מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היסטרוסקופיה לאחר גרידה - דימוםאופיר13/01/2017
בוקר טוב טוב
לפני 4ימים עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שאריות
שנותרו לאחר גרידה שבוצעה לפני חודשיים (הריון שבוע 11)
שלושת הימים הראשונים היו סבירים. היום החמירו הכאבים והתחיל
דימום. האם זה הגיוני? או שעלי ללכת להיבדק?
אין לי חום, רק כאב בטן (כואב יותר מכאבי ווסת) וחולשה כללית.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי היסטרוסקופיה
ד``ר ליאורה אברמוב14/01/2017יכול להופיע דימום כמה ימים אחרי הפעולה אבל אם יש כאבים שלא חולפים התיעצי עם הרופא שבצע את הפעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי שיש הריוןמישהי12/01/2017
היי דר
בתאירך ה4/1 עשיתי בדיקת ביוץ והיא יצאה חיובית (עשיתי את הבדיקה בשעה 22:00 בערך) עשיתי בדיקה כי זה היה שבועיים לפני המחזור הבא.
אותו היום קיימנו יחסים ובעלי גמר בפנים.
יום למחרת לא קיימנו יחסים...
האם עדיין יש סיכוי להריון??
כי לפני מה שהבנתי מהרגע שהבדיקת ביוץ חיובית רק אחרי
24-48 מתבצע הביוץ עצמו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2017זרע יכול להפרות עד 3 ימים לאחר המגע המיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבושי מחזור אחרי פוסטינורמימי12/01/2017
שלום.
המחזור האחרון שלי הופיע ב10.12, יום שבת.
שכבתי ללא הגנה ונטלתי גלולה. לאחר מספר ימים היה לי שוב דימום , לאחר שבועיים, ביום שבת.
בדרך כלל המחזור שלי מופיע כל 4 שבתות בדיוק.
מאז ה"דימום" שלאחר הפוסטינור עברו 3 שבתות. אך מאז המחזור הקודם עברו 5 שבתות.
האם עליי להסתכל על הדימום מהפוסטינור כאל מחזור ולחכות עוד שבוע למחזור הבא לפי התאריכים ? או כבר לקנות בדיקת הריון ולהתייחס לזה כאל איחור ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור ודימום
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2017פוסטינור גורם לדימומים לא סדירים החל מהקדמת מחזור ועד לאיחור המחזור
עשי בכל מקרה בדיקת שתן לשלול הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיד משלשלת אחרי אורגזמהשירי12/01/2017
שלום לך
מדוע אחרי אורגזמה אני משלשלת במשך ימים
ממש מציק לי הנושא ואני נמנעת מלחוות אורגזמה בגלל זה
מה עומד מאחורי התופעה? אשמח להסבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול אחרי אורגזמה
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2017לא מכירה תופעה כזו
מציעה לך לפנות לרופא סקסולוג כדי לברר פרטים ולנסות להבין את התופעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי האם זה תקין? בוצעה ביום ה-3 למחזורגלי11/01/2017
ESTRADIOL (E-2) - 147 pmol/L
TSH - 1.40 mIU/L
LH - 3.60 IU/L
FSH - 5.80 IU/L
PROLACTIN - 141.4 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL - 1.30 nmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר מיכאל פרידמן11/01/2017אנו לא מפענחים בדיקות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות בדיקת פאפסחני11/01/2017
שלום רב, בצעתי בדיקת פאפס ואודה לכם על תגובתכם , וכך כתוב Atypical squamous cells of undetermined significance
עוד נכתב satisfactory for evaluation endocervical cells absent
האם יש מקום לדאגה? תודה (בת 30 )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר מיכאל פרידמן11/01/2017אנו לא מפענחים בדיקות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוק ספורט בזמן הריוןאושרית11/01/2017
שלום,
אני בהריון בשבוע 10.5. בת 37. בעבר 6 הריונות, מתוכם שתי לידות.סיבת ההפלות אינה ברורה (שלושתן בשבועות 6-8, לא הפלה טבעית, חוסר דופק או דופק שפסק), כל הבדיקות תקינות (צילום רחם והיסטורוסקופיה. הבדיקה היחידה שלא עשיתי היא בדיקה גנטית בהמלצת גנטיקאית (מאחר וגם ככה במידה ותמצא בעיה, אין פתרון, רק הידיעה שישי סיכוי של 50% סיכוי להריונות לשרוד)).
ההריון נוצר באמצעות הזרעה עם הורמונים.
אולטראסאונד אחרון בשבוע 9.2, הכל נראה תקין.
ביום יום אני עוסקת בספורט - פעם בשבוע ריצה ופעם בשבוע אימון (אירובי/אימון כח/פילאטיס).
לאחרונה פחות התאמנתי כי לא הרגשתי טוב (שליש ראשון של הריון...).
אני מעוניינת לחזור להתאמן. האם יש מניעה לחזור לפעילות רגילה? אם כן, אז האם אפשר פעילות חלקית? ממה להמנע?
תודה,
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט בהריון
ד``ר מיכאל פרידמן11/01/2017
אני מעוניינת לחזור להתאמן. האם יש מניעה לחזור לפעילות רגילה? אם כן, אז האם אפשר פעילות חלקית? ממה להמנע?
==== רק הרופא המטפל שלך יכול לתת תשובה מדויקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולת במהלך הריוןמאי11/01/2017
נטלתי גלולות באופן לא סדר ואני חוששת שנכנסתי להריון. אינני יודעת עדיין וממשיכה ליטול את הגלולות כרגיל. במידה ונכנסתי להריון, האם יש נזק אפשרי לעובר אם אני ממשיכה עם הגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות והריון
ד``ר מיכאל פרידמן11/01/2017במידה ונכנסתי להריון, האם יש נזק אפשרי לעובר אם אני ממשיכה עם הגלולות?
=== יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות ואיחור במחזורעומר11/01/2017
היי, בת זוגתו בגיל 25 צורכת גלולות והרופא שלה אמר לה להחליף אותם חמאס עבר כבר חודש והיא עדיין לא קיבלה מחזור. האם זה טבעי? היא לא חוששת היא אומרת שזה בסדר אבל אני קצת לחוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2017אם היא החליפה ברצף ולא שכחה אף גלולה אין מה להיות מוטרדים
ההודעה שלך לא כל כך ברורה (חמאס???)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות כחלק מתסמונת קדם וסתית?גולשת11/01/2017
שלום רב,
בת 35 בריאה. מזה כמעט שנה שאני שמה לב כי לקראת המחזור (כשבוע וחצי לפניו) אני חשה מן חרדה, מן פחד קיומי שמקשה עליי על התפקוד הרגיל (מתרגשת מאוד במצבים דיי פשוטים). הרגשה מאוד מוזרה ומבהילה. לצד זה ישנן תופעות נוספות כגון גודש בחזה, רגישות וכו'... אשר עלולות להסביר תסמונת קדם וסתית.
הייתי רוצה בבקשה לדעת אם יתכן קשר בין התחושות שתיארתי לשינויים הורמונאליים, אם כן לאילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה לפני מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2017תסמונת קדם וסתית יכולה להיות מאופינת בתופעות נפשיות כמו גם תופעות גופניות
פני לרופא הנשים שלך
ניתן לקחת טיפול נגד חרדה כדי להקל על התלונות או לחלופין למנוע תנוגדות הורמונליות על ידי גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון סרטן צוואר הרחם לבתולהנולי10/01/2017
שלום, אני בת 25, לא קיימתי יחסי מין, הנני בתולה.
במהלך 4-5 חודשים האחרונים אני סובלת מכאבים בבטן התחתונה כמו נפיחות וכאבים באגן ובגב התחתון עם הקרנה לרגליים,בנוסף המחזור שלי לפעמים משחק ויש לי דימומים קצרים בין מחזור למחזור, דבר זה אינו קבוע- אבל קורה
עשיתי בדיקת קלונוסקופיה קצרה, והמעי בסדר, בדיקות דם שגרתיות שיצאו תקינות גם כן בנוסף עשיתי אולטראסאונד חיצוני לרחם ולשחלות- שיצא תקין גם כן ואולטראסאונד לכליות שיצא תקין.
כיוון שאני בתולה, לא ניתן לעשות לי בדיקה גניקולוגית או פאפ, קראתי קצת באינטרנט על סרטן צוואר הרחם, שמתאר תסמינים שמאוד מזכירים לי את הכאבים שלי- הדבר מאוד הלחיץ אותי, מחר הנני אמורה לעבור סיוע עמ״ש מותני+אגן ובטן.
השאלה שלי האם בכל זאת לעשות אולטרסאונד תוך רחמי/ פאפ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן צוואר הרחם
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2017הסבירות שיהיה לך סרטן צוואר הרחם אם לא קיימת אף פעם יחסי מין נמוכה ביותר
התיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי המשך ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימי - האם צריך להיבדק?הגר10/01/2017
בוקר טוב,
אני מנסה להרות ולהערכתי עברתי הריון כימי.
האם יש צורך ללכת להיבדק בטרם ממשיכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון כימי
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2017אם קבלת מחזור רגיל אין צורך
אם יש חשש שהמחזור לא תקין עשי בדיקת דגם לשלול הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבדתי חפיסת גלולות באמצעגבריאלה09/01/2017
היי
איבדתי חפיסת גלולות שכבר התחלתי ועברתי כבר את האמצע בוודואות אבל אני לא זוכרת מתי הייתי אמורה להפסיק. (מיקרוגינון לוקחת 21 יום ואז 7 ימים הפסקה)
האם זה בסדר להתחיל חפיסה חדשה ופשוט להמשיך איתה עד הסוף שלה וככה בעצם ישתנה לי יום קבלת המחזור..האם יש משהו אחר שאפשר לעשות? האם אני אהיה מוגנת?
בינתיים התחלתי חפיסה חדשה אתמול...לא פספסתי אף גלולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרוגינון
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2017המשיכי את החפיסה החדשה עד סופה וככה תהיי בטוחה שהכל טוב ולא תצטרכי לפרק חפיסה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות צהובות לאחר פטריה בנרתיקרחל09/01/2017
שלום,
אני בת 54 וללא מחזור, לפני כחודש לאחר קיום יחסים (לציין שלא קיימתי יחסים הרבה זמן) הייתה לי דלקת בשתן עם דם, קבלתי זינט. לאחר מכן הייתה לי פטריה בנרתיק, קבלתי נרות עם משחה וזה לא חלף . נגשתי שוב לרופא נשים וקבלתי כדור. לציין שיש הטבה בצריבה אבל עדיין יש הפרשות צהובות. נודע לי שצבע ההפרשות של פטריה הינו לבן. אז מה פשר ההפרשות שיש לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2017יכול להיות שההפרשות הצהובות נובעות מחוסר בחיידקים טובים של הנרתיק כתוצאה מהטיפולים האנטיביוטיים
קני פרוביוטיקה לנרתיק והחדירי למשך שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן המתנה לכניסת הריון אחרי חיסון לאדמתתמר09/01/2017
הרופא המליץ לי לעשות בדיקת דם לבדוק נוגדנים לאדמת. התוצאות היו 3, לכן עשיתי שני חיסונים נגד אדמת. האחרון לפני שבועיים. במשרד הבריאות (מקום שעשיתי את החיסון) אמרו לי שאין צורך לחכות להיכנס להריון אחרי חיסון לאדמת, אך שקראתי באינטרנט חלק ממליצים על חודש המתנה אחרי החיסון וחלק 3 חודשיים. אני ובעלי מאוד רוצים להתחיל לנסות אבל לא בטוחים למי להקשיב. האם צריך לחכות אחרי החיסון לפני שמנסים להיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאדמת
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2017בעבר ההנחיות היו לחכות 3 חודשים כיום הדעות משתנות. המתיני חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)