מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקות רחם - חוזר ונשנהדנה30/11/2014
שלום
אני בת 32 בהריון. ויש לי כל פעם דלקת ברחם ופיטריות,הייתי עשרות פעמים אצל רופא נשים, הופניתי גם לאורולוג, ולעיתים טופלתי באוגמנטין 500 - 1000 מ"ג. אני מרגישה שאני לא מקבלת טיפול נכון ומתרחש אצלי משהוא שיכול שהרופאים לא רואים . כי לא יתכן שזה בא והולך כל כך הרבה שנים - במיוחד הדלקות.
יש לכם עיצה או תובנה שתוכל לעזור לי לצאת מכל הכאב הזה?
כבנתיים אני יותר ויותר מיואשת .....
תודה מראש הסובלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות רחם - חוזר ונשנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/12/2014אין קשר בין דלקת ברחם ופטריות נרתיקיות, קשה לתת לך פתרונות ללא בדיקה שלך עם כל החומר הרפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים לא מוגניםדחוף בבקשה30/11/2014
אני לוקחת גלולות מרסילון שנתיים
שבוע שעבר הפסקתי לשבוע כדי לקבל מחזור
והשבוע התחלתי חפיסה חדשה כרגיל
קיימתי יחסים לא מוגנים ורציתי לדעת אם יש לי סיבה לדאוג או שאני מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים לא מוגנים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/12/2014אם זה שבעה ימי הפסקה בלבד את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא רגילמיכל30/11/2014
שלום לכם
אני עם התקן תוך רחמי למעלה משנתיים, ומקבלת מחזורים תקינים אך לא קבועים.
ביום שלישי האחרון בבוקר קבלתי מחזור ביום 31 אך הוא נמשך מספר שעות בלבד! בשישי בבוקר שוב היתה הפרשה, וכן בשבת אחה"צ. בדיקת הריון ביתית בשישי בבוקר הראתה תשובה שלילית. האם זה מראה על בעיה כלשהי ולדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא רגיל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/12/2014לא נראה לי בעיתי כדאי בכל מקרה לפנות לרופא נשים לבדוק מיקום שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל02/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!מיכל29/11/2014
שלום,
לאחרונה סיימתי לקחת אוגמנטין עקב אבצס שנוצר בצלקת של ניתוח שעברתי.
בעקבות זאת התחילה לי הפרשה ואגינאלית שקופה וללא ריח, אך גורמת לגרד רציני.
השתמשתי בטבליות ובמשחת אגיסטן ולא עזר.
פניתי לגניקולוג שלא הצליח לבדוק אותי בגלל שהייתי עם שאריות של טבלית אגיסטן.
הוא נתן לי כדור פלוקנול ומשחה דקטאקורט שאף הם לא עזרו.
אודה לעצתכם!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/12/2014חיזרי לבדיקת הרופא שלך וכדאי לעשות גם תרבית נרתיקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום כבד לאחר פספוס של גלולה אחתמישל29/11/2014
שלום,
לפני 4 ימים שכחתי לקחת גלולה (הגלולה ה-11 בחפיסת פמינט)
באותו יום אני וחבר שלי שכבנו. בהמשך לקחתי את כל הגלולות כרגיל.
יומיים(!) אחרי התחיל לי דימום קל וכאבי בטן,
והיום הדימום נהיה כבד יחסית והכאבים החמירו (תחושה של מחזור לכל דבר)
האם זה ייתכן שכל זה קורה מפספוס של גלולה אחת, או שיש סיכוי שאני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום כבד לאחר פספוס של גלולה אחת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/12/2014א. אינך מוגנת גם באותם יחסי מין שקיימתם וגם בשבועיים הקרובים
ב. דימום יכול לקרות משיכחה גם של גלולה אחת
ג. מאחר ופספת כבר את גלולת היום שאחרי הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים ובעוד שבועיים עשי בדיקת שתן לשלול הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי...קטיה28/11/2014
בת 25, אחרי 2 ניתוחי קיסרי מטופלת במדבקות evra . מזה כשלושה שבועות סובלת מדימום.
בהתחלה היה דימום קל פניתי לגניקולוג בוצעה בדיקת פאפ . כעבור שלושה ימים פניתי שוב לרופא שגם הוא בדק מצא שהכל תקין ושכרגע לא ברור מה מקור הדימום מהרחם הופנתי לבדיקת קלופוסקופיה אשר תתבצע רק בעוד כחודש.
מאז ביקורי האחרון מלפניי כיומיים אצל רופא ולאחר בדיקה ואגינאלית הדימום התגבר לדימום מסיבי.
האם יש סכנה בזה שאני כרגע עם דימום מסיבי לא ידוע ??
האם לפנות לרפואה דחופה במיון? מה קורה במידה והדימום לא מפסיק כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרו לי... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/12/2014חיזרי לבדיקת רופא נשים בדחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובה רינג דחוףדנה28/11/2014
שלום אני משתמשת בטבעת וגינאלית מסוג נובה רינג. נסעתי לטיול של חודש וחצי והטבעות איתי בתיק. לצערי לא מצאתי מקרר,לשים אותם במהלך הטיול האם זה בטוח עדין להשתמש בהן? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובה רינג דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/12/2014יכולה להשתמש בה אבל הוסיפי קונדומים ליתר בטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להיכנס להריון שנידנה28/11/2014
שלום,
כמה ימים לאחר שהסתיים המחזור התחיל דימום קל/הפרשות אדומות עם כאבי בטן תחתונה במשך יומיים שלושה. הייתי אצל רופאת נשים אמרה שזה כלום ואולי זה ביוץ..
1.מה זה יכול להיות? לא קורה לי בביוץ תופעה כזאת ..
2.האם ניתן לזהות תחילת הריון בבדיקה גינקולוגית ??? (עשתה לי בדיקת PAP)
אודה לתשובתכם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להיכנס להריון שני - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/12/2014קשה לזהות הריון בבדיקה עד אחרי שההריון בן 6 שבועות לערך כשאז הרחם מתחיל להיות מוגדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה בין מחזוריםShushon27/11/2014
שלום,
אני בת 38, שנה אחרי לידה (הריון ספונטני ותקין). נוטלת גלולות (פיספסתי 2 בחפיסה). נמצאת כשבועיים לפני מחזור. ביומיים האחרונים סובלת מהפרשה חומה, ללא כאבים או חום. יש לציין שנמצאת בתקופה לא פשוטה ריגשית (אחרי שבעה של בן משפחה). האם יש חשש שמתקרבת לגיל המעבר? מה יכולה להיות הסיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף
Shushon28/11/2014הערה: מופיע דימום גם לאחר קיום יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי
Shushon02/12/2014אשמח לקבל תשובה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה חומה בין מחזורים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/12/2014מה יכולה להיות הסיבה?
****** בגלל שפיספסת 2 גלולות. אסור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת תגובת בהקדםמימי27/11/2014
אני רווקה בת 38 הרגשתי כאב בבטן בצד ימין , בדיקת רופא נשים ואולטרסאונד העידה על ממצא ציסטי בשחלה ימין בגודל 30/50
היא תוצאת בדיקת רקרים ca125=46
בבית חולים התרשמו שהמצא חשוד לאינדומיטריומה והומלץ טיפול בדנזול לפני החלטה ניתוחית .
אני ממש מתלבטת מה כדאי לעשות :
האם לנסות את הטיפול ולחקות 3 חודשים ואז להחליט מה הלאה ?
האם ללכת על הניתוח מההתחלה ולא לבזבז זמן ?
אני מעוניינת להתיעץ עם רופא מומחה באיזה התמחות מדובר ?
נא לעזור לי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת תגובת בהקדם - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן27/11/2014אנו לא נותנים המלצות טיפוליות בהתכתבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וכאב בשפתיים החיצוניותעלמה27/11/2014
אני בת 20 ביום ראשון סיימתי לקחת אנטיביוטיקה לדלקת שהייתה לי ברגל וביום שני נהיה לי רק נפיחות וכאב בשפתיים החיצוניות בהתחלה בצד שמאל ואחרי יומיים נהיה גם בצד ימין. וקשה לי לשבת וכואב גם בלי מגע. מה זה יכול להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
עלמה27/11/2014נ.ב אני לא מקיימת יחסי מין ולא היית בבריכה או מקום שבו אוכל להידבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014יכול להיות פטריה כתוצאה מהאנטיביוטיקה שלקחת
דורש בדיקת רופא לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהימית26/11/2014
שלום,
בת 48, כשנה ללא מחזור. יחד עם זאת לאורך החודש יש הפרשות שקופות (כמו שהיה לי בביוץ).
לאחרונה סובלת מכאבי בטן תחתונה, לחץ חזק על השלפוחית (בדיקת שתן תקינה) ומדי פעם כאבים באיזור שחלה ימנית.
במסגרת בירור הכאבים הגעתי לפני כשבוע לרופאת הנשים היא עשתה u.s ואמרה שהכל תקין, יש ציסטה קטנה, והתייחסה לכך כ"שום דבר". ולא היא הסיבה לכאבים, ואמרה שאולי יש לי בקע.
בהמשך לבירורים לכאבים הופנתי ל- u.s. בטן ואגן (אותו עשיתי אתמול) - הכל נמצא תקין, רק הרופא ציין שיש ציסטה בקוטר 4 ס"מ בטפולה הימנית.
תוצאות בדיקות דם לפני כחודש:
E -2 130
TSH 1
LH 28
FSH 54
PROLACTIN 164
1. האם אכן הציסטה יכולה להיות הסיבה לכאבים בבטן תחתונה ובעיקר ללחץ
על איזור השלפוחית ?
2. מה עלי לעשות כעת ? האם באמת זה "שום דבר" או שיש לעקוב אחר הציסטה
או לעשות בדיקות נוספות ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014ציסטה של 4 סמ יכולה לגרום לכאבים. המשיכי ברורים אצל רופא מטפל
בדיקות הורמונליות מתאימות לגילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
ימית27/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לאחר תשובה חיוביתדנה26/11/2014
בוקר טוב,
יש לי שאלה מאוד דחופה לגבי הריון אם זה כן או לא ?
הפסקתי גלולות לפני 3 וחצי חודשים, לאחר שלקחתי כמעט 10 שנים (עם הפסקות קטנות)
המחזור החודשי שלי מאוד מסודר כל 28-30 יום, החודש הוא איחר לי ב5 ימים, עשיתי בדיקת הריון ביתית פעמיים, ביום הראשון יצא פס ממש ממש בהיר שבקושי רואים באזור הT , וביום השני שעשיתי יצא לי פס קצת יותר ברור באזור הT . אבל מה הבעיה..שבדיוק אחרי שראיתי שיש לי פס כבר יותר כהה התחיל לי דימום אדמדם/חום כזה בקטנה ממש, והיום זה כבך נהפך לדימום יותר חזק ואדום....מה זה אומר? אני לא מבינה בזה :/
תעזרו לי בבקשה !!! :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים לאחר תשובה חיובית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014עשי בדיקת דם לראות אם היה הריון שנספג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליםפזית26/11/2014
לאחר קיום יחסים כואבות לי הרגלים וכפות הרגלים השרירים , הגידים ממש כואב. חוסר מנוחה עד שאני לוקחת משכך כאבים למה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014את מפעילה כנראה הרבה כווץ שרירים בזמן יחסי מין. נסי לבדוק את הענין במהלך האקט המיני ואם אכן זו הבעיה לקחת כדור ממשפחת NSAID לפני יחסי המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור בפנים ותוצאת DHEA SO4 - 15.6שרית25/11/2014
שלום רב,
אני בת 40 ולאחרונה סובלת משיעור יתר בפנים ומדילול בשיער הראש
בעבר היתה לי סכרת הריונית ואני בעלת משקל עודף
ערכתי בקידות דם מקיפות שהיו סה"כ בסדר חוץ מ-
DHEA SO4 שהיה 15.6 כאשר טווח הערכים ( 0.50- 6.30)
מה המשמעות של הערך הזה?
האם יכול להסביר את השיעור בפנים?
למי עליי לפנות עם התוצאות?
שיעור בפנים ותוצאת DHEA SO4 - 15.6
תודה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור בפנים ותוצאת DHEA SO4 - 15.6 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014פני לאנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)