מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות וכניסה להריון שאלה בבקשהדנה22/07/2016
שלום רב
הפסקתי גלולות אתמול אחרי רצף של שנים.
האם עליי לחכות שהגוף יתנקה לפני הניסיונות להתעבר?
שמעתי שמועה שיש לחכות חוץ מהמחזור שמגיע מיד אחרי ההפסקה לעוד מחזור אחד . האם כך?
כמה זמן צריך לחכות? מה הסיבות? וכמה זמן לוקח לגוף "להתנקות" מההורמונים?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וכניסה להריון שאלה בבקשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/07/2016מתנקים מגלולות תוך 24 ש של הפסקה אין צורך להמתין ואת יכולה ישר לנסות להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בזמן גלולות ... מה לעשות?אנונימי21/07/2016
היי.. נוטלת גלולולת שהם של 3 חודשים כבר זו הפעם השלישית שלי ואני באמצע של החפיסה של החודש הראשון (בערך לפני 3 שבועות הייתי במחזור)
הייתי עם הבן זוג שלי ויום אחרי התחיל לי דימום כמו מחזור שכבר נמשך 3 ימים... זה לא מכתים לי זה יותר בפנים
השאלה אם זה מחזור באמת או שזה בעקבות זה שהייתי עם בן זוג שלי ואם להמשיך עם הגלולות או לא
די אבודה וגם לא בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בזמן גלולות ... מה לעשות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/07/2016המשיכי בינתיים וכשתחזרי פני לרופא הנשים שלך
בכל מקרה עשי בדיקת שתן לשלול הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר והתקן תוך רחמי. כותרת קצרה מדי?יעל21/07/2016
שלום,
אני בת 48. (FSH כ- 9.6, אם זה רלוונטי).
1. אשמח לדעת עד איזה גיל יש צורך להשתמש באמצעי מניעה.
2. יש לי כרגע התקן ג'ניפיקס מזה כ- 6 שנים. האם תיתכן אפשרות להישאר עם התקן זה עוד, עד הגיל שבו אין צורך, או שחייבים להחליף?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר והתקן תוך רחמי. כותרת קצרה מדי? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/07/2016להערכתי השארי עם ההתקן אם הוא במקום עד שיפסקו המחזורים ותכנסי לגיל המעבר ואז תוציאי
בכל מקרה התיעצי גם עם רופא הנשים המטפל בך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר
יעל26/07/2016תודה על התשובה.
מה הקריטריון שלפיו מחליטים בגיל המעבר שכבר אין צורך באמצעי מניעה וניתן להוציא את ההתקן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא מחזור תופעה מוזרה לפני ווסתגלי21/07/2016
אני בת 38 ביום ה-22 מאז הווסת האחרונה והיום בניגוב אחרי מתן שתן היו לי כמו הפרשות דמיות כאלה (כמו חתיכות אדומות קטנות) אציין שיש לי ווסת סדירה כל 28-29 יום כך שאני צריכה לקבל עוד שבוע בערך..מה הבעיה הזו האם זו תופעה לפני מחזור שיש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא מחזור תופעה מוזרה לפני ווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/07/2016יכול לקרות
אם הדימומים ימשכו גם בחודש הבא פני לבדיקת רופא נשים
עשי בדיקת שתן לשלול הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא פוסק לאחר הפסקת גלולותשרון21/07/2016
שלום,
אני שרון, בת 21. במשך כמה שנים הייתי על גלולות יאז להסדרת המחזור. כשסוף-סוף הסתדר לי המחזור ללא גלולות התחלתי ליטול את אותן הגלולות שוב הפעם למניעת הריון. אחרי חצי שנה הפסקתי ליטול את הגלולות. לאחר תקופה של שלושה חודשים ללא הגלולות (בהם המחזור היה פחות או יותר סדיר) קיבלתי מחזור שלא נפסק לגמרי אלא נמשך לי בטיפטופים, ולאחר כשבועיים התחזק לי כאילו שקיבלתי עוד מחזור. המחזור "השני" נחלש לי לאחר מספר ימים ושוב נמשך לי בטיפטופים כבר כמה ימים...
האם הדבר תקין? האם זה בגלל הפסקת הגלולות? האם עלי לחזור ליטול את הגלולות על מנת להסדיר את המחזור או שהמחזור שלי יסתדר לבד עם הזמן?
תודה רבה על העזרה,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא פוסק לאחר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/07/2016פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להמלצה מה קורה לי בחודש האחרון דברין מוזרים ממשאנונימית20/07/2016
יש לי התקן בלי הורמונים כבר 3 שנים החודש הזה קרו דברים ממש מוזרים שלא קרו בעבר מחזור במשך שבועיים מ 28.6עד 13.7 הלכתי לרופא יום למחרת אמק הגול תקין היום ומחר ביוץ אמר עוד שבועיים יהיה לך מחזור אתמול ב 19.7 היה לי בערב קצת דם על התחתונים אמרתי אולי הגיע המחזור שמתי פד בבוקר בדקתי היה טיפה דם לא כמו מחזור רגיל שלי והפרשות חומות וזהו עבר בבוקר כבר לא היה ממש מוזר מה קורה לי מה עושים האםצזה נוקמרלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להמלצה מה קורה לי בחודש האחרון דברין מוזרים ממש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/07/2016יכול להיות כתום דמי בזמן ביוץ
אם ההפרעות במחזור ימשכו חזרי לרופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא האם שלילי אוו חיובי
אנונימית24/07/2016עשיתי בדיקת בטא יצא לי 7> מזה אומר חלק אומר חיובי וממש בהתחלה חלק אומרים לחזור על זה לראות עם זה גדל חלק אומרים שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיסטןגלית20/07/2016
שלום,
לאחר שהרגשתי את כל הסמפטומים של פטריה, התחלתי שימוש בקרם אגיסטן. אני עכשיו אחרי 4 ימי טיפול ולא מרגישה שיפור כלשהו. האם זה סביר שעדיין אין השפעה של המשחה? האם יש הבדל בתוצאות הטיפול במשחה לעומת נרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/07/2016אגיסטן זאת תרופה. אין להשתמש בתרופה ללא יעוץ רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי שעת לקיחת גלולה עקב נסיעה לחולah20/07/2016
היי.
אני לוקחת כל יום גלולה בשעה 19:00 בערב. אני טסה לארצות הברית, שם השעון הוא 7 שעות אחורה מישראל, רציתי לדעת איך עליי להתנהג עם שעת לקיחת הגלולה. האם עדיף שאקח את הגלולה לפני שעון ישראל, כלומר, כל יום בשעה 12:00 בצהריים שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי שעת לקיחת גלולה עקב נסיעה לחול - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/07/2016האם עדיף שאקח את הגלולה לפני שעון ישראל, כלומר, כל יום בשעה 12:00 בצהריים שם?
==== כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה-איחור של שנה במחזורמיכל20/07/2016
היי אני צריכה עצה. לפני שנה הורדתי 4 קילו מהמישקל שלי.מאז אני לא מקבלת מחזור כבר שנה.אכלתי קצת לא טוב.עכשיו אני אוכלת הכל.מה שבאלי.למה המחזור לא חוזר לי?הייתי אצל רופא והוא נתן לי כדורים ולא עזר.מה אפשר לעשות?אני קצת מפחדת.תודה. בת 15 שוקלת 53 גובה 1.61.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה-איחור של שנה במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2016צריכה לעשות ברור הורמונלי ,חיזרי לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה מחפשת תשובה לשאלתי תודהליאל20/07/2016
1. רציתי לדעת האם זה תקין שיש דימום בגלולות הלבנות מסוג יאז? 2. אשמח לדעת למה הדימום הנ״ל מתרחש? 3. מדוע כאשר מתחילים ליטול את הגלולה מה חפיסה החדשה המחזור מתחלש? זה נורמלי? 4. האם מצב זה שולל הריון ? או שמא גם אישה בהריון מדממת בהפסקה בין החפיסות? 5. האם זה נורמלי כאשר האישה מדממת בגלולות אלו ומתחילה ליטול חפיסה חדשה המחזור נחלש? כל חודש אני מפחדת שהדימום בגלולות הלבנות הוא מעיד על הריון אשמח לעזרה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה מחפשת תשובה לשאלתי תודה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2016הגלולות הלבנות של היאז הינן גלולות דמה כלומר לא מכילות הורמונים ולכן צפוי לקבל מחזור תחת הגלולות האלו וזה מצב נורמלי לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת חבילות של גלולות-לעצור ולהחליף או לחכות לחבילה חדשה?תום20/07/2016
שלום. היו לי דימומים כנראה עקב הגלולות שלקחתי - מינס. הרופאה אמרה לי להחליף לפמינט. השאלה שלי היא - אם אני באמצע החבילה של המינס עליי לסיים אותה ולהחליף לפמינט או פשוט להתחיל חבילה חדשה של פמינט כרגע במקום המינס ולזרוק את המינס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת חבילות של גלולות-לעצור ולהחליף או לחכות לחבילה חדשה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/20162 האפשרויות סבירות אבל יכול להיות שאם תתחילי את הפמינט עכשיו הדימומים ימשיכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אוכל לצפות את המחזור הבא?י20/07/2016
איך אני אמורה לדעת מתי יהיה המחזור הבא אם בכל פעם זה משתנה, פעם זה מגיע אחרי 23 או 24 ופעם 25 ו26 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אוכל לצפות את המחזור הבא? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2016לא יכולה לדעת מראש אם הוא לא סדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בנרתיק והפרשות בצבע אדום בהיר- ורוד... עזרה!נעם19/07/2016
שלום,
יש לי כבר שבוע תחושת צריבה חזקה בנרתיק (בהתחלה זה גם היה מגרד). ניגשתי לגניקולוג והוא אבחן פטרייה ונתן לי טיפול של נרות ומשחה. בינתיים התחילו לי גם הפרשות מוזרות בצבע ורדרד, כאילו שזה דם אבל לא בדיוק (סוג של הפרשה רגילה שבתוכה יש גם דם). זה מאוד מלחיץ אותי ואני לא מבינה האם ההפרשות האלה הגיוניות והאם אכן מדובר בפטרייה או במשהו אחר? מאז תחילת השימוש בנרות הצריבה אפילו התחזקה מעט.
תודה מראש על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בנרתיק והפרשות בצבע אדום בהיר- ורוד... עזרה! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2016יכוול להיות שהנרות גורמים לדימום קל ואז יש גם את ההפרשה הלבנה של הנרות. הנרות יכולים להחמיר צריבה אם את רגישה איהם. צריך להמצין ולראות מה קורה ואם לא תהיה הטבה חיזרי לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות נוזליות לאחר המחזורנועם19/07/2016
כלפני שבוע סיימתי את תקופת המחזור החודשי ואתמול הבחנתי בהפרשות חומות על גבי התחתון והיום שמתי פד וגם היום בדקתי והפד כולו היה חום עקב הפרשה ,אציין שההפרשה נוזלית ולא צמיגית, אני ממש לחוצה אבקש את חוות דעתכם בנושא . כמו כן אציין שאני בתקופת הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות נוזליות לאחר המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2016יכול להיות מצב של כיתומים חומים סביב הביוץ אבל פני לרופא נשים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בגב העליון במחזור-מיכלמיכל19/07/2016
שלום רב,
אני בת 38 ובחודשים האחרונים התחיל לי כאבי גב עליון חזקים בימים הראשונים של המחזור. זה אף פעם לא היה לי תמיד סבלתי מכאבי ראש וקצת בטן .
מה יכול להיות ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בגב העליון במחזור-מיכל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2016לא ברור פני לבדיקות רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)