פורום גניקולוגיה - רפואת נשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיקופלסמה בהריון האם מסכן את התינוק?
    יעל
    29/05/2016

בת 32. לפני כשנה אושפזתי עם חום וכאבים חזקים בבטן התחתונה בצד ימין ואובחנתי עם דלקת אגנית עקב חיידק מיקופלסמה הומינוס. אני ובן זוגי קיבלנו טיפול ושנינו נבדקנו שוב לאחר הטיפול בבדיקת פי.סי.אר ולא נמצא זכר לחיידק. כרגע בהריון בשבוע 23, מרגישה שוב את הכאבים החזקים בבטן התחתונה בצד ימין. תרבית שתן ללא צמיחה. האם יתכן שהדלקת חזרה גם לאחר שקיבלנו טיפול? אם אכן חזר החיידק האם מהווה סיכון לתינוק והאם ניתן לקבל טיפול אנטיביוטי לכך בהריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיקופלסמה בהריון האם מסכן את התינוק? - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/05/2016

פני בהקדם לרופא נשים להערכ סיבת הכאב לקיחת תרביות וטיפול בהתאם
    לא בהכרח הסיבה לכאבים היא הזהום בחיידק בזמן הריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• streptococcus agalactiae- grop b
    רוית
    29/05/2016

שלום,

אני בהריון שבוע 16 ובמסגרת בדיקות שתן שנתבקשתי לבצע בתחילת ההריון נתגלה בבדיקת Urin cultur vitek התוצאה: streptococcus agalactiae- (grop b גדול מ- 100,000 cfu/ml.
    טופלתי באנטיביוטיקה ולאחר מכן עברתי בדיקה חוזרת עם אותם ממצאים, הרופאה נתנה לי שוב אנטיביוטיקה...
    והיום לאחר בדיקה נוספת, בפעם השלישית, שיצאה זהה, אמרה שעליי לקחת אנטיביטיוקה עד סוף ההריון (שזה בערך עוד 5 חודשים) וכולל בלידה עצמה.
    הרופאה אמרה שהרחם לוחץ על האיברים הפנימיים ושיש סיכון שהחיידק יגיע לכליות ושזה מסוכן.

האם זה נכון שצריך לקחת אנטיביוטיקה למשך כל ההריון (5 חודשים) או שזה מסוכן לי או לעובר?

בברכה,

רוית

לקביעת תור
    סגירה
    streptococcus agalactiae- grop b

הוספת תגובה

• streptococcus agalactiae- grop b - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/05/2016

התיעצי עם רופא מומחה למחלות זהומיות בהריון,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בקיום יחסי מין וקיום יחסי מין
    דניאלה מזרחי
    29/05/2016

שלום ישלי כאבים בקיום יחסי מין
    האם יש מצב שאני בהריון?
    והאם אפשר להיכנס מהריון
    עם הגבר גומר בחוץ?
    ומקיימים בלי קונדום ובלי גלולות

הוספת תגובה

• כאבים בקיום יחסי מין וקיום יחסי מין - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/05/2016

את מציגה שתי שאלות נפרדות
    א. לגבי כאבים בקיום יחסי מין את צריכה לפנות לרופא נשים לברר מדוע זה קורה
    ב. לגבי הריון - גם אם הוא גומר בחוץ יכול להיות פקשוש והריון
    מציעה לך לפנות לרופא נשים להתאמת אמצעי מניעה יעילים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם שחלות פוליציסטיות פוגעות בפריון
    ליאן
    28/05/2016

שלום רב.
    לאחר שנטלתי 5 שנים גלולות, נאלצתי להפסיק עקב אשפוז ממושך בבית חולים.
    לאחר האשפוז לא קיבלתי וסת 3 חודשים ואובחנתי עם שחלות פוליציסטיות. היות ורציתי לשוב לגלולות, הגניקולוגית רשמה לי לקחת פרוברה במשך 5 ימים, 2 טבליות ביום, ולאחר מכן לחכות 5 ימים נוספים שבמהלכם אני אמורה לקבל.
    אכן קיבלתי ביום החמישי, והתחלתי ליטול גלולות מסוג "מינס", ביום הראשון של הדימום.

א. האם אני מוגנת בפני היריון וניתן להסיר את הקונדומים החל מהגלולה הראשונה, בהתאם לנסיבות? (לא מדובר במחזור רגיל)

ב. שחלות פוליציסטיות, האם פוגעות בפריון? איך ניתן לדעת באיזה רמה זה אצלי?

תודה ושבוע טוב

הוספת תגובה

• האם שחלות פוליציסטיות פוגעות בפריון - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/05/2016

אם התחלת את הגלולות ביום הראשון למחזור אפילו אם הוא מלאכותי את מוגנת
    לגבי פריון יש מצבים של מחזורים לא תקינים וחוסר ביוצים כשיש שחלות פוליציסטיות שיכולים להוריד את הפריון אבל כמובן יש טיפולים לעורר את הביוצים..ולא כל אישה עם שחלות פוליציסטיות סובלת מזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק GBS חוזר לאחר טיפול אנטיביוטי
    רונית
    28/05/2016

שלום, בשבוע השישי להריון התגלה שיש לי GBS, לאחר טיפול אנטיביוטי, לאחר שבועיים, ביצעתי בדיקה שנייה ועדיין התגלה ה GBS כחיובי, לאחר טיפול שני של אנטיביוטיקה והמתנה של שבוע, ביצעתי בדיקה ושוב ה GBS חיובי. היום אני בשבוע 15 והרופא אמר לי, שבגלל שזו הפעם השנייה לאחר טיפול אנטיביוטי והחיידק לא עבר, אני צריכה לקחת אנטיביוטיקה לאורך כל ההריון (נשארו עוד 25 שבועות). קצת נראה לי מוזר לקחת כל כך הרבה אנטיביוטיקה ועד במהלך הריון. השאלות שלי: - האם זה נכון לקחת אנטיביוטיקה לאורך כל ההריון? - האם זה לא יכול לפגוע בעובר? - האם החיידק לא יכול פתח עמידות בפני אנטיביוטיקה אצלי או אצל העובר? אני גם יודעת שאני צריכה לקבל אנטיביוטיקה במהלך הלידה. תודה מראש, רונית

הוספת תגובה

• חיידק GBS חוזר לאחר טיפול אנטיביוטי - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/05/2016

הסתכלי בתשובה הבאה
    מציעה לפנות לרופא המומחה למחזלות זהומיות בהריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה הריוו או ביוץ ?
    אני
    27/05/2016

בת 36 מגיל 18 שחלות פולציסטיות. 1 לידה רגילה לפני 14 שנה וקיסרי לפני 6.5 שנים. כל הזמן הזה ללא אמצעי מניעה.הוסת מגיעה כל 28-36 יום ונמשכת בממוצע 7 ימים.לפני כשבועיים היה מחזור של יום וחצי. היו בחילות שעברו וצרבות . לפני שלושה ימים הייתי אצל הגניקולוג ממצאים: שחלות נקיות ללא ציסטות. רירית רחם עבה. לא נצפה שק הריון אך גם לא זקיק. האם מדובר הביוץ או שאולי מדובר בהריון צעיר.לפני הדימום האחרון שנמשך יום לחצי קיימנו יחסים שבוע לפני לארבעה ימים לפני.
    האם יכול להיות שבכל זאת מדובר בהריון?ואיך פתאום נעלמו הציסטות? לא שיניתי כלום בתזונה או הרגלי חיים.
    לפני שנתיים טופלתי בקנאביס רפואי....
    מודה מראש על התשובה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה הריוו או ביוץ ? - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    27/05/2016

האם יכול להיות שבכל זאת מדובר בהריון?

=== יתכן. למה לנחש, תעשי בדיקת הריון.

ואיך פתאום נעלמו הציסטות?

=== אין תשובה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אם לא נצפה שק הריון???

אני
    27/05/2016

ייתכן גם אם לא נצפה הריון?? אם כן מתי מומלץ לעשות בדיקת הריון בית י ת??
    תודה על התשובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקה מגלולות למשך חודש אחד בגלל פספוס של שבוע
    שני
    27/05/2016

שלום, הפסקתי גלולות לחודש כי פספסתי שבוע בגלל נסיעה לחול. הרופא אמר לי לקחת מהיום הראשון של המחזור ומאז אני מוגנת ישר .
    היה לי דימום ממש חלש והיתי בטוחה שזה המחזור, לקחתי גלולה ומאז נעצר לי הדימוםץ אני לא יודעת אם להמשיך את החבילה כרגיל או לא.
    ואם אני מוגנת כרגע?

הוספת תגובה

• הפסקה מגלולות למשך חודש אחד בגלל פספוס של שבוע - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    27/05/2016

המשיכי את הגלולות המתיני אחרי שבועיים לקיחה סדירה ואז את מוגנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר הנאה מיחסי המין וחוסר תחושה
    אור
    27/05/2016

שלום , אני בת 21 . נמצאת במערכת יחסים של קרוב ל4 שנים ומתוכה מקיימת יחסי מין כשנתיים וחצי. בשנה האחרונה חלו בי עליות עליות ומורדות לגבי ההנאה מיחסי המין. התחלתי לא לחוש שום רגש בעת האקט מרגישה פשוט שהוא חודר וזהו חיכוך ללא שום תחושה ולעיתים גם תחושה של פיפי בלבד לא כשעבר אומנם הייתה תחושת פיפי אך תחושה ההנאה גברה עליה והייתי מסופקת. ניסיתי למצוא את מה שגרם לכך אך ללא תועלת. אני מנסה להבין אם יש קשר לגלולות יאז שהתחלתי ליטול אחרי שנה של קיום יחסי מין עם קונדום שנה שבה נהנתי מאוד. נטלתי גלולות קרוב לשנה על מנת לסדר את המחזור שהיה לא סדיר. הפסקתי להשתמש בגלולות לפני חצי שנה ואני חשה הבדל ניכר בתופעות הלוואי שהיו כמו חוסר חשק, יובש בנרתיק וכדו, אך מאז אני פשוט לא נהנית בסקס, לא מרגישה את תחושת הרוח הכיפית הזו שהייתה לי בהתחלה ואת הקרבה הזאת לבן זוגי. אני נוטה יותר לשינויים המצבי הרוח ודיכאון, אני מאוד מתוסכלת מכך ומרגישה פחות חיבור עם בן זוגי. עשיתי בדיקות כלליות של הרחם אצל גניקולוגית ובדיקות שתן שציינו שהכל תקין ועדיין. אינני מצליחה להבין ממה זה נובע. קראתי על הורמון אוקסיטוצין ואני פשוט מרגישה כאילו איבדתי אותו. מה לדעתך יכול להיות מה שיש לי? יש לציין שהקשר עם בן זוגי מאוד יציב ואני מאוד אוהבת ונמשכת אליו .
    תודה וסליחה על אריכות התגובה.

הוספת תגובה

• חוסר הנאה מיחסי המין וחוסר תחושה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    27/05/2016

קבלת תשובה בפורום אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם אחרי שקיפות עורפית
    אתי
    26/05/2016

א.ג.נ
    שלום רב,
    ביתי ביצעה שקיפות עורפית והרופא אמר שהתוצאה טובה לאחר מס' ימים ביצעה
    בדיקת דם שהיא חלק מבדיקת שקיפות העורפית והשיקלול הכללי של הבדיקה היה 1:900 האם זה תקין? ביתי בת 36 וזהו הריונה השני לאחר לידת בת לפני כשנה ושלושה חודשים.
    אשמח לקבל את תשובתכם
    בתודה מראש
    אתי

הוספת תגובה

• בדיקת דם אחרי שקיפות עורפית - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    27/05/2016

שתפנה עם התשובה של בדיקת הדם והשקיפות לרופא הנשים שלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים ברירית התעלה וצוואר הרחם
    מירית
    26/05/2016

דוקטור שלום,
    שאלתי: האם לקראת ובעת הווסת גם מבנה רירית צוואר הרחם והתעלה (בנוסף לרירית של הרחם עצמו) משתנה? האם באופן זהה לתהליך ברחם כך שהרירית מתעבה, עם בלוטות מפרישות ובעלת כלי דם מפותלים + תהליך נשירת שכבה עליונה במהלך הווסת?
    האם השתנות אחרת? איזו?

הוספת תגובה

• שינויים ברירית התעלה וצוואר הרחם - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    27/05/2016

התאים עוברים שינוי הורמונלי מסוים אבל לא כמו רירית הרחם וללא נשירה
    שכיח בישי הרבה אסטרוגן לקראת ובזמן ביוץ שהתאים יפרישו חומר רירי שקוף בכמות מרובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור במחזור לאחר הפסקת גלולות
    אנה
    26/05/2016

שלום,
    יש לי שאלה.
    הייתי על גלולות (פמינט) במשך כ8 שנים. הפסקתי גלולות לפני כ4 חודשים ואחרי שהפסקתי היה לי מחזור סדיר.
    החודש היתי אמורה לקבל מחזור אבל בתאריך המחזור היה לי דימום שלא הזכיר מחזור (כמה כתמים חומים) במשך יום אחד וזהו ויום אחרי זה כאבים עזים בגב התחתון.
    עשיתי בדיקת דם אחרי זה לבדוק עם אני בהריון והבדיקה יצא שלילית HCG-B קטן מ-2. מה אני צריכה לעשות עכשיו? אני מאחרת כבר בשבוע, האם זה יכול להיות תוצאה מאוחרת מהפסקת הגלולות? או שכדי שאעשה בדיקת הריון נוספת?

הוספת תגובה

• איחור במחזור לאחר הפסקת גלולות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    27/05/2016

עשי עוד בסיקת הריון ואם שלילית ולא תקבלי מחזור בימים הקרובים פני לבדיקת רופא נשים ולאולטראסואנד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטרופם לקיצור המחזור ודחיית הביוץ
    קרין
    25/05/2016

בת 28, 2 הריונות, לידה אחת.

לפני 4 חודשים עברתי גרידה עקב עובר שלא התפתח ומאז המחזור שלי הוא בן 27-30 יום, כאשר הדימום/הכתמות נמשכים 9 ימים,
    מכיוון שאני שומרת נידה כנראה שאני מפספסת את הביוץ.

היום הרופא רשם לי אסטרופם 2 מ"ג,
    אמר לי ליטול מהיום ה -3 ועד ה 10 למחזור - סה"כ 8 כדורים.

מהלחץ, שכחתי לשאול אותו:

1. אני יודעת שדימום ממש זה היום אותו צריך להגדיר "היום הראשון" אך אם בבוקר או צהריים היה לי רק הפרשות/דם בניגוב ובערב כן התחיל לי דם ממש, מתי להתחיל לספור יום ראשון? באותו היום או יום למחרת?

2. במינון שהוא רשם לי - בכמה ימים בעצם נדחה לי הביוץ ? שאדע מתי לתזמן יחסים ומנגד שאדע מתי לצפות (או יש לומר לא לצפות) למחזור הבא.

תודה!

הוספת תגובה

• אסטרופם לקיצור המחזור ודחיית הביוץ - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    27/05/2016

סיפרי את היום הראשון עם התחלת הדימום
    האסטרופם אמור לדחות את הביוץ למספר ימים לאחר ההפסקה שלו. תלוי גם אם זה גם יקצר לך את הדימום הוסתי
    לדעתי לאחר נסיון של פעם אחת תוכלי להתכוונן יותר טוב בפעם הבאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות בנוגע למעבר מגלולות להתקן ג'נס
    בר
    25/05/2016

שלום, אני בת 24,משתמשת בגלולת בערך 4 שנים, ניסיתי כמה וכמה חברות בגלל תופעות הלוואי. קרוב לשנה משתמשת ב'זואלי' ועכשיו חושבת לעבור להתקן תוך רחמי ומתלבטת בין התקן בלי הורמונים לבין ג'נס עליה הגניקולוגית שלי המליצה, יש לי כמה שאלות;
    *האם כמות ההורמונים בהתקן שווה לכמות בגלולה?
    *האם תופעת הלוואי של הגלולה כמו יובש בנרתיק ונפיחות בגוף קיימת גם בהתקן זה?
    *קיים שם נוסף בחו"ל להתקן זה? אני לא מוצאת עליו מידע באינטרנט
    תודה מראש

הוספת תגובה

• כמה שאלות בנוגע למעבר מגלולות להתקן ג'נס - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    27/05/2016

ההתקן מכיל רק סוג אחד של הורמון פרוגסטרון
    ההפרשה שלו מאוד נמוכה למחזור הדם ולכן תופעות לואי אמורות להיות נמוכות וזניחות אבל יש בנות שסובלות מתופעות הלואי ההורמונליות בכל זאת
    מציעה לך לבדוק עם רופאת הנשים שלך למה המליצה לך דוקא התקן עם ההורמונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה פשוטה בשחלה האם דורשת התייחסות
    נמשים
    24/05/2016

שלום רב ותודה
    מזה שנים ציסטה 5ס"מ בשחלה
    פשוטה
    באיזה שלב אם בכלל צריך להתיחס אליה?
    אני בת 46

הוספת תגובה

• ציסטה פשוטה בשחלה האם דורשת התייחסות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    27/05/2016

בדרך כלל מתיחסים לציסטה אם היא גדלה משתנה והופכת להיות מורכבת או אם סימפטומטית. צריך לעשות מעקבי אולטראסאונד וזרימות דם ואם רוצים להיות על הצד היותר בטוח לעשות גם מרקרים שחלתיים בבדיקות דם
    אם הציסטה לא משתנה להערכתי אין לך מה לדאוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי נובהרינג בבת אחת - עזרה בבקשה
    שושנה
    24/05/2016

שלום ד"ר,

אני משתמשת בנובהרינג כבר שנים, תמיד לפי ההוראות ובזמן, ולראשונה קרה לי מקרה חריג בו אתמול כשבאתי להוציא את הטבעת גיליתי שיש לי 2 בפנים.
    יתכן ושכחתי אחת קודמת, לא ברור, לא קרה לי מעולם.
    מה שחשוב לי לוודא זה האם זה בסדר? יכול להיות שדברים שחשתי לאחרונה היו בגלל זה?
    להמשיך כרגיל עכשיו לשבוע הפסקה ואז שוב?

אשמח לתגובתכם בהקדם.
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• שתי נובהרינג בבת אחת - עזרה בבקשה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    24/05/2016

הוציאי את 2 הנובה רינג עשי שבוע הפסקה והחדירי חדשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה