מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם סדורל לדלקת בשתן משפיע על הריון?סיגל31/07/2016
לא בטוחה עדיין אם נקלט הריון וקיבלתי סדורל וזינט בעקבות תסמינים של דלקת בדרכי השתן (יש לציין שעוד לא הגיעו תוצאות הבדיקות) האם הכדורים בטוחים לשימוש בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם סדורל לדלקת בשתן משפיע על הריון? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/08/2016מההפריה ועד 10 ימים לאחריה אין מניעה להתמש בכל תרופה שהיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להדבק במחלה כלשהי?ליטל31/07/2016
שלום רב, רציתי לשאול במידה ואני הולכת לרופא נשים במרפאה של קופת חולים, ולפני הייתה מישהי עם מחלת מין, האם יש סיכוי להדבק ממנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי להדבק במחלה כלשהי? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טיפול בהסרת שיער בלייזר מעכבת מחזור?דנה30/07/2016
האם טיפול בהסרת שיער בלייזר מעכבת מחזור?? עבר 30 יום ועוד לא קיבלתי ועשיתי לייזר לפני שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם טיפול בהסרת שיער בלייזר מעכבת מחזור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016לא קשור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובה רינג שכחתי להחזיר את הטבעת לאחר קיום יחסיםאוראל30/07/2016
שלום,
התחלתי להשתמש בנובהרינג לפני חודש. ביום חמישי האחרון הכנסתי את הטבעת לאחר קבלת הווסת וביום שישי בערב הוצאתי אותה לטובת קיום יחסי מין. בבוקר גיליתי שלא החזרתי את הטבעת, ורק לאחר 7-8 שעות החזרתי אותה חזרה.
מה הסכנות הכרוכות בכך?
האם יש צורך בטיפול רפואי?
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובה רינג שכחתי להחזיר את הטבעת לאחר קיום יחסים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016אין בעיות רפואיות אך את לא מוגנת מהריון והוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
ויש לשקול פוסטינור אם לא חלפו 3 ימים מיחסי המין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר מחזור-אקנה-טיפול הורמונליליה29/07/2016
שלום, הפסקתי ליטול גלולות לפני שמונה חודשים. ( לקחתי גלולות במשך 11 שנה ולפני כן המחזור היה סדיר). נאמר לי במרפאת פוריות אליה פניתי שיש לי שחלות פוליציסטיות בצורה קלה מאד ושברגע שארצה ממש להכנס להריון אצטרך להגיע לטיפולים (שני רופאי נשים נוספים אליהם פניתי אמרו שאינם סבורים שיש לי שחלות פוליציסטיות). לפני כארבעה חודשים התחילה לי בעיה של פצעים בפנים (רק במצח והסנטר) ממנה לא סבלתי מעולם גם לא בגיל ההתבגרות. ניסיתי להתגבר על התופעה לבד עם קרמים/קוסמטיקאית וכדומה ולא הצלחתי. השבוע הגעתי לרופא עור והוא אמר שכנראה הדבר קשור בהעדר המחזור ושהאופציה היחידה שלי היא לקחת כדורי אנטיביוטיקה מינוציקלין למספר חודשים או לחזור לגלולות. גלולות איני רוצה ליטול כיוון שאני כן רוצה לנסות להכנס להריון בעתיד הנראה לעין... אני מאד חוששת להתחיל טיפול אנטיביוטי שתופעת לוואי בדמות פטריות טורדניות עלולות להתלוות אליו (תמיד זה קורה אצלי). האם יש אופציות נוספות? אולי טיפול הורמונלי דומה לגלולות אך ללא המניעה מכניסה להריון? האם פרוגילוטון יכול לעזור? ארצה להוסיף שאני מתחתנת עוד כחודשיים וכמו כל כלה חשוב לי להראות במיטבי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר מחזור-אקנה-טיפול הורמונלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית בהריון כמה מ"ג לקחתזהבית29/07/2016
היי שלום הרופאה שלי נתנה לי מרשם לחומצה פולית של 5מ"ג, זה הרבה????
יש גם חומצה פולית של 400 מיקרוגרם ששמעתי מה צריך והכי טוב לקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית בהריון כמה מ"ג לקחת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016לא עקרוני החלטה של הרופאה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויסטבוליטיס ושימוש בקרם עזרקאיןאנונימית29/07/2016
שלום, גילו אצלי ויסטבוליטיס לא מזמן. אני בתולה ומאוד הייתי רוצה לנסות לקיים יחסי מין. נתנו לי קרם עזרקאין, ולא בדיוק הבנתי היכן ניתן למרוח אותו. האזורים הכואבים ממוקדים בעור שבתוך הנרתיק, אז האם למרוח אותו שם? האם זה בטוח? והאם זה מרדים לחלוטין את האיזור? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסטבוליטיס ושימוש בקרם עזרקאין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016מירחי באזור הרגיש בפתח הנרתיק והמתיני חצי שעה עד למקסימום השפעה של המשחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סדירות בווסת לאחר שינוי הרגלי אכילהבת729/07/2016
שלום ,
אני בחורה כבת 33 , חולת סוכרת .
בתקופה האחרונה שיניתי סגנון אכילה -
ואני אוכלת מצד אחד הרבה יותר בריא ומצד שני פחות פחמימות .
עד לתקופה הנוכחית הווסת שלי הייתה מגיע במרווחים קבועים ותמיד סדירה.
בשלושת החודשים האחרונים אני רואה שינויים רבים -
בחודש הראשון הדימום היה מאוחר ,
בשני ארוך יותר ,
ואילו החודש הוא החל כשבוע לפני הזמן .
בנוסף ההתכווצויות שתמיד ליוו את הווסת נעלמו כמעט כליל.
בתחליה ייחסתי את התופעות לשינויים בהרגלי אכילה והספורט -
אולם 3 חודשים נראה לי הרבה ואני רוצה לברר אם זה נורמלי ,
או האם עלי לגשת לרופא לבדיקה?
תודה מראש
בת7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סדירות בווסת לאחר שינוי הרגלי אכילה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016שינוי בתזונה יכול להשפיע על מחזור אבל בכל מקרה פני לרופא הנשים שלך להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במדבקת אוורה שהתרוממה מעט בקצהדלית28/07/2016
שלום רב,
התחלתי שימוש במדבקות אוורה לראשונה השבוע ביום ראשון, היום הראשון של המחזור
אתמול ראיתי שהמדבקה התרוממה מעט מאוד בקצה (ממש בפינה כמו שרוצים לתפוס כדי להסיר את המדבקה) אך שאר המדבקה דבוקה חזק מאוד, מיד עברתי עליה והצמדתי שוב את הקצה. אני לא יודעת כמה זמן זה היה כך (אם יותר מ- 24 שעות או בדיוק 24 שעות)
האם במצב כזה אני צריכה להחליף מדבקה? האם היעילות נפגמה?
בנוסף, לאחר שבוע ההפסקה אני אמורה להדביק את המדבקה ביום ראשון (היום הקבוע) או ביום הראשון של המחזור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במדבקת אוורה שהתרוממה מעט בקצה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016אין בעיה עם יעילות המדבקה.
התחילי חפיסה חדשה ביום ראשון תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה פתולוגית של פוליפ שהוצע מהרחם בהיסטרוסקופיה ניתוחיתגלית28/07/2016
לאחרונה עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת פוליפ בגודל 2 ס"מ מהרחם. במכתב השחרור מביה"ח נכתב שנלקחה דגימה מרירית הרחם שנשלחה לבדיקה פתולוגית. נשלחה מבחנה אחת.
האם לא חשוב לשלוח גם את הפוליפ שהוצע לבדיקה פתולוגית?
בתודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה פתולוגית של פוליפ שהוצע מהרחם בהיסטרוסקופיה ניתוחית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016מאמינה ששלחו את הפוליפ לבדיקה פתולוגית בררי עם הרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 16,כבר שלוש שנים וסת קבועה, 5 ימים, אבל...ממי28/07/2016
כמות הדימום מעטה מאוד. לא משתמשת בטמפונים
[יבש מדי..}, מחליפה פד אחד עד שניים ביממה.
לא לוקחת גלולות. בריאה בדרך כלל.
האם זה יכול להעיד על רירית רחם דקה מאוד? האם יש צורך בבירור?
יש עוד נשים במשפחה, אצל אף אחת זה לא כך, גם לא אצל האמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 16,כבר שלוש שנים וסת קבועה, 5 ימים, אבל... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016בדרך כלל זה לא משמעותי אבל התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחתי גלולה אחת יותר מידי אשמח לעזרהרוני28/07/2016
שלום לקחתי היום שתי גלולות במקום אחת כי חשבתי ששחכתי את הגלולה של אתמול אך טעיתי.אני אמורנ לסיין את החבילה בשבוע הבא ביום שישי וכעת יש לי מספיק גלולות רק עד ליום חמישי מה עושים והאם אני עדיין מוגנת? יש לציין שאני לוקחת גלולות מסוג דיאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחתי גלולה אחת יותר מידי אשמח לעזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016את בהחלט מוגנת סיימי את הגלולות ביום חצישי והתחילי חפיסה חדשה יום אחד קודם אחרי 7 ימי הפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבצע בדיקת הריון או שזה עיכוב פשוט במחזור?לנה28/07/2016
שלום,
אני מנסה להיקלט להריון שלישי, ויש לי שאלה קטנה.
ביום שהייתי אמורה לקבל מחזור הופיעו כתמים חומים רק בניגוב, הם היו במשך יומיים ונעלמו. יום אחרי שנעלמו לי הכתמים ביצעתי בדיקת הריון והיא יצאה שלילית. המחזור עדיין לא הופיע ומאז הכתמים עברו כבר 3 ימים.
האם ייתכן שזה היה השרשה? האם יש צורך לבצע בדיקת הריון נוספת או שהמחזור פשוט מתעכב מסיבה לא ברורה?
חשוב לציין שהמחזור שלי די סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבצע בדיקת הריון או שזה עיכוב פשוט במחזור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016עשי עוד בדיקת הריון בעוד בשבוע ותראי מה המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטת הריון מיחסים בזמן הווסת?סתיו28/07/2016
קיימתי יחסים ללא הגנה ביום החמישי של דימום הווסת. האם יכולה להיות רגועה שהסיכוי להריון אפסי? אני בת 35, בריאה, לא לוקחת גלולות, פירוט אורכי מחזורים אחרונים: 29 יום, 28 יום, 25 יום, 26 יום. יחסית די סדיר. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטת הריון מיחסים בזמן הווסת? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016סבירות נמוכה אבל לא בלתי אפשרית כי הזרע יכול לחיות בגוף האישה 3 ימים והגוף שלנו בכל זאת לא מדויק כמו שעון שויצרי ויכולים להיות תזוזות ושינויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות - שאלה כלליתקרין28/07/2016
האם זה משהו שנולדים איתו או שיכול להיות שפתאום במהלך החיים זה יקרה?
ואם זה אכן יכול להופיע במהלך החיים,
מה גורם לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - שאלה כללית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016גם וגם. זה מופיע במשפחות ולכן יש נטיה גנטית אבל שינויים הורמונלים יכולים לעורר זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)