך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד``ר מיכאל פרידמן07/12/2017האם זה יכול להשפיע לרענ?
=== לא
האם להפסיק ולחכות למחזור או להמשיך?
---- כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן מה? לחכות או להמשיך?
שיר09/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכר עקב עוברים במשקלים גבוהיםאסתי07/12/2017
שלום.
עשיתי היום בדיקת העמסת סוכר מלאה עקב עוברים במשקלים גבוהים בפעמים הקודמות. יש תוצאה אחת חריגה. זה סכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אסתי
ד``ר מיכאל פרידמן07/12/2017אנו לא מפענחים תוצאות הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך להופיע שיפור במראה עור הפנים והשיעור?שיר07/12/2017
היי אני בת 23 אובחנתי כסובלת מתסמונת השחלות הפוליציסטיות ועקב זאת זאת אני סובלת מאקנה בפנים ושיעור יתר.. אני לוקחת כבר שלושה חודשים גלולות בשם בלארה. מתי צריך להופיע שיפור במראה עור הפנים והשיעור? אם זה לא ישפר האם צריך להחליף סוג גלולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אסתי
ד``ר מיכאל פרידמן07/12/2017אם זה לא ישפר האם צריך להחליף סוג גלולה?
=== את חייבת לדבר עם הרופא לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אגן וריצפת הבטןענבל דמרי06/12/2017
שלום רב אני בת 32 אחרי שתי לידות לוקחת גלולות מיקרוגינון כבר שש שנים בשבועות האחרונים יש לי כמו כאבי מחזור תמידיים קלים. בנוסף יש לי צרבות קשות. תמיד סבלתי מהם אך לאחרונה החמירו ומעי רגיז גסטרוסקופיה וקולונסקופיה תקינים אולטרסאונד בטן תקין קבעתי תור לגניקולוג בדיקה אחרונה אצלו הייתה לפני שנה והייתה תקינה בבדיקת דם אורופלסמה
1האם גלולות יכולות לגרום לצרבת
2האם חלילה יכול להיות מדובר במשהו אחר באינטרנט רשום שאלה סיפטומים של ממאירויות בשחלות מה הסיכוי בגילי לדבר כזה בעיקר שאין איש במשפחה עם היסטוריה כזאת?
3יש לי תור לגניקולוג בסוף החודש האם נשמע יותר דחוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל שלום
ד``ר מיכאל פרידמן06/12/2017את לא מצפה שנאבחן במה מדובר ללא בדיקה גינקולוגית, נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כאבי בטן ורצפת אגן
ענבל דמרי07/12/2017בוודאי שלא צפייתי לאבחן דרך הפורום...
יש לי תור בסוף החודש רק רציתי לדעת האם נשמע יותר דחוף ןהאם גלולות יכולות לגרום לצרבות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות ליאז או יסמיןרונה06/12/2017
שלום רב, בתי בת ה 19 נוטלת גלולות מינס 4 חודשים (זו הגלולה הראשונה שנטלה). גובה 170 משקל 50. לא מעשנת. היא מעוניינת לעבור לגלולות יאז בגלל אקנה בדרגה קלה.
1. האם ביאז יש יותר סיכון לקרישיות יתר מגלולות מינס?
2. האם גלולות יאז פותרות את בעיית האקנה לחלוטין?
3. למה היתה בהלה ב 2011 לגבי השימוש ביאז? בגלל סוג הפרוגסטרון? מה ידוע היום על סוג הפרוגסטרון ביאז?
4. האם יש חשש או סיכון כלשהו במעבר בין גלולות מינס ליאז? האם תוכל אחכ לחזור למינס אם לא תהיה הטבה במצב האקנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונה
ד``ר מיכאל פרידמן06/12/2017נא להפנות את כל השאלות שלך לרופא המטפל. אנו לא נמצאים בפוזיציה לתת המלצות טיפוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)