מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות זואלי- בילבול ביום לקיחת הכדוראן26/04/2016
היי
אני לוקחת גלולות בשם זואלי ואני לקראת סוף החפיסה בכדור ה23 ושמתי לב שהתבלבלתי יום אחד בכדורים לקחתי של יום שני במקום יום ראשון. האם זה מסוכן?
בנוסף,אני רוצה להפסיק החודש את הגלולות עקב אי קבלת מחזור מאז הגלולות האלה. האם ניתן לסיים חפיסה וככה להפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות זואלי- בילבול ביום לקיחת הכדור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/04/2016אין משמעות לשוני בין הימים אם את לא בגלולות הלבנות. לגבי חוסר קבלת מחזור זה אחש היתרונות של החפיסה. אם את לא רוצה להמשיך אותה פשוט סיימי ואל תקחי חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אן28/04/2016התבלבלתי בין גלולות 23-24 כששתיהן לבנות,
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה ייעוץ דחוף לגביי פוסטינוראלמונית26/04/2016
שלום לפני כשלושה שבועות עברתי גרידה להריון לא רצוי עדיין לא קיבלתי ווסת מאז אך אני יודעת שזה מתעקב קצת אחרי גרידה.אני ובן זוגי קיימנו יחסים אתמול והיתה פשלה עם הקונדום השאלה שלי היא אם אפשר לקחת פוסטינור אחרי גרידה לפני קבלת הווסת ומה הסיכון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה ייעוץ דחוף לגביי פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/04/2016אפשר לקחת
הבעיה היא שזה יכול לגרום לדימום לא סדיר או לעכוב המחזור הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריון וירידת רמות ויטאמין בירוצה לדעת26/04/2016
שלום,
מטופלת מזה כשנה בגלולות למניעת הריון מסוג קלייר.
גיליתי לאחרונה כי רמת ויטאמין בי 12 שלימירדה ל260 ורמת חומצה פולית ל5.4.
האם עשוי לנבוע מהגלולות?
האם אוכל לקחת תוסף בלי לחשוש מאינטרקצעה עם הגלולות ? ועל איזה תוסף ממליץ.
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון וירידת רמות ויטאמין בי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/04/2016כדאי לברר עם רופא משפחה האם אין סיבות אחרות לירידה בויטמין B12 גלולות לא אמורות לגרום לירידה הזו
אין בעיה לקחת תוספים בנוסף לגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות לא במהלך הווסת אלא שבוע לאחר מכןמעין25/04/2016
שלום, רציתי לשאול אם ניתן להתחיל חפיסת גלולות לא במהלך ימי המחזור. בלי קשר ליעילות הגלולה בחודש הראשון, האם זה בכלל אפשרי או שזה עלול ליצור בעיות? (לקחתי כבר בעבר גלולות, רוצה לחזור לקחת אחרי הפסקה של 3 חודשים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות לא במהלך הווסת אלא שבוע לאחר מכן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/04/2016יכול לגרום לאי סדירות במחזור בחודש הזה וכמובן אינך מוגנת מהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה וגינלית בצבע מחשיד. מה זה אומר????טלי25/04/2016
ביומיים האחרונים גיליתי הפרשה וגינלית בצבע כחול- אפור. מעולם לא ראיתי הפרשה בצבע כזה ורציתי לדעת מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה וגינלית בצבע מחשיד. מה זה אומר???? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/04/2016אי אפשר לאבחן דרך האינטרנט
פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בקיום יחסי מין בפעם השלישית בחיישקד25/04/2016
היי
התחלתי לקיים יחסי מין לראשונה
בגילי המופלג (עקב טראומה שעברתי)
בפעם הראשונה היה דימום ולא היתה חדירה מלאה
בפעם השנייה כאב לי ושרף וגם היתה חדירה חלקית וירד לי דם
ואתמול בנסיון השלישי שרף לי וכאב לי היתה רק התחלת חדירה, ולא יכולתי להמשיך וירד לי שוב פעם דם
גם היום שקמתי בבוקר עדיין מנגבת ויורד לי דם
זה תקין?
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בקיום יחסי מין בפעם השלישית בחיי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/04/2016פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור קצר מידייאורית25/04/2016
שלום בת 35 עברתי כריתת אדרנל לפני חצי שנה בשל גילוי פאכרומציטומה .
תמיד היה לי מחזור מסודר של 25 יום בחיים לא היה לי שינוי או הקדמה או איחור (כמובן רק בהריונות).
מאז הניתוח המחזור שלי אומנם עדיין סדיר ומדויק רק שהוא התקצר לכל 20 יום .
האם זה מסוכן ? האם יתכן שזה קשור לניתוח ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור קצר מידיי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/04/2016לא ידוע לי לגבי קשר לניתוח אך מבחינת המרווח בין המחזורים זה איננו מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה-מתי אפשר לקיים יחסי מין ללא קונדום?דנה25/04/2016
היי,
לבן זוגי היה קונדילומה לפני כשלושה שבועות, הרופא השתמש בחנקן נוזלי לצריבה והשאלה שנשאלת היא מתי ניתן לחזור לקיים יחסי מין ללא קונדום? זהו בן זוג קבוע מזה כשנתיים ואני נוטלת גלולות באופן סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה-מתי אפשר לקיים יחסי מין ללא קונדום? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/04/2016התיעצי עם הרופא המטפל בו שכן לעתים צריך לעשות עוד טיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות והפסקת מחזור בגיל 13.5ליז25/04/2016
בתי בת 14 סובלת משיעור יתר ולפני כחצי שנה פסק לה המחזור (שהחל בגיל 11.5)
יש לה שחלות פוליציסטיות .
ההינו אצל רופאת נשים למתבגרות והיא הציעה לרדת במשקל ולעשות ספורט , הילדה לא כל כך מקפידה על כך .
אני אובדת עצות .
למי אני פונה ומה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות והפסקת מחזור בגיל 13.5 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/04/2016הייתי מציעה לה לפנות שוב לרופאה או לרופא אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפרימולוט נור לדחיית מחזוראפרת25/04/2016
שלום,
אני נוסעת לחופשה של חמישה ימים מה30.4 עד ל4.5. בחודשיים האחרונים קיבלתי מחזור ב1 לחודש, לכן פניתי לרופאה בכדי לקבל תרופה שתעזור לי לדחות את המחזור וקיבלתי את פרימולוט נור.
מאחר והלכתי לרופאת משפחה היא לא לגמרי ידעה לומר לי איך להשתמש בתרופה.
אם כן, מתי כדאי להתחיל ליטול את התרופה כדי למנוע קבלת מחזור בתאריכי החופשה? ומתי כדאי לסיים את הטיפול עם התרופה?
אשמח לתשובה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בפרימולוט נור לדחיית מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/04/2016כדי שהפרימולוטנור יעבוד צריך לקחת אותו לכ10 ימים לפני המחזור המיועד להגיע 2 כדורים ליום עד לתקופה שתרצי לקבל מחזור
אם תתחילי מאוחר יותר לא בטוח שהכדורים יעבדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית וסת לפני חתונה בשימוש גלולות סרזטשני25/04/2016
אני עתידה לקבל וסת ביום החתונה שלי ומעוניינת לדחות
העניין הוא שאני נוטלת גלולות מסוג סרזט והמחזור לא סדיר
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית וסת לפני חתונה בשימוש גלולות סרזט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/04/2016קשה לדעת מתי יגיע המחזור עם הסרזט וקשה לתכנן מראש \התיעצי עם רופא נשים המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן כהה באחת מהשפתיים הגדולות שבפותחסויה24/04/2016
שלום,
אני בת 23, ונוצר לי סימן בצבע כהה( דומה לסימן של כוויה) בצד אחד של השפתיים הגדולות. כל הצד עצמו כואב,(הצד שיש בו את הסימן)
ויש לי תור רק עוד שבועיים לרופאת נשים.
קראתי כל מיני דברים באינטרנט, ואני די מפוחדת,
אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן כהה באחת מהשפתיים הגדולות שבפות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/04/2016קשה לאבחן דרך האינטררנט
רופא נשים צריך לאבחן. אם את בלחץ חפשי רופא נשים פנוי לפני כן או מיון נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלתי מחזור פעמיים באותו חודש האם זה שיבוש הורמונליגיטל24/04/2016
שלום
אני בת 48.מקבלת בדרכ מחזור סדיר כל 27 יום.בחודש האחרון קבלתי פעמיים.ב4/4 ועכשיו שוב ב24/4.האם זה חוסר איזון הורמונלי שקשור לגיל?
האם יש קשר למתח רב שאני חווה לאחרונה?
מה עלי לעשות?
אודה לך על תשובתך המהירה אני מאד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלתי מחזור פעמיים באותו חודש האם זה שיבוש הורמונלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/04/2016שתי הסיבות יכולות לגרום לשיבושי מחזור המתיני לחודש הבא ותראי מה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכויים להכנס להריון לאחר גרידה לפני המחזור הראשון?שרון24/04/2016
שלום,
עברתי גרידה לפני 5 שבועות ועוד לא קיבלתי מחזור (אני יודעת שזה תקין).
קיימתי יחסי מין עם קונדום לפני שבוע (כ-4 שבועות לאחר הגרידה).
אני קצת בטראומה וממש מפחדת משום מה ששוב נכנסתי להריון, למרות שכביכול הסיכויים מאוד נמוכים לאור העובדה שהשתמשנו באמצעי מניעה.
מרגישה כאילו אני כן, ויכול מאוד להיות שזה פסיכולוגי מהפחד.
האם הסיכויים להכנס להריון אחרי גרידה לפני המחזור גבוהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכויים להכנס להריון לאחר גרידה לפני המחזור הראשון? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/04/2016אם שמת קונדום הסיכוי נמוך ביותר אבל אם את בחששות עשי בדיקתשתן לשלול הריון ותרגעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מרובות וסטרפטוקוק B - זקוקה לאנטיביוטיקה?פזית24/04/2016
שלום, פניתי לגניקולוג עקב הפרשות מרובות (צהבהבות, לא קוטג׳יות). בבדיקה גופנית לא נמצא כלום אבל נלקח משטח שמצא סטרפטוקוק B. יצויין שאינני בהריון. האם יש צורך בטיפול אנטיביוטי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מרובות וסטרפטוקוק B - זקוקה לאנטיביוטיקה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/04/2016בעקרון אין צורך לטפל בחיידק זה אלא אם הוא גורם לתלונות. אם את סובלת מהפרשות חריגות כן הייתי מטפלת ורואה אם זה הסיבה להפרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)