מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריריתלילי10/10/2014
שלום אני אמורה לקבל מחזור בעוד מס ימים... היו לי כאבים באיזור המפשעה אז עשו לי אולטרסאונד.
תוצאות -
רירית 11 מ״מ לא סדירה
צד שמאל דרמואיד ונוזל בדוגלס בכמות מועטה.
רירית לא סדירה מעיד על בעיה כלשהי? שאלתי את הרופא שביצע את הבדיקה. ואמר שזה יכול לקרות לפני מחזור ואני באמת אמורה לקבל בימים הקרובים.. האם יש סיבה לדאגה?
אודה לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2014פני עם התשובות לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בנובה-רינגמיטל בת 3210/10/2014
התחלתי להשתמש בנובהרינג לאחר שנתיים של הפסקה. גם הרופא וגם בהוראות התכשיר היה כתוב לי לשים את הנובהרינג ביום הראשון של הופעת הווסת. המחזור שלי לא כל כך סדיר ולא ידעתי בדיוק את היום שאקבל. לפני שישה ימים הבחנתי בטיפת דם ראשונה וגם היו לי כאבי מחזור אופייניים אז מיד שמתי את הנובהרינג . מרגע זה המחזור נעלם לגמרי, כלומר בכלל לא הופיע וגם הכאבים נעלמו. מה זה אומר? האם אני מוגנת? מדוע איני מקבלת מחזור???
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בנובה-רינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2014יכול להיות שהנובה רינג עצרה את המחזור.
עשי בדיקה לשלול הריון ואם אינך בהריון המשיכי כרגיל עם הטבעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בגלולות יאזנעה10/10/2014
היי אני לוקחת גלולות יאז והיה לי איחור של 10 11 שעות אני יודת בוודאות שלא עברתי את ה12 אני יודעת שאלרי שעוברים את 12 השעות זה בעייתי... האם יש לי סיבה לדאגה מאחר וזה היה ממש קרוב ל12 השעות אשמח למענה תודה(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בגלולות יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2014אם האיחור היה פחות מ 12 שעות אין מה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזט והיעדר מחזורליאת10/10/2014
לוקחת סרזט מזה כ5 חודשים מאחר ואני מניקה. בחודשים הראשונים המחזור היה סדיר אולם אני כרגע באיחור של יותר משבועיים. אינני בהריון עשיתי בדיקה. ראיתי בתופעות של הגלולה שייתכן היעדר מחזור. האם זה סביר? האם יש צורך ללכת להיבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט והיעדר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2014סרזט יכול למנוע מחזור ואם הבדיקה להריון שלילית אין סיבה לדאגה
עשי בעוד ששבועיים שוב בדיקה לשלול הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
לילך12/10/2014אם אני לא מקבלת מחזור כיצד אני אמורה לדעת מה מצבי, נגיד ואני מפספסת גלולה? מתי אני יכולה לקיים יחסי מין בטוחים שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה חסרהמאיה09/10/2014
שלום,
לקחתי שתי חבילות גלולות ברצף, אבל בחבילה הראשונה היו רק 20 גלולות ולא 21 (איבדתי אחת מהן). האם אני מוגנת מהריון לא רצוי במהלך ימי ההפסקה? או שצריך להשתמש בקונדום עד להתחלת החבילה החדשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה חסרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2014אם לקחת 2 חפיסות ברצף את מוגנת ולא משנה אם היה פחות גלולה אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאנונימית09/10/2014
שלום רב,
במשך כמעט שנה לקחתי גלולות מינס עשיתי הפסקה של חודש בערך וחזרתי לקחת אותן.
העיניין הוא שקיבלתי מחזור לפני שבועיים בדוק, ומאז יש לי דימומים.
אמנם לא כל יום, ולא דימומים חזקים.
אני זוכרת שבהתחלה שלקחתי את הגלולות גם היו לי קצת דימומים אבל הם לא המשיכו כל כך הרבה זמן.
האם זה נורמלי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/20143 חודשים לנטילת גלולות יכול להיות דמומים לא סדירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף מיואשתחנית08/10/2014
שלום רב וחג שמח
הנני בת 39 נשואה עם שני ילדים לידות תקינות ללא אמצעי מניעה מאז הלידות מחזורים סדירים בין 25 ל33 יום למעלה. משנה וחצי סובלת מכאבי ביוץ לפני הביוץ במהלכו בוסת ולפני וסת כאבים והתכווצויות בבטן תחתונה כמו כן גם סובלת מריבוי יציאות עד שילשול ואני נורא לחוצה מזה עשו אולטרסאונד הכל תקין גם פאפ תקין גם הייתי. אצל רופאת משפחה הכל תקין בהדיקות דם גם היום אני בביוץ סובלת מאותם סיפטןמים אודה לעיצה ועזרה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף מיואשת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2014נסי לקחת גלולות או טיפול הורמונלי אחר כדי לדכא את הביוצים זה יקטין גם את התלונות לפני ובזמן מחזור
התיעצי עם רואפת הנשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונעאני08/10/2014
שלום,
לעיתים קרובות יש לי גירוד באיזור החיצוני של הנרתיק ולפעמים גם מתפתח לפטריה
רציתי לדעת האם יש טיפול טבעי למניעה והאם תכשירים כמו לקטל אמורים למנוע פטריה חוזרת.
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2014מבחינת תכשירים טבעיים נסי לקחת פרוביוטיקה על בסיס יומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות משטח וגינלי בעקבות אדמומיותד``ר מיכאל פרידמן08/10/2014
שלום,
עשיתי משטח וגינלי בעקבות אדמומיות, גירוד קל והפרשות
[ובנוסף, לעתים תחושת כאב - מעין צריבה או התכווצות - בנרתיק].
הרופאה שהפנתה אותי לבדיקה יצאה לחופשה,
אז אשמח לעזרה בהבנת התוצאות, והאם ואיך צריך לטפל.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות משטח וגינלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2014יצא בתרבית זהום בחיידק שלרוב אינו דורש טיפול אנטיביוטי כי הוא תושב טבעי בנרתיק אלא אם את סובלת מתלונו ואז כדאי בכל זאת לטפל עם אנטיביוטיקה
פני עם התשובות לרופא נשים מחליף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת שימוש בגלולותאניה07/10/2014
שלום! הפסקתי לקחת גלולות מסוג מרסילון לפני כ-3 חודשים. לאחר מכן לא קיבלתי מחזור כל כך. לפני כחודש היה לי מן דימום קצרצר מוזר - הנוזל היה אדום וסמיך יחסית. השאלה היא האם ניתן לקרוא לזה ווסת ואם לא, אז האם זה בסדר שתוך שלושה חודשים טרם לא קיבלתי מחזור? חשוב לציין כי אני לא בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת שימוש בגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2014כנראה שהדימום לפני חודש היה סוג של מחזור חכי ותראי בשבועות הקרובים מה קורה. אם את לא בהריון והמחזורים לא יסתדרו פני לברור לרופאת נשים שלך
זו תופעה שכיחה שלא לקבל מחזור מחספר חודשים אחרי הפסקת גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יסמיןרוני07/10/2014
שלום,
אני בת 24,לוקחת גלולות יסמין כמעט 6 שנים.
שמתי לב שבמהלך השנים השיער שלי נהיה דק משנה לשנה באופן קיצוני.
עשיתי בדיקות דם לאורך השנים והכל נראה בסדר חוץ מחומצה פולית שהייתה חסרה לי אך ניתן לי מהרופא תוסף תזונה של חומצה פולית ל-3 חודשים.
לכן,חשבתי על האפשרות של שינוי הגלולות.
רציתי לדעת אילו גלולות מומלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות יסמין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/10/2014אין גלולות עדיפות לבעיה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה יום למחזור לבצע בדיקות דם?רננה07/10/2014
שלום,
אני בת 17, בגלל אקנה פניתי לרופא עור והוא אמר שסוג כזה של אקנה עלול להעיד על בעיה בשחלות...
עכשיו הופנתי לבדיקות דם להורמונים
באיזה יום למחזור חודשי אני צריכה לעשות את הבדיקות?
ואילו עוד בדיקות אפשר לעשות כדי לבדוק אם יהיו לי בעיות פוריות או לא?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחזור שלי בא כל 28 יום ודימום 5 ימ
רננה07/10/2014המחזור שלי בא כל 28 יום ודימום 5 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמאור06/10/2014
התחלתי לקחת גלולות עקב תחילת קיום יחסי מין וישנן 2 שאלות:
1. התחלתי את החפיסה ביום הראשון של המחזור וגם עם תום המחזור ממשיכות הפרשות חומות אדומות כבר כמעט שבועיים אחרי המחזור.. תקין?
2. אחרי שהתחלתי את החפיסה נפרדתי מחבר שלי, האם ישנה אפשרות להפסיק את הלקיחה? מרגישה שזה סתם הכנסת הורמונים שלא לצורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014לגבי שאלה ראשונה - תקין
לגבי שאלה שניה יכולה כבר להפסיק ויהיה לך דמום שיהיה כמו מחזור אחרי ההפסקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בעקבות פספוס גלולהיאנה06/10/2014
בשבוע הראשון של החפיסה,ביום ה-6 פספסתי גלולה (יום רביעי שעבר). פספסתי כמה פעמים בחיי גלולות ולעולם לא קרה שום דבר חריג. אך הפעם ביום שישי החל לי דימום מתמשך שנמשך עד היום (4 ימים) והפסיק בצהריים. עכשיו גיליתי שחזר לי הדימום.
האם המצב תקין? מה אפשר לעשות כדי להפסיק את הדימום? למה זה ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בעקבות פספוס גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014אם את פעילה מינית תצטרכי בעוד כשבועיים לעשות בדיקת שתן לשלול הריון
בינתיים אין מה לעשות עם הדימום אלא להמשיך לקחת את הגלולות עד שהדימום יפסק
אם את נושה לשכוח גלולות עברי למדבקה או לטבעת נרתיקית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותיעל06/10/2014
לאחר בדיקות דם שיגרתיות רופא המשפחה שלי המליץ לי להחליף את הגלולות שאני נוטלת היום (פמינט) ולהשתמש בגלולות yaz כי נראו בבדיקות מדדי דלקת וכן פגיעה בתפקודי הכבד. יש לציין שאינם חמורים. האם מומלץ? אשמח לקבל חוות דעת בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014לא ברור לי מה הפגיעה בכבד ומדדי הדלקת ומה משמעותם ולכן לא ניתן ליעץ לך האם לעבור ליאז, להפסיק גלולות או לעבור בכלל לטבעת נרתיקית או מדבקה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)