מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםדניאל04/04/2015
היי קיבלתי זריקת דפו פרוברה פעם אחת והבטן שלי ממש התנפחה וזה לא קשור להשמנה כי מבחינת משקל לא עליתי.. אבל הבטן שלי התנפחה כמו בהריון.. וזה ממש מלחיץ אותי. אני לא רוצה להמשיך עם הזריקה.. האם שיעברו ה3 חודשים הבטן שלי תחזור כמו שהיא הייתה (שטוחה)? והאם הזריקה הזאת גורמת להשמנה דווקא באיזור הבטן? והזריקה גורמת לאגירת נוזלים ובגלל זה הנפיחות בבטן? אבל הכי חשוב לי לדעת שהאם ברגע שההשפעה של הזריקה נגמרת ישר הבטן יורדת? תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/04/2015ההשפעה של הדפו עוברת אחרי - 4
3 חודשים וסביר להניח שאז הבטן תרד. האם לא יכול להיות סיבות אחרות לנפיחות של הבטן? התיעצי עם ר ופא מטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינור והתחלת גלולות קלייראני04/04/2015
שלום,
לקחתי פוסטינור בעקבות קונדום שנקרע.
חמישה ימים אחכ התחלתי גלולות קלייר (ביום הראשון של המחזור).
1. האם העובדה שמספר ימים אחכ קבלתי מחזור אכן אומרת שאיני בהריון ?
2. האם תקין מבחינת הגנה ? ממתי מוגנת בנסיבות הללו ?
3. סיימתי חפיסה ראשונה של קלייר ואני כבר בגלולה הרביעית בפיסה שניה ולא קבלתי מחזור.
מה עלי לעשות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור והתחלת גלולות קלייר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/04/2015קבלת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת לדעתאני04/04/2015
שלום,
לקחתי פוסטינור בעקבות נפילת קונדום.
כעבור כמה ימים קיבלתי מחזור והתחלתי מיד עם קלייר.
בסיום חפיסה ראשונה לא קבלתי מחזור והמשכתי ברצף לשניה.
האם אני מוגנת ?
האם המחזור שקבלתי מספר ימים לאחר נטילת פוסטינור מעיד כי אכן איני בהריון או שיתכן מצב שאני בהריון ולכן לא מקבלת מחזור כרגע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת לדעת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/04/2015עשי בדיקת שתן כדי לודא שאינך בהריון אם שלילית התעלמי מזה שלא קבלת מחזור והמשיכי עם הגלולות כרגיל
עם הקלייר יכול להיות שהמחזור מדלג או שדליל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מוזרותדנה03/04/2015
שלום,
בימים האחרונים אני שמה לב להפרשות דמויות ג'לי מהנרתיק. לא קיימתי יחסי מין ב-3 חודשים האחרונים.
אני בד"כ על גלולות למניעת הריון (מרסילון) אך החודש שכחתי להתחיל חפיסה חדשה כך שאני בהפסקה של חודד מהגלולות. האם ייתכן כי ההפרשות נובעות מכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מוזרות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/04/2015גלולות יכולות לגרום לשינוי בהפרשות. הפרשות ריריות יכולות לבטא אסטרוגן ברמות גבוהות כפי שקורה בזמן או לפני ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכוי שאני בהריוןחנה א.03/04/2015
אני שכבתי עם חבר שלי לפני חודש יום אחרי שהוסת הסתיימה והשתמשנו בקונדום .וחודש כבר עבר אתמול הייתי צריכה לקבל עבר חודש בדיוק ..אני עדיין קצת לחוצה כי זה דיי מלחיץ ואני בת 18 ולא באלי להיות בהריון כל כך בזמן הזה . מה הסיכוי שאני בהריון או שסתם המחזור טיפה מאחר ..ואם כן אפשר לגרום לו לבוא מהר יותר ..??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכוי שאני בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/04/2015תצטרכי להתאזר בסבלנות ולהמתין למחזור אם את חוששת מהריון עשי בדיקת שתן לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכוי??אני02/04/2015
שלום רב,
לא אלאה בסיפורי עבר . אשאל באופן תמציתי ביותר:
בת 43, שני הריונות הסתיימו בגרידה מאחר ולא נצפה דופק בשבוע 8 (אחד ההריונות - מולה חלקית).
מנסים ומנסים
ולא מצליחים להרות .
בבדיקת דם אחרונה התקבלו התוצאות הבאות:
LH 5.2IU/L ׁ(טווח הנורמה 11.6 - 1.1)
FSH 6.8IU/L (טווח נורמה 11.3 - 2.8)
האם מבחינה הורמונלית יש עדיין סיכוי או שנסתם הגולל?
אשמח לתשובה כנה , גם אם כואבת...
תודה רבה מראש,
אני
FSH 6.8 IU/L
2.8
סמן - ערך תקין
6.8
11.3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי?? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/04/2015הבדיקות שלך האלו תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יאזשיר01/04/2015
היי, אני נוטלת את גלולות יאז כבר מזה שנה, ואתמול לראשונה בחיי שכחתי גלולה. על האריזה כתוב שאם שכחתי בשבוע השלישי לחפיסה (מה שקרה) עליי או להמשיך לקחת את הגלולות הפעילות, לדלג על הלא פעילות, ולהתחיל ישר חפיסה חדשה, או לעבור ישר ללא פעילות.
פה מגיע פרט מאד חשוב - אני לא פעילה מינית מעל חצי שנה, ככה שאין סכנה להריון, אני רק רוצה לפגוע כמה שפחות בגוף שלי ובמחזור.
חברה אמרה לי שאני יכולה פשוט ליטול את הגלולה ששכחתי ולהמשיך ליטול את הגלולות כרגיל, והמחזור יסתדר מעצמו. זה נכון? ואם לא, אילו מין האופציות לעיל עדיפה? תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2015המשיכי את הגלולות כסדרן אם אין חשש מהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת בטא לאחר מטוטרקסטתנתוש01/04/2015
קיבלתי לפני 3 שבועות זריקה לאחר חשד להריוןצחוץ רחמי. רציתי לדעת תוך כמה זמן אמורה הבטא להיגמר.(התחלתי מבטא של 450).
וכן האם הדימום אמור להמשך כל הזמן הזה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת בטא לאחר מטוטרקסט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2015חיזריעל תשובת בטא כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! איחור מחזור בזמן נטילת גלולותסיוון01/04/2015
ד"ר שלום,
קוראים לי סיוון ואני בת 19,
אני נוטלת גלולות "מינס" כבר בערך שנה וחצי ואף פעם לא קרה לי מקרה כמו זה,
יש לי חבר כבר הרבה זמן, אנחנו מקיימים יחסי מין ומלבד הגלולות, אנחנו לא משתמשים באמצעי מניעה נוסף. רוב הפעמים או אפילו בכולם הוא גומר בפנים.
בחודש האחרון לקחתי את הגלולות בצורה לא כל כך מסודרת וכמובן שלא במכוון (לפעמים שעתיים אחרי הזמן ולפעמים 4 שעות אחרי) אבל לא פספסתי אפילו גלולה אחת. את ארבעת הגלולות הלבנות שבחפיסה אני מעדיפה לא לקחת.. העניין הוא שמחר אני אמורה לקחת את הגלולה הלבנה הרביעית (והאחרונה) ועד עכשיו המחזור לא התחיל..
חשוב לי לציין שבחודש האחרון לקחתי אנטיביוטיקה אבל לא סיימתי אותה כלומר מתוך כמות של 10 ימי אנטיביוטיקה לקחתי בסך הכל 3 כדורים ( לא כל כך אחראי מצידי.. ).
אני לא יודעת אם להתחיל את החפיסה החדשה ביום שישי או לא, ואולי בכלל יש סיכוי להריון?
אשמח אם תענו לי במהרה,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! איחור מחזור בזמן נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2015בגלל האנטיביוטיקה יש חשש להריון ולכן עשי בדיקת שתן לשלול הריון. אם שלילי התעלמי מהמחזור והתחילי חפיסה חדשה במועדה. להבא בזמן אנטיביוטיקה צריך להוסיף קונדומים וגם שבועיים אחר כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי התקן תוך רחמיהילה01/04/2015
שלום
לפני 6 ימים התקנתי התקן תוך רחמי ללא הורמונים. זמן קצר אחרי ההתקנה החלו לי מעין כאבי מחזור בבטן התחתונה והם נמשכים עד עכשיו. הדימום שהחל מיד לאחר ההתקנה נפסק לפני יומיים ובמקומו יש לי מעט הפרשות. האם הכאבים 6 ימים אחרי ההתקנה נורמליים או שמצביעים שמשהו לא תקין? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי התקן תוך רחמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2015חיזרי לרופא הגינקולוג לבדיקה שההתקן במקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ונפיחות בבבטןדנה01/04/2015
ד"ש שלום,
אני נוטלת גלולות 9 שנים ברציפות. כל השנים נטלתי אורתו ציקן שהתאימו לי אך מאחר והפסיקו לייצרן החליפו לי למליאן. המליאן התאימו בכללי אך הייתה ירידה מאוד משמעותית בחשק המיני ולכן לאחר שנה של שימוש במליאן עשיתי הפסקה מגלולות חודשיים ואז הרופא נתן מרסילון. במהלך ההפסקה של החודשיים התנפחתי מאוד בבטן וכעת אני בחודש השלישי עם המרסילון והנפיחות בבטן נשארה כפי שהייתי ולא השתנה דבר. אני מאוד מתוסכלת מזה. כל חיי הייתה לי בטן שטוחה מאוד, אני עושה הרבה ספורט, ואפילו ירדתי במשקל אך הבטן נשארת גדולה מאוד ושונה ממה שהייתה תמיד. מה יכולה להיות הסיבה לכך? אילו פתרונות קיימים?
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ונפיחות בבבטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2015פני לבדיקת רופא כללי וגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום באמצע החודשמירי31/03/2015
שלום,
אני בת 36 ומקבלת מחזור סדיר בדרך כלל.
לפני כשבועיים קיבלתי מחזור בזמן שנמשך כ-5 ימים, לאחר פחות משבוע, סמוך למועד הביוץ) הופיע לי דימום קל או יותר נכון הפרשה דמית פעם אחת ומאז כבר שלושה ימים יש לי הפרשות חומות. אמנם ממש ממש מועטות כמעט בלתי נראות אבל קיימות. אף פעם זה לא קרה לי. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום באמצע החודש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2015יכול להיות הפרעה הורמונלית או דימום שקשור לביוץ פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים בזמן נטילת גלולות-31/03/2015
היי, אני לוקחת גלולות מסוג מליאן מזה 6 שנים וביצעתי בדיקת אולטרסאונד וגינאלית לאחר דימום באמצע החודש. בצילום היה זקיק מוביל באחת השחלות ועוד זקיקים קטנים. האם זה אומר שאני מבייצת ולכן הגלולות אינן מגנות עלי מפני כניסה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים בזמן נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/04/2015את מוגנת גם אם יש פעילות שחלתית כדאי לחזור על האולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ראשון אחרי לידהאסתי31/03/2015
אני 7 שבועות אחרי לידה בניתוח קיסרי, קיבלתי את המחזור הראשון לפני יומיים והדימום חזק הרבה יותר מבדרך כלל. אני נאלצת להחליף פד כל שעה-שעתיים.
האם זה נורמלי? כמה זמן זה אמור להמשך אם כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ראשון אחרי לידה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן31/03/2015האם זה נורמלי?
===== בהחלט יתכן
כמה זמן זה אמור להמשך אם כך?
===== עד שבוע ימים בד"כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור עם מעט דימוםרוי31/03/2015
אני כבת 38 בד"כ המחזור שלי 3-4 ימים. ביומיים הראשונים דימום סביר.
במחזור האחרון היה לי מעט מאוד דם ונמשך 3 ימים.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור עם מעט דימום - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן31/03/2015האם זה תקין?
=== יתכן. כדאי לבדוק האם את לא בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)