מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר גלולותדפנה11/11/2014
השתמשתי עד עכשיו בגלולות מסוג בלארה במשך כשנתיים.. והרופא נשים המליץ לי לעבור לגלולות פלורט . אני עכשיו מסיימת את המחזור והרופא אמר לי להשתמש בגלולות החדשות כרגיל (אחרי שבוע ההפסקה במהלכו אני במחזור). בעלון המצורף לפלורט רשום להתחיל אותן ביוםן הראשון לדימום... אני מבולבלת מתי להתחיל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2014כמו שאמר הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת המטומות קטנות על הגוףהדר11/11/2014
שלום אני בת 25, לפני כחודש נמצאה לי ציסטה בשחלה השמאלית.
עקב הממצא וחוסר שביעות רצון מהגלולות שנטלתי לפני כן (סרזט), רופא הנשים שלי נתן לי גלולות חדשות - SEASONIQUE. נוטלת אותן מזה שבוע וחצי, עד כה לא היו תופעות לוואי.
היום בבוקר התעוררתי וגיליתי המטומות קטנות בצבע סגול/חום כהה בבטן התחתונה, באיזור הצלעות, החזה ומתחת בית השחי. הן לא כואבות למגע ולמרות צבען הן בוודאות חדשות.
לא יכולתי להגיע לרופאת המשפחה עקב אילוצי עבודה/לימודים אז ביקשתי ממנה בטלפון בדיקה לתפקודי קרישה.
אציין כי ממש לפני נטילת הגלולות עשיתי בדיקות דם שגרתיות ותפקודי הקרישה שלי היו מצוינים כרגיל (מקפידה לבצע בדיקות דם שגרתיות כל 4 חודשים). האם גלולות יכולות לגרום לבעיות בקרישת הדם גם לנשים ללא היסטוריה של קרישת דם לקויה? האם כדאי להפסיק את הגלולות עד לתוצאות? או שמא יכולה להיות סיבה אחרת לכתמים אלו?
תודה מראש,
הדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת המטומות קטנות על הגוף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/11/2014אני ממליץ להפסיק נטילת גלולות מיד ולפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותדניאל11/11/2014
השעה הקבועה שלי ללקיחת גלולות היא 21:00. באחד הימים היה לי רופא שיניים בשעה זו ולקחתי את הגלולה בשמונה וחצי.האם זה פגע ביעילות?
במקרים כאלה בעתיד, עדיף לקחת את הגלולה לפני או לחכות ולקחת אחרי (בתאני שלא עברו 12 שעות כמובן )?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/11/2014האם זה פגע ביעילות?
===לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון ללא שפיכה בתוך הנרתיקדן11/11/2014
האם תאורטית ניתן להיכנס להריון אם הייתי עם מישהו שלא חדר אלי עם איבר מינו אבל הכניס לי אצבעות לנרתיק במקביל לכך שהוא אונן לעצמו?הוא אונן ולא פלט זרע באופן ברור וגלוי אבל האם למרות זאת יתכן שבמהלך האוננות שלו כן נדבק לו זרע לאצבעות ובעקבות זה שהוא החדיר אותן לנרתיקי כן יתכן תאורטית שתהיה הפריה?תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון ללא שפיכה בתוך הנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/11/2014תאורטית הכל אפשרי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמור11/11/2014
שלום רב,
רופאת הנשים שלי החליפה את הגלולות מזואלי לQLAIR . עדיין לא סיימתי את החפיסה האחרונה ל הזואלי. חודש שעבר רציתי לדחות את הווסת לכן המשכתי לקחת כמה כדורי זואלי כך שעכשיו אין לי מספיק גלולות זואלי. השאלה שלי מתי אני יכולה להתחיל את הQLAIR ? אפשר לסיים את הזואלי לפני הזמן, לחכות ארבעהה ימים (כמו בזואלי) ואז להתחיל את הQLAIR ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/11/2014לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוט דוקר אחרי ניתוח קיסריקרן11/11/2014
עברתי לפני חודשיים ניתוח קיסרי שני. מזה כמה שבועות אני סובלת מדקירות כואבות מאוד בקצה הצלקת. מבדיקה של שני רופאים הבנתי שמדובר בקשר של סוף החוט, ושקצוות החוט הם אלה אשר דוקרים את העור. שאלתי היא - מדובר בכאבים עזים אשר מגיעים בפתאומיות. קשה מאוד להתנהל. האם יש משהו שאפשר לעשות בכדי להקל על הכאב? בכדי לזרז את המסת החוט? האם סביר שחודשיים אחרי הניתוח החוט והקשר לא נמסו? מחפשת תקווה להיאחז בה, תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוט דוקר אחרי ניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2014דברי עם המנתחים אולי אפשר להוציא את החוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור לאחר הוצאת התקן מיאנהעידית10/11/2014
שלום רב
אני אחרי לידה כבר 8 חודשים
לפני כ4 חודשים הותקן ברחמי התקן המרינה
לפני כחודש הרופא הוציא לי אותו ומיד קבלתי מחזור ראשון
ועברו למעלה מ-28 יום והייתי אמורה לקבל מחזור (לפני כ- 5 ימים) ועוד לא קבלתי
עשיתי בדיקת היריון ביתית והתוצאה ציינה שלילי
בדר״כ המחזור שלי סדיר (מלפני הלידה)
אחרי הלידה סבלתי מדימומים בלתי פוסקים
וגם אחרי ההתקנה של המירנה
האם יש סיכוי (על אף הבדיקה הביתית )שאני בהיריון?
או שמא הוצאת ההתקן גורמת לעיכוב במחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור לאחר הוצאת התקן מיאנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014יכול להיות שהוצאת ההתקן גרמה לעכוב במחזור. חכי עוד שבועואם לא תקבלי עשי שוב בדיקת הריון אם עדיין שלילי פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה בג"קוזי לוהט בהריוןדנה10/11/2014
בטרם ידעתי שאני בהריון בשבוע 5 ישבתי בג"קוזי ובאותו ערב קיימתי יחסי מין כאשר לאחר מכן הרגשתי התכווצויות חזקות ודקירות חריפות בבטן עד חוסר אפשרות לזוז ולמחר בבוקר דימום קל. נבדקתי (מבלי לציין שהייתי בג"קוזי) ובשבוע 7 ראו דופק. כיום בשבוע 10 וברצוני לדעת האם חלילה ישיבה בג"קוזי בתחילת הריון עלולה לגרום חלילה למום בעובר, מדוע היו לי התכווצויות ודימום וכיצד אוכל לבדוק אפשרות חלילה לפגיעה בעובר? אודה למענה מהיר כיוון שאני לחוצה מאוד ובקושי מתפקדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה בג"קוזי לוהט בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014ישיבה בג'קוזי לא אמורה לגרום למומים עובריים.פני לרופא הנשים למעקב הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולותלירון10/11/2014
שלום,
הייתי אמורה לקחת חבילה חדשה של גלולות יסמים ביום שבת. יצרתי קשר עם הרופאה שלי שתכין לי מרשם חדש משבוע שעבר והמרשמים מוכנים רק מהיום. האם אני יכולה להתחיל לקחת גלולות מהיום בערב? עליי להתעלם מהגלולות שלא נלקחו או שעדיף לקחת הפסקה של חודש ולהתחיל במועד הקבוע?
נא תשובתך הבהולה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014את יכולה להתחיל היום אך את לא מוגנת מהריון לפחות לשבועיים הקרובים ויש להשתמש בעוד אמצעי מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייקל קצרתמרה10/11/2014
שלום,
יש לי סייקל של בין 23-25 ימים.
האם סייקל קצר גורר בהכרח רירית רחם דקה ? משפיע על כניסה להריון ? האם בהכרח הביוץ מתרחש מוקדם יותר מיום 12-14 ?
הדימום הוא רגיל בין 3-5 ימים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סייקל קצר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014כשהמחזור קצר גם הביוץ יקדים כי ביוץ קורה 14 יום לפני המחזור הבא אם המחזורים שלך בערך כל 24 ימים הרי שהביוץ יחול בערך סביב יום 8 - 12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינור בהנקה ללא מחזורשני09/11/2014
שלום אני מניקה תינוקת בת כמעט 3 חודשים הנקה מלאה. בלידה הראשונה הנקתי גם ורק כעבור 9 חודשים המחזור חזר. עכשיו עוד לא קיבלתי מחזור אבל לקחתי פוסטינור אחרי כמעט 3 חודשים של הנקה ובגלל הכדור כעבור שבוע הופיע דימום והרגשה כמו של מחזור. שאלתי היא : האם מעכשיו זה אומר שהגוף יתחיל מחזור פעם בחודש? כלומר הכדור זירז את חזרת המחזור למרות שלדעתי במצב טבעי מבלי הפוסטינור הייתי מושכת את קבלת המחזור בגלל ההנקה לפחות כמו עם האחות הבכורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור בהנקה ללא מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014לא בהכרח זה יקדם מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה גלולותדניאל09/11/2014
התחלתי לשתות לא מזמן גלולות יאז,היום מסיימת את החבילה הראשונה.אחרי כמה זמן אני אהיה מוגנת מהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014את כבר מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריוןפז09/11/2014
שלום רב, אני לוקחת גלולות מסוג יאז ומאוד מקפידה על לקיחת הגלולה כל יום באותה שעה. לפני שבוע לקחתי את הגלולה ולאחר כחצי שעה הלכתי לשירותים ושלשלתי (אף על פי שאיני בטוחה שזה היה שלשול) ויום לאחר מכן קיימתי יחסי מין עם חבר שלי והוא גמר בפנים. האם יש סיכוי שיעילות הגלולה נפגעה ושנכנסתי להריןן ? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014שלשול אחרי חצי שעה מנטילת הגלולה לא יפגע ביעילותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להיכנס להריון שנישיר09/11/2014
שלום רב,
להריון הראשון בגיל 26 נכנסתי מאוד מהר אחרי חודש אחד של ניסיון לאחר שרופאת הנשים המליצה לקיים יחסי מין יום כן -יום לא סביב הביוץ לאחר שראתה כי יש לי שחלות פוליססטיות.
הלידה עברה קשה , מכשירנית עם ואקום, קרע דרגה 4, ניתוח בהרדמה מלאה לתפירה, החלמה של חודש וחצי וקושי לחזור לשגרה.
היום לאחר 3 שנים בגיל 29- מנסה כבר 4 חודשים להיכנס שוב להריון, מדייקת מאוד בביוץ ע"י מקלונים , וע"י ההרגשה האישית (כאבי בטן, הפרשות וכו'..) אך ללא הצלחה,
רופא נשים לא רואה שום בעיה וטוען כי זה עלול לקחת זמן, אפילו שנה.
אינני מבינה מדוע זה לא קורה ? מנסה להפחית את הלחץ ולא לחשוב על זה אך עדיין זה לא מצליח, האם יש סיכוי שמשהו קרה בלידה שגורם לזה לא לקרות? או קשור לשחלות הפוליסטיות או לשיסטה שהתגלתה (לטענת הרופא קטנה מאוד ולא מציקה) .
מרגישה מיואשת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון להיכנס להריון שני - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014צודק הרופא שלך שצריך לתת זמן להכנס להריון לפחות חצי שנה ולעתים אף שנה. כל הלחץ מסביב רק מקלקל וימנע הריון.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה בכמה בעיותאלמונית09/11/2014
שלום
אני בת 28 ויש לי שתי בעיות שאשמח למענה..
הראשונה היא שלפני כמה חודשים השתנה ללא סיבה ניראת לעין אופי המחזור שלי. הוא תמיד היה סדיר בלי בעיות מסויימות 28 יום ואורך המחזור חמישה ימים. (הפסקתי גלולות לפני 7 שנים ) ולפני כמה חודשים הוא השתנה: יום ראשון דימו קל ביותר, יום שני אין כלום , שלישי שוב דימום קל ביותר ולאחר מכן 3 ימים בערך של מחזור. האם יש סיבה לדאגה או שזהו תהליך נורמלי?
הבעיה השניה היא שכבר כמה שנים יש לי היא תחושת אי נעימות קלה ולפעמים חמורה בנרתיק אחרי מתן שתן. ברמה שכל מה שאני רוצה זה להתקלח ,לא יכולה שיהיה מגע כלשהו עם התחתון . לא כל פעם זה קורה והדבר היחיד ששמתי לב הוא שזה קורה בעיקר אחרי הרבה זמן שאני לא שותה כמו שצריך (כלומר השתן יותר כהה)
אשמח לעזרה במיוחד בבעיה השניה שכן היא מאוד מפריעה לי בחיי היומיום
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה בכמה בעיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014ללגבי תלונה ראשונה אין בעיה
לגבי תלונה שניה עשי בדיקת שתן לשלילת דלקת ואם תקינה פני לבדיקת רופא נשים יכול להיות שהבעיה היא בעור סביב פתח הנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)