מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולת ZOELY ומחזור חודשיtuti198525/11/2014
שלום, התחלתי לקחת את הגלולה ZOELY לפני שלושה חודשים, לפי האמור בהוראות: דימום הווסת אמור להתחיל במהלך 4 הימים של נטילת טבליות הדמה. אצלי הדימום מתחיל בערך ביום החמישי כאשר אני כבר מתחילה את החפיסה הבאה והוא נמשך רק כיום ולכל היותר יומיים. בנוסף הדימום מגיע בכמויות נורא קטנות בצבע שונה ובמרקם שונה. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת ZOELY ומחזור חודשי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014בהחלט כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מוזרה ודחופהא.25/11/2014
היי
אני בהריון חודש חמישי עם תאומים וכדי לא לנשום חומר ניקוי שהשתמשתי בו עצרתי את האויר לדקה האם זה יכול לפגוע בעוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מוזרה ודחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת גלולות על בדיקת שקיעת דםגי25/11/2014
רציתי לשאול עד כמה משפיעה גלולת הרמונט על בדיקת שקיעת דם.
האם ההשפעה אחידה לאורך כל השימוש בגלולות ?
מבחינה רפואית גניקולוגית היא לא רואה בעיה אבל בדיקת השקיעה שלי גבוהה מאוד 77 . לפני חמישה חודשים היתה 41.
היא אמרה שקראה פעם שיש השפעה אבל היא לא יודעת האם זה עשוי להוביל לרמות מאוד כאלו...
מודאגת כי פרט לשקיעה המוחשת מאוד אין לי תסמינים נוספים ( כאבי רגלים שבגללם הופנתי לבדיקות חלפו ובבדיקה emg נמצא נזק שורשי קל בעצב L4-L5 שעשוי להסביר את הכאבים ברגלים.)
האם להמשיך לחפש מקור בריאותי שעשוי להוביל לשקיעה או שייתכן קשר לשימוש בגלולות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת גלולות על בדיקת שקיעת דם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014להערכתי לא קשור לגלולות פני לרופא משפחה להתיעצות ולחיפוש מקור אחר לשקיעת דם מוחשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיכחת גלולהסופי25/11/2014
שלום , אני משתמשת בגלולות פליים ולאחר שבוע הפסקה בין החבילות , לא הייתה ברשותי חבילה נוספת מה שגרם לזה שהתחלתי חבילה חדשה באיחור של יום [ שבת במקום שישי], השאלה שלי היא האם זה פגע ביעילות ? האם איחור של יום זה קריטי ועליי להשתמש באמצעי מניעה נוסף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיכחת גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014אכן כן הוסיפי לפחות לשבועיים עוד קונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינור ומחזורמירב25/11/2014
שלום
אשמח לתשובה- אני לא נוטלת גלולות ולראשונה בחיי לקחתי פוסטינור -בראשון לחודש.ב14 לחודש ( יום הביוץ)היה דימום נוסף שלא במועד הרגיל. האם הווסת הבאה תהיה במועד שהייתה אמורה להגיע או חודש לאחר הדימום האחרון בעקבות הפוסטינור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור ומחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014אי אפשר לדעת מתי יהיה הדימום הבא כי פוסטינור גורמת לשיבושי מחזור. הוסיפי עוד אמצעי מניעה או שתפני לרופא נשים להתאמת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהנועה25/11/2014
האם יש הבדל בהכרב בין הגלולות הורודות בחפיסה של יאז? בטעות נקרע לי קצת הנייר כסף בגלולה של סוף החפיסה ואני רק בהתחלה האם זה בסדר שאקח אותה כדי שלא תיהרס ואשנה קצת את הסדר שלהן? האם זה יכולה להשפיע על ההגנה או על המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
נועה25/11/2014האם אפשרי שאקח את כל הגלולות כסדרן ואפילו שהנייר קצת נקרע היא תישאר בסדר?איזו אפשרות עדיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014ביאז כל הגלולות זהות למעט 4 הלבנות ולכן הסדר לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חדירהדינה25/11/2014
היי.
בזמן האחרון אני מרגישה בעת החדירה תחושה של שורף. מאוד דבר שנמשך גם ביום שלאחר מכן בכל האזור. ממש הרגשת שורף.
מה ניתן לעזור בעניין?
אשמח לתשובה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי חדירה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014חסר פרטים עליך פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לגבי גלולותבר25/11/2014
שלום! אני בת 22 והתחלתי לקיים יחסי מין לפני כמה חודשים...
בחודש שעבר קרתה "תקלה" והקונדום יצא בסוף 'האקט'. ליתר בטחון לקחתי גלולה שאחרי שנמכרת כאן ודומה לפוסטינור (אני כרגע לומדת בחו"ל). לאחר חמישה ימים הופיע דימום בערך ב1 בלילה ונמשך כמה ימים (למרות שעברו רק שבועיים מהחזור הקודם) והתחלתי לקחת גלולות לראשונה מיד כשהבחנתי בדימום. קראתי באינטרנט שהדימום שהיה הוא מחזור לכל דבר ושאפשר להחיל לקחת גלולות ..לאחר עשרה ימים שאני על גלולות קיימנו יחסים שוב הפעם לא מוגנים משום שהנחתי שאני מוגנת בגלל הגלולות..
לאחרונה יש לי המון חששות לגבי השאלה אם אני באמת מוגנת...השאלה שלי היא אם צדקתי בכך שהתחלתי לקחת את הגלולות מהדימום שהיה, ואם אני עכשיו לוקחת גלולות באופן קבוע ומוקפד אם זה מספיק כדי להבטיח את זה שאני לא אכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לגבי גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014הדימום החריג שהיה מקורו מהפוסטינור שיכול לגרום לדימום שלא בזמן משאמור להיות מחזור
התחלת אז גלולות שזה בסדר אבל היית צריכה להוסיף אמצעי מניעה נוספים לפחות לשבועיים אחר כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי להריון?
בר27/11/2014אני מבינה... קיימתי יחסים 10 ימים לאחר מכן... האם יש סיכוי שנכנסתי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות אחרי הפסקת גלולותקרן25/11/2014
היי,
הפסקתי גלולות לפני שלושה שבועות במטרה להיכנס להריון אחרי שלקחתי אותן במשך 7 שנים ומאז עד עכשיו יש לי כאבי בטן חזקים בבטן התחתונה שלא עוזבים אותי וצורך תמידי לשירותים כמו שמרגישים בדלקת בשתן אך עשיתי בדיקת שתן ואין לי דלקת.
בנוסף עשיתי בדיקת פאפ והרופא אמר לי שכנראה יש לי דלקת כל שהיא בנרתיק.
יש לי כאבים בקיום יחסים ולאחרונה היו לי הפרשות לבנות צמיגיות וגם קצת עם צבע חום.
האם יש קשר בין כל התופעות האלה? מה עלי לעשות? ומה הסיכוי שאני בהריון אחרי 3 פעמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות אחרי הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014הריון יכול לקרות גם אחרי פעם אחת....
לגבי הכאבים שיש לך המשיכי ברור אצל רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה שבאה והולכתמונה25/11/2014
שלום רב,
אני סבלתי הרבה פעמים מפטרייה בנרתיק כך אמרו לי הגינקולוגים. עכשיו הם רשמו לח נרות וקרמים וכדורים. לא אנטיביוטיקה. ותמיד זה חזר לי שוב.. הפרשות במרקם קוטג׳ וגרד מציק.. וכאב בזמן קיום יחסי מין. אני כבר לא יודעת מה לעשות. ושמעתי על טיפולים בקנדידה.. טיפולים של רפואה משלימה והרופאים האלה מאמינים זה קנדידה מגיעה מהמעיים וצריך לטפל בה דרך תזונה נכונה, ניקוי רעלים וכאלה וכאלה. עכשיו אני שואלת למי להאמין? לגינקולוג או לנטורופט? האם הרפואה המשלימה מעלילה עלילות על קנדידה שלא קיימות? אשמח לתשובה, וגם אם תוכל להמליץ לי מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי יש תופעה דומה והמליצו לי על
אני25/11/2014תכשיר בשם לקטל - שאמור למנוע את התופעה של חזרת הפטריה
הבנתי שניתן לקנות ללא מרשם
האם בכל זאת להתייעץ עם הגניקולוג הקבוע או שפשוט להתחיל בטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטרייה שבאה והולכת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014עשי דבר ראשון תרבית נרתיקית כי יש סוגי קנדידה שלא חולפים בטיפולים רגילים. וזקוקים לטיפול ממושך אנטיפיטריתי דרך הפה לחודשים..
רפואה משלימה יכולה לעזור לרפואה קונבנציונלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל סביב הצלקת ברחםנועה25/11/2014
שלום,
אני 11 חודשים אחרי ניתוח קיסרי שני בעקבות קרע ברחם ( היה ניסיון ללידה רגילה שכשל בשל הקרע ברחם )
בבדיקת אולטראסאונד אצל הגניקולוג הוא ראה נוזל ליד התפר ברחם.
הוא אמר שזה לא משהו בעייתי כרגע אבל שארצה להיכנס להריון צריך לבדוק את זה לעומק עם סיב אופטי ובמידה ויש צורך ,עושים תיקון.
האם באמת לא צריך לעשות עם זה משהו כבר עכשיו? האם אותו נוזל- ציסטה מה שלא יהיה לא יכול לגרום לזיהום או לגדול?
והאם יש אופציה שזה פשוט ייעלם?
מודאגת
תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל סביב הצלקת ברחם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2014לא יודעת מה המשמעות של הנוזל הזה ואיפה בדיוק נמצא הנוזל בצלקת בעור או בתוך הרחם... מבלי לראות את תשובת האולטראסאונד קשה לתת לך תשובה. עיקבי אחרי הנוזל בבדיקות א.ס. חוזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל בויגיניה לא ברור מדוע...אלמונית מלב25/11/2014
שלום דר.
אני אישה בת 54 . ל3 שנים עברתי כריתת רחם בשל דימומים כבדים.
אני מרגישה באופן כללי טוב. מלבד תת פעילות של בלוטת התריס אבל
היא מתפרקת בסדר גמור. כולסטרול גבוהה ועל הגבול של סכרת 2.
לאחרונה שמתי לב שיש לי דימומים על התחתון. לא ממש דם נוזל, אלא
יש הפרשות עם דם חום. החלטתי לשים טמפון כי זה הזיק לי. כשהאוצאתי
את הטמפון ראיתי שהוא רטוב בדם חום ודם אדום אבל לא כמות גדולה.
פשוט ספוג כולו. טמפון של יום אחד.
מה עלי לבדוק? מאין בא הדימום? אם אין רחם...
אשמח לכל תשובה .
יום טוב לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל בויגיניה לא ברור מדוע... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/11/2014דורש בדיקת רופא נשים. יכול לדמם מכל נקודה בנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים לגבי פוסטינורליזה25/11/2014
בתופעות לוואי של פוסטינור מצוין כי הוא עלול לגרום לשיבושים במחזור, השאלה שלי האם הדבר עלול לגרום בעתיד לבעיית פוריות? מהחומר שמצאתי באינטרנט (באתרים הרוסים) הבנתי כי אם קיים שיבוש במחזור והמחזור עם הזמן מפסיק אז קיים חשש לעקרות. האם הבנתי נכון?
איזה שינויים במחזור מהווים סכנה עתידית לפריון?
הייתי רוצה להבין את זה לעומק כי נטלתי כמה פעמים פוסטינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים לגבי פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/11/2014הפוסטינור איננו אמצעי מניעה ולכן לא מומלץ לקחת אותו באופן קבוע
לשאלתך לא אמור לגרום לעקרות עתידית אלא לשבושי מחזור סביב נטילת התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!!!!!שובל24/11/2014
יש לי שאלה חשובה שאני חייבת מענה עלייה חייבת !! האם בבדיקת מחלות מין crp ניתן לגלות האם יש איידס??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה!!!!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/11/2014לא
בדיקת איידס היא בדיקת דם מיוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ?!לירון24/11/2014
הי אני בבעיה ..אני לוקחת סיזוניק כבר בערך שנה ..מקפידה יום יום באותה השעה בדרך כלל .לפני ארבעה ימים לקחתי את האחרונה מיד לאחר קיום יחסי מין ובאיחור קטן של שעתיים בערך מהשעה שאני לוקחת בדרך כלל יום אחרי זה כבר נגמרו הגלולות הכחולות שזה הזמן שאני צריכה לקחת את הירוקות הזמן של קבלת הווסת ..עברו שלושה ימים מאז הפסקתי עם הכחולות ועדיין אין סימן למחזור ..יש סיבה להילחץ??יש סיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ?! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/11/2014סבירות להריון מאוד נמוכה
יכול להיות שלא יגיע מחזור עקב נטילת גלולות ממושכת. עשי בדיקת שתן לשלול הריון ואם שלילי המשיכי עם הגלולות כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)