מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקס יבש- האם יש סיכוי להריון?רוני21/11/2017
היי, אני בת 16 ואני וחבר שלי קיימנו סקס יבש- שנינו עם תחתונים.
הוא גמר כשהוא היה צמוד לפתח הנרתיק שלי.
יש לציין שהייתי עם תחתונית דקה (כי אני בסוף המחזור).
האם יש סיכוי להריון?
ובכללי, גם אם לא הייתי עם תחתונית- עדיין יש סיכוי להריון במצב כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי להריון?
ד``ר מיכאל פרידמן21/11/2017האם יש סיכוי להריון?
=== לא נראה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בין גלולה משולבת לסרזטנעמה21/11/2017
שלום,
נטלתי 8 חודשים גלולות אסטל, ולאחר מכן בהמלצת רופא נשים עברתי ליאז ולקחתי חפיסה אחת.
במהלך החפיסה הראשונה של היאז גילו לי בעיית קרישיות דם בבדיקות דם (הטרוזיגוט g20210a), ולכן קיבלתי מרשם לסרזט.
הגילוי היה ממש לקראת סוף החפיסה של יאז, אז סיימתי את החפיסה ולקחתי גם את 4 הגלולות הלא פעילות הלבנות.
ישר לאחר מכן התחלתי לקחת סרזט, והיום אני צריכה לקחת את הגלולה השלישית מהחפיסה.
האם ההגנה מהריון החלה ברגע נטילת הגלולה הראשונה של סרזט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ההגנה מהריון החלה ברגע נטילת הגלולה הראשונה של סרזט ?
ד``ר מיכאל פרידמן21/11/2017האם ההגנה מהריון החלה ברגע נטילת הגלולה הראשונה של סרזט ?
=== כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה לאחר הריוןח21/11/2017
אני לאחר 3 לידות בכולן ילדתי עם זירוז בשל רעלת קלה (ללא טיפול תרופתי)
לפני כ 8 שנים (לפני ההריונות) לקחתי במשך כשנתיים וחצי גלולת מרסילון למניעת הריון. לאחר כשנה וחצי התחלתי לסבול מכאבים ותחשת שריפה בעת קיום יחסים, שהלכו והתגברו. לאחר שנה אובחן כי הגלולה גרמה לוסטבוליטיס ואיך שהפסקתי לקחת אותה המצב השתפר פלאים טבל לא חזר לגמרי לקדמותו - עדין יש נקודה שכואבת ושורפת סמוך לזמן המחזור, בהריונות ובהנקות. סמוך לביוץ אין כאבים. לא מדובר ביובש וחומרי סיכוך מחמירים את המצב.
לאחר תקופה ארוכה של שימוש בקונדומים, אנחנו מעוניינים לעבור לאמצעי מניעה אחר, שמתאים בהנקה ולפני קבלת המחזור. מה מומלץ במצב זה? האם דיאפרגמה היא אמצעי יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאפרגמה יעילה כמו קונדומים
ד``ר ליאורה אברמוב25/11/2017פחות מגלולות. נראה לי שכדאי לך לשקול החדרת התקן תוך רחמי הורמונלי או לא הורמונלי ביעוץ עם רופא הנשים שלך וזה יכסה אותך מבחינת אמצעי מניעה לפחות ל5 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי לקראת ביוץ אשמח לעזרהורד21/11/2017
קיבלתי מחזור ב8/11מחזור סדיר 26-28יום.
אני לקראת ביוץ וקיימנו יחסים ביום ראשון שני לא והיום כן
השאלה היום זה יום הביוץ כאילו מתחיל.
כמה צריך לקיים ומתי?והאם חייב כל יום?
ורק אומר שגם קיימנו יומיים שלושה לפני הביוץ
אשמח לעזרה בתשובה מהירה .
יום טוב ד"ר ליאורה וכלל הצוות😊* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ חל כ14 יום לפני המחזור שיגיע
ד``ר ליאורה אברמוב25/11/2017עם טווח טעות של יומיים אחרי או לפני. זרע יכול לחיות בגוף האישה עד 3 ימים ולכן גם אם תקיימי יחסי מין 3 ימים לפני הביוץ את יכולה להרות. ההמלצה היא באופן גללי לא לקיים יחסי מין כל יום אלא כדי לשמור על איכות הזרע יום כן יום לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים ואיחור במחזור חודשירחלי21/11/2017
היי שמי רחלי ואני בת 30 ללא ילדים .לפני כשנה כמות הדימום ירד לי לא יחסית לזה חשיבות חשבתי שזה משהו שהוא נורמלי.
אני באיחור של 3 ימים .
אני חוששת שהגעתי לגיל המעבר בגיל צעיר יחסית האם דבר כזה יכול לקרות ומה עלי לעשות. מפוחדת מאוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להלחץ יכול להיות איחור חריג
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2017כתוצאה מלחץ עומס בחיים תרופות אחרות שלקת ועוד
בכל מקרה פני לרופא נשים ועשי הערכה הורמונלית ותרגעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום עם התקן מירנהדנית20/11/2017
שלום רב
יש לי התקן מירנה מזה כשנתיים וחצי. לאחר ההתקנה סבתי מדימום רב כחצי שנה ואז הופיעו דימומים מעטים אחת לחודשיים למשך כיומיים. ב-3 שבועות האחרונים ישנו מעט דימום אך מתמשך ולא פוסק. האם זה קשור להתקן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם תחת מירנה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2017בהחלט יכול לקרות בכל מקרה פני לרופא נשים שלך כדי לבדוק שההתקן יושב טוב ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן שבדיקת ההריון שקרית?ש20/11/2017
כפי שהציעה דר ליאורה, ערכתי בדיקת הריון ביתית (3 ימים באיחור מהמחזור), היא יצאה שלילית.
אציין כי השתמשתי באנטיביוטיקה 2000 מ״ג בכל יום,והיינו כל החודש עם אמצעי מניעה נוסף - קונדום.
התחלתי חפיסת גלולות חדשה, האם זה בסדר ?
האם ייתכן כי 3 ימים לאחר האיחור תתקבל תשובה שקרית בבדיקת ההריון הביתית ?
האם ייתכן כי החפיסה אקבל מחזור או שכבר לא ?
אציין כי לפניי יומיים היה לי דימומון קטן, חד פעמי שנגמר, להערכתי הוא יצג את המחזור. אשמח לשמוע
בנוסף ערכתי בדיקה נוספת ביום ה-8 לאיחור, וגם היא שלילית.. האם לסמוך על זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת תשובה בפורום אחר
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהריון מחוץ לרחםלירון7620/11/2017
שלום, לפני כשנתיים היה לי הריון מחוצ לרחם (השני) הפעם הוא היה בצד ימין ליד השחלה. טופלתי במטורוקסט. ה5 ימים הראשונים היו מלווים בכאבים עזים בצד ימין. היום אני ללא גלולות ובזמן המחזור בימים הראשונים חוזרים לי אותם כאבים באותו מיקום. מה זה אומר ? מדוע רק בצד הזה כאבי המחזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שיש הדבקויות כלשהן באזור החצוצרה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2017ולכן הכאבים
בכל מקרה פני לרופא הנשים שלך לבדיקה ולהערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות ביוץ פעמיים בחודש?צ.א.20/11/2017
רציתי לשאול האם ייתכן ביוץ פעמיים באותו החודש.
אני בודקת ביוץ ע"י בדיקה עם סטיקים
היה לי ביוץ ביום ה 12 למחזור. והיום ביום העשרים עשיתי שוב בדיקת ביוץ ויצאו 2 פסים כהים.
יש לציין שזה כבר קרה לי בעבר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבירות נמוכה ביותר
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלישי בניתוח קיסריאנה20/11/2017
שלום רב
אני שואלת בשביל מישהי שנכנסה להיריון שלישי לא מתוכנן ועברה שני קיסרי וגם הפעם מן הסתם, היא בת 36.. מה הסיכונים להיריון כזה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכון בהריון
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2017אבל הניתוח הקיסרי השלישי יכול להיות קצת מסובך יותר
תתיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה הזויה אך בכל זאתנירית19/11/2017
ראיתי שכתבו פה הרבה על דלקת אז יש לי שאלה הזויה אך אני חייבת:בזמן שעשיתי צואה. הרגשתי שמשהו ממש מציק לי כזה בנרתיק והכנסתי אצבע בלי לחשוב פעמיים. לא מכיוון פי הטבעת חלילה אלא מלמעלה לבפנים. מדבר כזה יכול להיות דלקת ?אני מאוד מפחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבר כזה יכול להיות דלקת ?אני מאוד מפחדת
ד``ר מיכאל פרידמן19/11/2017מדבר כזה יכול להיות דלקת ?אני מאוד מפחדת
לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בחול- שעות נטילהגילי19/11/2017
בוקר טוב,
בעוד כשלושה שבועות אני טסה לתאילנד וייצא שאתחיל חפיסה חדשה בחול. בדקתי את הפרשי השעות ונטילה לפי שעון ישראל לא ריאלית (תאילנד זה 5 שעות קדימה והשעה הקבועה שלי היא 22). במידה ואולי את הראשונה לפי השעון המקומי, כלומר 17 שעון ישראל, אשאר מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלומר 17 שעון ישראל, אשאר מוגנת?
ד``ר מיכאל פרידמן19/11/2017אני מניח שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מינס ואנטיביוטיקה מוקסיויט פורטהלינוי19/11/2017
לוקחת גלולות מינס, בסביבות הצהריים קיימתי יחסי מין ללא קונדום וגמירה בפנים, בשעה 12 בלילה לקחתי אנטיביוטיקה מוקסיויט פורטה 500 הפוגעת ביעילות הגלולות. האם יש סכנה להכנס להריון מהזרע שנשאר בגוף? וכמה זמן לאחר סיום הטיפול חוזרת הגנה מלאה של הגלולות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכמה זמן לאחר סיום הטיפול חוזרת הגנה מלאה של הגלולות? תודה רבה
ד``ר מיכאל פרידמן19/11/2017וכמה זמן לאחר סיום הטיפול חוזרת הגנה מלאה של הגלולות? תודה רבה
= אחרי המחזור כאשר תתחילי את החפיסה החדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון שיצאה שלילתשנאל18/11/2017
כפי שהציעה דר ליאורה, ערכתי בדיקת הריון ביתית (3 ימים באיחור מהמחזור), היא יצאה שלילית.
אציין כי השתמשתי באנטיביוטיקה 2000 מ״ג בכל יום,והיינו כל החודש עם אמצעי מניעה נוסף - קונדום.
התחלתי חפיסת גלולות חדשה, האם זה בסדר ?
האם ייתכן כי 3 ימים לאחר האיחור תתקבל תשובה שקרית בבדיקת ההריון הביתית ?
האם ייתכן כי החפיסה אקבל מחזור או שכבר לא ?
אציין כי לפניי יומיים היה לי דימומון קטן, חד פעמי שנגמר, להערכתי הוא יצג את המחזור. אשמח לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת תשובה בפורום אחר
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שטרם הגיע לילדה בת 14חנה18/11/2017
שלום רב, בת 14 ולא קיבלה מחזור , לא אוכלת פירות וירקות, ילדה רזה ולא כ"כ מפותחת למי לפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכלת פירות וירקות, ילדה רזה ולא כ"כ מפותחת למי לפנות
ד``ר מיכאל פרידמן18/11/2017ממליץ להתייעץ עם רופא ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)