מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת גלולות בטיסה ארוכהמור15/06/2015
שלום,
בעוד חודש אני טסה לארה״ב בטיסה של 5 שעות ולאחר מכן עוד 11.
אני יוצאת מהארץ ב-23/6 בבוקר ולאחר כל השעות נוחתת כשבארה״ב עדיין ה-23 בערב.
כיצד עליי ליטול את הגלולת כדי שלא יהיה פספוס?
רופא הנשים שלי המליץ לקחת ב-23 לחודש 2 גלולות, אחת בבוקר ואחת בערב כדי לוודא שלא ישתבש כלום.
אשמח לשמוע חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות בטיסה ארוכה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015מקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מור16/06/2015מה הכוונה מקובל?
האם ההנחיות שהוא נתן לי בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מינס דחווף !אריאל15/06/2015
אני בחפיסה הראשונה שלי של הגלולות מינס התחלתי אותם ביום השני של המחזור באישור הרופאה .
עכשיו אני לוקחת את הגלולות הלבנות ואני כבר בגלולה השנייה שאני יקח היום בערב ועדיין לא קיבלתי מחזור.
רציתי לדעת אם זה בסדר שלא קיבלתי עם הגלולה הלבנה הראשונה ? ודבר נוסף אני חולת צליאק ואני כרגע לא בדיאטה נטולת גלוטן וקראתי במקרה שיש מצב שזה מאוד מזיק ומסוכן ליטול גלולות עם מחלת מעי. אשמח לעזרה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מינס דחווף ! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015אין בעיה לקחת גלולות עם צליאק את המחזור תקבלי לא ביום הראשון לגלולות הלבנות אלא לקראת היום הרביעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותטלי15/06/2015
שלום...
כבר כמה ימים שאני סובלת משלשולים והיום אני צריכה להתחיל את הגלולה ה1 בחפיסה. זה אומר שכל החודש אני אהיה לא מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015שבועיים אחרי סוף השלשוליםלא תהיי מוגנת וכדאי להוסיף קונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש במחזוררוית15/06/2015
אילו שיבושים במחזור יכולים לגרום לנשירת שיער רצינית?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015הפרעות הורמונליות , פני לרופא הנשים שלך עשות בדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיהיסטמינים נגד בחילותהריונית15/06/2015
שלום
שבוע 6 הריון שני סובלת מבחילות והקאות עד כדי התייבשות.
נאמר לי שניתן לקבל כדורים אנטיהיסטמינים בשילוב עם כדורי B6 שיעילים נגד בחילות והקאות.
האם יש כדור ספציפי שמומלץ?
האם ניתן לקבל את שמות הכדורים המומלצים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיהיסטמינים נגד בחילות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015פני לרופא נשים מטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מחזור ונוטלת גלולות yazדניאל שוורץ15/06/2015
שלום, אני בת 19 חיילת שנה וארבעה חודשים מקבלת מחזור באופן סדיר , לפני שלושה חודשים התחלתי לנטול גלולות yaz . ולפניי כחודשיים התחלתי לקיים יחסי מין .
במהלך החודש הזה , בסוף החפיסה אחריי נטילת הגלולה קרה מצב של שילשול כמה פעמים באותו יום ולא זוכרת אם זה היה כ3 שעות אחריי הנטילה . שבוע שעבר קיימתי יחסי מין ללא קונדום וגמירה בפנים.
סיימתי את הלקיחה של הגלולות הורודות וסיימתי היום הגלולות הלבנות אך לא קיבלתי מחזור.
יש לציין שאינני ישנה טובה בקושי 6 שעות בלילה. ושעות השינה מבולגנות לעיתים קורה מצב שלילות שלמים אני פשוט לא ישנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור מחזור ונוטלת גלולות yaz - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015עשי בדיקת שתן לשלול הריון ואם שלילי המשיכי את הגלולות כרגיל גם אם לא תקבלי מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםאתי14/06/2015
שלום
המחזור האחרון שלי התחיל ב28.5, אתמול (13,6) היה לי דימום מאוד מאוד חלש והיום ההפרשות טיפה יותר כהות( כאילו יש טיפה דם שלא ניראה לעין) האם יש סיבה מסוימת שדבר כזה קורה??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015חסר לי נתונים עליך
פני לבדיקה אצל רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ אצל רופא נשיםמור14/06/2015
אני בת 21 ולפני חודש הייתי בפעם הראשונה אצל רופא נשים .. הסברתי לו שאני רוצה לקבל מרשם לגלולות ולעשות בדיקה רגילה כדי לבדוק שהכל בסדר.
לאחר שהוא סיים את הבדיקה הוא אמר לי כי הוא עשה לי גם בדיקת פאפ וכי עליי לשלם 92 שקלים.
כשיצאתי ממנו בדקתי וראיתי כי זו לא בדיקה שהיא חובה ושמבצעים אותה לנשים מעל גיל 25.
רציתי לדעת אם מותר לו ללא ידיעתי ואישורי ולבצע לי בדיקה גזו?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ אצל רופא נשים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015פני למשרדי הקופח ובררי איתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי בקופ"ח
מור16/06/2015הם נמנעו מלענות וענו תשובה מתחמקת.. ברור לי שזה נעשה כדי להכניס כסף נוסף לקופ"ח .. אני פשוט רוצה לדעת אם זה חוקי כי הרגשתי שהוא מנצל את הסמכות שלו ואת חוסר הניסיון שלי כדי לערוך בדיקה שלא רלוונטית לצורכי רווח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה את רוצה???
סנדי16/06/2015בגיל 21 פעם ראשונה אצל רופא הנשים, לא מכיר אותך, את רוצה שיתאים לך גלולות כמו שמתאימים שמלה לבובה?! החוק הוא יבש- אך גופך הוא לא.
תפני לרופא עצמו ותבקשי ממנו הסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום קשר בין בדיקת פאפ לגלולות
מור17/06/2015אז אם אין לך שום דבר חכם לומר אל תגיבי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור עם פרימולט נוראנה14/06/2015
שלום,
אני מתחתנת בתאריך 25 ליוני והרופאה נתנה לי פרימולט נור והורתה לי לשתות פעמיים ביום החל מהתאריך 11 ליוני.
טרם התחלתי לשתות מכיוון שחששתי מתופעות הלוואי.
ברצוני לשאול האם יש טעם להתחיל לשתות היום? במידה וכן האם להמשיך גם אם יופיע מחזור\ דימום בעוד שבוע?
שאלה נוספת, האם יש סיכון בנטילת הכדור יחד עם כדור ההרגעה וואבן?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
אנה14/06/2015שהמחזור שלי לא סדיר ונע בין 34-40 יום27
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להוסיף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015התחילי את הכדורים ואפשר עם ואבן
אם כן יגיע המחזור תפסיקי את הכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פרנגיל לצמצום דימום וסתיאתי14/06/2015
שלום רב. הרופא נתן לי את הכדורים הנ"ל פרנגיל לצמצום דימום וסתי. קראתי שזה משהו להקדמת ביוץ.. אין לי בעיות כאלה ואחרות. חוץ מהעובדה שהמחזור של טיפה ארוך יותר בגלל ההתקן שיש לי. האם אקח כדורים אלה ללא חשש? ואיזה תופעות לוואי הם גורמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי פרנגיל לצמצום דימום וסתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015לא ברור לי הקשר למחזור ארוך הכדורים האלו מעודדים ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות אחרי מחזורlior13/06/2015
שלום, לפני כ3 שבועות ביצעתי בדיקת הריון ביתית (לאחר איחור של מספר ימים במחזור) והיא יצאה חיובית. יום לאחר מכן התחיל דימום שהתגבר ונמשך כשבוע.
מאז (זה תחילת שבוע שני) יש לי הפרשות חומות, לעיתים גם קצת דימום שמופיע בניגוב וחוטים שיוצאים בהפרשות. יש לי כאב עמום בבטן התחתונה שבא והולך. לצערי, קבעתי תור לרופאת הנשים למועד הקרוב שיהיה עוד כשבוע.
חשוב לציין שזו פעם ראשונה שמופיעה אצלי תופעה כזו. מה יכולה להיות התופעה ומה עליי לעשות?
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות אחרי מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015יכול להיות התחלה של הפלה ויכול להיות תקין. עשי בדיקת דם להריון והתיעצי עם רופא נשים שלך לגבי הערכים אם תקינים או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב חזקים במחזורמיכל13/06/2015
שלום רב,
אני בת 30, אמא לילדה בת שנתיים, מניקה (כפעם ביום) ומנסה להיכנס להיריון מזה כ-3 חודשים. קיבלתי היום מחזור וכבר לפני כיומיים התחילו לי כאבים חזקים בגב והיום הם התגברו מאוד. מדובר בכאבים דומים לכאבי צירים בגב התחתון, כמו מתח חזק בשרירים.
חשוב לציין שאין לי מחזורים קשים ובדרך כלל אינם מלווים בכאבים.
האם מצריך בדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב חזקים במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/06/2015אם כאבים חריגים פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקונדום בהפסקת הגלולות.ירון13/06/2015
האם יש צורך בשימוש בקונדום בימים שלא לוקחים גלולות לפני קבלת המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מורן נשים.13/06/2015אם את לוקחת גלולות באופן מסודר ושבןע ההפסקה שלך הוא במדויק 7 ימים אין צורך בקונדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות- חוששתדנה13/06/2015
הפסקתי עם הגלולות (פליים) לפני שבועיים
לפני שלושה ימים התחילו לי כאבים דוקרים בצידי האגן ושלשולים.
בנוסף - דימומים חומים ורגישות בשדיים.
אני מרגישה שהגוף שלי משתגע.
האם אלו תופעות לוואי של הפסקת גלולות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מורן נשים.13/06/2015כנראה בגלל שהגוף התרגל לגלולות אז עכשיו יש את התופעות לוואי,בכל מקרה תפני לרופא נשים תמיד טוב להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מיקרודיול ואמצעי מניעה ?..דניאל12/06/2015
אני התחלתי ליטול גלולות מיקרודיול ..פעם ראשונה אמרה הרופאה לאחר שהיא ידעה שאני מקיימת יחסי מין ..שאני לוקחת ביום הראשון של המחזור למשך 21 יום והפסקה ואז מחדש .
אני מתכננת להמשיך לקיים יחסי מין עם בן זןגי אבל הגיע לידיעתי מחברות שצריך לחכות חודש שבועיים כדי שבאמת הגלולה תעזור כי יש חשש שעדיין אני יכנס להריון.
האם זה נכוון??כי הוא הפסיק לקנות קונדומים ..ואם הגלולה שניתנה לי עוזרת מיידית?
הרופאת נשים ידעה שאני מקיימת יחסי מין אך לא אמרה על זה כלום...מה לעשות ?כי לקחתי גלולות כדי להפסיק להלחץ שהקונדום אולי יקרע ואני לא מוכנה לעבור את זה שוב ולחיות בלחץ בשבועיים הקרובים כי זה לא ממש עוזר להנות מהיחסי מין ככה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מורן נשים.13/06/2015עדיף שתשתמשו בקונדום בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)