מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקן מירנה וגבר שגומר בחוץ סיכוי להריון ?ליאת12/07/2016
שלום
יש לי התקן מירנה מזה כ 5 חודשים
אני בת 28.
בחודשים הראשונים היו דימומים רבים.
כיום הכל בסדר
אך המחזור לא סדיר...
יש לי איחור בכמה ימים מהחודש האחרון
בן הזוג שלי גם גומר בחוץ תמיד.
האם יש סיכוי להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה וגבר שגומר בחוץ סיכוי להריון ? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/07/2016אינני חושב שאיחור במחזור קשיר להריון. זה כנראה בגלל המירנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים הורמונליים לקבלת מחזוריאנה12/07/2016
שלום רב, יש לי שחלות פוליציסטיות. על כן מחזור מגיע פעם ב... מנסים להרות ויכול להיות שפספסתי ביוץ. האם הכדורים שנותנים על מנת לקבל מחזור הביוץ אחריו הוא רגיל או שיכול להיות גם בלי ביוץ בגלל שזה כביכול כדורים הורמונליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים הורמונליים לקבלת מחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/07/2016השאלה לא ברורה לחלוטין. הכי טוב לפנות לרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות - תפקודי הקרישה מעל הנורמהאנונימית12/07/2016
היי, עשיתי בדיקת דם והגיעו התוצאות וראיתי שתפקודי הקרישה שלי מעל הנורמה כפי שבתמונה. אני לוקחת גלולות כבר שנה. האם מומולץ להפסיק ליטול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ותפקודי קרישה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/07/2016אנחנו לא מפענחים תוצאות מעבדתיות. אני ממליץ מיד לפנות לרופא המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באגן - שאלות והכוונה דחוף!אלמונית12/07/2016
שלום ד״ר, אני בת 34 מזה כיומיים כאבים בצד שמאל - בטן תחתונה. קיבלתי הפנייה למיון, ניבדקתי ע״י כירורגית שלא מצאה ממצא והפנתה אותי למיון נשים. שם ניבדקתי ע״י בדיקת אולטרא סאונד וגינלי וכן בדיקה ידנית. לא נימצא חד משמעי למעט רגישות ולבסוף הרופאה אמרה כי מדובר ככל הניראה בדלקת באגן PID עפ״י הרגישות וקיבלתי טיפול אנטיביוטי (אותו טרם התחלתי) כמו כן, לקחה תרביות לבדיקת זיהומים ומחלות מין. לצערי, הרופאה לא ענתה לשאלותיי ולא נתנה לי הסברים מה עושה ומדוע ונותרתי חסרת מענה. מבירור באינטרנט הבנתי שדלקת באגן PID נובעת בעיקר מהחלפת בני זוג במיטה וכן מקיום יחסים מין לא מוגנים וכיוצ״ב וכן כי התרביות אשר לקחה נועדות בכדי לבדוק מחלות מין לנשים אשר להן יחסי מין פוריים ו/או יותר מבן זוג אחד וזה מקומם אותי מאוד! זה רחוק מאוד מלהיות המקרה שלי. הרופאה לא ישבה ושאלה אולי שאלות ולו הייתה עושה זאת הייתה יודעת שזה רחוק מימני שנות אור. היה לי בן זוג אחד כל חיי וגם זה לפני שנים. איני פורייה מבחינה מינית וחלילה לא עם מ״ס בני זוג וכיוצ״ב. נהפוכו - אני מאוד שמרנית! אז מחלות מין?? דלקת באגן?? זה מאוד מלחיץ אותי שלקחה מימני בדיקות כאלה על אף שלא שוחחה איתי וזה לא המקרה שלי. עפ״י מה שקראתי - אישה שאינה פורייה מינית אין מה לקחת תרביות כי אין סבירות למחלות מין ואפילו לא לדלקת באגן. אז מדוע בדיקות אלו נילקחו מימני....?? האם יש סיבות נוספות שאינן קשורות להחלפת בני זוג במיטה ו/או ריבוי בני זוג שבעקבותיהם ניתן לאבחן דלקת באגן וכן לקחת תרביות כמו שלקחה לי?? טרם התחלתי טיפול אנטיביוטי כי מבחינתי אולי האבחנה שגוייה בשל העובדה שזה לא המקרה שלי...ולא רוצה להכניס כימיקלים מיותרים לגוף סתם. *יש לציין כי לפני מ״ס שנים התגלתה לי ציסטה בשחלה שטופלה בהצלחה ע״י גלולות. כעת שנים שאיני נוטלת גלולות. אשמח בבקשה ד״ר להכוונה ומענה לשאלותיי כי זה ממש הלחיץ אותי הגישה הנ״ל כלפיי. סליחה על הפנייה הארוכה. תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באגן - שאלות והכוונה דחוף! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/07/2016קשה לי לענות ללא ללא בדיקה שלך וברור כל הממצאים. או שתסמכי על הרופאה במיון או שתפני לעוד חוות דעת גינקולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
אלמונית13/07/2016נידמה לי שלא הבנת את שאלתי...
שאלתי האם סביר לחשוד/ לאבחן דלקת באגן באישה שאינה פעילה מינית.
ממה שקראתי - דלקת באגן אופייני בנשים הפעילות מינית, עם מ״ס פרטנרים ו/או כמה בו זמנית וזה רחוק מימני שנות אור.
במיון - לא נישאלתי שאלות בנוגע לפרטנרים ו/או בן זוג וכיוצ״ב, אלא נטו בדיקה אולטרא סאונד וגינלית וידנית.
ואני כלל לא פעילה מינית. הייתי עם גבר אחד כל חיי וגם זה לפני שנים רבות.
האם ישנה סבירות גם באישה לא פעילה מינית דלקת באגן או שהגורמים לדלקת הם דווקא באישה פעילה מינית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותו מקרה
אנה15/07/2016היי היה לי את אותו מקרה לפני חצי שנה
הגעתי למיון עם כאבים עזים בצד שמאל ונתנו לי אנטיביוטיקה חריפה למשך 10 ימים .
נטלתי את האנטיביוטיקה והכאבים לא חלפו . מיותר לציין שב3 חודשים אחרי כמעט כל שבוע הייתי במיון מתפתלת מכאבים וכל פעם הם טענו שעברה לי הדלקת ושאין לי כלום והכל תקין .
יש דברים שאי אפשר לראות במיון כי הרופאים שם הם סטאזרים ואין להם סבלנות התעדוף שלהם זה לנשים הרות עם בעיות ופחות "למחלות מין" . מיותר לציין שגם לי יש בן זוג קבוע כבר שנתיים .
הלכתי לפרופרסור וולמן בצורה פרטית שילמתי 1200 שח והוא היחיד שמצא את הבעיה שהייתה לי אחרי אינסוף גניקולוגין וביקורים במיון . ממליצה לך ללכת לרופא פרטי פרופסור כמוהו ולא לבזבז זמן על רופאים שיגידו לך שכואב לך בגלל ביוץ וכדומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/07/2016את צודקת -בדרך כלל דלקת אגנית קורית באישה שפעילה מינית עם רבוי פרטנרים.
לעתים כשלא מוצאים שום בעיה ויש מדדי דלקת בבדיקות הדם יש מקום לנסות טיפול אנטיביוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ביום השלישי למחזורי12/07/2016
שלום
אני אמורה לעשות בדיקת דם ביום השלישי למחזור.
קיבלתי מחזור היום- יום שלישי בשעות הצהריים.
האם עליי לעשות ביום חמישי? כלומר עליי לספור את היום שקיבלתי? כלומר מהיום? שלישי, רביעי וחמישי זה היום השלישי למחזור? ואם קיבלתי בצהריים ועליי לעשות בבוקר, משום שרק בשעות הבוקר עושים בדיקת דם, זה עדיין בסדר? יוצא בעצם יומיים וחצי משום שרק בצהרי חמישי ייצא בדיוק שלושה ימים, או שעדיף בשישי בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ביום השלישי למחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/07/2016את חייבת לפנות לרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירןגלית12/07/2016
שלום
אני בת 32, ילדתי לפני כשנה וחצי.
נוטלת גלולות מיקרלוט,
מעוניינת להיכנס בקרוב שוב להריון
ב us וגינלי נימצא שרירן בקיר קדמי אינטרמורלי 7*13 מ"מ, ובנוסף רשום שבמרכז הרחם הרירית מתעקלת ללא ממצא בה.
עובי רירית הרחם 2.4
האם מדובר ב us תקין?
האם השרירן יכול להוות בעייה לכניסת הריון?
תודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן
גלית12/07/2016סליחה המידות לשרירן 13*7 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי לידהמלי12/07/2016
שלום רב,
אני 11 שבועות אחרי לידה בניתוח קיסרי, בלידה ביצעתי גם קשירת חצוצרות. הדימום של הלידה הסתיים אצלי לאחר 5 שבועות, מאז לא קיבלתי עדיין מחזור- כבר 6 שבועות. האם זה תקין?
(הבדיקה הגניקולוגית שעשיתי 6 שבועות אחרי הלידה הייתה תקינה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/07/2016לא כתבת אם את מניקה דבר שיכול לעכב מחזור. אם לא מניקה פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלגול קונדום עד הסוף כשהאישה למעלהלי12/07/2016
כשאר הגבר לובש קונדום מן הסתם זה לא ממש מגולגל עד הסוף?
זה בדר ככה אם במידה ואני הייתי עליו? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלגול קונדום עד הסוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/07/2016כל עוד הקונדום לא נפל עד שהוא יצא מהנרתיק הוא יעשה את עבודתו ב85% מהמקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרתתת
לי13/07/2016מה ז"א רק ב85% וכי למה? אם זה לא נפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמורה לקחת היום גלולות ראשונות אבל.... עזרהפול12/07/2016
אהלן, הייתי בבדיקות דם והתגלה כי המוגלובין שלי נמוך, וגם האשלגן, לאחר בדיקות הדם הלכתי גם לגניקולוג על מנת שירשום לי גלולות (מעולם לא לקחתי).
הוא נתן לי גלולות בשם "יאז".
היום קיבלתי מחזור ואני אמורה להתחיל לקחת אותם היום, אבל קראתי על כל תופעות הלוואי ומעט הלחיץ אותי שהן הגלולות הפחות טובות...
אני מאמינה שהוא מודע לבדיקות הדם, אין לי שום בעיות רפואיות ידועות (לסבתא ולאמא יש בעיות של קרישי הדם בורידים וברגליים ואף עברו ניתוח או 2 להסרתם, האם זה משפיע עלי?)
אני נורא רוצה לקחת להתחיל גלולות, ועוד היום כי היום אמור להיות היום הראשון, אבל נלחצתי לאחר קריאת העלון ולא יודעת מה לעשות......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמורה לקחת היום גלולות ראשונות אבל.... עזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/07/2016אם יש בעיות קרישה במשפחה אינך יכולה להתחיל גלולות ללא ברור המטולוגי לפני זה.
לגבי יאז הגלולות הן גלולות מצוינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת......
פול12/07/2016אם הרופא רשם אותם עדיין לבדוק איתו?
השאלה עד כמה זה קריטי ולאיזה דרגה של משפחה זה נחשב. לסבתא יש קרישי דם והיא לוקחת קומדין, לאמא יש פקקת ברגליים ועברה ניתוח אחד לפני כ15 שנה...
ובמידה והייתי אמורה להתחיל היום כי היום היום הראשון למחזור.. אוכל להתחיל באמצע המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות יסמין ומחזור שמאחר מאודאורחת12/07/2016
שלום, אני לוקחת גלולות יסמין כ3 שנים (עם הפסקות קצרות באמצע). לפני כמעט חודשיים הפסקתי ליטול את הגלולות, קיבלתי מחזור והוא הסתיים ב25.5. מאז אני לא לוקחת גלולות והמחזור שלי עדיין לא הגיע. בפעמים הקודמים שהפסקתי המחזור לא איחר כל כך. עשיתי בדיקת הריון והיא יצאה שלילית. האם זה מצב תקין אחרי הפסקת גלולות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות יסמין ומחזור שמאחר מאוד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/07/2016בהחלט יכול לקרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת וסת ראשונה לאחר אנורקסיהאורית11/07/2016
שלום רב,
אני בת 23 ומאז קבלת הווסת האחרונה שלי עברו לא פחות מ-3 שנים (בגלל מחלת האנורקסיה). כיום, מצבי טוב יותר, אוכלת באופן בריא, ובכללי המחלה מתחילה להראות סימני בריחה(למרות שבמשקל לא העליתי). אתמול בשעות אחה"צ החלו להופיע כתמים חומים בתחתון ובניגוב לאחר מתן השתן. בערב כבר החלו להיות סימנים מובהקים יותר של מחזור, ממש כאלה שמלווים בכאבי בטן תחתונה, חולשה וגושי דם. כדי לשלול המטוריה(דם בשתן)הכנסתי טמפון וכולו היה ספוג דם, עד עכשיו סימני המחזור.
אני סובלת לעתים רחוקות ממתן דם בשתן כתוצאה ממחסור בפקטור 7, ולפני כשבוע היה המקרה האחרון (נמשך יום וחצי). ההבדל בין 2 המקרים מורגש לי באופן קיצוני.
רציתי לשאול:
האם יש קשר בין הופעת מקרה ההמטוריה האחרון שלי לקבלת המחזור?
והאם בכלל קיבלתי מחזור? או שזו יכולה להיות תופעה אחרת?
חייבת לציין שאני מתוחה ותור לרופא נשים יהיה רק בעוד שבועיים.
אשמח לעזרה.
תודה רבה מראש,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת וסת ראשונה לאחר אנורקסיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/07/2016יש לך מחזור אם החדרת טמפון והוא מלא בדם. לא ידוע לי על קשר בין המטוריה למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית המחזור החודשישירה11/07/2016
שלום הנני אמורה לעבור בקרוב פרצדורה כירוגית קלה בפה , והדבר יוצא לי מאוד צמוד למחזור הפרש של 3-4 ימים , ואת הפרצדורה לא יכולה לדחות כי אם אדחה זה יוצא כעבור הרבה זמן ונאמר שממש לא כדאי לדחות השאלה היא האם יש איזה משהו שאפשר לדחות ביומיים עד ארבעה את המחזור לפעם אחת ללא חומרים כימיים אלא כדורים טבעיים או משהו תזונתי ועוד שאלה האם טיסה יכולה גם היא להשפיע על מחזור כי בקרוב יוצאת לחופשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית המחזור החודשי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/07/2016קבלת תשובה בפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של ביופסיה צוואר הרחם המשך טיפולשביט11/07/2016
שלום רב,
אני בת 29 ולפני שנה וחצי נולדה לי ילדה. ב5 חודשים אחרונים, לעיתים, לאחר קיום יחסים עם בעלי יש לי דימום קל. יש לציין שלפני 4 חודשים עברתי הפלה טבעית.
הלכתי לרופא והוא עשה לי פאפ שיצא תקין וקולופסקופיה שמראה שיש פצע שמשם נלקחה ביופסיה. הביופסיה מראה ממצא של קולוציטוזיס cin 1.
אני נורא דואגת ומפוחדת. מה אני צריכה לעשות עכשיו? האם יהיה לי סרטן? כיצד מטפלים באבחנה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה של ביופסיה צוואר הרחם המשך טיפול - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/07/2016חיזרי לרופא הנשים שלך לקבלת הנחיות להמשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות נטילת גלולות קליירמישל11/07/2016
שלום,אני בת 22, בריאה, נוטלת מזה שנה גלולות מסוג קלייר. תמיד הייתי מקבלה את המחזור לא בסוף החפיסה אלא בגלולה העשירית. אמרתי זאת לגינקולוגית והיא אמרה שכל עוד אני מקבלת פעם בחודש זה לא משנה מתי זה, אם זה בסוף או באמצע החפיסה. האם נכון הדבר?
שנית, לאחרונה התחלתי לקיים יחסי מין עם החבר, והמחזור השתבש לי לגמרי. קיבלתי לראשונה מחזור בתום החפיסה והתלהבתי חשבתי שהכל עובד כשורה לראשונה, המחזור הזה נמשך יומיים. אך לצערי הגעתי לגלולה העשירית בחפיסה עם כאבי מחזור רצינים וקיבלתי מחזור גם בגלולה העשירית! המחזור נמשך שבוע. אומנם היה שלושה ימים של דימום, אך ארבעת הימים הנותרים הם עם הפרשות חומות יותר בפנים הנרתיק. בחיים לא היה לי תקופה כזאת ארוכה. השאלה מה הגורם לכך? האם צריך להחליף את הגלולות? או שבעצם זה בגלל השינוי ההורמנלי שעוברים כאשר חוזרים לקיים יחסי מין? . חשוב לציין שעד עכשיו ההפרשות החומות קיימות אצלי. כלומר אין לי מושג מתי זה יפסק, וזה מתסכל מאוד. מה לעשות ? חייבת עצה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות נטילת גלולות קלייר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/07/2016חיזרי לרופאת נשים שלך להחלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פתולוגיה- האם כדי לבצע עוד בדיקותטלי11/07/2016
בת 35, 2 ילדים ברקע, לא בטוחה לגבי עוד אחד. אני כחודש לאחר ניתוח להוצאת ציסטה וסיבוב של השחלה. תוצאות פתולוגיה: הגידול בנוי ממס' ציסטות המצופות ע"י אפיתל מוצינוטי, ללא אטיפיה. בתוכן נמצא מוקד אחד קטן הבנוי מתאים היפרכרומטים עם אטיפיה בולטת הבונים מבנים פפילרים רב שכבתיים. השינויים האלו מתאימים לmucinous borderline tumor אך היות שהאזור קטן מאוד ופחות מ10% מהרקמה האפיתלית עדיין מדובר בbenign musinous cyst adenoma עם מוקד קטן שמראה אטיפיה. הרופא אמר לי שטוב שהוציאו את זה וזהו. אשמח לדעת האם במצב זה יש בדיקות ומעקב שצריך לעשות באופן מיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות פתולוגיה- האם כדי לבצע עוד בדיקות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/07/2016התיעצי עם רופא הנשים שלך
זו לא החלטה לטיפול דרך האינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)