פורום גניקולוגיה - רפואת נשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בטבליות דאלאצין לטיפול בדלקת
    עדי
    03/08/2016

שלום, בעקבות דלקת חיידקית קיבלתי טיפול של 3 ימים בנרות דאלאצין ומשחת פוליקוטן + טבליית אגיסטן ביום הרביעי. לאחר יומיים של שימוש בדאלאצין, ישנה תחושה של צריבה חזקה לאחר החדרת הנרות וכעת מופיע דימום קל (לדעתי בעקבות השימוש בנרות או במשחה). האם להמשיך את הטיפול שניתן? מדובר בתופעת לוואי סטנדרטית?
    תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שימוש בטבליות דאלאצין לטיפול בדלקת - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    04/08/2016

האם להמשיך את הטיפול שניתן?
    === לא, יש לפנות לרופא המטפל

מדובר בתופעת לוואי סטנדרטית?

--- לא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור שני לאחר הפלה שמאחר. ב 25.5.16 עברתי הפלה.
    אנונימית
    03/08/2016

שלום,
    ב 25.5.16 עברתי הפלה.
    חמישה שבועות לאחר מכן, ביום 1.7.16 קיבלתי מחזור.
    בינתיים המחזור מאחר לי ביומיים.
    בד"כ אני מקבלת כל 30-31 יום.
    עשיתי היום בדיקת היריון שיצאה שלילית.
    האם סביר שלאחר הפלה מחזור שני יגיע באיחור?

הוספת תגובה

• מחזור שני לאחר הפלה שמאחר. ב 25.5.16 עברתי הפלה. - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    04/08/2016

האם סביר שלאחר הפלה מחזור שני יגיע באיחור?

--- לא סביר, אין קשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SOS! אמורה לעבור בדיקה עוד שעה וחצי
    בוקר אור
    03/08/2016

בוקר טוב!

הופניתי ע"י גניקולוגית+רופא פריון מקופ"ח לעשות הרבה בדיקות דם, שחלקן אמורות באידאל להתבצע ביום ה3 למחזור.
    נערכתי כל החודש לעשות זאת היום בבוקר.

החל מאתמול מרגישה לא טוב (בעיקר בחילה חזקה; קצת סחרחורת, כרגע חום נמוך מאוד - בלילה לא בדקתי).

האם אני עדיין יכולה ללכת הבוקר לבצע אותן?
    או שמא זה יטה/יעוות את הפרופיל ההורמונלי שלי? ויכול לגרום לפרוטוקול שגוי עבורי בהמשך?

מאוד מאוד לא הייתי רוצה לחכות חודש נוסף.....
    אלא אם זה כאמור יפסול את הבדיקות.
    הרופא עצמו בחופש השבוע ולא ניתן לתקשר איתו.

המון תודה ומפללת לתשובה זריזה:)

הוספת תגובה

• SOS! אמורה לעבור בדיקה עוד שעה וחצי - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    07/08/2016

עברו כמה ימים מהשאלה שלך אבל יכולת לעשות בדיקות הורמונליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעילות הגלולות בזמן הסרת נק חן
    נטלי
    02/08/2016

ד"ר שלום,
    היום הסירו לי נקודת חן ע"י צריבה..עשו לפני זריקת הרדמה מקומית..האם יעילות הגלולות נפגמת עקב הזריקה?

הוספת תגובה

• יעילות הגלולות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    07/08/2016

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכתמות חומות לפני מחזור לא מגיע
    יערה
    02/08/2016

שלום,
    המחזור שלי אינו סדיר, ונע באזור ארבעה וחצי עד שישה שבועות. בדרך כלל איני סובלת מהכתמות לפני או אחרי המחזור.
    המחזור האחרון היה לפני 5 שבועות בדיוק. לפני 4 ימים היו לי מעט מאוד הכתמות חומות-ורדרדות והן הפסיקו אתמול.
    אני בת 36, יש לי שני ילדים, אני לא לוקחת גלולות ומשתמשת בקונדומים.
    אציין שבמהלך החודש האחרון הייתי נתונה למתח ולחץ בעבודה, אך לא מעבר לכך.
    מה יכולה להיות הסיבה להכתמות האלה? איך זה משפיע על המחזור? האם זה מדאיג? עד מתי סביר לחכות להופעת המחזור?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• הכתמות חומות לפני מחזור לא מגיע - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    07/08/2016

יכול אפילו להיות שזה המחזור שלך החודש שהוא משובש עקב לחצים נפשיים עשי בדיקת שתן לשלול הריון ואם שלילי המתיני לראות מה קורה
    במקביל פני לבדיקת רופא נשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה דחופה מיואשת ממשש דחופפפפ
    רוית
    02/08/2016

כבר חודשיים שיש לי תחושת שריפה בנרתיק לפני ואחרי פיפי מתחזק ובמהלך כל היום. אחרי 8 פעמים אצל רופא נשים שכל הבדיקות יצאו תקינות אולטרסאונד במיון נשים. התרבית רגילה הייתה שלילית ובבדיקות של אורלוג נמצא חיידק האורפלסמה חיובח השאלה אם הוא יכול לגרום לשריפה כזו כבר חודשים.ממש מיואשת לא יודעת לאיזה רופא ללכת ואיזה בדיקות לעשות במיון עשן לי את כל הבדיקות דם וגם הרופא משפחה עשה לי הכל יצא תקין.

אשמח לעזרה ממישהי שחוותה
    כרגע מטופלת בציפרודרס אך השורף לא נעלם

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה דחופה מיואשת ממשש דחופפפפ - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    07/08/2016

כפי שכתבתי בהודעה הקודמת פני לרופא נשים שמומחה בבעיות כאב באברי המין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום תחושת בעירה בנרתיק שלא עוברת המון זמן
    רוית
    02/08/2016

שלום רב
    סובלת כבר חודשים מתחושת שריפה בנרתיק . לאחר עשרות בדיקות אצל רופא נשים שיתא תקין נמצא חיידק האורפלאסמה אני מטופלת בציפרודקס
    האם זה יעזור? זה ניראה כאילו לא יעבור בחיים

הוספת תגובה

• שלום תחושת בעירה בנרתיק שלא עוברת המון זמן - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    07/08/2016

אם האנטיביוטיקה לא תעזור פני לרופא מומחה לכאבים בעריב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות גינרה ושלשול- תופעת לוואי או סיבה לדאגה?
    דנה
    01/08/2016

שלום רב,
    זהו החודש הראשון בו התחלתי לקחת גלולות מסוג גינרה להפחתה בכאבי המחזור ולקיצור הימים. שמתי לב שהן גורמות לי לבחילה ושלשול ממש כמה דקות לאחר נטילתן.

האם זו תופעת לוואי נורמלית? האם צפויה לעבור? אם זה פוגם ביעילות שלה, מה אני אמורה לעשות?

תודה מראש

הוספת תגובה

• גלולות גינרה ושלשול- תופעת לוואי או סיבה לדאגה? - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/08/2016

אכן פגיעה ביעילות שלהן ולכן אם את מקיימת יחסי מין הוסיפי קונדומים פני לרופא הנשים שלך אם התופעה תמשך להחלפת גלולות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרהה! בעיה שלא עוברת תקופה ארוכה
    אנונימית
    01/08/2016

שלום, (בת 22)
    יש לי בעיה כבר מעל ל-3 חודשים של שורף ומגרד בנרתיק. בהתחלה אובחנתי עם פטרייה (גם בדיקת מעבדה הוכיחה זאת (candida albicans)) אך לאחר הטיפול שנתנו לי עם נרות וגניליות הבעיה עדיין לא נפתרה ועדיין היה לי מאוד שורף בעיקר בקיום יחסים. לאחר בדיקות מעבדה נוספות (משטחים וגינליים) לא התגלו פטריות והתוצאות יצאו תקינות. לאחר מכן הרופא אבחן את הבעיה כהרפס ונתן לי כדורי acyclovir. (למרות שזו נראה לי אבחנה שגויה כי קיימתי יחסים רק עם אדם אחד והוא רק איתי אז אין מאיפה לקבל את ההרפס..גם אין לו או לי הרפס בפה)
    הבעיה עדיין לא נפתרה והאמת שכבר התייאשתי מהרופא הזה ולאחר התייעצות עם רופאה נוספת היא אמרה שיש לי פטרייה שפשוט לא עוברת כנראה אבל לא ערכה לי בדיקת מעבדה. אני עדיין סקפטית לגבי זה.
    קיבלתי כדור אחד לבליעה (לא זוכרת את שמו אבל הוא נגד פטריות) ו10 פתילים וגינליים של BORIC ACID. הפתילים הללו היו צריכים להישלח הכנה מיוחדת במעבדה (גם עלו כמעט 200 שקל..) השאלה אם הם יעזרו לי? עוד לא התחלתי איתם אבל אין לי הסבר על תופעות לוואי או האם הם באמת יעזרו לי או שאולי אם זו לא באמת הבעיה אולי הם רק יחמירו (אגב אפשר לקחת אותם במהלך המחזור החודשי?)? אשמח לשמוע את חוות דעתם ואם כדאי אולי ללכת לעשות בדיקת מעבדה מעמיקה יותר שלוקחת חלק מהעור לתרבית או בדיקה אחרת בסנגון. אשמח אם תמליצו לי איך להמשיך מפה. תודה

הוספת תגובה

• עזרהה! בעיה שלא עוברת תקופה ארוכה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/08/2016

קחי את טבליות של החומצה הבורית למרות שאני סקפטית שהבעיה שלך היא פטריה אם הכל יצא שלילי
    אם לא תהיה הטבה יש מקום לפנות לרופא מומחה לכאב בזמן חדירה שכן יכול להיות שנוצרה לך רגישות בפתחהנרתיק כתוצאה מהפטריה מה שנקרא בלשון עממית וסטיבוליטיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי להמליץ לי על מומחה?

אנונימית
    02/08/2016

היי תוכלי להמליץ לי על מומחים טובים שאת מכירה באזור המרכז?

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה באיזור המרכז

בוקר אור
    03/08/2016

היי אנונימית,

ממליצה בחום על ד"ר אברמוב עצמה.. מנסיון אישי שלי ושל אחרות:)
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לגילוי הריון...............
    אדר
    31/07/2016

שלום,
    קיבלתי וסת ב 13/7,לפי בדיקת ביוץ ביתית הביוץ היה ב 25/7. ב 27/7 התעוררתי עם כאבים חדים בבטן תחתונה בצד ימין.באולטרסאונד ראו ציסטה קטנה וזקיק 19 מ"מ,לפי מה שהרופא אמר,אז התרחש הביוץ.
    ממתי אפשר לעשות בדיקת דם להריון?אנחנו טסים ב9/8 ואשמח לדעת לפני(לא להיות בלחץ בטיול...)
    תודה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לגילוי הריון............... - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/08/2016

11 יום מהביוץ אני מאמינה שבדיקת הדם להריון תהיה חיובית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור מקדים אצל בחורה צעירה ודקירות בחזה
    גיטל
    31/07/2016

שלום
    אני שואלת בקשר לבת שלי היא עוד מעט בת19.לאחרונה היא מתלוננת על דקירות בחזה שבאים והולכים בנוסף היא קבלה מחזור אחרי שבועיים וחצי(.היא לא ככ עוקבת אחרי המחזור שלה אבל היא מקבל ת בערך כל 3.5-4 שבועות ברגיל). היא מאד לחוצה מכל זה.אני מבןלבלת למי לקחת אותה לבדיקה היא עדין רשומה אצל רופא ילדים.ולרופאת נשים היא צעירה מדי לבדיקה ,לא?מה לעשות?מאד מודאגת.מחכה לתשובתך המהירה.

הוספת תגובה

• מחזור מקדים אצל בחורה צעירה ודקירות בחזה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/08/2016

שתלך לרופא נשים היא ממש לא צעירה מידי לזה ואפשר לטפל בה גם מבלי לעשות בדיקה חודרנית לנרתיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך בפוסטינור בכלל???? מממממממממ
    מלי
    31/07/2016

שלום כמו כתבתי לפני שלוש חפיסות בחודש יוני היה לי חשש שלא נספגו שתי גלולות. בסיום אותה חפיסה קיבלתי מחזור.התחלתי חפיסה חדשה ובגלל החשש מהחפיסה הקודמת גם חששתי סתם ובסיומה קיבלתי מחזור. אני כרגע בחפיסה חדשה ואתמול קיימתי יחסי מין אנאלים אבל לפני שאני שמתי לו את הקונדום(הוא בדק שזה בסדר!) היו לו טיפות נגעתי בקונדום בחלק החיצוני כשהיד שלי נגע קצת בטיפות האהבה והיה שיפשוף קל בפות ובערב לקחתי גלולה מס6. יש צורך הפטסטינור ? חשוב להגיד שחודש קודם והשבוע לא היו פספוסים בכלל!.
    מה שכן החפיסה בין הגלולות 4-5 (כלומר מהירה של הגלולה ה4 עד לצהריים של יום אחרי) הייתה לי בתיק בזמן נסיעה באוטו והיה על התי- שמש במשך 30 דק.

הוספת תגובה

• צורך בפוסטינור בכלל???? מממממממממ - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/08/2016

אם לא שכחת אף גלולה החודש אין מה להלחץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול באשר לתנאי עריכת בדיקות ועוד
    שבוע טוב
    31/07/2016

צהרים טובים,
    סליחה על ריבוי השאלות אבל אני מאמינה שהתשובות עליהן תהיינה קצרות מאוד:)

כל השאלות הן לאור העובדה שהתחלתי להתניע תהליך של הקפאת ביציות, וקיבלתי משני רופאים סדרת בדיקות לעבור השבוע.
    אני בת 39. בריאה, ובמצב גופני מצוין. לא עברתי הריונות עד היום.
    (בבקשה.. הימנעו מביקורת עליי על שאני עושה את התהליך הזה בגיל מבוגר... עברתי נסיבות חיים יוצאי דופן ולא פשוטים.. וזה רחוק ממושלם אבל זה המצב כרגע:)..)

תודה רבה מראש! -

1. קיבלתי דעות סותרות לגבי מתי במהלך החודש צריך/עדיף לעשות את בדיקת האולטרסאונד (נקראת "בדיקת אגן קטן בגישה ווגינלית").
    על ההפנייה כתוב לעשות אותה "שבוע מהמחזור" (אם זו התשובה הנכונה: האם סופרים החל מהיום הראשון או האחרון?)
    לעומת זאת אחד הרופאים טען שהאידאל הוא לבצעה בימים האחרונים של המחזור. (ואם זו התשובה הנכונה: האם ניתן - או מקובל - לעשות בדיקה ווגינלית בזמן מחזור(אמנם סופו)?
    הרופא השני בכלל אמר לעשות אותה לפני המחזור..
    אני מניחה שאפשר להבין למה אני מבולבלת סביב הבדיקה הזו:)

2. AMH - שאלה דומה:
    קיבלתי דעות סותרות מתי במהלך החודש צריך/עדיף לעשות אותה - כמו גם דעות סותרות לגבי האם זה משנה בכלל.. - מה דעתכם?
    - כמו כן, בתוך כמה זמן מקסימום מתקבלות תשובות? (אני אישית בקופ"ח מכבי)
    - הרופא אמר/רמז שעדיף לעשותה באופן פרטי, אבל לא פירט למה.. יש לכם השערה מדוע אמר זאת?

3. שאלה שמאוד משמעותית לי:
    כפחדנית-זריקות ידועה:) מאוד רווח לי כששמעתי שיש גם תרסיס אף במקום זריקות. אבל אחד הרופאים (עוד טרם שבדק אותי, או ראה תוצאות מבדיקות קודמות), אמר ש"לפרופיל שלי" עדיף כנראה זריקות. לא היה זמן להיכנס לנושא יותר מזה, לצערי.
    רציתי לשאול א' מה ההבדל ביניהם?
    (בפורומים מסוימים ראיתי שזה העדפות של רופאים, פשוט לפי האסכולה הרפואית שלהם?)
    וב' מה זה אומר "הפרופיל שלי"? אולי הכוונה היא שככל שהגיל מבוגר, הנטייה היא לזריקות כי הן יותר חזקות/יעילות? או שמא משהו אחר?
    זה הרעיון היחיד שאני חושבת עליו, לאור זה שהוא לא יודע דבר על המצב שלי או הגוף שלי חוץ מזה..

4.
    שאלה אחרונה, פחות דחופה אבל אם כבר אני כותבת שאלה בפורום לראשונה בחיי אז.. :) מאז המחזור הראשון שלי בגיל 13.5, הוא היה כל חיי מדויק כמו שעון שווייצרי. אפילו בשנים הראשונות. קיבלתי בכל פעם ביום האחרון של החודש (לא חשוב כמה ימים בחודש היו!! הוא כאילו כיוונן את עצמו).
    לפני כמה שנים הוא התחיל לזוז. לפעמים מדויק אבל לפעמים התקצר והגיעה ממש לתנודתיות של עד שבועיים לפני התאריך המקורי-מקורי.

אני תוהה האם זהו סימן ידוע/שכיח לירידה תלולה בפוריות?..
    אציין גם שזה קרה בסמוך למאורע טראומטי.. שגם גרר שינויי הרגלי שינה קיצוניים (כמה חודשים בהם ישנתי המון ולאחריהם תקופה ארוכה בה התעוררתי הרבה בלילות כמו גם ישנתי הרבה פחות ממה שהייתי רגילה בכל לילה. אולי יש קשר גם לזה)?

הוספת תגובה

• בלבול באשר לתנאי עריכת בדיקות ועוד - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/08/2016

את השאלות המכוונות לתהליך הפריון תצטרכי לברר עם מומחה לתהליך זה
    התקצרות המחזורים יכולה להיות כתוצאה מלחץ נפשי שמשפיע על ההורמונים והביוץ. לאחר שתעשי את הבדיקות תהיי יותר חכמה מבחינת מצב הביציות שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב כתוצאה מיחסי מין אשמח לעזרה
    עדן
    31/07/2016

שלום,
    יש לי בעיה, בזמן יחסי מין תמיד מתחילים לי חתכים עמוקים והכאב נמשך כמה שעות. אני חושבת שהעור שלי דק מדי, מה אפשר לעשות? בנוסף, לאחר קיום יחסי מין אני מרגישה כאב כמו דלקת בשתן, האם זה נורמאלי?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• כאב כתוצאה מיחסי מין אשמח לעזרה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/08/2016

את צריכה להבדק יכול להיות שיש לך בעיה בעור, יכול להיות שיש לך וסטיבוליטיס שזה תגובה של כאב בעור,
    אי אפשר לתת לך פתרונות ללא בדיקה שלך ורצוי אחרי יחסי מין שהרופא יראה מה קורה שם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשת חלב שנה ו8 חוד' אחרי לידה
    מאיה
    31/07/2016

שלום,
    בת 32, שנה ו8 חוד' אחרי לידה ראשונה, הנקתי עד גיל 3 חוד'. כשאני לוחצת על הפטמות עדיין מופרש חלב... האם זה נורמלי? שמעתי שזה יכול לפגוע בכניסה להריון עתידי... כדאי לקחת כדור לייבוש החלב?
    תודה

הוספת תגובה

• הפרשת חלב שנה ו8 חוד' אחרי לידה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/08/2016

פני לרופא הנשים שלך ועשי בדיקת דם להורמון החלב הפרולקטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה