מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלתכרמית19/11/2015
שלום. אני בת 39 אמורה לעבור ניתוח כריתת רחם עקב שרירן בגודל 22 שבועות.. אני סובלת מאוד והבטן נפוחה כמו בהריון חודש שישי בנוסף לאנמיה קשה עקב איבוד דם. השאלה שלי היא אם בגודל שרירן כזה אני מתאימה לניתוח וגינלי ולא דרך חתך בבטן? ומה עושים עם העור שאחר כך ישאר לי שהבטן תיפול... האם רופא פלסטי ישתתף בניתוח וימתחו לי את הבטן/יסירו את העור? הבטן תראה שפוכה ונופלת.. מלא עור שייפול מכיוון שהבטן עכשו ענקית ואני לא שמנה בדרך כלל...אני יכולה לבקש שפלסטיקאי ישתתף בניתוח והאם זה יעלה לי כסף? מה הררגשה בקיום יחסי מין לאחר כריתת רחם? בעוד שבועיים אמורה להגיע לאישפוז אבל אין לי סבלנות לחכות ואז לשאול את כל השאלות. בבקשה עזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015לא בהכרח העור יהיה נפול אחרי הוצאת השרירן ולכן לדעתי בדרך כלל אין צורך בפלסטיקאי מראש אבל התיעצי עם הרופא המנתח יחסי מין אפשר יהיה לקיים חודש אחרי הניתוח ולא צריכה להיות בעיה
לגבי סוג הניתוח זו החלטה של הרופא המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרותמתוסכלת19/11/2015
שלום, אני בת 21. עברו כ4 שנים מאז הדלקת/פטרייה הראשונה שהופיעה לי בנרתיק ומאז אני לא מצליחה להיפטר מזה סופית. מאז היא חוזרת כל כמה חודשים בצורות וסימנים שונים אך בחצי שנה האחרונה אני סובלת ממנה לפחות פעם בחודש אם לא פעמיים. אני מקיימת יחסי מין רק עם קונדום ואני מקפידה לרחוץ את האזור לאחר כל פעם עם סבון אינטימי. אני שומרת על היגיינה ונוטה לא להשתמש בתחתוניות יומיומיות היות ושמעתי שהרבה פעמים יכולות לגרום לדלקות ופטריות. רופא הנשים שלי ממשיך להזרים לי מרשמים לנרות, משחות, כדורים ואנטיביוטיקה וזה עוזר לשבוע שבועיים שבהם יש לי שקט אך זה שוב חוזר ופתרון אחר אין לו להציע לי. מה עושים במצב כזה? אני מיואשת וחוסר האונים הזה משגע אותי איך נפטרים מזה אחת ולתמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015א. עושים תרבית נרתיקית לראות איזה סוג של פטריה זו כי יש פטריות שעמידות לטיפול רגיל
צריך לשלול נטיה לסוכרת אצלך וצריך לקבל טיפול מונע למספר חודשים נגד פטריות
בקיצור יש מה לעשות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה ביום הראשוןלילי7019/11/2015
שלום, אני אמורה להתחיל גלולה חדשה (מינס) ביום הראשון של הוסת. נאמר לי ליטול הגלול בבוקר בשעה קבועה.
הענין הוא שלפעמים אני מקבלת וסת בשעות הצהרים / ערב. מה לעשות אז ? תודה מראש על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה ביום הראשון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015לא משנה מתי תגיע הוסת קבעי זמן קבוע ללקיחה שנוח לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות לאורך תקופה ארוכהשרון19/11/2015
שלום רב, הנני נוטלת גלולות הרמונט זה מכבר 5 שנים ברצף ללא הפסקות. רציתי לדעת האם זה מסוכן? האם ישנה תקופה ממולצת להפסקה? האם זה יכול לפגוע בפיריון
הנני בת 35, מקבלת ווסת באופן סדיר ותקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות לאורך תקופה ארוכה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015מאחר ואת בת 35 כבר פני לרופא הנשים בדיקות האם את האם יש לך גורמי סיכון להמשיך עם הגלולות או שאין בעיה ואז את יכולה להמשיך ברצף ולהפסיק רק כשתרצי להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולטדריה18/11/2015
שלום,
מזה שנים אני סובלת מבעיה של פטריה בנרתיק. היום בביקור אצל הגינקולוג הוא הרגיש שכואב לי והעצבים שלי בנרתיק מתוחים בצורה קיצונית ולכן הוא נתן לי מרשם לאלטרולט, בנוסף לטיפול בפטריה. כדור אחד ביום למשך שבועיים כדי לשחרר את בעיית הכאבים בנרתיק בזמן החדירה. האם הכדור מסוכן? מלחיץ אותי לקחת כדור פסיכאטרי לטיפול בבעיה פיזית? האם זאת שיטת טיפול מקובלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרולט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015את האלטרולט לוקחים כשיש בעיה עצבית ולא לשבועיים בלבד אלא למספר חודשים שכן לוקח כשבועיים עד שמתחיל להשפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזוראני18/11/2015
שלום רב. אני בחורה בת 22 לקחתי גלולות בשם קלייר במשך 3 חודשים ולא קיבלתי מחזור. הלכתי לרופא והחליפה לי את הגלולות לפמינט. עוד לא התחלתי לקחת את הגלולות הפמינט כי אני מחכה למחזור שעדיין לא הגיע. סיימתי את הקלייר לפני חודש ואני בהפסקה מהגלולות האלה כבר חודש ועדיין לא קיבלתי. האם אני צריכה לחזור לרופא על מנת שתתן לי כדורים לזירוז מחזור? (יש לציין שאינני מקיימת יחסי מין). מדוע עדיין לא קיבלתי?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015א. שללי הריון כסיבה לאי קבלת מחזור
ב. עם הקלייר יכול להיות מצב שלא יהיה מחזור כלל ולכן חיזרי לרופא הנשים שלך שיתן לך כדורים לזרוז המחזור או שתחכי שיגיע מחזור באופן טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלש אחרי הפסקת נטילת גלולותאניה18/11/2015
שלום אני בת 30, לקחתי גלולות בשנתיים האחרונות והפסקתי על מנת להכנס להריון. הפסקתי לקחת לפני חודשיים וקצת ומאז קיבלתי 2 מחזורים אבל הם היו חלשים ממה שהיה לפני הגלולות. מדובר על יום אחד של זרימה ועוד 2-3 ימים של הפרשות. תהיתי אם זה משהו שצריך לבדוק או שזה נורמאלי או אמור להסתדר בחודשים הקרובים?
לפני הגלולות היה לי מחזור של 4-5 ימים אבל מתוכם איזה 2-3 ימים היו עם זרימה חזקה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חלש אחרי הפסקת נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015יכול לקחת מספר חודשים עד שהמחזור יחזור לעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Aתמרה18/11/2015
בוקר טוב,
אני נוטלת "פרנטל 9 חודשים" של אלטמן (מספר ויטמינים למהלך ההיריון). קראתי שמוטב לא ליטול ויטמין A לפחות בטרימסטר הראשון להיריון משום שזה עלול להוביל למום עצבי בעובר.
במולטיויטמין הזה יש 1,500 יחידות של ויטמין A. האם זה מסוכן? להפסיק ליטול את הכדור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין A - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015פרנטל מיועד לנשים בהריון גם בטרימסטר ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותנ17/11/2015
שלום. אם אני רוצה להפסיק לקחת היום גלולות (בהמלצת רופא נשים) ואתמול קיימתי יחסי מין ונטלתי את הגלולה של אתמול, האם אני מוגנת ויכולה להפסיק היום לקחת את הגלולות? (מדובר בגלולות יאז)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מורן נשים.21/11/2015כן,מוגנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ביום ה-15חני17/11/2015
שלום, רציתי לשאול לגבי הכפלת הבטא. האם כעבור יומיים היא חייבת להיות מוכפלת?
בטא ביום ה 13: 191
בטא ביום ה 15: 338
הבטא לא ממש הוכפלה. אבצע בדיקה נוספת בעוד יומיים... האם זה בגדר התקין? או שלא כדאי לפתח תקוות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא ביום ה-15 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015נראה לי בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת חפיסת גלולות באיחור של יוםעדן17/11/2015
שלום אני לוקחת גלולות מינס ובחפיסה האחרונה לקחתי חמישה ימי הפסקה במקום ארבעה, כלומר התחלתי את החפיסה הנוכחית באיחור של יום.
האם אני מוגנת מפני הריון? ואם לא עד מתי אני חסרת הגנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת חפיסת גלולות באיחור של יום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015לא מוגנת בשבועיים הקרובים הוסיפי עוד אמצעי מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות - אין ווסתשרה17/11/2015
שלום רב,
ילדתי לפני 4.5 שנים, מאז ועד לפני חצי שנה הייתי על גלולות למניעה, לפני חצי שנה עקב בעיה באיזון בלוטת התריס ותופעות כמו עצבנות ועייפות הממליץ לי הרופא משפחה להפסיק עם הגלולות לחודש/חודשיים, הפסקתי. קיבלתי מחזור לאחר ההפסקה ומאז- כחמישה חודשים לא הייתה לי ווסת. עשיתי בדיקות להיריון, הייתי אצל רופא נשים שאמר לי שעד חצי שנה לאחר ההפסקה של הגלולות זה תקין. יש לי כאבים מדי פעם, והפרשות שקופות/לבנבנות כל הזמן ודי הרבה. בנוסף, בשבועיים האחרונים התחלתי להבחין בשיעור יתר בפנים ובגוף וגם הופיעו לי פצעונים - כמו אקנה בפנים.
השאלה שלי: האם יש סיבה לדאגה? האם לפנות לרופא שוב, לפני שעברה החצי שנה?
האם זה הגיוני שחצי שנה לא מקבלים ווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - אין ווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015את כנראה כחוסר איזון הורמונלי חיזרי לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקוטןעדן17/11/2015
שלום,
האם יש בעיה למי שיש לה קרישיות יתר לקחת ריקוטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקוטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015התיעצי עם רופא העור המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהאורלי17/11/2015
שלום רב
יש לי גרד קשה מאוד באזור הנרתיק והוא מאוד אדום
אני יודעת שזה כנראה פטריב כיהיה לי מספר פעמים בחיים
אך הפעם זה מלווה בהפרשות כבדות מאוד..
האם יש סיכוי שזה משהו אחר?
תודה רבב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2015בלי בדיקה לא יכולה להעריך
אבל אם נראה לך כפטריה שימי נרות ומשחת אגיסטן ואם לא יעזור פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין כאביםאביטל16/11/2015
שלום, 10 חודשים לאחר לידה רגילה קיבלתי מחזור(הנקה מלאה) קיבלתי כבר פעמיים מחזור ללא כאבים בכלל ובלי כאבים גם בזמן הביוץ. לפני הלידה היו לי ממש כאבים במחזור ובביוץ. כעת ללא שום כאבים. מהי הסיבה? אני מעוניינת להיכנס שוב להריון אך לא יודעת מתי הביוץ שלי.. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כאבים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2015יכול להיות חחזרו מחזורים ללא ביוץ עדיין פני לרופא הנשים שלך אם את רוצה להרות ולברר לגבי הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אביטל17/11/2015מצב כזה הוא טבעי? או שזה בגדר הנורמה שאין ביוץ בהתחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2015יכול להיות מצב נורמטיבי חכי עוד חודש חודשיים ואם לא יחזור לקדמותו פני לרופא הנשים שלך להערכה ולבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)