מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צניחת שלפוחית שתן אחרי לידהעינת02/02/2017
אני חודש וחצי אחרי לידה
דימום פסק אחרי פחות מחודש קצת.אתמול הייתי אצל רופא נשים, אמר שצנחה לי שלפוחית שתן. אמר לבוא לביקורת בעוד 3 חודשים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת שלפוחית
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2017כדאי לפנות לפיזיותפריה רצפת אגן לחזיוק השרירים הנרתיקיים אחרי הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ממש חלש ומוזרדיאנה01/02/2017
שלום,אני לוקחת גלולות כבר רצוף במשך כ 4 שנים. החודש יש לציין לא םספסתי אף גלולה,לקחתי את כולן,המחזור שלי חלש ברמה מטורפת הוא כאילו לא יוצא החוצה והוא ממש כהה.יומיים ולא יצא דם נורמלי כמו בכל מחזור. *סליחה על התיאור* אם מנגבים אז כן רואים משהו חום שיוצא משם,אבל כאילו המחזור פשוט "נתקע". השאלה שלי אם זה נורמלי בזמן גלולות או שצריך לרוץ לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חלש
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2017יכול לקרות תחת גלולות לא להבהל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות פרימולוטו נור לדחיית מחזורעדי01/02/2017
היי אני בת 17.7 וקיבלתי מחזור בגיל 15.6, מאז המחזור שלי תמיד היה קצר בין 3-4 ימים. ולפני חודש בערך לקחתי גלולות פרימולט נור לדחיית מחזור עקב טיול. מאז היו לי כבר שני מחזורים ושניהם היו באורך של 6-7 ימים.. זאת אומרת ממש נהיו ארוכים יותר ממה שהיו לפני. האם זה בגלל הגלולות והאם זה יסתדר ויחזור למצב שהיה מתישהו בקרוב או שזה ישאר ככה ?? אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזורים לאחר פרימולוטנור
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2017להערכתי המחזורים יחזרו להיות כמו פעם אבל אי אפשר לנבא מה יקרה. המחזור הראושן לאחר פרימולוטנור היה ארוך בגלל הדחיה של המחזור אבל לא ברור לי למה המחזור השני גם השתנה ולכן צריםך לעקוב ולראות מה יקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית מעובה לאחר הסרת פוליפנועה01/02/2017
שלום רב.
אני בת 42, לפני שלושה חודשים עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת פוליפ.מאז המחזורים שלי קשים מאד. החודש הופיע דימום בין המחזורים. בבדיקה אצל רופא נמצאה רירית עבה (14 מ"מ) והרופא חושד שוב בפוליפ. האם סביר שיופיע פוליפ שלושה חודשים אחרי שהוסר אחד? האם יתכן שהיו שם שניים מלכתחילה שהתפספסו בהיסטרוסקופיה הניתוחית ובאבחנתית שלפניה? (נעשו ע"י שני רופאים שונים) מה עוד יכול להיות ההסבר? אגב, תפקודי בלוטת התריס תקינים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ ברחם
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2017לפוליפים יש נטיה לחזור לאחר הוצאתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום כמה ימים לפני מחזורמיכל01/02/2017
בחודשים האחרונים מופעי לי דימום קל כמה ימים לפני תחילת המחזור. אני בת 40. האם זה משהו שצריך לבדוק אצל רופא או שזו תופעה רגילה?
אני לא בהריון ולא עברתי הריונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לפני מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב01/02/2017יכול לקרות עקב שינוי הורמונלי כל שהוא
ממליצה כן להבדק אצל רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור (וסת) של יומייםרחלי01/02/2017
שלום
אני פוליציסטית המחזורים שלי לא סדירים , החודש הגיע המחזור אחרי 39 יום (מחזורים קודמים של 65, 76, 35 יום)
המחזור היה קליל ביותר, אפילו לא תחבושת אחת ביום ובסה"כ יומיים (בד"כ הוסת נמשך 5 ימים)
יום לפני שקיבלתי עשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית.
יש לציין כי אנו מנסים להכנס להריון
האם יש סיבה לדאגה? מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם לךא סדיר
ד``ר ליאורה אברמוב01/02/2017כדאי לפנות לרופא נשים להערכה הורמונלית כי לא בטוח שיש לך ביוצים בגלל השחלות הפוליציסטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עשיתי פרופיל הורמונלי
רחלי01/02/2017מצרפת את התוצאות...הרופאה אמרה לי שפרופיל ההורמונלי תקין יחסית (אולי פלויציסטיות קלות) באולטרסאונד ראתה שחלות פוליציסטיות.
מה דעתך? האם לאור התוצאות אנ מבייצת באופן טבעי? (נעשה ביום החמישי למחזור
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמם לא סדיר
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2017הבדיקות תקינות אבל כדי לבדוק ביוץ את צריכה לעשות בדיקת דם לפרוגסטרון שבוע לפני המחזור או שבוע לאחר הביוץ המשוער
חיזרי לרופאת הנשים שלך להמשך ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שלא מפסיק יותר משבועשרון01/02/2017
אני בת 39 מחזור סדיר בדרך כלל
לפניי יותר משבוע קיבלתי מחזור והוא לא מפסיק ..הדימום בהיר עם קרישי דם
יש לי תור לרופא רק עוד שבוע ואני חרדה מאוד ממה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ממושך
ד``ר ליאורה אברמוב01/02/2017אפשר לחכות לתור אצל רופא נשים לברור הדימום זה יכול להיות החל מהפרעה הורמונלית כלשהיא ועד ציסטה שחלתית..או בעיה רחמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטרופיון מדמם בעת קיום יחסי מיןשירז31/01/2017
שלום רב
אני בת 25 ללא הריונות
לאחר דימום בעת קיום יחסי מין עם בעלי, נגשתי לרופא נשים והתגלה אקטרופיון מדמם. שאלתי היא: האם אקטרופיון מדמם במידה ואני לא צורבת אותו והוא ממשיך לדמם בעת קיום יחסי מין זה אמור לעשות איזשהי בעיה בלהכנס להריון? זה אמור לפגוע בכניסה להריון הדימום בית קיום יחסי מין? אשמח לתשובה תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטרופיון מדמם
ד``ר ליאורה אברמוב01/02/2017רצוי לטפל לפני הכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
שירז01/02/2017תודה דר ליאורה על המענה אך שאלתי היא איך זה אמור לפגוע אקטרופיון מדמם לכניסה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטרופיון מדמם
ד``ר ליאורה אברמוב07/02/2017לא אמור להשפיע משמעותית אלא אם יש דלקת מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפי לביוץ לאחר 5 שנים של אמצעי מניעה מדבקותיעל31/01/2017
השתמשתי כ5 שנים במדבקות אוורה. רציתי לדעת, מהרגע בו אני מסירה מדבקה, ולא שמה חדשה, מתי המוקדם ביותר שיכול להיות ביוץ??
אני מודעת שזה יכול לקחת גם הרבה זמן אבל רוצה להבין מה הכי מוקדם
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד``ר ליאורה אברמוב01/02/2017אי אפשר לנבא אבל אם המחזורים שלך היו כל חודש יש סכוי מסוים ששבועיים אחרי המחזור יהיה לך ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת במשך שבועים בגלל שימוש בגלולות ?ריטה31/01/2017
התחלתי להשתמש בגלולות בפעם הראשונה ביום הראשון של הוסת יש לציין שהוסת הגיעה באיחור של יותר משבוע ומאז כבר 13 ימים הוסת לא נגמרת אני לא יודעת אם זה בגלל הגלולות או שזה בגלל האיחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ממושך
ד``ר ליאורה אברמוב01/02/2017ידוע שבחודש הראשון לשמוש בגלולות יכול להיות אי סדירות בדימומים
המתיני לחפיסה הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ריריות מרובות בהריוןשרון31/01/2017
שלום
בת 38. מנסה להכנס להריון. יש לי 2 ילדים ובעברי 2 גרידות בגלל עוברים שלא התפתחו ומספר הריונות כימיים. כעת אני אחרי הגרידה השנייה בה העובר הפסיק להתפתח בשבוע 10. ההריון לווה בהפרשות רבות עם מעט דם קרוש...
כעת נכנסתי שוב להריון ועוד לפני האיחור במחזזור התחילו שוב ההפרשות עם הדם... לצערי שבוע אחרי ההריון נפסק וקיבלתי מחזור.
ההפרשות האלה אינן זכורות לי מההריונות הקודמים התקינים ואני חוששת שמשהו אינו כשורה. הרופא המטפל אומר שככה זה בהריון אבל אני עדיין חוששת שמשהו לא תקין ובגלל זה מיד עם קליטת ההריון מתחילות ההפרשות הדמיות וההריון נופל... לדעתו אין צורך בבדיקות נוספות אך אני כבר דואגת ולא רוצה לעבור עוד הפלה.
מה לדעתך יכולה להיות הבעיה? האם הפרשות דמיות הן חלק מהריון תקין? האם זו בעיה הורמונלית?
אדמח לקצה חוט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות דמיות בהריון
ד``ר ליאורה אברמוב01/02/2017להערכתי לאחר מספר גרדות והפלות כימיות יש מקום לברור הורמונלי וברור רחמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי מנחושתקרן31/01/2017
שלום,
הבנתי שהתקן זה מפריש נחושת. האם זה לא בעל השלכות שליליות? ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן
ד``ר ליאורה אברמוב01/02/2017אין שום בעיה עם הנחושת שמופרשת זה תגובה מקומית בלבד שנעלמת איך שמוציאים את ההתקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור הפות שאלה דחופהדניאלה31/01/2017
השאלה שלי מעט מוזרה, מניחה שרבות סובלות מהעניין.
יש לי ריח בפות.
לאחר בדיקות רבות, אובחן שהריח נובע מהעור ולא מהנרתיק.
אני מסירה שיער ולכן העור מזיע.
מס' שעות אחרי המקלחת, כבר מריחה ריח לא נעים.
אני לא משתמשת בתחתוניות. יש לך עצה או טיפ לשמור על ריח טוב בעור עצמו? בשפתיים הפנימיות? למרוח משחה, או קרם או משהו? זה מציק נורא. כאמור, הריח לא מהנרתיק. בוודאות. ואין שום פטריה/חיידק. מדובר בעור שמזיע.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שמזיע
ד``ר ליאורה אברמוב01/02/2017מציעה לנסות תחתוניות אורגניות שסופגות ביעילות
שמוש במטליות לחות היפואלרגניות
שמוש בסבון היפואלרגני חיצוני ובבית ללכת מאוורר ללא תחתונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור קצר כל 15-16 יוםמחכל30/01/2017
היי
בתי בת ה 15 מקבלת מחזור כל 15-16 יום. רציתי לדעת האם זה בעייתי וצריך טיפול. תודה מראש. אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור כל שבועיים
ד``ר ליאורה אברמוב01/02/2017כדאי לפנות לרופא נשים להסדרת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור עם פרימולוטאור30/01/2017
מעוניינת לדחות מחזור בעקבות נסיעה בעוד חודשיים .
קיבלתי מרשם מהרופאה לפרימולוט 5מ"ג , פעמיים ביום התחלה:5 ימים לפני המחזור /נסיעה.
מניסיון עבר מינון של 10מ"ג דופסטון פעם ביום 8 ימים לפני מחזור לא מנע הופעת המחזור
המחזורים שלי סדירים כל 28-29 יום , בהנחה שהפעם הכדורים יעבדו והמחזור אכן יידחה , האם המחזור הבא ( לאחר הדחייה) צפוי להגיע בטווח הרגיל של 28 יום ? שואלת כי מעוניינת לבצע את השינוי חודש לפני הנסיעה ולא סמוך/במהלך הנסיעה (צמצום סיכונים....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחית מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב01/02/2017אם דחית את המחזור בחודש הקרוב החודש הבא יבוא לאחר חודש מהאחרון וללא קשר לתאריך המקורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)