מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת גלולותמיכל26/08/2014
שלום רב!
אני נוטלת גלולות "מרסילון" במשך מספר חודשים. הייתי רוצה לשנות את יום הראשון ללקיחת הגלולות כדי לשנות את היום בו אני מקבלת את המחזור החודשי. מה עליי לעשות? האם לקצר את משך ההפסקה בין חפיסה לחפיסה? (כלומר, לעשות הפסקה חד פעמית של פחות משבעה ימים?)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/08/2014יש מספר אפשרויות, לקצר את שבוע ההפסקה, לקצר חפיסה ביום יומיים ואז לעשות הפסקה שבוע, או לצרף חפיסה נוספת ולהפסיק ביום בשבוע שבו את רוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת וגינליתדנה26/08/2014
שלום התחלתי להשתמש בטבעת הוגינאלית "נוברינג" בתאריך ה14 לאוגוסט החודש,האם ה21 יום כוללים את יום החדרת הטבעת ויום הוצאתה ?
האם אוכל לקבל תאריך מדויק מתי להוציא ולהחדיר חדשה ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת וגינלית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/08/2014הוציאי את הטבעת ביום חמישי הרביעי לספטמבר והתחילי חפיסה חדשה בחים חמישי שבוע אחרי זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמונה ימים של מחזורנופר26/08/2014
התחלתי לקחת גלולות לפני כחודשים וחצי.
בחפיסה הראשונה לקחתי גלולה ראשונה ביום הראשון של המחזור. סיימתי את החפיסה הראשונה ולאחר כיומים קבלתי מחזור והתחלתי חפיסה שניה. כאשר סיימתי חפיסה שניה לאחר יומים קבלתי מחזור ולרחתי שוב חפיסה שלישית. כרגענ אני בחפיסה השלישית ביום השמיני ועדיין יש לי הפרשות חומות. אני לוקחת גלולה מסוג פמינט.
השאלה זה איך זה הגיוני שאני כביכול שמונה ימים בחזור?
בדרך כלל יש לי מחזור חזק אבל מאז החפיסה הראשונה הוא נחלש משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמונה ימים של מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/08/2014את צריכה לעשות 7 ימי הפסקה בין חפיסה לחפיסה ללא קשר מתי המחזור מגיע ורק ביום השמיני להתחיל חפיסה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אגן קטןמ26/08/2014
שלום, עשיתי אולטרסאונד וגינלי לאגן קטן ורציתי לדעת מה משמעות התוצאות? התור לרופאת נשים שלי הוא רק בעוד חודש וחצי ואני רק רוצה לדעת שאין סיבה לדאגה.
התוצאות רשומות בתמונה המצורפת.
אשמח לתשובה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אגן קטן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/08/2014תקין באופן עקרוני אבל חסרים לי נתונים עליך וועל הסיבות לאולטראסאונד ולכן פני עם התשובה לרופאת הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בקשר לגלולות יאזנעה26/08/2014
שלום לפני כמה ימים הלכתי לרופאה והיא הביאה לי גלולות יאז רציתי לשאול האם ההגנה היא מיידית מפני הריון ואם לא אחרי כמה זמן אפשר לקיים יחסי מין?
ועוד שאלה כשאני לוקחת את הגלולות הלא פעילות (יש ארבע כאלה) האם המחזור שלי נמשך רק למשך ארבעת הימים האלה או שהוא יכול גם להמשיך יותר מזה?
אשמח לתשןבה תודה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות בקשר לגלולות יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/08/2014אם התחלת את הגלולות ביום הראושן של המחזור את כבר מוגנת ואם לא הוסיפי קונדומים לשבועיים. גם ב4 ימים עם הגלולות הלבנות את מוגנת. המחזור יגיע בסוף הימים של הגלולות הלבנות או בהתחןלת החפיסה הבאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברייעל26/08/2014
שלום,
שמי יעל בת 29.5 משקל גוף 64
בהריון ראשון התגלה בסקירת מערכות מום לב בעובר (לב שמאלי היפופלאסטי) ועברתי גרידה בשבוע 17.
הריון נוכחי סקירה ראשונה יצאה תקינה, עובי שקיפות עורפית 1.4 וחלבון עוברי ראשון תקין אך קיבלתי עכשיו תוצאות חלבון עוברי טרימסטר שני ולהלן התוצאות:
AFP ריכוז 19.8 MOM 0.55
HCG ריכוז 49.8 MOM 1.95
ESRIOL ריכוז 1.9 MOM 1.49
סיכון סטטיסטי לפי גיל 1:980
סיכון סטטיסטי לפי גיל בשילוב עם בדיקות 1:880
סיכון לטריזומה 18 1:10000
אני יודעת שתוצאות הבדיקה בעייתיות רק כשהתוצאה גובהה מ 1:380 אך ברצוני לדעת מדוע תוצאה יוצאת נמוכה יותר מהסיכון הסטטיסטי לפי גיל ואם בהתחשב בהיסטוריה של ההריון הראשון יש לי סיבה לדאוג והאם מומלץ לי לפנות לדיקור מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חלבון עוברי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/08/2014פני לרופא הנשים שעוקב אחריך בהריון זה ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת דימום בסיום החפיסהרשא26/08/2014
שלום
אני בת 35 +3 נוטלת גלולות מזה נשים כל כמה שנים משנה תרופה לאחרונה התחלתי להשתמש בגלולת מליאן והכל הלך בסדר
אבל בחודש הזה התחלתי דיאטה עם פעילות גופנית והכל השתבש בכך שאני סיימתי חפיסה ביום שני 18/8 ופתאום הופיעו לי כתמים חומים וגם כאבים שמעידים על מחזור קרוב וביום רביעי התחיל דימום קל ואז דימום רגיל למחרת
אז ככה אני לקחתי את הגלולה ביום ו כי זה היה היום הרשמי והחזק של המחזור
האם עשיתי נכון ואני מוגנה מהיריון או צריך אמצעי הגנה אחרים
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת דימום בסיום החפיסה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/08/2014בנטילת גלולות הזמן ללא גלולות בין חפיסה לחפיסה הינו לא יותר מ7 ימים מבלי קשר מתי התחיל הדימום רק אז את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההופעת דימום בסיום החפיסה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/08/2014בנטילת גלולות הזמן ללא גלולות בין חפיסה לחפיסה הינו לא יותר מ7 ימים מבלי קשר מתי התחיל הדימום רק אז את מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת זרעקרן26/08/2014
שלום
האם בתרומת זרע בודקים אצל התורם מחלות נפשיות? איך ניתן לדעת אם היו לו במשפחה, אולי הוא לא מדווח, אולי הוא לא יודע מה היה לפני שני דורות ומעלה, איך ניתן להיות בטוחים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת זרע - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/08/2014אין בטחון מלא אף פעם
התיעצי עם בנק זרע מה הקריטריונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהענת25/08/2014
שלום רב,
בשבועות האחרונים שמתי לב לתופעה ממש מוזרה והיא שנוצרים לי חורים קטנים בתחתונים באיזור של ההפרשות.
זה לא מבלאי רגיל של בד כי אלו תחתונים חדשים וזה קורה בדיוק באותו המקום בכל התחתונים.
האם זה יכול לקרות מחומציות יתר? יש לי סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/08/2014לא ברור לי המצב
עשי תרבית נרתיקית ונסי לעשות שטיפות נרתיקית פעמיים בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקו התפר של קיסרינינה25/08/2014
שלום רב,
אני 5 שנים לאחר ניתוח קיסרי.
בחודשיים האחרונים אני מרגישה כאבים חזקים בכל קו התפר של הניתוח, בכל מאמץ בקיום יחסים וסתם אפילו בהליכה או עמידה.
באולט' וגינלי הרופא לא ראה כלום וגם בסי.טי בטן לא ראו כלום. הכאב וודאי מהאזור המתואר כי הוא בדיוק כמו אחרי הניתוח. האם יתכן שתפר יפתח לאחר כ"כ הרבה ? האם יש דרך לראות את האזור ? או לטפל בכאב ? מה הסיבה לכאב?
אודה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקו התפר של קיסרי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/08/2014האם יתכן שתפר יפתח לאחר כ"כ הרבה ?
=== לא
האם יש דרך לראות את האזור ?
=== לשקול בדיקת MRI
ממליץ לפנות לכירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות 12 יוםשרית25/08/2014
התחלתי לקחת גלולות פעם ראשונה ולאחר 12 יום רצוף קיימתי מגע מיני
אבל את הגלולות התחלתי לא בתחילת מחזור אלא סתם באמצע החודש בלי קשר לכלום
האם אני מוגנת.
תודה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות 12 יום - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/08/2014האם אני מוגנת.
=== כנראה שלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשהרותי24/08/2014
בת 56 ללא מחזור המון שנים בחודשים האחרונים אני סובלת מהרגשה כללית לא טובה בחילות ישנוניות לא נירדמת בלילה ועודף תאבון עשיתי בדיקות דם והכל תקין חרדתית ברמה גבוהה האם מה שכתבתי מתאים למשהו במערכת הנשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/08/2014יתכן.
תפני לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותדנה24/08/2014
שלום, קניתי חפיסה חדשה של גלולות מליאן ואני רואה שהקופסא שונה מהישנה. שהסתכלתי על הקופסא החדשה רשום שהגלולות מצופות ובנוסף ראיתי שבישן רשום לקטוז ובקופסא החדשה רשום לקטוז מונוהידראט. האם הגלולות מגנות עדיין בפני הריוו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/08/2014אם קנית בבית מרקחת אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנהנועה24/08/2014
בירור לגבי מבנה גוף תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/08/2014מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- candida tropicanaסבטה24/08/2014
שלום רב ,
הנני סובלת כחצי שנה מדלקת בנרתיק .
לאחרונה התגלה שמדובר על candida tropicana הפלוקנול לא משפיע וגם שום נרות וגינליות כולל חומצה בורית לא עזרו עד כה .
האם ידוע לכם מהו הטיפול נגד קנדידה כזאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר candida tropicana - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/08/2014האם ידוע לכם מהו הטיפול נגד קנדידה כזאת?
=== יש עוד טיפולים. את חייבל לפנות למומחה שתחום. זה לא אתי לתת המלצות על טיפול באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)