מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסבר על תוצאות בדיקהנורית31/03/2015
שלום אני מבקשת הסבר על בדיקה גניקולוגית
רחם מ"מ 88X72X97י
רחם שרירני בדופן אחורי שרירן סובסרוטי מסוייד 72X70 מ"מ . שרירן אינטראמורלי מסוייד בדופן אחורי בקוטר 39 מ"מ
שחלה ימנית גודל מ"מ 32X17X0
שחלה שמאלית גודל מ"מ 25X20X0
מירקם תקין
נוזל דאגלס -לא
סיכום באגן מימין הודגמה כליה אגנתית.
השאלה האם הרחם והשרירנים הם בגודל תקין או גדולים כי הבנתי שהם כנראה גדולים ולוחצים על שלפוחית השתן. מה זה אומר כליה אגנתית האם זה בסדר ואיך או מה עושים עם זה, ובכלל מה מודה נוריתה אומרת הבדיקה
ת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על תוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן31/03/2015אנו לא נותנים הסברים ולא מפענחים תוצאות של בדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מילאן ואנטיביוטיקהדנה31/03/2015
שלום, אני משתמשת באופן קבוע בגלולות מילאן ולאחרונה בעקבות דלקות חוזרות בשתן ובהצלצת אורולוג התחלתי בטיפול מונע ואני לוקחת אנטיביוטיקה פעמים בשבוע לאחר יחסים. האנטיביוטיקה היא דספרטיל פורטה. אשמח לדעת אם השימוש פוגע ביעילות הגלולה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות
דנה01/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות מילאן ואנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2015נראה לי שהאנטיביוטיקה כטיפול מונע לא תפגע ביעילות הגלולות התיעצי גם עם רופא מטפל שלך אולי כדאי להעלות את מינון הגלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותליאור31/03/2015
שלום. התחלתי לקחת לראשונה חפיסת גלולות של מינס (אני בגלולה מספר -12). תהיתי מתי אני כבר בטוחה נגד הריון.
נ.ב -- זה נורמאלי שהמחזור הראשון שלי עם הגלולות היה נורא ארוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2015אם התחלת גלולות ביום הראשון של המחזור את כבר מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בחזהאלן31/03/2015
שלום רב.
גיליתי לפני כמה ימים גוש קטן מעל הפיטמה. נגשתי לרופא נשים והוא נתן לי הפנייה לכירורג ובהפנייה ציין כי יש לי רקמה פברוצסטית. אני בת 30 והתחתנתי לא מזמן ואני מאוד רוצה להביא ילדים, ואני מפחדת לעשות את כל הבדיקות ולגלות שיש סרטן, אני יודעת במידה וזה סרטן הסיכויי שלי להרות יהיה מאוד נמוך בגלל הכימיוטרפיה. ולכן אני מתלבטת אולי כדי לי קודם להיכנס להריון ורק אחרי להתחיל לברר את הנושא. הרי הגוש יכול להימצא שם הרבה זמן. והוא ממש פצפון בגודל של גרגר אורז.
מה יקרה במידה והוא יהיה שם עוד תשעה חודשים?
אני מאוד מפוחדת ולא יודעת מה לעשות... אשמח אם תוכלו לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בחזה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2015חייבת לגשת לחירורג שד עכשיו לפני שאת נכנסת להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותליאור30/03/2015
שלום. התחלתי לקחת לראשונה חפיסת גלולות של מינס (אני בגלולה מספר -12). תהיתי מתי אני כבר בטוחה נגד הריון.
נ.ב -- זה נורמאלי שהמחזור הראשון שלי עם הגלולות היה נורא ארוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/03/2015אם התחלת את הגלולות ביום הראשון של המחזור את כבר מוגנת אם לא חכי שבועיים
יכול להיות שינויים במחזור או אפילו דימומים לא סדירים בחודשים הראשונים של הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בלקיחת גלולהדנית30/03/2015
היי, אני לוקחת גלולות מליאן מידי יום בשעות 20:00-23:00. לפני שבוע וחצי התחלתי חפיסה חדשה של הגלולות ולקחתי את הגלולה הראשונה בחפיסה באיחור ב-3 בלילה. במשך השבוע קיימתי יחסי מין כרגיל.. האם אני מוגנת למרות האיחור? את יתר הגלולות בחפיסה לקחתי בזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בלקיחת גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/03/2015מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קלוטרי עם אמצי מניעהשרה30/03/2015
שלום אני סובלת מגירוד באיזור הנרתיק והרופא הורה לי ליטול טבלית בשם קלוטרי
האם אני יכולה לקחת תרופה זו תוך כדי שימו שאמצי מניעה - נוברינג?
ואם כן -
האם אפשר להחדיר את הטבלית תוך כדי שהטבעת בפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת קלוטרי עם אמצי מניעה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/03/2015אין בעיה עם הטבעת והטבליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטן התחתונהרחל30/03/2015
שלום.
אני בת 20.5 נשואה ללא ילדים.
הבטן התחתונה שלי מאוד נפוחה. ברמה שאני לא יכולה ללכת עם בגדים נמוכים כי זה ממש בולט
מהחלק שנגמרת הבטן הרגילה ואיפה שמתחיל כאבי המחזור
לפני שהתחתי לקחתי 3 שבועות פרימולוט נור ולאחר מכן עוד כ 4 חודשים.
יש לציין שמאז שאני זוכרת את עצמי החלק הזה נפוח.
כמו כן יש לציין כי אובחנתי עםpcos
אודה לקבלת תשובה במה מדובר
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן התחתונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/03/2015יש נשים שמבחינת מבנה הגוף שלהן יש השמנה בטנית. או רפיון של שרירי הבטן. כדאי לעשות התעמלות לחיזוק השרירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותנטלי30/03/2015
שלום...ילדתי לפני חודש וחצי בלידה קיסרית הדימום שאחרי הלידה פסק. לפני שבועיים התחלתי ליטול גלולות מיסוג מינס ומאז הדימום לא מפסיק(דימום בצבע אדום טרי). האם זה נורמלי? האם להמשיך לקחת את הגלולות? יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/03/2015יכול לקרות המשייכי עם הגלולות כסדרן עד לבדיקת הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ארוךסתיו30/03/2015
שלום, התחלתי לקחת גלולת סרזט לפני כחודש וחצי. בגלולה האחרונה בחבילה הראשונה פתאום התחיל לי דימום שנמשך עד עכשיו (למעלה משבועיים)
האם זה תקין? ומה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ארוך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/03/2015דימומים לא סדירים שכיחים בתחילת הטיפול בסרזט המשיכי עם הגלולות כרגיל
אם הדימומים ימשכו פני לרופא הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור והריוןחנה30/03/2015
שלום רב,אני חש לי בעיה לקבל מחזור באופן טבעי הייתי שנים על גלולות ופעם קודמת שהפסקתי אותם לא קהלתי חצי שנה מחזור.עכשי אחרי החתונה חושבים על ילדים הפסקתי גלולות וקבלתי מחזור רק לאחר כל חודשיים וחצי הלכתי לרופא וזה מה שאמרה.שצריכה לחכות אולי יסתדר ..לחכות חצי שנה להגיע בקיץ אליה ונראה כבר מה ניתן לעשות ..כמו כן לפחות לנסות שנה עד שמקבלים טיפול במקרה הצורך.האם מה שאמרה לי זה בסדר תקין!?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור והריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/03/2015אם לא יהיו לך מחזורים סדירים במהלך החודש הקרובים כדדאי יהיה לחזור אליה להסדרת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חלש במהלך המחזוריעל30/03/2015
שלום רב,
במהלך המחזורים האחרונים הדימום שיש לי בכמה ימים הראשונים בקושי קיים [ברמה שאין צורך בהחלפת פד] ולאחר מכן נמשך כ8 ימים ומלווה בכאבים ודימום חזק. לפני כיומיים הגיע לי שום המחזור, אך אני חוששת כיוון ששוב הדימום כמעט ולא קיים.
המחזור שלי תמיד היה סדיר וכבד מאוד ואני בשנות ה-20 המוקדמות.
יש לי בעיה בבלוטת התריס, אך היא אינה רצינית ואינני לוקחת תרופות. האם ייתכן שזה נובע מכך?
האם עליי לראות רופא?
ושאלה אחרונה, האם השינוי בדימום יכול להגרם עקב פגיעה קטנה [שגרמה לדימום קל מאוד] במהלך פעילות מינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חלש במהלך המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/03/2015אין קשר בין יחסי מין לאופי המחזור
פני לבדיקת רופא הנשים שלך להערכה רפואית אולטראסאונד והורמונלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור בלי מחזור ?ליאת30/03/2015
כאבי מחזור ואין מחזור
המחזור אמור להיות רק חודש הבא
ויש הפרשות מוגברות מהרגיל בצבע לבן צהוב כזה
מה זה יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור בלי מחזור ? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/03/2015פני לבדיקת רופא נשים לאבחון בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד עלי לנהוגאני29/03/2015
שלום,
לפני כחודש לקחתי פוסטינור לאחר שקונדום בו השתמשנו נפל (לא השתמשתי בגלולות).
כעבור מספר ימים קבלתי מחזור וביום הראשון למחזור התחלתי להשתמש לראשונה בגלולות מסוג קלייר.
נמצאת היום אחרי הגלולה השניה האדומה (יום 26) ויודעת שאמורה לקבל מחזור.
מוטרדת מהאפשרות שלא אקבל בעקבות לקיחת הפוסטינור.
האם עלי להמשיך ברצף לחבילת קלייר הבאה גם אם לא אקבל מחזור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד עלי לנהוג - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/03/2015האם עלי להמשיך ברצף לחבילת קלייר הבאה גם אם לא אקבל מחזור ?
+++ לא. תעסי בדיקת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחייה של המחזור בעזרת נוברינגד``ר ליאורה אברמוב29/03/2015
שלום,
לאחרונה התחלתי להשתמש בטבעת נוברינג במקום גלולות בהמלצת הרופאה שלי.
בעוד כשבועיים וחצי אני נוסעת לנופש וזה יוצא בדיוק בימים שבהם אני אמורה לקבל.
לפי החוברת של הנוברינג הבנתי שיש לי 2 אופציות אך הייתי רוצה להתייעץ.
רשום שבמידה ושכחתי להוציא את הטבעת היא אפקטיבית עד ל4 שבועות אך לא יותר מכך. מה יותר כדאי? להישאר עם הטבעת עוד שבוע שלם ולהוציאה וכך המחזור שלי יידחה בשבוע, או לפי האופציה השנייה שהם רשמו - להוציא את הטבעת ביום שאני צריכה ולהכניס מיד חדשה?
אשמח לתשובה!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור עם נוברינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב31/03/2015אדיאלי זה להוציא טבעת ולהכניס מיד אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)