מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פאפהילה16/11/2015
שלום, האם ניתן לזהות ליכן פלנוס או חשד לליכן פלנוס בנרתיק באמצעות בדיקת פאפ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאפ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2015פאפ בודק רק את צוואר הרחם לא שינויים בנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחוראליס16/11/2015
שלום רב
אני באיחור של יומיים יש לי את כל התסמינים שהיו לי בהריון הקודם
אך עשיתי פעמיים בדיקה ביתית ויצא שלילי
המחזור שלי סדיר , אך המחזור לפני כן הקדים לי ב4 ימים
אשמח לתשובה
(תור לרופא נשים רק בעוד חודש לצערי)
ובדיקת דם צריך לחכות לפחות 10 ימים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2015חכי עוד יומיים שלושה ואם לא יגיע מחזור עשי שוב בדיקה להריון. בדיקת דם חיובית יותר מהר דוקא מבדיקת השתן ואת כבר יכולה לעשות אותה. אם את בהריון היא תצא חחיובית עוד מלפני האיחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן והריוןתמרה16/11/2015
שלום,
שמעתי שאם רוצים להרות ולהשיג הריון של בת ניתן לקחת כדורי סידן. האם זה עשוי להיות מסוכן?
כמו כן, הבנתי שכדאי לקחת גם ויטמין E לשיפור השרשת ההיריון? זה נכון? האם גם זה עשוי להיות מסוכן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן והריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/11/2015שומעים הרבה דברים...
כל זה לא מבוסס מבחינה מדעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות + הנקהטל15/11/2015
שלום. יש לי תינוק יונק בן שנה ו4 חודשים. מחודש לאחר הלידה לקחתי את הגלולות של סרזט ובערך כשהקטן היה בן שנה התחילו לי אי סדירויות במחזור. רופא הנשים אליו הלכתי המליץ לי לעבור לגלולות הרגילות ואמר שבשלב הזה כבר אין בעיה. אני כבר 3 חודשים לוקחת גלולות של מינס ומניקה... (הילד בתקופה הזאת חלה פעמיים באופן רציני... לפני כן לא היה חולה). לאחרונה רופא נשים אחר אמר לחברה שלי שבלי קשר לגיל התינוק אסור לקחת גלולה שונה מסרטז אם מניקים. גם אם מניקים מעט.
מה נכון? חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות + הנקה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/11/2015מה נכון?
לא מקובל להניק עם גלולות "רגילות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקים לאחר סקסיעל15/11/2015
שלום רב לפני שבוע וחצי התחלתי גלולות, ביום הראשון של המחזור. המחזור נמשך שבוע (ארוך מהרגיל שלי) ועד עכשיו שלושה ימים אחרי לא הפסיקו דימומים, אני מודעת לזה שזה יכול להיות מהגלולות.. קיימתי כמה פעמים יחסים מאז תחילת הגלולות, ובימים האחרונים בכל פעם שבן זוגי גמר בתוכי היו לי כאבי בטן מאוד חזקים. לעומת זאת לא היו כאבי בטן כשהוא לא גמר בתוכי.. מה אפשר לעשות? והאם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן חזקים לאחר סקס - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/11/2015מה אפשר לעשות? והאם זה תקין?
==== להבדק. זה לא תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת ביופסיהדינה15/11/2015
שלום,
קיבלתי תשובת ביופסיה לפוליפ בגודל 1 ס"מ מהרחם:
Small detached fragments of endometrial epithelium
עוד לא נפגשתי עם הרופאה. המזכירה שלה מסרה שתקין.
מעוניינת לוודא האם הדגימה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת ביופסיה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן16/11/2015אנו לא מפענחים תשובות מעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותתמרה15/11/2015
שלום רב,
אני נוטלת גלולות מזה עשרה חודשים. רציתי לדעת כמה זמן מראש צריך להפסיק את הגלולות בכדי להיכנס להריון? האם ניתן, טכנית, להיכנס להריון כבר בחודש העוקב להפסקת הגלולות?
כמו כן, רציתי לדעת האם לאחר הפסקת הגלולות המחזור החודשי הבא מגיע "כרגיל", כלומר לאחר כ-28/30 יום או שהוא משתבש קצת (יש לי חופשה באופק ואני מתלבטת האם להמשיך עוד חפיסה או שלהפסיק כבר כעת)?
תודה מראש,
שפרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2015אי אפשר לדעת איך יתנהג הגוף שלך כשתפסיקי את הגלולות יכול בהחלט להיות שתהרי כבר מיד עם הפסקת הגלולות ומאידך יכול להיות שיהיו שיבושים במחזורים כמה חודשים אחרי הפסקת הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותליאת15/11/2015
החלטתי לעשות הפסקה בגלולות לכמה חודשים ואז הבנתי שזה דווקא לא ממש מומלץ. בכל מקרה לא התחלתי חבילה חדשה ופוספסו כבר 5 גלולות מתחילת החבילה. האם אפשר להתחיל מהגלולה ה6? או שכדאי לחכות למחזור הבא ואז להתחיל??
תודה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2015אם את רוצה גלולות למניעת הריון אז את לא מוגנת בשבועיים הקרובים אם תתחילי עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולותגל15/11/2015
אני אמורה להחליף לגלולות זואלי מיסמין האם להפסיק את היסמין לקבל מחזור ואז ליטול זואלי? או שאפשר ישר לקחת זואלי כי אני לא רוצה להיות במחזור? האם אתחיל לדמם? והאם מותר לקיים יחסי מין בהחלפת הגלולות או שצריך ליטול פוסטינור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מורן נשים.21/11/2015התייעצי עם רופאת הנשים שלך לפני החלפת סוג הגלולות,היא תסביר לך הכל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/11/2015או שאפשר ישר לקחת זואלי כי אני לא רוצה להיות במחזור?
=== כן
האם אתחיל לדמם?
=== לא בטוח
והאם מותר לקיים יחסי מין בהחלפת הגלולות.?
=== כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שלא מגיע...הדס14/11/2015
לפני שנה וחודשיים ילדתי. הנקתי מלא ונטלתי גלולות נורידיי. לפני שלושה חודשים הפסקתי עם הגלולות והמשכתי להניק מלא, לא היה שום דימום.
לפני שבועיים הפסקתי להניק ואין ווסת (כבר למעלה משנה בסך הכל)
בדיקת הריון- שלילית.
לעשות משהו? לחכות? עד מתי?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שלא מגיע... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2015חכי כחודש אם לא ידיע מחזור פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מוזרמור14/11/2015
זו כבר הפעם השלישית בחודשים האחרונים שהמחזור שלי מקדים כמה ימים-שבוע ואפילו שבועיים וזה כשלעצמו מעצבן (חוץ מהעובדה שהוא עוצמתי מאוד עם דימום כבד-לא חדש).
היום שוב הגיע המחזור שבוע מוקדם מדי, רק שהפעם נראה שהדימום עצמו (וסליחה על האיכס) בהיר יותר, אפילו הקרישים לא אדומים כהים-שחורים כרגיל (צבע מעט ורדרד-אדום בהיר בניגוב) אך עוצמתי וכואב כרגיל.
האם הצבע הבהיר מעט יותר-ורדרד של הוסת תקין? אולי זה בגלל שהמחזור הקדים? זו פעם ראשונה שזה קורה. אני בת 22 ובריאה (חוץ מאסתמה לא לוקחת תרופות וגם לא רוצה גלולות-בתולה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מוזר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2015נראה לי שיש איזה שינוי הורמונלי שבגללו המחזורים לא כל כך סדירים ושונים באופים פני לבדיקת רופא נשים לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחזור המקדים אינו חדש
מור18/11/2015כבר שנים שזה כך (מדי כמה חודשים יש הקדמה של שבוע-שבועיים). מה שכן חדש זה הצבע של הדימום.
עשיתי כבר פאנל הורמונלי בדם אצל רופא נשים לפני 8 חודשים והכל תקין, גם US רחם תקין (הייתה ציסטה של 2 ס''מ בשחלה ימנית שכנראה נעלמה, בדקנו פעם אחרונה גם לפי חצי שנה).
אז הצבע הבהיר עצמו של הדימום בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחזור המקדים אינו חדש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015עיקבי אחרי זה ותראי אם זו תופעה שחוזרת סך הכל לא נראה לי בעיתי אבל אם יש חשש התיעצי עם רואפ הנשים העוקב אחריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחת גלולותספיר12/11/2015
שלום רב,
אני נוטלת גלולות דיאנה ושכחתי לקחת 2 גלולות ברצף של שלישי ורביעי.
היום יום חמישי נלחצתי ובבוקר לקחתי את הגלולה של יום שלישי.
נותרו בחפיסה 4 גלולות. עכשיו השאלה היא מה לעשות?
א - להמשיך כרגיל עם החפיסה ואז לקחת חפיסה נוספת ברצף ללא הפסקה.
ב - להמשיך כרגיל עם החפיסה, לעשות הפסקה ולהמשיך את החפיסה הבאה.
אני שואלת כי הדעות חלוקות באינטרנט ואין תשובה חד משמעית.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/11/2015צרפי חפיסה חדשה של דיאנה למה שנשאר לך מהנוכחית בכל מקרה כדאי להוסיף עוד אמצעי הגנה בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקה
ספיר15/11/2015ללא הפסקה בין החפיסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסק. גלולות זה מסוכןמישהי11/11/2015
שלום, אני נוטלת גלולות יאז במשך 9חודשים. לאחרונה התחילו לי מגרנות בכל פעם שאני מתחילה חפסיה חדשה אחרי ההפסקה. משהו שלא ההיתי סובלת לפני. הרופאה אמרה לי להפסיק בנתיים ולא לקחת. האם מותר להפסיק לחודשים ולחזור לקחת גלולות יאז או אחר? המחזור הבא שיגיע יהיה סדיר או שלא?
בנוסף במשך שלושה שבועות שאני מרגישה שמגרד או די שורף לי ככה סתם . הגיוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסק. גלולות זה מסוכן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/11/2015חשוב לעשות הפסקה כדי לראות אם יש קשר בין המגרנות ליאז במידה וכן תחליפי לגלולות אחרות ביעוץ עם רופאת הנשים שלך
לגבי הצריבה והשרפה פני לרופאת נשים שתבדוק אם יש לך דלקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת נובה רינגאור11/11/2015
שלום, ברצוני לדעת האם לאחר שמוציאים טבעת "נובה רינג" עד להופעת הוסת אפשר לקיים יחסי מין ולהיות מוגנת מפני כניסה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת נובה רינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/11/2015כמו עם גלולות גם בשבוע הפסקה עם הטבעת אפשר לקיים יחסי מין כל עוד אצ מקפידה על 7 ימי הפסקה בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לאגיסטן?ניקי11/11/2015
סיימתי טיפול באגיסטן נרות לפני יומיים ופתאום שמתי לב שיש מעט מעט דם בפנימי,לא משהו שיוצא.. למרות שזה לא קרה לי מעולם. מה זה אומר? לפני חודש עברתי גם פאפ שדי פצע אותי אבל הכל המשיך כרגיל מאז...יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך
ניקי11/11/2015בנוסף, האם זה בסדר לקיים יחסי מין כמה ימים לאחר האגיסטן? כלומר, כל הבפנים מלא עדיין בליכלוכים מהנר, ואנו מנסים להרות..אין חשש שמא הזרע יתערבב בנר ויחדור פנימה למערכת הרחם? סליחה אם זה נשמע מופרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/11/2015חכי עד שתהיי נקיה מכל ההפרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאגיסטן? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/11/2015יכול להיות שפצעת עצמך עם המוליך של האגיסטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)