מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור לא מגיעדנה17/09/2014
ביתי בת 22 , סבלה תמיד ממחזור לא סדיר , במשך שנתיים השתמשה בגלוולות מינס ,
לפני 4 חודשים הפסיקה לקחת גלולות קיבלה פעם אחת מחזור ומאז שלושה חודשים לא קיבלה מחזור ( לא מקיימת יחסי מין )
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא מגיע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2014כדאי לפנות לרופא נשים לברור הורמונלי ולקבלת כדורים לזרוז המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור עם מירנהגלית17/09/2014
לפני כחודשיים התקנתי מירנה (5 חודשים אחרי לידה), כחודש אחרי ההתקנה קיבלתי מחזור ראשון שנמשך כשבוע ויחסית כבד.
המחזור השני היה לאחר 4 שבועות (ללא דימומים/הכתמות באמצע) ונמשך 5 ימים אבל מאוד מאוד קל (ללא צורך בטמפונים)
האם זה נורמלי כי כ״כ מהר המחזור נחלש עד כדי כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור עם מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2014המחזור עם מירנה יכול להחלש ואפילו להעלם לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי קיום יחסי מין דחוףלילי17/09/2014
בוקר טוב
אני בת 35 אחרי שתי לידות האחרונה תאומים שהם בנות 5 שנים .
לפני 3 חודשים קימנו יחסי מין אני ובעלי והיה היום ה23 כאילו אני אקבל מחזור בעוד 5 ימים ,למחרת היה לי הפרשות אדם חום כמו תחילת מחזור , אבל נעלם ורק אחרי 5 ימים קבלתי מחזור ביום ה28. בחודש שלאחר מכן ביום ה21 קימנו יחסים ואחרי כן באותו דקה היה לי דימום קל וזה נעלם .וקבלתי מחזור ביום ה 26 . אתמול גם קימנו יחסי מין ביום ה23 והיה על הקונדום דם והיום בבוקר נראה לי שהתחיל מחזור ביום ה23.
ראוי לצייו ששאר הימים מהיום 6 עד היום 20 מתחילת המחזור אנחנו מקיימים יחסים ואין דימום או הפרשות רק בימים 21 או 22 או 23 כאילו ימים קרובים למחזור.
האם זה תופעה טבעית אני לא פניתי לבדיקה
האם יש משהוא מפחיד
נא עזרתכם בבקשה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי קיום יחסי מין דחוף - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/09/2014רצוי בהחלט להבדק ע"י רופא או רפואת הנשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי16/09/2014
שלום,
רציתי לדעת אם זה תקין שאני חשה צורך להשתין אחרי אוננות (אני בתולה) ולמה זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/09/2014יתכן גירוי באזור אשר משפיה על תחשוה גם באזור שלפוחית השתן
לא אמורה להיות בעייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםמירה16/09/2014
קיבלתי מחזור בתחילת החודש ושלשום קיימתי יחסי מין לא מוגנים היום התחיל לי דימום .
האם אפשרי שזה דימום לפני הריון?
יש אפשרות לקחת פוסטינור כיוון שעדיין לא חלפו 72 שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2014צריך להבדק כדי לבדוק למה את מדממת
קחי פוסטינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםאסתר16/09/2014
הי אני לוקחת גלולות יאז כבר 7 חודשים בסוף כל חפיסה אני מקבלת מחזור יומיים שלושה ובחפיסה החדשה נקיה
לפני שבועיים קיבלתי מחזור יומיים שלושה והתחלתי חפיסה חדשה לאחר יומיים הופיע דימום נבדקתי אצל רופאת נשים שאמרה שהדימום לדעתה לא מופיע מהרחם אלא מפצע ונתנה נרות פולידין נר אחד בלילה ל5 ימים
יש לי עדין דימום וכן מין תחושת קור כזאת מאזור הנרתיק
רציתי לשאול כמה זמן לוקח לנרות להשפיע? ממה יכול להיות הדימום? זה בטוח פצע מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/09/2014לא ניתן לקבוע ללא בדיקה גניקולוגית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 40דן16/09/2014
אני כמעט בת 40(בעוד חודש)ויש לי 2 ילדים בגיל 8 ובגיל 4.
איתם בזמנו נכנסתי להריון בקלות(למעשה בנסיון הראשון).אחרי ההריון השני הייתי עם התקן תוך ריחמי במשך 4 שנים.לפני כ-3 חודשים הוצאתי אותו כדי להיכנס להריון ועדיין לא ניקלטתי למרות שניסיתי.
האם בגלל הגיל(ואולי גם בגלל שהזרע של בעלי נפגם במשך השנים כתוצאה מצמידות בין מכשיר הנייד שלו שפולט קרינה ובין אשכיו או מסיבות אחרות)אני כרגע מתקשה להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בגיל 40 - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/09/2014בגיל מבוגר יותר שיעור הפיריון יורד
באשר לזרע פחות מושפע מהגיל עם כי קיימת השפעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בהנקה בלי מחזורטליה16/09/2014
היי
אני ילדתי לפני 11 חודשים ומאז לא קיבלתי מחזור
אני עדיין מניקה מספר פעמים ביום (בוקר ערב ולילה ושאר הארוחות זה מוצקים )
אני רוצה להכנס להריון שוב ושאלתי היא =
האם אני מבייצת גם ללא מחזור?
איך אני יכולה לדעת מתי אני מבייצת ?האם רופא נשים יכול לבדוק ביוץ באולטראסאונד?
תודה מראש
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ בהנקה בלי מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2014אם אין מחזור סביר להניח שאינך מבייצת פני לרופא הנשים שלך להערכה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותמיטל16/09/2014
היי, אני בת 23 ויש לי שחלות פוליציסטיות, המתבטא בקבלת מחזור לא סדיר- אני מקבלת בערך פעם בחצי שנה אפילו פחות ושיעור יתר. ארצה לדעת כמה דברים:
1) האם זה לא בריא לגוף שהוא לא מקבל מחזור כל חודש, הרופא נשים שלי אמר לי שזה בסדר וזה לא פוגע, למרות שיש רופאים שחולקים על כך וממליצים להסדיר עם גלולות.
2) האם אוכל להתחיל טיפול לייזר להסרת השיער בגוף ללא לקיחת גלולות? הרופא נשים שלי אמר לי שאפשר וזה יהיה אפקטיבי, למרות שגם לגבי זה הבנתי שיש רופאים שממליצים להסדיר.
אשמח לתשובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2014באישה שסובלת משחלותת פוליציסטיות יש מקום לקחת גלולות כדי לדכא את הציסטות והשחלות עד לזמן שבו תרצי להכנס להריון.
לגבי טיפול בלייזר לדעתי טיפול הכי טוב יהיה אם תשלבי גם טיפול הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונדממ16/09/2014
בת 50 מחזורים סדירים!!!אחרי הוצאת התקן, כאבים במשך חודשיים בצד שמאל כולל גב
באולטראסאונד: רחם: אורך 53ממ עובי 58 ממ רוחב 63 ממ. עובי רירית 9 ממ
שחלות:ימנית 33X21 ממ ב.מ.פ.
שמאלית:43X33 ממ. בשחלה ממצא ציסטי צלול 33*28 ממ
בקיר קדמי ימני שרירן אינטרמולרי קוטר 21
נצפה נוזל חופשי בכמות מועטה קדמית לרחם וסביב לשחלה שמאלית
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/09/2014פני עם התשובה לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואאורהש16/09/2014
שלום,אני נוטלת גלולות יאז למעלה מחצי שנה,בת 19 ולא סבלתי מבעיות מיוחדות לפני התחלת הגלולות.
לאחרונה חוויתי תופעה שבה ראיתי בעין שמאל הבזקי אור וקווים ולאחר מכן הגיעו כאבי ראש חזקים.
לפי חיפוש קצר באינטרנט מצאתי את התופעה הנקראת אאורה והבנתי שהתופעה לא מסתדרת טוב עם גלולות.
האם מומלץ לי להפסיק את הגלולות ללא התייעצות מוחלטת עם רופא הנשים?
במידה וכן,האם אוכל להפסיק את נטילתן בתחילת חפיסה מתוך ידיעה שלא קיימתי יחסי מין מלפני המחזור האחרון (ההפסקה האחרונה) מבלי לקחת סיכון?
אודה מאוד לעונה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואאורה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/09/2014הפסיקי את הגלולות ופני דבר ראשון לברור נוירולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חלש וחוםשיר16/09/2014
אני מאוד מודאגת. ב3 חודשים האחרונים המחזור הפך חום ברובו וקצר (3 ימים באמצעי מעט אדום הרוב חום). חשוב לציין שלפני זה המחזור שלי היה מאןד ארוך מעל 7 ימים ואדום. האם זה יכול להצביע על ירידה בפוריות? מה עלי לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חלש וחום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/09/2014חסר נתונים עליך
פני לרופא הנשים שלך לברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור עם דימום חלשא16/09/2014
שלום,
אני בת 39 בקירוב, נ+3 ילדים, הריונות טבעיים/תקינים, לידות בניתוחים קיסריים, בריאות תקינה, משקל גוף תקין, עוסקת בפעילות גופנית יומיומית, ספירת דם תקינה, תפקודי כבד, כליות בלוטת התריס תקינים (בדיקה מלפניי חודשיים).
מתגוררת בחו"ל בשנים האחרונות ולפניי חודשיים נדדתי בין מדינות...
בעיקבות המעבר אני בלחץ רגשי, מעט מדוכדכת ו"עמוסת" געגועים.....(לא משהו דרמטי במיוחד) אבל, אולי זה קשור.
שני המחזורים האחרונים מגיעים בזמן, כולל כל התופעות של רגישות בחזה, כאבי ביוץ בשבועיים שלפניי וכדומה. אך הדימום מועט, חלש, הפרשות חומות בדרך כלל ולעיתים "גושי דם" או דימום צמיגי. אינני משתמשת באמצעי מניעה מצד אחד ומצד שני לא מעוניינת בהריון .
אציין כי מאז סיימתי להניק את בתי השלישית (לפניי שנתיים) אחרי הנקה של שנה מלאה, החזה עדיין מפריש חלב, לא כמויות מייעוץ עם רופאת הנשים שלי באסיה היא טוענת שזה בסדר.
האם יש סיבה לדאגה ממשית? אני במדינה חדשה וטרם מכירה את הרפואה כאן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור עם דימום חלש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/09/2014כדאי לעשות הערכה הורמונלית ולבדוק רמות פרולקטין שזה הורמונון החלב בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנהנאוה16/09/2014
פספסתי כמה גלולות בחפיסה הנוכחית. אני מבינה שכעת אני לא מוגנת. האם לאחר ההפסקה ותחילת חפיסה חדשה אהיה מוגנת, ללא צורך באמצעים נוספים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/09/2014כדTי לא לעשות הפסקה ולהמשיך את החפיסה הבאה ברצף
אחרי שבועיים של נטילת גלולות ברצף את מוגנת
אם את נוטה לשיכחה של גלולות התיעצי עם רואפ הנשים שלך לאפשרויות אחרות של אמצעי מניעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום והפרשהדור12315/09/2014
שלום אני בת 23 מחזור סדיר. היום קיבלתי מחזור ובזמן המקלחת הרגשתי הפרשה שיוצאת חשבתי דם רגיל אבל יצאו כמו שתי חתיכות קרום כאילו הפרשה ממש סמיכה אבל שלא נתנת להפרדה שתי ההפרשות היו בגודל 2 3 ס"מ בערך.. ניסיתי לחפש בגוגל במה מדובר אך לצערי ללא הצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום והפרשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב16/09/2014אם יש חשש מהריון ואת פעילה מינית זה יכול להיות חלק מרקמת הריון שעוברת הפלה. במקרה כזה כדאי לעשות בדיקת דם לשלול הריון ופנות לרופא נשים
אם לא זה פשוט רירית רחם מעובה שנושרת בזמן מחזור ואין מה לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דור12316/09/2014תודה רבה לך ד"ר קיימתי יחסי מין לא מוגנים לפני חודש אך באותו יום התחלתי לקחת גלולות ואת המחזור קיבלתי בדיוק בזמן.. האם עדיין לגשת ולבצע בדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/09/2014אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)