מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום אחרי הלידה לא נגמר אחרי 5 שבועותויקי05/07/2016
שלום!
3 שבועות אחרי לידה היה לי דימום יחסית חזק.
אחרי 3 שבועות בדיוק הצבע התחלף לורוד אבל הדימום נמשך ברמה קצת פחות מבינוני.
אחרי 4 שבועות התחיל להיות ממש מעט
אחרי 5 שבועות זה עדיין מעט אבל הצבע פתאום חזר להיות אדום.
התור שלי לגניקולוג הוא 6 שבועות אחרי לידה אז אני עדיין ממתינה לתור.
השאלה אם לרוץ למוקד?
כמה זמן נמשך הדימום מקסימום במצבים תקינים?
האם זה תקין שאני עדיין מדממת?
תודה
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי הלידה לא נגמר אחרי 5 שבועות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2016אם את לא מניקה זה יכול להיות מחזור. המתיני לתור שלך אחרי 6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מניקה
ויקי06/07/2016אני מניקה
מחזור זה לא יכול להיות כי גם לא היה לי הרבה שנים כבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פוסטינור יכול לגרום לגזים?רותם05/07/2016
האם יכול להיות שפוסטינור יגרום לגזים כשעתיים לאחר שנלקח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פוסטינור יכול לגרום לגזים? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2016לא ידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - הפרשות חשודות מחוץ לקונדוםרותם05/07/2016
שלום
היום קיימתי יחסים פעמיים עם החבר שלי, בפעם הראשונה לאחר שהוא סיים הוא יצא והייתה לו מן הפרשה לבנה דביקה מחוץ לקונדום באיזור הבסיס, לא היה נראה שהקונדום נקרע אבל לא בדקנו לעומק.
בפעם השניה ששכבנו באותו יום לאחר 6 שעות לא ראינו בכלל את ההפרשה הזו על הקונדום.
האם יכול להיות שזרע ברח החוצה או שזו ההפרשה שלי וזה שהיא לא הייתה בפעם השניה זה לא מחייב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - הפרשות חשודות מחוץ לקונדום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2016אם הקונדום היה על הפין כשיצא סביר להניח שאלו הפרשות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הסתגלות לגלולות במשך 5 חודשיםליאת05/07/2016
שלום,
אני בת 36. לפני כ- 5 חודשים התחלתי לקחת גלולות יאז, לאחר שקבלתי מרשם בעקבות מחזור לא סדיר וכבד (הופעת ווסת כל שבועיים וחצי) ועור שמנוני הופעת פצעונים על הפנים. השתמשתי ביאז כ- 4 חפיסות, אשר במהלך תקופת השימוש היו לי דימומים בין וסתיים רבים והפצעונים המשיכו להופיע... לאחר החפיסה הרביעית הרופאה החליפה לי את סוג הגלולות מיאז ליסמין. במהלך החודש של השימוש ביסמין לא הופיעו דימומים בין וסתיים, אולם נעשתה החמרה בפצעים בפנים והתחיל להיות ריח מהנרתיק. האם יכול להיות שהגוף שלי לא מתאים לגלולות? האם כדאי לוותר במקרה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הסתגלות לגלולות במשך 5 חודשים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2016חיזרי לרופא הנשים שלך ולרופא עור ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים סיכוי להיריון? אשמח לעזרהמירב05/07/2016
שלום רב,
אני נוטלת גלולות מיקרודיול מזה מספר שנים ברצף, ללא הפסקות בין החפיסות ומבלי לשכוח ליטול במועד הקבוע ביום. בשבוע שעבר סבלתי משלשולים במשך יומיים (בימים שני ושלישי הקודמים). חשוב לי לציין כי השלשולים התרחשו מספר שעות (כ-6-7) לאחר נטילת הגלולה, גם ביום שני וגם ביום שלישי. החפיסה שלי הסתיימה ביום חמישי האחרון, בו נטלתי את הגלולה האחרונה בערב. ביום שבת קיימתי יחסים עם בן זוגי ללא אמצעי מניעה נוסף. היום אמור היה להגיע לי המחזור, בדר"כ הוא מתחיל בשעות הבוקר, אך עד שעה זו הוא לא התחיל. האם יש סיכוי להיריון מכיוון שהגלולות לא נספגו? ואם כן, מה עליי לעשות אם ברצוני להפסיק אותו? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיים סיכוי להיריון? אשמח לעזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2016קודם כל עשי בדיקת שתן לשלול הריון בעוד כשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליית פתחיאנה05/07/2016
שלום רב. בבדיקות שקיפות עורפית וסקירת מערכות מוקדמת היתה לי שילייה קדמית, שלשום עשיתי סקירת מערכות מאוחרת והרופא אמר לי שיש לי שיליית פתח מלאה . אני מבינה שאני אצטרך לעשות קיסרי השאלה היא מה זה אומר לגביי ההריון עצמו, האם עכשיו אני בהריון בסיכון? האם זה מסוכן לעובר? מה מותר ומה אסור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליית פתח - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/07/2016פני לרופא הנשים שעוקב אחרי ההריון שלך כדי שיסביר לך בפרוטרוט על מהלך המשך ההריון והלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור מתלבטת אם כדאי אחרי קריאת העלון המצורףנופשת05/07/2016
שלום, הינני יוצאת לחופשה ב17.7 שזהו בערך היום (פלוס מינוס) בו אני אמורה לקבל את המחזור החודשי.
ביקשתי מהרופא נשים שלי מרשם לפרימולוט נור ואכן קניתי את הכדורים ובעבר היותר רחוק השתמשתי בהן לאותה מטרה ועכשיו רגע לפני נטיתן ואחרי שקראתי את העלון המצורף נורא חוששת ליטול אותן. קראתי על סיכון לבעיות בקרישיות הדם מה שמניחה מוביל לשבץ או התקף וכו
מה מידת הסיכון? מה דעתך עליהם עליהם? מתלבטת אם כדאי נשמע לי ממש סיכון.
בנוסף האם יש מניעה לנסות להיכנס להריון בביוץ שבא לאחריהם או שכדאי להמתין קצת?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור מתלבטת אם כדאי אחרי קריאת העלון המצורף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/07/2016כל תרופה שתקחי יהיו לה תופעות לואי ובעלון המצורף תמיד כותבים על כל התופעות האפשריות גם הנדירות ביותר. ההחלטה בסופו של דבר אם לקחת או לא היא שלך.
לגבי כניסה להריון בחודש אחרי אין בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת נובה רינג באיחור של כמה שעותיובל04/07/2016
שלום,
אני משתמשת בנובה רינג כמה חודשים ולפני זה השתמשתי במליאן. שכחתי להכניס טבעת חדשה והכנסתי אותה באיחור של כעשר שעות מהזמן הרגיל. ביום לפני זה (לקראת סוף המחזור) קיימתי יחסי מין. האם יש צורך לדאוג או להשתמש בקונדום בימים הקרובים בגלל האיחור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסת נובה רינג באיחור של כמה שעות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/07/2016עד 12 שעות אחור זה בסדר. אבל אם יש חשש הוסיפי קונדומים לשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מאוד וכאבים ביחסי מין 8 חודשים לאחר לידהשירי03/07/2016
שלום,
רקע רפואי: בת 23, בריאה בד"כ, ילדתי לפני 8 חודשים. לידה רגילה עם תפרים רבים. שארית הריון שהוצאה בהיסטרוסקופיה אבחנתית חודשיים אחרי הלידה. נוטלת גלולות רק מ3 חד' אחרי הלידה. ( סליחה על האריכות).
כבר אחרי הלידה היה לי ריח ממש רע מהשתן/הנרתיק. חשבתי שאולי זה בגלל הדימום וכו' אבל זה לא הפסיק עד היום. בנוסף יש לי כאבים ממש חזקים ביחסי מין כאילו המקום מאוד צר וזה שורף ולוחץ- גם לבן זוגי ולכן ממש המעטנו.עשיתי שבוע שעבר בדיקת תרבית ויצא שלילי. מה יכולה להיות הסיבה? לא שורף/מגרד לי. רק ריח זוועתי וכאב ביחסים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מאוד וכאבים ביחסי מין 8 חודשים לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/07/2016האם עשית תרבית נרתיקית או תרבית שתן?
לגבי הכאבים פני לבדיקת רופא נשים
או לרופא נשים מומחה בכאב בזמן קיום יחסי מין
לגבי הריח אם תרבית נרתיקית תקינה נסי להחדיר לנרתיק לשבוע כדורי פרוביוטיקה לשיפור הפלורה התקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים באמצע חפיסת מיקרוגיניןדניאל03/07/2016
לאחר מעבר מגלולות מינס למיקרוגינין (שבמעבר אמרו לי לחבר את החפיסות) חיברתי שוב לחפיסה השלישית עקב חופשה.. בימים האחרונים החלו דימומים..אני כבר ביום השביעי של החפיסה השלישית, מה לעשות אם אני רוצה שיהיה כמה שפחות דימום החודש? להמשיך לחבר את כל החפיסה השלישית או לעשות הפסקה באמצע החפיסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים באמצע חפיסת מיקרוגינין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/07/2016אם את מדממת באמצע חפיסה שלישית כדאי יהיה לעשות הפסקה ואז להתחיל רצף חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בפוסטינור?מלי03/07/2016
שלום רב לוקחת גלולות פליים 4 שנים בחפיסה הקודמת בגלולה ה14 חששתי שלא בלעתי אותה כי שתיתי אותה עם זרם מים חזר מהברז. בגלולה 15 מהבקבוק רגיל חששתי קצת אבל די בטוחה שהיא נבלעה כי לא היה כלום בבקבוק.סיימתי את החפיסה קיבלתי מחזור. אני היום לוקחת גלולה מס6 בערב ובגלולה מס4 בין שישי לשבת הזה קיימתי יחסי מין (אנאלים) העניין שהחלפנו שלוש פעמים קונדום בגלל שעד שאני הייתי מוכנה לחבר שלי כבר לא עמד וירד החומר סיכה. אני חוששת שאם הוא נגע באיבר שלו (הקונדום היה קצת אחרי הכיפה כי כבר לא עמד לו) וכל התהליך עשה לי ביד אולי היה לו טיפות. פוסטינור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך בפוסטינור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/07/2016סבירות נמוכה ביותר להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הגנה לחודש הזה
מלי30/07/2016היי תודה רבה על התגובה הקודמת!. קיבלתי מחזור כמו צריך השאלה היא האם כבר עם תחילת החפיסה אני מוגנת אני היום בערב לוקחת גלולה מס 6. וקיימתי יחסי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הגנה לחודש הזה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/07/2016אם התחלת ביום הראשון של במחזור את מוגנת מתחילת החפיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לא סדירים באמצע חודש שנמשכים כשבועדנה03/07/2016
היי,
בת 23 בריאה בדר"כ.
נטלתי מספר שנים גלולות "פמינט" ולאחר מכן החלפתי ל"זואלי" (בעקבות דימומים לא סדירים שהגיעו פתאום). גם בשימוש בזואלי היו לי דימומים לא סדירים ולכן החלפתי שוב ,לפני כ5-6 חודשים, לגלולות "יסמין". כמעט כל חודש, באופן קבוע, יש לי הפרשות חומות , ללא כאבים, שמגיעות באמצע החודש בדיוק למשך כשבוע.
מה עוד ניתן לעשות? האם להחליף שוב לגלולות אחרות? האם יש המלצה לסוג גלולות ספציפי שעליי ליטול?
בברכה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים לא סדירים באמצע חודש שנמשכים כשבוע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/07/2016ניתן לעשות 2 דברים
לעשות הפסקה מהגלולות לחודש ולתת לרירית הרחם להבנות מחדש באופן טבעי
או להוסיף לגלולות שאת לוקחת שבוע כדורי אסטרוגן
התיעצי עם רופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות ואיחור במחזור החודשיטל03/07/2016
שלום, לאחר 3 שנים שנטלתי גלולות אסטל ואז בלארה, החודש עברתי ליאז.
עד עכשיו הייתי מסיימת חפיסה ביום ראשון ומקבלת את המחזור ביום חמישי.
החודש התחלתי עם יאז, לקחתי את הגלולות הורודות עד יום רביעי ואת הלבנות התחלתי בחמישי, עדיין לא קיבלתי מחזור ובשני אני צריכה להתחיל כבר חפיסה חדשה.
זה משהו נורמלי שקורה? יכול להיות שאני לא אקבל בכלל בחפיסה הזאת? נשארה רק גלולה לבנה אחת... להמשיך את הגלולות הורודות בחפיסה החדשה בלי בעיה?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות ואיחור במחזור החודשי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/07/2016המשיכי הכל כרגיל מבלי להתיחס מתי יגיע המחזור(בדרך כלל מגיע בסוף הלבנות או בהתחלת חפיסה חדשה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיוק בגיל העובר ותאריך התעברותדנה02/07/2016
שלום רב ,
אני בהריון לפי us ובטא שבוע 7 נצפה דופק.
גיל ההריון אינו תואם וסת אחרון . חשוב לציין כי בדכ מחזורים ארוכים ולא סדירים. האם תיתכן סטייה של שבועיים בגיל העובר המשוער ? לפי מחזור אחרון שבוע 9+3 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיוק בגיל העובר ותאריך התעברות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/07/2016כנראה בייצת שבועיים יותר מאוחר . מה שקובע זה הגיל באולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לגבי גלולות והריון !אנונימית ;;02/07/2016
אני כבר לוקחת שנה גלולות יאז.לפני 3 ימים לקחתי את הגלולה הלבנה בחפיסה ועדיין לא קיבלתי מחזור. יום לפני שהתחלתי ליטול את הגלולות הלבנות בחפיסה קיימתי יחסי מין לא מוגנים ( ללא קונדום) חשוב לציין שהגלולות שלי לא סדירות ושכחתי מלא פעמים החודש.
האם זה סימן להריון או שאולי זה איחור בגלל פיספוסי גלולות ?
עברו מאז 6 ימים ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לגבי גלולות והריון ! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב05/07/2016אם שכחת הרבה גלולות בחודש האחרון כדאי לעשות בדיקת שתן כדי לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)