מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת באגן?גלי06/10/2014
שלום. אני בחורה בת 47 בדר׳כ בריאה.
אחרי שתי לידות קיסריים.האחרון לפני 10 שנים
לאחרונה יש לי כאבי בטן ימנית והפרשה מעין עכורה
ללא חום הכאבים בבטן תחתונה ימנית כבר חמישה ימים
בעבר לפני יותר מ20 שנה עברתי ניתוח עקב דלקת באגן.
עם נקז שהוציא את כל הנוזל או ההפרשה לאזכור לי.
מה יכול להיות הכאבים האלו האם יכול להיות שדלקת האגן חזרה שוב?
ואיזה טיפול מקבלים?
תודה גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באגן? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014לא ניתן לעשות אבחנה דרך האינטרנט לכי לבדיקה גינקולוגית כולל אולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לקחת את הגלולות???Cad06/10/2014
שלום
התחלתי לקחת בפעם הראשונה גלולות לפני 3 שבועות (יאז)
לפי העלון המצורף רשום שצריך להתחיל את הגלולות ביום הראשון למחזור וכך עשיתי
לקחתי 4 גלולות (אחת ליום כמובן) ואת החמישית והלאה לא לקחתי
השאלה היא מתי להתחיל שוב לקחת? כי יש הבדל בין החפיסה הראשונה לבאות בתור
מצד שני, לא סיימתי את החבילה הראשונה.. בקושי לקחתי ממנה, רק 4
הרופאת נשים שלי אישה מאוד עסוקה, חותמת הסכמי שלום
קשה למצוא אותה.. מקווה שלמישהי פה תהיה תשובה טובה וזריזה.
(כרגע אני לא מנסה להימנע מהיריון וגם לא להיכנס. אין כרגע שום חשש, לא קיימתי בתקופה האחרונה פעילות מינית, אך בקרוב כמובן אחזור לפעילות)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לקחת את הגלולות??? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014אם לקחת רק ארבעה כדורים מהחפיסה המשיכי את החפיסה הנוכחית ביום הראשון של המחזור הבא שיגיע וקחי ברצף מציעה לך לותר על 4 גלולות לבנות בסוף ולעבור ישר לחפיסה נוספת כך שתוותרי על מחזור אחד כדאי לשפר את ההגנה כרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור 2 חבילות גלולות שונותדפנה06/10/2014
אני לוקחת גלולות בלארה ועכשיו בהמלצת הרופא נשים קניתי חפיסה חדשה של פרומנט. האם אני יכולה לחבר ברצף חפיסה כזו וחפיסה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור 2 חבילות גלולות שונות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלש וארוךאביטל05/10/2014
אשמח לחוות דעת מקצועית,
הפסקתי גלולות לאחר עשר שנים לפני כארבעה חודשים. מאז המחזור שלי נמשך בין 30-35 יום והוסת אורכת כשבוע לפחות. הוסת חלשה מאוד, מה שלא אפיין את המחזור שלי בעבר לפני הגלולות וגם לא עם הגלולות.
אציין כי במחזור הקודם ביצעתי מעקב זקיקים ומדידת חום השחר, ובייצתי באופן תקין (רירית הרחם היתה דקה יחסית כ-6.8 מ״מ) והחום נשאר גבוה למשך שבועיים עד קבלת הוסת.
אציין כי אני מנסה להכנס להריון, קיימנו יחסים סביב הביוץ ובדיקת זרע של בעלי תקינה.
ממה נובעת הוסת החלשה? האם זה יכול להעיד על בעיה? והאם יש טיפול?
תודה רבה על התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חלש וארוך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014לדעתי לא מעיד על בעיה כל עוד יש ביוץ
המשיכו לנסות אם לא תכנסי להריון תוך כמה חודשים פני לרופא נשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל05/10/2014
לפני כחודשיים התגייסתי והייתי אצל רופאת נשים ממש לפני הגיוס.המחזור שלי מאוד בעייתי מאז שקיבלתי אותו והיא התאימה לי גלולת של יאז.בנוסף יש לי כאבים בנרתיק בזמן קיום יחסי מין (בעיקר בהתחלה ובתנוחות מסוימות) היא בדקה אותי ואמרה שהכל בסדר וכנראה הנרתיק פשוט עדיין צר.זה נשמע לי לא הגיוני כי אני מקיימת יחסי מין כבר כמעט שנה.רציתי שרופאת נשים תבדוק אותי שוב ותיתן לי מרשם לגלולות שעוד לא התחלתי להשתמש בהן אבל אני לא מצליחה לקבוע תור.השאלות שלי הן כאלה:
1.האם אני יכולה עם המרשם שיש לי של הרופאה האזרחית ללכת לקחת את הגלולת בלי להתייעץ שוב עם רופאה? היא התאימה לי אותן לפני כחודשיים אחרי בדיקות דם.
2.האם יש משחה או משהו שיכול להקל עלי בזמן קיום יחסי מין כל עוד לא בדקו אותי שוב? שמעתי על משחה מאלחשת אזרקאין אבל קצת מפחיד אותי לאבד תחושה באיזור ואני חוששת שזה מסוכן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
דניאל05/10/2014קראתי שגלולת יאז מסוכנות וגרמו למקרי מוות ומחלות,האם זה נכון?האם בטוח להשתמש בהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014יאז גלולה מצוינת ואין צורך לחשוש ממנה
את יכולה להתחיל לקחת ביום הראשון של המחזור שיגיע
לגבי כאבים בזמן יחיס מין את בהחלט יכולה לנסות משחת אזראקאין 5% חצי שעה לפני יחסי מין זה יכול להקל עליך את הכאב
כדאי לפנות לרופא מומחה לבעית כאבים כי נשמע שיש לך וסטיבוליטיס שזה כאב עצבי בפתח הנרתיק בזמן יחסי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
דניאל07/10/2014רופאת נשים בדקה אותי ואמרה שכנראה הפתח פשוט עדיין צר מדי וזה נשמע לי לא הגיוני כי אני מקיימת יחסי מין באופן קבוע כבר כמעט שנה.
ועוד שאלה,קרו כמה פעמים שהמחזור שלי הופיע ליום,נעלם ואז בא רק לאחר שבועיים ונמשך כמו שצריך שבוע.איך אדע אם לקחת את הגלולה הראשונה או לא אם זה שוב יקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור 3 פעמים בחודששירן05/10/2014
אני 8 חודשים אחרי לידה, תקינה, טבעית, הריון תקין. לידה שנייה.
קיבלתי מחזור פעם ראשונה לפני חודש כאשר הפסקתי להניק ומאז קיבלתי עוד פעמיים!!! כלומר 3 מחזורים בתקופה של 35 יום בערך. מה יכולה להיות הסיבה?? האם הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת מחזור 3 פעמים בחודש - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/10/2014בהחלט יתכן
כמובן שיש להבדק ע"י רופא נשים כפי הנראה מדובר בהיעדר ויסות הורמנאלי אולם כול זאת ניתן לאמר לאחר בדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות פרימולוט נורסיוון05/10/2014
שלום,
קיבלתי מרופא הנשים את גלולות הפרימולוט נור על מנת לדחות את המחזור שלי, ומאחר ועבר הרבה זמן והוא לא רשם את אופן השימוש אני לא בטוחה כי אני זוכרת נכון.
אם אני אמורה לקבל בשבוע הבא מחזור בערך ב11/10 מתי אני אמורה להתחיל לקחת את הגלולות?
אינני נוטלת גלולות למניעת הריון ולכן קיבלתי את הכדורים האלו לדחיית המחזור
בנוסף, ראיתי כי תופעות הלוואי ממש חמורות, האם הגלולות יכולות להזיק לי כזו מידה על סמך שימוש חד פעמי?
המון תודה,
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות פרימולוט נור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/10/2014סביב 4 ימים לפני מועד המחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום נשירת שיער בגיל 30דידי05/10/2014
אשמח לקבל מענה...יש לי מזה ארבעה חודשים דימום לא סדיר לפני מחזור, כיומיים לפני המחזור. בנוסף נשירת שיער מטורפת וגלי חום שהגיעו בשבועיים האחרונים.
בלי קשר או עם, בשנה האחרונה אני סובלת מכאבי גרון בערך כל חודש.
אין לי CMV וכן בבדיקת אולטרא סאונד הרחם תקין. האם זה משהו שקשור למערכת הלימפה? הלימפוציטים שלי עומדים על 41.3 כלומר על הסף הגבוה מזה כשנה - מאז שהתחילו כאבי הגרון. WBC שלי בסף הנמוך של התחום.
אשמח לחוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום נשירת שיער בגיל 30 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014כדאי לעשות ברור הורמונלי
פני לרופא הנישם שלך או לאנדוקרינולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פטריה ואגינלית מדבקת?סבטה05/10/2014
שלום .
האם פטריה ואגינלית מדבקת?האם גבר יכול להעביר את הפטריה מאישה לאישה או שהגיינה טובה תמנע את זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פטריה ואגינלית מדבקת? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין05/10/2014לא מדובר במחלה אשר מועברת דרך קיום יחסי מין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ליום אחדלכ05/10/2014
שלום, אני בת 19.5, אתמול התחיל לי דימום וחשבתי שזה המחזור, הדימום הגיע ללא כאבים מקדימים וללא סימנים מקדימים שלא כמו במחזור רגיל. היום בבוקר הכל נעלם כאילו לא היה.. כבר אין דימום. מעולם לא נטלתי גלולות. חבר שלי ואני בינתיים עושים רק סקס יבש ויכול להיות שהוא גמר קרוב לנרתיק. האם זה קשור? ואם לא, ממה יכול לנבוע הדימום בן יום אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ליום אחד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014יכול להיות מקרה לא קשור ליחסי מין יבשים שאתם מקיימים
אם יקרה שוב פני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור לאחר לידהימית05/10/2014
אני חצי שנה לאחר לידה (קיסרי), חודשיים לאחר לידה קיבלתי מחזור (או חשבתי שזה מחזור..)
מאז ועד היום לא קיבלתי מחזור, השאלה שלי היא מתי זה נחשב לבעיה שבגינה נדרש התייעצות עם רופא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת מחזור לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014לא כתבת אם את מניקה. אם כן נורמלי לא לקבל מחזור אםפ לא, פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשפתייםמיכל04/10/2014
שלום
טופלתי אצל רופאת נשים בעקבות הפרשות מוגזמות בג׳ל לנרתיק ועוד נרות.
היום בעודי משתמשת בנרות הרגשתי גירודים בפות כמו במקרה של פטריה. במקלחת הבחנתי שאחת השפתיים שלי מאוד נפוחה, יש סיבה לכך? למה זה קורה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בשפתיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014יש אפשרות שזו פטריה ויכול להיות גם שאת אלרגית לג'ל שקבלת. חיזרי לבדיקה לרופאת נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת אי נעימות בעת חדירהדנה04/10/2014
שלום.
כל פעם בעת חדירה ממש לא נעים לי ויש לי הרגשת אי נוחות לא רק שאני לא נהיינת אלא ממש לא נוח.
האם זהו דבר טבעי?
האם יגיע שלב שאני גם יהנה?
האם קיים כזה מושג שהאשה נהיינת?
אשמח לקבל תשובות
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת אי נעימות בעת חדירה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014דורש בדיקת רופא נשים
אין סיבה שחדירה תהיה לא נעימה ואם היא לא נעימה צריך לטפל בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה וחזרה של גלולותנטלי04/10/2014
שלום,
אני 10 חודשים אחרי הריון לוקחת סרזט,
בחודש האחרון הפסקתי את ההנקה ולפני שבוע הפסקתי עם הסרזט והייתי בטוחה שאקבל ישר מחזור וזה לא קרה.
כמה זמן יקח למחזור להגיע?
ועוד שאלה,
אם אני רוצה אני אוכל לחזור מחר נניח לקחת גלולות (הפסקתי כי פשוט לא היו לי ולא היה לי זמן לקנות) או שתהיה איזו בעיה עם זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה וחזרה של גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014לא ברור מתי תקבלי מחזור. אם לא תקבלי בחודש הקרוב פני לבידקת רופא נשים שלך
הכי רצוי זה להתחיל גלולות ביום ראשון של המחזור
אם את רוצה להמשיך עם הסרזט את יכולה רק בגלל ההפסקה אינך מוגנת וכדאי להוסיף עוד אמצעי מניעה בשבועיים הקרובים לתחילת השמוש בסרזט
תמיד כדאי גם לעשות בדיקת שתן לשלול הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהא04/10/2014
שלום, בעבר הייתה לי קנדילומה (במקום חיצוני, באזור השיער) שטופלה בצריבה, בנוסף עשיתי בדיקת פאפ שיצאה תקינה.
כעבור כשנה הופיע לי עוד אחת. הלכתי לרופאת נשים שבלי להסתכל ולבדוק בכלל, נתנה מרשם למשחנה בשם "פרימוד". ניסיתי להשתמש במשחה אך לא נראה שזה עוזר(עברו חודשיים) ואפילו יש לי הרגשה שמתחילות לגדול לי עוד 2.
האם זה הגיוני? האם הרופאה פעלה נכון שבלי להסתכל רק נתנה לי משחה? אולי זו בכלל לא קונדילומה? הגיוני שהיא לא עוזרת? מה כדאי לעשות? והאם זה צריך להיות רופא עור או רופאת נשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2014לכי לבדיקה במרפאת צוואר הרחם והעריה הם מומחים לנושא קונדילומות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)