מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי ביוץ ומחזוררינת16/02/2017
שלום,
עשיתי אולטרסאונד והזקיק היה 16 זה לפני מחזור או אחרי מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי אולטרסאונד והזקיק היה 16 זה לפני מחזור או אחרי מחזור?
ד``ר מיכאל פרידמן18/02/2017עשיתי אולטרסאונד והזקיק היה 16 זה לפני מחזור או אחרי מחזור?
=== המצה הוא תמין - או לפני או אחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות זואלי ומחזור שהקדיםנורית16/02/2017
בשל תחרות ריצה חשובה לקחתי חבילת זואלי נוספת ללא הפסקה (כדי להקדים את המחזור ולא על יום התחרות)
ביום ה 14 של החבילה השניה התחילות הפרשות שחורות, וביום ה 16 כבר משהו שדמה יותר לדימום וביום ה 18 דימום כבד.
נשארו 6 כדורים רגילים ועוד 4 פלציבו.
האם להפסיק את הגלולות עכשיו ?
האם להמשיך רגיל + הפסקה ואז להתחיל חדש (ובעצם שוב יהיה מחזור עוד שבועים) ?
קצת מבולבלת פעם ראשונה שזה קורה לי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות זואלי
ד``ר ליאורה אברמוב20/02/2017אם תחרות הריצה איננה בשבוע הקרוב הפסיקי את הגלולות כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור לפני חתונהטליה16/02/2017
שלום, אני מתחתנת ב 28/3 אני בחורה דתיה ועלי להיות טהורה לפני טבילה במקווה במועד ה25/3. המחזור הבא צפוי בין ה17 ל19 לפברואר מחזור מגיע בדר"כ כל 27/28 יום. חובה עליי לדחות את המחזור של חודש מרץ עד לאחר החתונה. רופאה המליצה על פמינט מתחילת המחזור 2חפיסות ברצף 42 יום.. יועצי הלכה אמרו להימנע כי זה כדור לא בטוח שעלול לגרום להכתמות בין לבין והלכתית זה בעיה. אמרו שעדיף פרימולט נור השאלה כמה וממתי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחית מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב20/02/2017צריך לעשות חישובים כדי לקחת פרימולוטנור
חיזרי לרופאת הנשים שלך והתיעצי איתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון לאחר גרידהלי16/02/2017
בוקר טוב. עברתי 4 הריונות. 2 לידות תקינות ו2 גרידות לא ברצף..האחרונה לפני כחודשיים לאחר שפסק הדופק סביב שבוע 12. הגרידה הראשונה התרחשה בעקבות שק ללא עובר. בכל ההריונות מלבד זה שהסתיים עם שק ללא עובר, היו לי כאבי ווסת חזקים, רגישות רצינית בחזה ותכיפות מוגזמת להטלת שתן. ב9.1.17 הייתה לי ווסת ראונה לאחר הגרידה וזיהיתי בעזרת מקלוני ביוץ ביוץ מאוחר ב31.1. לפני יומיים גיליתי בעזרת בדיקה ביתית הריוו ומאז אני בלחץ מטורף כיוון שאין לי כלל תופעות..לא כאבים דמויי ווסת..לא רגישות בחזה ולא שינוי בצורך להטיל שתן..מה שגורם לי לחשוש ששוב לצערי מתפתח הריון לאתקין.אולי שק ללא עובר. אחרת איך ייתכן שאני לא מרגישה שינויים ולא מרגישה שמשהו מתפתח?? שאלתי היא..האם זה מחייב שזה שאני לא מרגישה כלום מעיד על הריון לא תקין שלא מתפתח? לתשובתכם אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מוקדם
ד``ר ליאורה אברמוב20/02/2017בהחלט אין הריון אחד דומה למשנהו ואין זה שאינך מרגישה שינויים בגוף בשלב כל כך מוקדם מעיד בהכרח שההריון לא תקין
פני לרופא הנשים שלך להתחלת מעקב ובדיקת אולטראסאונד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בת 30 פלוס 1הללי14/02/2017
שלום בת 30 פלוס 1(בן 2.5) המחזור האחרון שקיבלתי היה בדצמבר והוא היה מאוד מאוד מוזר דימום כהה וחזק פי שלוש מהמחור הרגיל שלי עם קרישי דם גדולים מאז לא קיבלתי מחזור כלומר יש לי איחור של חודש שלם (אני לא בהריון בטוח כי אני לא מקיימת יחסי מין כבר מעל לחצי שנה) האם ייתכן שזה בגלל עליה במשקל החודש עליתי 6 קילו, מהן הסיבות לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור
ד``ר ליאורה אברמוב14/02/2017יכול להיות שנויים במשקל או מתח נפשי שגורמים לחוסר איזון הורמונלי
פני לרופא הנשים שלך להערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בגלולות לאחר ניתוח הגדלת חזה והסיכון לחלות בסרטן השדסיגל14/02/2017
יש לי ילדה בת 22 עברה ניתוח הגדלת חזה במקביל לקחה גלולות וגם עישנה האם יש קשר בין שימוש בגלולות ועישון לבין ניתוח הגדלת חזה האם יש סיכון לחלות בסרטן השד בשל השימוש בגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת חזה
ד``ר ליאורה אברמוב14/02/2017אין קשר בין ניתוח להגדלת חזה וגלולות
גם עישון לא מהווה גורם סיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות דיאנה- חיבור חפיסותמעין13/02/2017
שלום רב. האם ניתן לחבר חפיסת גלולות דיאנה על מנת לדלג על מחזור? עשיתי את זה בעבר אך עם גלולות אחרות.
בנוסף, האם עדיף לחבר חפיסה שלמה או רק לקחת כמה גלולות אקסטרה עם סיום החפיסה הנוכחית, כדי לדחות את המחזור במספר הימים הרצוי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור חפיסות
ד``ר ליאורה אברמוב14/02/2017שתי האפשרויות בסדר גמור עשי מה שנוח לך או שתחברי 2 חפיסות או שתפרקי חפיסה ותאריכי במספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם מוגדל עם מרכז היפודנסיאיריס יעקב13/02/2017
רחם מוגדל עם מרכז היפודנסי ציסטות קטנות בשחלות דו צדדי כמות קטנה של נוזל באגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס יעקב
ד``ר מיכאל פרידמן13/02/2017אז מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחר ב 5 ימיםטל13/02/2017
חזרתי לקחת גלולות לאחר הפסקה של שנים . אני בת 30 רווקה . סיימתי את החפיסה ביום שלישי האחרון .עד כה לא קיבלתי . אני לוקחת יסמין . האם הדבר הגיוני ? ( אני אמורה להתחיל חפיסה יום רביעי שוב ואין סכר למחזור ) קיימתי יחסי מין לא מוגנים בתקופה זו ועשיתי כעת בדיקת הריון שיציאה שלילית . אני עדיין מאוד פוחדת . האם הדבר הגיוני , אפשרי ? , מה אני עושה ומימה זה יכול להיגרם ? . אודה לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחור במחזור
ד``ר מיכאל פרידמן13/02/2017, מה אני עושה ומימה זה יכול להיגרם ?
=== ממליץ להבדק ולבצע בדיקת דם להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברואדנומה בשד ותוספי תזונהשושו312/02/2017
שלום רב
בת 32, יש לי פיברואדנומה בשד שמאל.
מעוניינת ליטול תוסף תזונה בשם מאקה כדי להתגבר על תופעות לוואי בתפקוד מיני כתוצאה מנטילת תרופות ממשפחת ssri.
מצויין בנוגע למאקה שלא מומלץ ליטול במידה ויש גידולים סרטניים, אשר מושפעים מהורמונים.
השאלה אם גם הפיברואדנומה רגישה להגברת הורמונים והאם זה מסוכן או שלא בעייתי ליטול את המאקה,
ובכלל תוספים/צמחים שמעלים הורמונים?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובכלל תוספים/צמחים שמעלים הורמונים?
ד``ר מיכאל פרידמן13/02/2017ובכלל תוספים/צמחים שמעלים הורמונים?
=== את פנית לפורום הלא נכון. אנו לא עוסקים בתוספי מזון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברואדנומה ותוספי תזונה
שושו313/02/2017שאלתי היא האם הגוש מהסוג הנ"ל יכול להיות מושפע מעליה בהפרשת הורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בסוף חודש תשיעיג12/02/2017
שבוע 39, לפני כמה ימים עשיתי בדיקת תרבית בנרתיק ויצאה Candida albicans,krusei, אני מבינה שזה פטריה והשאלה היא מה לעשות? אפשר ללדת במצב כזה? האם לא אדביק את התינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
ד``ר ליאורה אברמוב14/02/2017את יכולה לקחת טיפול נגד פטריה
בגדול לא אמורה להדבק את הילוד
פני לרופא הנשים שלך עם התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חום שאינו מחזוררונה11/02/2017
אני בת 42, ומשתמשת בהתקן תוך רחמי לא הורמונלי בשנתיים וחצי האחרונות, מאז הלידה האחרונה.
המחזור שלי אינו סדיר ולרוב הוא בין 35 ל-42 יום. לפני כמה ימים, כ-28 יום לאחר המחזור האחרון, החל דימום חלש בצבע חום ברובו עם מעט דם טרי. הדימום נמשך כבר כמה ימים. לציין כי לפני כחודשיים-שלושה היה לי איחור של כ-3 שבועות במחזור ובדיקת הריון יצאה שלילית. כשבועיים לפני שהמחזור הגיע היה לי דימום חלש מאוד שנמשך כמה שעות.
לפני כשבועיים נבדקתי בדיקה וגינלית וכן, נערך לי אולטראסאונד רחם +שחלות שיצא תקין.
אני יודעת שדימום בין ויסתי יכול להתרחש כשמשתמשים בהתקן לא הורמונלי אך זה מעולם לא קרה לי קודם לכן.
מה יכולה להיות הסיבה לדימום ומדוע צבעו חום?
האם עלי להיבדק שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חום
ד``ר ליאורה אברמוב14/02/2017הדם הופך להיות חום כשכמותו מאוד חלשה
יכול להיות שזה סוג של מחזור
עשי שוב בדיקה להריון ואם שלילי המתיני לראות מה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בלתי נסבל באיבר המין כבר ארבע ימיםבלה11/02/2017
שלום , כבר ארבעה ימים שאני סובלת מגירוד בלתי נסבל באיבר המין , גירוד חיצוני , יש לציין שלקחתי אנטיביוטיקה כי היה לי ברונכיטיס , האם יש לזה השפעה ? , ואיזה טיפול מהיר יכול להעביר לי את הגירוד המעצבן הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד באבר המין
ד``ר ליאורה אברמוב14/02/2017סביר להניח שבגלל האנטיביוטיקה שלקחת יש לך פטריה לנרתיק
בבית מרקחת ניתן לקבל תרופות ללא מרשם רופא לפטריה נרתיקית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מיקרולוט תשעה חודשים אחרי לידהנעמי11/02/2017
שלום וברכה,
ילדתי לפני כמעט תשעה חודשים ואני עדין מניקה הנקה כמעט מלאה. אני לוקחת גלולות מיקרולוט ברצף (עוד לא הספקתי אותם) לאחרונה מתחיל לי מעט דימום.
רציתי לדעת האם כדאי להפסיק את הגלולות, לקבל מחזור ולהתחיל לקחת אותן שוב?
האם המצב הנוכחי של דימומים קלים בלבד יכול להמשך עוד הרבה זמן?
האם אני צריכה להחליף גלולות לאחר קבלת המחזור?
חשוב לי שאני אוכל להמשיך להניק וכן להמשיך למנוע את הריון.
תודה רבה, נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ודימום
ד``ר מיכאל פרידמן11/02/2017רציתי לדעת האם כדאי להפסיק את הגלולות, לקבל מחזור ולהתחיל לקחת אותן שוב?
==== לא
האם המצב הנוכחי של דימומים קלים בלבד יכול להמשך עוד הרבה זמן?
==== יתכן, זאת הבעיה עם גלולות המכילות פרוגסטרון בלבד.
האם אני צריכה להחליף גלולות לאחר קבלת המחזור?
=== לא כדאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות וסיכוי להיריוןמעיין11/02/2017
שלום
הפסקתי לקחת גלולות לאחר כמה שנים קיבלתי מחזור שהפסקתי את החפיסה ב3/2/17. אני ובעלי קיימנו יחסי מין אתמול
השאלה שלי האם יש סיכוי להיריון?
פשוט אני לא יודעת אם חישוב של ביוץ בשלב זה שרק הפסקתי את הגלולות ועדיין לא קיבלתי מחזור טבעי ללא גלולות הוא חישוב אמין רק לאחר שאקבל מחזור באופן טבעי אני אדע איך לחשב ובנתיים אני לא רגועה אשמח לדעת מה הסיכוי להיריון ?
אני רוצה להימנע מלקחת פוסטינור אבל אם יש סיכוי להיריון אעדיף לקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכוי להריון
ד``ר ליאורה אברמוב14/02/2017מאחר וזה החודש הראשון שלךללא גלולות אי אפשר לדעת מתי יהיה הביוץ ולכן אם את ממש לא מעונינת להרות קחי פוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)