מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחות דם במחזורטלי16/04/2015
שלום רב.בת 28 עברתי לפני חצי שנה ניתוח להוצאת ציסטה משחלה . ולאחרונה שמתי לב שכבר חודשיים בזמן ימי המחזור יוצא פחות דם . מה הסיבה לכך ??? דואגת מאוד . חשוב לציין שלפני 6 שנים ילדתי וכעט מנסה להכנס שוב להריון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ה
רוני18/04/2015התשובה כאן לא ממש ברורה, האם את משתמשת בגלולות ??, בכל אופן כאן לא תוכלי למצוא תשובה מדוייקת ללא בדיקה, ממליצה לך לפנות לרופא נשים לקבלת מענה וטיפול . יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיקשיר15/04/2015
חברי שכב איתי וכמה ימים אחרי התפתחה לי פטריה בפתח הנרתיק. יכול להיות שזה עדות שהוא שוכב עם בנות אחרות והדביק אותי ממישהי מהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/04/2015לאו דוקא
פני קודם כל לרופא נשים לודא שזו אכן פטריה ולקבל טיפול התאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור וגלולותרויטל15/04/2015
שלום רב, אני נוטלת כבר שנים רבות גלולות. בשנה האחרונה שמתי לב, שבאופן קבוע, בכל חודש, אני מקבלת את המחזור כשבוע לאחר סיום חבילת הגלולות. האם תקין ומה המשמעות של זה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור וגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/04/2015תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם שהוא לא מחזורבת 1815/04/2015
סיימתי מחזור לפני שבועיים ולפני כמה ימים התחיל לרדת לי דם אדום וזה לא מפסיק כבר 4 ימים , לא עשיתי שום דבר מיני בשבועיים האחרונים ואני לוקחת גלולות במשך שנה , מה זה יכול להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם שהוא לא מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/04/2015יכול להיות כתופעת לואי של הגלולות פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים ממושכיםאני15/04/2015
כבר יותר מחודש אני סובלת משלשולים כמעט כל יום (כנראה בגלל מעי רגיז). אני ממשיכה לקחת את הגלולות כרגיל, הבנתי שהשלשולים יכולים לפגוע ביעילות ולכן אנחנו משתמשים גם בקונדום. במידה ויפסיקו השלשולים האם אהיה מוגנת בתחילת החפיסה הבאה? (אחרי השבוע הפסקה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים ממושכים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/04/2015אם יפסיקו השלשולים תהיי מוגנת אחרי שבועיים של לקיחת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי מחזור שובמאמי14/04/2015
התחלתי לקחת את גלולות היאז ביום הראשון של המחזור . סיימתי עם המחזור בדיוק לאחר שבוע ופתאום קיבלתי שוב ומאז יש לי המון הפרשות חומות כמו סוף המחזור עוד פעם. האם זה תקין עליי להחליף גלולות ?
מציינת שאני גם לוקחת ראוקוטן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי מחזור שוב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/04/20153 חודשים ראשונים ללקיחת כל סוג של גלולות יכול להיות הפרעות מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהתמר14/04/2015
שלום רב,
הנני סטאז'רית ממרכז הארץ ויש לי בעיה חוזרת של bactgerial vaginosis וקנדידה. לאחר מספר אירועים חוזרים של החיידק+ פטריה וטיפולים חוזרים, המליץ לי היום גניקולוג לקחת קורס נוסף של זידובל וגינלי רצוף למשך מספר ימים + 2 כדורי טריקן + זידובל מניעתי פעם בשבוע למשך 5 חודשים+ פלג'יל פומי לבן זוגי למשך 5 ימים 250 מ"ג 4 כדורים.
שאלתי היא-
1. במידה וביצעתי מין אורלי האם גם עליי לקחת פלג'יל פומי? בנוסף לתכשיר הוגינלי
2. לא כדאי להמשיך לקחת טריקן לאורך התקופה שאני לוקחת זידובל מניעתי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/04/2015לא צריכה לקחת במין אורלי
התיעצי עם הרופא שנתן לך את הפרוטוקול הזה לגבי טריקן מניעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לאחר לידה
Noa18/04/2015שלום רב,
אני שישה שבועות וחצי אחרי לידה ( לידה שניה) עם הנקה מלאה, במשך שלושת השבועות הראשונים הדימום היה רגיל והתמעט עד כמעט ונעלם בסביבות השבוע השלישי. בשבוע הרביעי לאחר כמה ימים הופיע פתאום דימום די חזק עם דם נקי שנחלש ונגמר תוך ארבעה ימים. בסוף השבוע השישי שוב הגיע דימום מאותו הסוג. מלבד זאת אני מרגישה טוב ללא כאבים או חום. בבדיקת אולטראסאונד הרחם נראה תקין ונקי ושאריות שליה. האם ניתן לדעת בבדיקת אולטראסאונד אם אני נמצאת בזמן המחזור כרגע?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך מהרגילענת14/04/2015
ביום הראשון של תחילת מחזור האחרון התחלתי לקחת גלולות פמינט ומאז כבר שבוע וחצי המחזור עדיין לא נגמר.
ילדתי לפני שלושה חודשים ולפני זה כבר היה לי מחזור רגיל תקין.
מה יכולה להיות הסיבה?
האם זה קשור לגלולות שהתחלתי לקחת?
האם יש צורך ללכת לרופא או להפסיק בנתיים עם הגלולות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך מהרגיל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/04/20153 חודשים ראשונים ללקיחת גלולות יכול להיות דימום לא סדיר
פני לרופא נשים לודא שאין סיבה אחרת בינתיים המשיכי עם הגלולות כסדרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא עונים פה לכולם????שואלת14/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מדוע לא עונים פה לכולם???? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/04/2015ומה השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר וגלולותשירן14/04/2015
שלום,
גילו אצלי חיידק הליקובקטר ואני נמצאת תחת טיפול אנטיביוטי מאסיבי: מוקסיפן פורטה, אומפרודקס וקארין.
אני לא סובלת מתופעות לוואי כמו הקאות או שילשולים.
אני יודעת שיעילות הגלולות נפגמת בעקבות האנטיביוטיקה ולכן נמנעת מיחסי מין בזמן הטיפול . מתי אני חוזרת להיות מוגנת ב100 %?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר וגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/04/2015שבועיים אחרי הפסקת האנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוגנת או לא?אפרת14/04/2015
התחלתי לקחת גלולות לפני שהמחזור התחיל
בגלל שהיו סימנים כאילו הוא מגיע...
האם אני כרגע מוגנת מפני הריון למרות שעדיין לא הופיע?
או להשתמש באמצעי מניעה נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוגנת או לא? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/04/2015השתמשי בקונדומים בנוסף עד לאחר שבועיים של גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתור ביוץאביטל14/04/2015
אני לא יודעת אם אני בפורום הנכון אבל לא מצאתי מתאים יותר אז אודה לך אם תענה לי.
קצת ארוך.. תודה מראש.
אני מנסה להיכנס להריון רביעי.
בקודמים נעזרתי באסטרופם לדחיית ביוץ (ליום ה-13 כי היה ב-11 שעוד הייתי בימים הנקיים).
ברגע שלקחתי את הכדורים ועשיתי מעקב זקיקים - נכנסתי מיד.
הכדורים דחו ליום ה-13 (בוודאות כי נעשה מעקב וביום ה-14 כבר לא היה..).
כעת אני מנסה כבר שלושה חודשים ולצערי לא מצליחה להגיע למעקב זקיקים בשל חוסר זמן. גם קיוויתי שילך מהר כפי שתמיד היה.
מקבלת מחזור כמעט תמיד כל 28 יום. מרגישה ביוץ ביום ה-11/12.
הפעם האחרונה שניסיתי לקחת כדורים - קבלתי אחרי 30 יום. (כבר חודש שני שזה קורה)
הרגשתי ביוץ ביום ה-13 (הפרשות צמיגיות ורטיבות) ואז קיימנו יחסים.
לצערי זו הייתה הפעם היחידה כי בעלי היה במילואים, אבל הרגשתי יום אחרי שכבר "אין כלום".. יובש.
אבל קיבלתי מחזור. ומאחר וזה אחרי שלושים יום אני תוהה אם אני לא מפספסת אותו בהנחה שצריך לספור 14 יום אחורה. כלומר בייצתי בכלל ביום ה-16/17..?
מחזור - 16/3/15
קיימנו ב- 28/3/15
קבלתי מחזור אחרון היום: 14/4/15
שאלתי היא: האם לא בהכרח זה 14 יום אחורה מהדימום?
כבר שלושה חודשים שאני מרגישה ביוץ (עם דחיית הכדורים) ביום ה-13/14, אחרי זה יש יובש בהפרשות, מצד שני, אחרי יומיים שלושה פתאום יש הפרשה אחת שקופה ממש, ורטיבות כאלו אני מדממת.. אבל זה שקוף.
זה אף פעם לא קרה לי - שזה מגיע אחרי. הפרשות הביוץ שאני תמיד מזהה הן: רטיבות, הפרשה צמיגית מעט עכורה ומלווה בכאבים בבטן התחתונה בצד ימין או שמאל.
ההפרשה שמגיע אחרי יומיים שלושה היא אחרי יובש!
אני כבר מבולבלת.
אודה לעזרתך. אני גם לא מצליחה לקבוע לרופא נשים בקרוב כדי להתייעץ..
שאלה אחרונה - חשבתי להוריד את מינון האסטרופם - במקום לקחת פעמיים ביום - למשך יומיים, לקחת רק יום אחד.(שלא ידחה מידי) אני מצליחה לטבול ביום ה-13 ולפעמים 12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתור ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/04/2015עשי בדיקות שתן למעקב ביוץ
ימי הביוץ זה בסביבות 14 יום לפני שהמחזור מגיע אבל יכול לנוע בין יום 12 - 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש רציני בשפתי הפותסתיו13/04/2015
בשל גרד ואודם מרחתי קרם אגיסטן על האזור שסביב פתח הנרתיק באופן חד פעמי. כעת כל האזור הזה מאוד מאוד יבש ונסדק בעת קיום יחסי מין (כולל מעט דימום) ולכן נאלצתי להפסיק. נראה שהעור מתקלף.
מה ניתן לעשות כדי להקל על זה וכדי לחזור לתפקד רגיל? ניסיתי למרוח על זה קרם לחות אך זה לא עוזר. אני ממש חוששת שגרמתי לעצמי נזק!
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש רציני בשפתי הפות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2015פני לבדיקת רופא נשים
נסי בינתיים למרוח שמן שקדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מעל חודש, מנסה להיכנס להריוןדריה13/04/2015
הי אני בת 23, אני ללא גלולות (פמינט) כבר 7 חודשים. בחודשים הראשונים ללא גבולות קיבלתי פעמיים מחזור ללא איחור, כל 29 יום. ומאז כל פעם יש לי איחור, של 5 ימים ווכל השאר של שבוע וחצי עד שבועיים, הבדיקות הראו שלילי ובאמת המחזור הגיע בסוף. פעם ראשונה שיש לי כמעט חודש וחצי איחור, עשיתי שתי בדיקות ביתיות ובדיקת דם וכולן יצאו שלילי, מאז עבר זמן. המחזור האחרון שלי היה ב1/2/15, קבעו לי תור לרופא נשים רק בתחילת מאי. מה יכול להיות הסיבה לכך שהמחזור עדיין לא הופיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור מעל חודש, מנסה להיכנס להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2015יכול להיות שיש בעיה הורמונלית. אם אינך בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה והסברחן13/04/2015
רציתי לדעת אם יכול לקרות מצב שיש הריון..
עשיתי היום בדיקת הריון בבוקר ויצא שלילי ואני 7-8 ימים לפני מחזור השתמשתי בבדיקת שתן של לייף האם זה באמת שלילי או שזה לא תקף עד לאיחור של המחזור?האם יכול להיות מצב של הריון..??
הבדיקה עובדת ככה שאני בודקת עשרה ימים לפני המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה והסבר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/04/2015נראה לי שבדקת מוקדם מידי נסי בזמן שאמור להגיע המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)