מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכחתי גלולה! דחוף דחוףהודיה17/06/2015
שלום דוקטור, מזה כשלוש שנים אני נוטלת גלולות מסוג 'דיאנה'. התחלתי חפיסה חדשה ביום שישי האחרון (12.6) ובאותו יום גם סיימתי את הוסת. מידי יום אני נוטלת את הכדור בשעה 20:00. כרגע נודע לי ששכחתי אתמול ליטול גלולה ובלילה של אתמול אני ובן זוגי קיימנו יחסי מין.
מה עליי לעשות כעת? האם יש חשש להיכנס להיריון (ואם כן כדאי לקנות גדור מסוג פוסטינור)? ומה לגבי המשך נטילת הגלולות?
אני בלחץ איום! בחיים דבר כזה לא קרה לי.. האם עכשיו כל החודש לא אהיה מוגנת?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה! דחוף דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2015קחי פוסטינור המשיכי גלולות כרגיל הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש פתרון אם עברו 72 שעות??
גבי18/06/2015הבנתי שפוסטינור ונורלבו טובות עד 72 שעות...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש פתרון אם עברו 72 שעות?? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/06/2015יש גלולה בשם אלה שטובה ל5 ימים אחרי
אבל צריך מרשם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתןיעל17/06/2015
שלום,
אני סובלת כבר כמה שנים מתופעה שחוזרת על עצמה. כל כמה חודשים מופיעים תסמינים קלאסיים של דלקת בדרכי השתן (הטריגר הוא תמיד יחסי מין). בבדיקת השתן מתקבלת נוכחות מאוד גבוהה של לויקוציטים אך התרבית תמיד שלילית. איך אפשר להסביר את זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2015יכול להיות שעקב יחסי מין יש גירוי בשופכה שיוצרת תסמינים וגרוי כמו דלקת בשתן.
השתיני לפני האקט המיני ולאחריו ובלעי כמוסות חמוציות סביב קיום יסחי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרהלידור17/06/2015
שלום ד״ר,
אני בת 21. לאחר בדיקות אולטרסואנד ובדיקות דם- התגלה כי יש לי טוסטרון גבוה.
רופאת נשים רשמה לי גלולות דיאנה.
אציין שאני עושה לייזר- האם להמשיך עם הלייזר בנוסף לגלולות?
אני פשוט מפחדת שאני אפסיק את הגלולות מתישהו בחיים והשיערות יחזרו כך שהלייזר היה לחינם. אשמח לדעת מה את ממליץ. כמובן אני מדברת על אזורים עם שיערות מוותרות כמו פנים בטן.
וכוד שאלה אחרונה- האם טוסטרון גבוה יכול לפגוע בפיריון?
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2015המשיכי עם הלייזר במקביל לדיאנה
חוסר איזון הורמונלי במקרים קשים אמנם יכול לפגוע בפריון, אבל אז נותנים טיפולים הורמונלים כדי לפתור את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור השחלותגליה17/06/2015
אני בת 55 ומזה זמן אני מרגישה כאב עמום באיזור השחלות כאשר הכאב העיקרי
מתרכז באיזור השחלה הימנית. איך ומה עלי לעשות ולפי איזה סדר עדיפויות. אשמח לדעת כל מה שאפשר על מנת לטפל בעצמי ביעילות.
תודה מראש
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באזור השחלות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2015פני לבדיקת רופא נשים ואולטראסאונד אגני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףליאת17/06/2015
האם בשבוע הראשון של ההריון אפשר לקבל בחילות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי להוסיף רק עוד משהו קטןרבקה17/06/2015
רציתי גם לציין שיש לי הפרשות ירוקות מזה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף רק עוד משהו קטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2015פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה בדיוק hemorrhagic cyst?רבקה17/06/2015
שלום לך דוקטור
אני בת 28 נשואה+ 3 אני לפני מחזור ואני לא בהריון יש לי מניעה תוך רחמית, היה לי כאבים עזים בבטן תחתונה ( עדיין יש כאבים אבל מופחתים) הלכתי לבית החולים וראו שיש לי hemorrhagic cyst בגודל 2.1 cm
הייתי מאוד רוצה לדעת ממזה נובע ומזה בדיוק, ואיך מטפלים בכזה דבר, הבנתי מהרופאה שזה ביצית עם מים אבל לא בדיוק הבנתי מזה
אני גרה בחול והרופאים לא יודעים עברית אז ככה שלא הבנתי כלום.
הבנתי שזה הולך לבד, האם אני ארגיש שזה יוצא ומאיפה זה יוצא?
רציתי גם לדעת אם הכאבים עלולים להמשך מספר ימים
אשמח מאוד לתשובה.. תודה מראש ובהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזה בדיוק hemorrhagic cyst? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2015סביר להניח שהציסטה הזו תעלם לאחר שתקבלי מחזור ולכן עשי בדיקת חוזרת לאחר המחזור
היא מראה שהיה לך ביוץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן מפוצלאנונימית17/06/2015
שלום, אני בת 20 ולאחרונה בכל פעם במתן שתן הזרם זז לי הצידה או מתחלק לשניים וקורה שאני נרטבת בטוסיק או אם זה בעמידה(בשירותים ציבוריים) אז אפילו גם ברגליים. זה ממש מפריע לי ולא זכורה לי בעיה כזאת בעבר רק בזמן האחרון זה ככה. עשיתי ממש לא מזמן בדיקת שתן לצורך בעיה אחרת שהייתה שבה שרף לי מאוד לאחר מתן שתן למשך דקות ארוכות, אך הבדיקה יצאה בסדר ואין לי דלקת לפי הרופא. מה יכולה להיות הבעיה? ואיך פותרים אותה? יכול להיות שיש קשר לזה ששרף לי (זה התחיל קצת אחרי זה.. ) תודה לכל תשובה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן מפוצל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2015פני לבדיקת רופא אורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בהתחלת החפיסהאנונימי16/06/2015
שלום. אני לוקחת גלולות מינולט כשנה. החפיסה הקודמת הסתיימה לפני 11 יום והתחלתי עם החפיסה החדשה אתמול באיחור של שלושה ימים ( כעבור 10 ימים מסיום הקודמת). המחזור הסתיים לפני חמישה ימים והיום היה לי כתם של דם.
אני שומרת על דיני טהרה, כך שעוד לא קיימנו יחסים. ממתי אהיה מוגנת בפני הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בהתחלת החפיסה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2015בעוד שבועיים מהיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עלי לעשות עם הגלולות?ספיר16/06/2015
שלום.. אני בת 22 לוקחת גלולות פמינט כבר כמה שנים, בארבעת הימים האחרונים שכחתי לקחת אך לא קיימתי יחסי מין בשבוע האחרון והשאלה היא האם להמשיך את החפיסה כרגיל ולחכות למחזור (נותרו 4 גלולות לסיום החפיסה) או להפסיק לגמרי ליצור מחזור ולהתחיל חפיסה חדשה בסיומו? יש לציין שהתחילו לי דימומים כמו של מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עלי לעשות עם הגלולות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2015התחילי כבר חפיסה חדשה והוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה שחורהאנונימית16/06/2015
שלום , אני בת 17 ולפני כשבוע/שבועיים בערך קיימתי עם הבן זוג שלי מגע מיני וחיכוך והחדרת אצבעות ללא החזרת איבר המין שלו , וכעבור כמה ימים מאז ועד עכשיו יש לי הפרשות חומות שחורות סמיכות .. מה זה יכול להיות ? על מה זה מעיד ? מה לעשות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה שחורה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/06/2015רצוי להבדק לצורך אבחון המקור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אפשרות שזה נובע מהריון?
אנונימית16/06/2015יש אפשרות שזה הריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר ממינס לפמינטסנדי16/06/2015
שלום
נטלתי מינס למשך 7 חודשים ואני שוקלת לעבור לגלולות פמינט שלקחתי לפני מספר שנים ולא סבלתי איתם מיובש כמו שאני חווה עם המינס.
שאלתי היא- עצם העובדה שהגוף שלי התרגל למינון אסטרוגן נמוך ואני עומדת לעבור למינון טיפה יותר גבוה אך עדיין נמוך (20 מיליגרם) , האם בכל זאת אני עלולה לחוות את תופעות הלואי של הכתמות בחודשים הראשונים רק בגלל ששיניתי חברה או שינוי הורמונלי מאוד קל? או הסיכוי לכך קטן יותר?!
אני יודעת שקשה לחזות זאת אך עם מינס לא חוויתי הכתמות מלבד פעם אחת בלבד.
האם עם פמינט הזמן בין מחזור למחזור באמת יתקצר?! עם המינס אני מדממת רק לקראת הכדור הלבן האחרון כך שהדימום נמשך בערך עד הכדור הרביעי הפעיל. מבחינת פרק הזמן יהיה שינוי דרמטי?!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר ממינס לפמינט - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין16/06/2015לא ניתן לנבא כיצד החלפת הגלולות ישפיעו על סדירות המחזור
רצוי לנסות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה אחת יותר מידינועם16/06/2015
שלום, בחודש האחרון פספסתי את הגלולה הראשונה בחבילה, ובטעות לקחתי אותה בסוף החבילה (ביום ה-29 מתחילת החבילה).
האם להתחיל את החבילה הבאה אחרי 7 ימים מהיום ה28 כרגיל או שלאחר ביום גם את החבילה הבאה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה אחת יותר מידי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015ואחר ולא ציינת איזה גלולות אלו קחי את הראשונה ביום הרגיל של לקיחת הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות פליים
נועם16/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מנפחות את הבטןבת אל15/06/2015
היי. רציתי לשאול האם גלולות יכולות לגרום לנפיחות הבטן?
אם כן, כדאי להחליף את סוג הגלולה בעקבות זה? (אני לוקחת יאז) חשוב לציין שהתחלתי עם הגלולות רק לפני שבוע.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מנפחות את הבטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015צריך לחכות 3 חודשים עד שהגוף מתרגל לגלולות ורק אז אם עדיין מרגישה איתן לא תקין כדאי להחליף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 26+4מישהי15/06/2015
דר מה שלומך?שאלה קטנה..
אני בשבוע 26+4 (:
היום ישבתי פתאום היה לי כאב חד(כמו התכווצות בבטן העליונה רק בצד שמאל)הרגשתי כאילו משהו מושך לי מבפנים את הבטן זה נמשך משהו כמו חצי דקה וחלף...ואחרי זה הרגשתי אותה ממש ממש משתוללת
מה יכול שזה היה??
תודהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 26+4 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015יכול להיות שנתנה בעיטה או זזה חזק
פני לרופא הנשים שלך ולודא שהכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)