מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה עזרה דואגת-מכה בתחילת הריוןמיקי11/04/2015
שלום
עכשיו גיליתי שאני בתחילתו של הריון לא מתוכנן כנארה שבוע 3-4 אני ממש דואגת כי לפני יומיים הילד שיחק ו״הלך״ לי על הבטן כי לא ידעתי.. האם יכול להשפיע על התפתחות ודופק?? המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה דואגת-מכה בתחילת הריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/04/2015האם יכול להשפיע על התפתחות ודופק??
=== כנראה שלא. אבל כדאי להבדק אצל רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור וגלולותאפרת10/04/2015
אני מתחילה לקחת גלולות בפעם הראשונה
ידוע לי שצריך להתחיל את הכדורים ביום הראשון של המחזור
היום היה לי דימום קליל אז לקחתי גלולה 1 והסתבר שהמחזור לא באמת התחיל
מה לעשות? האם להמשיך לקחת למרות שאין עדיין מחזור?
האם לחכות שבאמת יתחיל?
תודה לעונים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור וגלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/04/2015האם להמשיך לקחת למרות שאין עדיין מחזור?
=== כן, תתחילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ללקיחת גלולות
אפרת12/04/2015אז אכן המשכתי לקחת את הגלולות למרות שהמחזור לא מופיע עדיין
השאלה שלי היא
האם אני מוגנת מפני הריון?
או שעדיין להמשיך עם אמצעי מניעה כגון קונדום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להריוןליאת10/04/2015
שלום . בהתחלה היו לי נפרשות מוגברות נלכתי לרופא נשים והוא הוציא לי ממרשם לדוקסילין 100 עכשיו קיבלתי מחזור אבל אני לא מרגישה אותו והוא מאוד מועט מבדרך כלל .. אמרו לי שזה יכול להיות הריון !!
מזה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב מאוד
ליאת10/04/2015חשוב מאוד להזכיר שאני לא לוקחת גלולות ואין לי כאבי מחזור מבדרך כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש להריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/04/2015אמרו לי שזה יכול להיות הריון !!
מזה יכול להיות ?
=== פשוט תעשי בדיקת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעה והפרעת קרישהיעל10/04/2015
שלום רב,
אני בת 33, ולאחר אירוע של central retinal vein occlusion אובחן אצלי חסר קל של protein S. איני נוטלת טיפול למניעת קרישה, והיו לי מספר בודד של אירועי ספק-קרישים ורידיים בכפות הידיים בשנים האחרונות, אך ללא חזרה של אירוע משמעותי.
בעברי הריון ולידה תקינים ללא סיבוכים.
אני סובלת מPCOS עם היפוך LH FSH, אך ללא רמות גבוהות של טסטוסטרון (יש לי רמת קורטיזול מעט גבוהה). בעבר טופלתי בגלולות למניעת הריון (טרם אבחנת הפרעת הקרישה), עם תופעת לוואי של וגינטיס קשה וכאב שהביאו לכך שהפסקתי ליטול גלולות.
לפני כשנתיים עברתי שאיבה של ציסטה שחלתית שהביאה לתסביב שחלתי. מאז ישנה החמרה בסימפטומים החל מתקופת הביוץ ועד לווסת, כולל נפיחות, כאבים באזור האגן הקטן וכיוצ"ב.
אני מעוניינת מאוד להשתמש באמצעי מניעה (איני מעוניינת בהריון נוסף), אך חוששת הן מאירוע תרומבוטי והן מחזרה של הוגיניטיס.
איזה אמצעי מניעה עשוי להתאים לי? האם התקן מסוג מירנה עשוי להתאים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי מניעה והפרעת קרישה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/04/2015איזה אמצעי מניעה עשוי להתאים לי?
=== קונדום או התקן תוך רחמי
האם התקן מסוג מירנה עשוי להתאים?
=== לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינס הפסיק לי את המחזורשרון10/04/2015
היי...מודאגת.
אני לוקחת מינס כבר 4 שנים רצוף.
די ממזמן כבר המחזור שלי הפך לכמה טיפות דימום בודדות וזהו. חודש שעבר הפסיק המחזור. עשיתי בדיקת היריון ויצא שלילי. החודש שוב לא הגיע. בכלל.
הוא פשוט הפסיק לגמרי. האם זה נורמלי? אני צריכה לפחד שמא הגלולות פגעו לי בפוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינס הפסיק לי את המחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/04/2015האם זה נורמלי?
=== יתכן
אני צריכה לפחד שמא הגלולות פגעו לי בפוריות?
=== לא ממש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס גניטלי בהריון, דחוףףףבתאל09/04/2015
אני בהריון שבוע 38 ומזה כשלוש שנים סובלת מהרפס גניטלי עם התפרצויות חוזרות גם בהריון כבר היה בערך 5 פעמים , לא משהו כואב או מטריד עקצוצים קלים ונגע שעובר תוך שבוע וחצי הבעיה כמובן שאני לפני הלידה ומשבוע 36 אני מטופלת בטיפול מונע הכולל 3 כדורי זובירקס 400 מ"ג ליום , אף פעם לא טיפלתי לפני כן כי זה פשוט לא הפריע לי , המינון מרגיש לי עמוס מידי השאלה שלי האם אפשר להוריד את המינון לשבועיים הבאים לפני לידה ? ומה הסיכון בנטילת תרופה זו לי או לעובר ? האם כבר לא עדיף ללכת מראש על ניתוח קיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס גניטלי בהריון, דחוףףף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/04/2015השאלה שלי האם אפשר להוריד את המינון לשבועיים הבאים לפני לידה ?
=== אני לא נותנים המלפות טיפוליות דרך האינטרנט
האם כבר לא עדיף ללכת מראש על ניתוח קיסרי
=== ליעוץ עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לפתילות דאלאציןאנה09/04/2015
שלום, פניתי לרופא נשים בעקבות גירוי מתמשך בעיקר חיצוני, אך גם פנימי. בבדיקה לא היה ממצא חריג. הרופא נתן לי מרשם לשלוש פתילות דאלאצין ואחריהן פתילה אחת של אגיסטן (למניעת פטריה). דקות ספורות לאחר השימוש בטבליה, חשתי צריבה חריפה וגם כאב בבטן התחתונה. האם עלי להפסיק את השימוש בטבליות הנוספות ? (בעלון מומלץ לא להפסיק את הטיפול באמצע).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לפתילות דאלאצין - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן10/04/2015דקות ספורות לאחר השימוש בטבליה, חשתי צריבה חריפה וגם כאב בבטן התחתונה. האם עלי להפסיק את השימוש בטבליות הנוספות ?
=== יתכן שמדובר בתגובה אלרגית. תפני ןרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםדנה09/04/2015
כבר תקופה שיש לי כאבים בנרתיק (ללא גירוד) ולעיתים כאשר אני מנגבת ישנו גוון אדמדם על הנייר.
רציתי לשאול ממה זה יכול לנבוע?
ואם הגניקולוג בודק אותי רק באמצעות אולטראסאונד, הוא יכול לדעת אם אני בתולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/04/2015פני לרופא הנשים לברור למה יש לך כאבים וממה נובע הדימום ובררי איתו אם את בתולה או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולות נוספות מעבר ל21הילה09/04/2015
שלום,
אני לוקחת גלולות יסמין. הייתי אמורה לסיים חבילה ביום שבת ולהתחיל לקחת שוב בראשון הבא. טעות טיפשית, המשכתי לקחת עד יום שני, כלומר יומיים נוספים. מתי עלי להתחיל את החבילה החדשה??? ביום ראשון כרגיל או ביום שלישי?...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גלולות נוספות מעבר ל21 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/04/2015את יכולה לחכות 7 ימים מההפסקה דהיינו להתחיל ביום שלישי אבל אם נוח לך להתחיל את הגלולות מבחינת ימי המחזור ביום ראשון לא תהיה בעיה אם תתחילי ביום ראשון ותקצאי את שבוע ההפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן בפותדנה09/04/2015
זה כתם חיצוני. לא מגרד/שורף.
צץ לפני כשבועיים ולא נעלם עדיין.
אינני פעילה מינית (דתיה). ועברתי חיסון צוואר הרחם.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לבן בפות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/04/2015פני לבדיקת רופא נשים קשה לאבחן דרך האינטרנט ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפה אינטימיתמירב08/04/2015
היי. בכל מקלחת אני משתמשת בסבון לשטיפה אינטימית ולאחר המקלחת הפיפי הראשון שורף, זה אמור לשרוף או שיכול להיות שמשהו לא תקין אצלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפה אינטימית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/04/2015אל תשתמשי בסבון הזה כנראה שהוא לא מתאים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא נשיםמירב08/04/2015
היי. קבעתי תור לרופא נשים וזו הפעם הראשונה שלי אצל רופא נשים, רציתי לדעת איזה שאלות הוא שואל ואיזה מידע הוא ירצה לדעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא נשים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/04/2015הסבירות היא שישאל אותך על הבריאות הכללית שלך על המחזורים, קיום יחסי מין שימוש באמצעי מניעה ובעיות גינקולוגיות אם יש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקה בהריוןקרן08/04/2015
אני בשבוע 12 ואני סובלת כל פעם מפטריה חוזרת בנרתיק וכעת התחלתי לקחת פרוביוטיקה של נשים של לייף .
האם היא בטוחה לשימוש בהריון ולכל אורל ההריון? האם היא באמת אמורה לעזור לפטריות? והאם פעם אחת ביום זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/04/2015אין בעיה עם פרוביוטיקה בהריון פעם ביום אמור להספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיונות להרות וספירת ימי מחזורmiki08/04/2015
שלום, אני בת 34 מנסה כבר יותר מחצי שנה להכנס להריון - יש לי בבית שני בנים - כמובן שמנסה ורוצה שהפעם תהיה בת - אז לכן מקיימים יחסים לפני הביוץ - אבל מאז הפסקת הגלולות מחודש 7/14 המחזור לא הכי סדיר- כלומר חודשיים מסודר כל 31 יום ופתאום בחודש השלישי התעכב בשבוע או הקדים, וגם מחזור בחודש הקודם היה ממש מוזר - 3-4 ימים של הפרשות ואז יומיים דמם רציני יותר ואז שוב 3-4 ימים של הפרשות ,החודש הקדימו ההפרשות כמעט בשבוע - לא יודעת מה קורה, קצת מיואשת עד שחשבתי שכבר מסתדר עם החישוב של הביוץ פתאום מקדים לי - גם אני כבר לא יודעת ממתי לחשב את הימים של המחזור כדי לחשב את הביוץ - בהריונות הראשונים לא היתה לי כזאת בעיה וגם לא הייתי צריכה את הספירה הזאת , מה אפשר לעשות כדי לחשב טוב יותר את ימי הביוץ - גם החודש חשבתי שספרתי נכון ,גם היו לי כל מיני סימנים שהייתי בטוחה שהפעם נכנסתי להריון - חזה רגיש קצת כאבי התכווצות ,אבל אז הבן הקטן שלי נתן לי מכה בבטן ולמחרת הופיעו הפרשות - ולפי הספירה של הימים הקדימו בחמישה ימים - האם יש קשר למכה לבין ההפרשות הללו? מבולבלת ומיואשת
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיונות להרות וספירת ימי מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/04/2015פני לרופא הנשים שלך להסדרת ימי הביוץ
אין שום הוכחה מדעית שקיום יחסי מין לפני הביוץ יביא לך את הבת המיוחלת וחבל על המאמצים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מהנרתיקליאן08/04/2015
היי אני בת 23, לא מזמן התחלתי גלולות "אמילי" אני כרגע נמצאת בחפיסה מספר 3
לאחר המחזור החלו לי הפרשות צהובות שמעולם לא ראיתי, קראתי קצת באינטרנט על הנושא ולא היה לי ממש ברור.
חשוב לי לומר כי ההפרשות לא מלוות בריח רע או בכאב או גירוד או כל תחושת אי נעימות אז אין לי מושג ממה זה נובע.
יש לציין שאני מקיימת יחסי מין עם קונדום בנוסף לגלולות. מה זה יכול להיות? האם יש סיבה לחשוש או שזו תופעה שיכולה לנבוע מהגלולות בחודשים הראשונים?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מהנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/04/2015שינוי בהפרשות יכול להגרם כתוצאה מהגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)