מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקחתי גלולות ולא מקבלת מחזורמימי13/12/2015
הי
לפני שבוע התחלתי לקחת גלולות פמינט.
את הגלולה הראשונה לקחתי ביום הראשון של הדימום, היה דימום ממש קטן אבל היה ברור לי שזה דימום כי המחזור עומד להגיע אז לקחתי את הגלולה. מאז... היו סימנים כאילו המחזור עומד להגיע , עבר שבוע- וכלום, לא הגיע המחזור.
אני רוצה לציין שבד"כ עד עכשיו לפני המחזור היו מתחילים לי מעט דימומים, כמו "לכלוכים" כמה ימים ואז המחזור היה מתחיל. הפעם חיכיתי שהמחזור יתחיל כמו תמיד ולא קרה כלום.
מה הסיבה? אני אמורה לעשות משהו לגבי זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחתי גלולות ולא מקבלת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/12/2015המשיכי עם הגלולות כרגיל יכול להיות שהגלולות מנעו את המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מיקרולוטבת 1813/12/2015
מזה כשבועיים נוטלת גלולות מיקרולוט, היום בבוקר החלו לי כאבים כמו של מחזור וכשהלכתי להתפנות גיליתי דם על התחתונים.
ידוע לי שזו תופעת לוואי מוכרת של הגלולות האלו, אבל בכל זאת- להמשיך בגלולות כרגיל נכון?
וידוע מתי זה יעבור? או שכל גוף בהתאם לאיך הוא מגיב לגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מיקרולוט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/12/2015המשיכי עם הגלולות כרגיל
לא יודעת מה הסבירות שיהיו עוד דימומים ובאיזה תדירות
אינדבידואלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום צריכה עזרה בבקשהBar13/12/2015
האם נותנים או אפשר לקבל שמירת הריון בגלל סימפיזיוליזיס?!וגם רגל נפוחה ואי אפשר להשים גרביים על נעלי העבודה שהם בטיחות וזה חובה?!
עוד שאלה..איך רצוי לישון ולהתהפך במיטה בהריון ולקום מהמיטה?!אומרים שצריך ללמוד את הדרל הנכונה שחבל הטבור לא יקשר לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום צריכה עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/12/2015כדאי לפנות לשאלות אלה עם רופא נשים בקהילה העוקב אחרי ההריון שלך
לגבי איך לישון או להתהפך אין חוק מיוחד עשי מה שנוח לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת כל שבועייםמיכל13/12/2015
שלום
אני בת 42 לאחרונה אני מקבלת ווסת כל שבועיים , כבר פעם שלישית ... בדרך כלל זה כל שלושה שבועות וקצת , תמיד פחות מחודש . הייתי במתח ולחץ נפשי. בחודש האחרון , האם זה משפיע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת כל שבועיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/12/2015סטרס יכול להשפיע
בכל זאת פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה ביחסי מיןמודאגת13/12/2015
שלום רב,
לפני יומיים שכבתי עם בחור בפעם הראשונה שלי. במהלך יחסי המין ירד לי דם, השאלה שמטרידה אותי נוגעת להפרשה מסוימת. השתמשנו בקונדום, לאחר שהוא גמר (בחוץ) שמתי לב שיש לי הפרשה מהנרתיק וגם מפי הטבעת. כשנגעתי בה באצבע ראיתי למעשה שזה דם. יש סיכוי שזה לא רק דם אלא גם זרע? הייתי מריחה או רואה צבע מסוים לזרע? בדקתי את הקונדום לאחר מכן ולא ראיתי קרע או משהו כזה. יכול להיות שהקונדום נפל ממנו במהלך הסקס בלי שהרגשתי?
ממש אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה ביחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/12/2015רב הסכוי שההפרשה שראית זה דם שקשור לקרע קרום הבתולים
הסבירות להריון עם קונדום ועם זה שגמר בחוץ אפסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שאלה15/12/2015תודה רבה. ואם בפעם השנייה באותו ערב הוא לא גמר בחוץ אבל עדיין היינו עם קונדום הסיכוי להריון אפסי? בימים האחרונים יש לי תחושה מוזרה בבטן, סוג של כאב איפה שהקיבה ממוקמת. יש לי גם סוג של הפרשות חומות (כמו שיש לפני או אחרי מחזור)- יש לכך קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בזידובליובל11/12/2015
שלום, קיבלתי זידובל גל ל5 ימים פעם ביום+דוקסילין. נראה שלא אספיק לסיים את הג׳ל מפני שיש לי טיול שנתי. האם 4 מספיק?...עקב אוראופלזמה והפרשות צהובות בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בזידובל - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/12/2015אנו לא נותנים המלצות טיפוליות. בבקשה לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתך?מירי11/12/2015
שלום,
ביתי בת 18 שעירה ברמה מוגברת בכל הגוף, מזה כשנה וחצי היא עושה טיפולי לייזר
בחלק מהגוף ניתן לראות דלילות אבל עדיין לעומת מספר הטיפולים שעשתה אין הצדקה לצמחיה ברמה הקיימת.
בפנים היא עושה אחת לחמישה שבועות ודיי בעייתי למשוך עוד שבוע מכוון שיש צמיחה לא יפה של שיער הומלץ לנו ע"י המכון לגשת לרופא נשים וכך עשינו מבדיקת דם הורמונלית שעשה הרופא אמר שאין בעיה הורמונאלית והבעיה היא שלתאים יש קליטה מוגברת של טסטוסטרון הורמון זכרי מוגבר והיא ממליצה לקחת גולולות ספציפיות שידכאו את ההורמון הזכרי המליצה על diane/estelle ואמרה שהיא חייבת לקחת עד הלידה.
שאלתי אם זה לא מזיק אמרה צריך פעם בשנה להיות במעקב ובמידה והיא תפסיק את הגלולות השיער יצמח בצורה אגרסיבית.
מה נכון לעשות?
איזה נזק יכול לקרות מלקיחת גלולות כל כך הרבה שנים?
ובמידה והיא לא תיקח את ההרמון האם הריון ולידה עדיין יגבירו את השיעור?
האם דרך אחרת?
בלבול ותסכול גדול!
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה דעתך? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/12/2015אנו לא נותנים המלצות טיפוליות דרך האינטרנט.
זה טעות להמליץ על טיפול זה או אחר בלי לראות את המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםגיטל11/12/2015
שלום
אני בת 47.חודש דעבר המחזור איחר לי בשבוע.כשהגיע היה רק שלושה ימים במקום שבוע כרגיל.עכשיו הוא הקדים ב10ימים.זה לא שטפון גדול הכמות כרגיל.אני מאד בלחץ
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/12/2015מה דעתך?
==== לפי דעתי כדאי להבדק ע"י רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונהמירב11/12/2015
שלום רב. לפני עשרה חודשים עברתי הריון שלא נמצא מיקומו ובמהלך אשפוז ממושך עברתי גרידה, זריקת מטוטרקסיל ויום לאחר מכן לפרוסקופיה בגלל דימום בבטן. מאז אותו אשפוז יצאתי מבית החולים כשכל מתן שתן לווה בכאב מטורף בשלפוחית בזמן ולאחר ההשתנה . ללא צריבה בשתן. רק כאב חד בשלפוחית. טופלתי באנטיביוטיקה ללא הטבה. כאשר נפסק הדימום נפסק הכאב. מאז אותו זמן בכל פעם שאני מקבלת מחזור הסיפור הזה חוזר כאב עצום בשלפוחית בזמן ולאחר מתן שתן. אינני יודעת אם הכאב הזה מקורו מהשלפוחית או מהרחם כיוון שיש קשר ישיר לתקופה שהרחם פעיל. איך שמסתיים מחזור הכאב נעלם כלא היה. מה יכול לגרום לזה? הכאב הוא נוראי! תחושה כאילו נעוץ לי שם שיפוד שמסובבים והכאב חד ובלתי נסבל. לאחר האשפוז עברתי בדיקות של רופא נשים ולא נאמר לי על ממצא חריג. איזה בדיקות עליי לבקש? אני מאוד מודאגת ש"דפקו" לי משהו שם באחד מהניתוחים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן תחתונה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/12/2015קשה לקבוע את מקור הכאב ללא כאב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום נרתיקי בזמן יציאהאנונימית11/12/2015
שלום
אני בת 29 בריאה ומנסה להיכנס להריון כבר 3 חודשים
בימים האחרונים יש לי דימום מוזר.. לאחר שירותים . חוץ מזה זה ניראה שיש לי הפרשה דמית מאט .
אשמח להסבר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום נרתיקי בזמן יציאה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/12/2015דימום יכול להיות ממקור פי הטבעת, מערכת השתן וגינקולוגיה על מנת לאבחן יש לבצע בירור מקיף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
אנונימית11/12/2015בדקתי עם טמפון והדימום הוא מהנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינורשלי10/12/2015
שלום
אני בת 31 לפני כשבועיים נטלתי פוסטינור לאחר קיום
יחסים לא מוגנים
אני מקבלת מחזור כל 28 ימים באופן סדיר
אני צריכה לקבל מחזור בעוד יומיים
ואין לי שום סימן שהוא צריך להגיע מלבד כאבים בחזה
( דבר שלא קורה אף פעם )
רציתי לדעת האם יש לי סיבה לדאגה לגבי הריון ?
האם יכול להיות שבעקבות הפוסטינור המחזור יאחר ?
האם הכאב בחזה יכול להיות כתוצאה מה פוסטינור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/12/2015פוסטינר לעיתים יכול לשבש את סדירות המחזור
כידוע פוסטינור אינו מגן במאת האחוזים כנגד הריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך עובר בשבוע 39+5איתן לביא10/12/2015
אשתי בשבוע 39+5 והעוברית החליטה שעכשיו זה הזמן להתהפך.הוסבר לה שעל מנת להפוך את העובר צריך להשתמש בונטולין והיא רגישה לונטולין.
האם יש דרכים חלופיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך עובר בשבוע 39+5 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/12/2015התתיעצו עם רופא נשים שיבצע את ההיפוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד וכאב באיבר המיןלירון10/12/2015
שלום,
אני בת 41 ומעוניינת להיכנס להריון שלישי.
שמתי לב שכל פעם שאנחנו מקיימים יחסים, אחר כך צורב, כואב ומגרד לי באיבר המין.
יש לציין כי אני משתמשת בחומרי סיכה אך זה לא עוזר..
לצערי קשה לנסות כך להיכנס להריון כי אחרי קיום יחסים אני לא מסוגלת לקיים שוב למחרת או אפילו יומיים אחרי..
כמו כן, גם כשאני משתמשת בפדים בזמן מחזור, אני מתחילה לראות שביום השני כבר מתחיל להיות לי אדום ואז מגרד למשך יומיים שלושה
אשמח לדעת את דעתכם וגם,
אני רוצה לדעת האם במקרים הנ"ל, אני צריכה לגשת לגניקולוג או לרופא עור ומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד וכאב באיבר המין - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין11/12/2015יש לפנות לבדיקת רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח חריף שאינו עובר לאחר קיום יחסיםמירה10/12/2015
שלום,
אני ובעלי קיימנו יחסי מין לפני שבוע והריח של הזרע שלו המופרש מהנרתיק שלי, לא עובר. זה ריח נוראי שלא עובר וממשיך לצאת כהפרשה.
לא מדובר בפטריה או בדלקת, כי אין את התסמינים המתאימים..
האם יכול להיות שמדובר בזרע שעדיין לא סיים לצאת? איך פתאום קורה דבר כזה? ומה יש לעשות כדי להעביר את זה ומנוע מזה לקרות בפעם הבאה? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח חריף שאינו עובר לאחר קיום יחסים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/12/2015נסי לראות מה יקרה בפעם הבאה שתקיימו יחסי מין אם עדיין יש ריח כדאי לעשות גם תרבית נרתיקית וגם תרבית זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומות ואי סדירות במחזורנטלי09/12/2015
שלום אני בת 24
אני סובלת מגיל קבלת המחזור(14) אי סדירות קיצונית במחזור, למשל אי קבלת מחזור לתקופות ארוכות מאוד או לחלופין קבלת מחזור לתקופה של חודש.
מגיל 20 התחלתי לקחת גלולת יסמין. ויש לי בן זוג קבוע.
בגיל 22 החלו להופיע לי באיזור החיצוני של הנרתיק קנדילומות.
הבנתי שאין דרך להירפא מהחיידק הזה, והרופאת נשים נותנת לי את הקונדילוקס כדי להוריד את היבלות אבל הם מופיעות כל הזמן מחדש וכבר אפילו חלק לא מגיבות לקונדילוקס.
בנוסף כבר תקופה ארוכה של שנה שיש לי יובש חריג בנרתיק, לפעמים גרד ועקצוצים, וכן העור ממש נפתח לאורך השפתיים כתוצאה מהיובש. דבר שכואב ברמה לא רגילה וכמובן מיותר לציין שחדירה בלתי אפשרית לאור הופעת סימפטומים אלו.
אני עושה בדיקת פאפ מדי שנה ואומרים לי שברחם הכל תקין.
אני ממש מפחדת שלא אוכל להיכנס להריון בגלל בעיית האיזון בהורמונים ובגלל הקונדילומות, אני לא יודעת אם יש קשר אבל זה ממש מלחיץ אותי.
אני מבקשת עזרה דחופה...
מהו הטיפול הטוב ביותר כדי לשפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומות ואי סדירות במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב10/12/2015קונדילומות לא קשורות לפריון ולכן אין לך מה לדאוג מהבחינה הזו. לגבי הכאבים והיובש זה כנראה חלק מהטיפול בקונדילומות או הקונדילומות עצמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)