מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרה דחופהשני01/09/2014
שלום..
אני מתחתנת והייתי רוצה לדעת איך אפשר לשנוץ את התאריך של המחזור כי זה יוצא לי על היום של החתונה??ואיך אני יכולה חשנות קבוע את התאריך המחזור ככה שהביוץ שלי יהיה ביום של החתונה..אני מקבלת מחזור פעם ב10 ופעם ב11 לחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה דחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014ניתן לקבל כדורים לדחית המחזור פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן ווסתויקי01/09/2014
שלום!
הייתי רוצה להבין יותר לעומק את הקשר בין תאי שומן לבין תהליך המחזור החודשי של אישה
1. למה צריך אחוז שומן מסויים כדי שיעבוד תהליך מחזור האישה
2. מה בדיוק יש בשומן (הורמונים/חומר אחר) שמאפשר תהליך סדיר של המחזור החודשי?
3. כשמסתכלים לשלבים של מחזור האישה (לפני, שיא, אחרי) באיזה שלב נכנסים לפעולה תאי שומן?
4. ואם תאי שומן מעלים את רמת הורמון מסויים, אז איזה בדיוק הורמון עולה כתוצאה מהשפעה של תאי שומן?
שואלת את כל זה כי אני במשקל תקין, אבל וסת מגיעה רק כשאני במשקל עודף (55+15), גובה 165
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן ווסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014כדאי להתיעץ עם רופא נשים שלך ודיאטנית
בתאי שומן יש צבירה של אסטרוגן שזה הורמון המין הנשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון הביוץמיכל01/09/2014
האם הורמון ה lh נשאר בגוף בזמן הביוץ ובמידה ויש הפריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון הביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014תמיד יש את ההורמון רק שלקראת ביוץ הוא מגיע לשיאו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור והפרשות חומותדינה31/08/2014
שלום, כבר כחצי שנה היה לי מחזור סדיר כל 35 יום פיות או יותר. בתחילת יולי המחזור הגיע בצורת כתמים חומים מעטים מאוד ושל מספר ימים בודדים בלבד. לאחר כשבועיים הייתה לי דלקת בדרכי השתן ובמהלכה התחיל לי דימום הדומה למחזור (לקחתי אנטיביאוטיקה והדלקת נגמרה). מאז, אמצע יולי, לא קיבלתי מחזור. עשיתי בדיקת הריון לפני מסםר ימים והיא יצאה שלילית. לפני יומיים התחילו לי שוב כתמים חומים אך מעטים מאוד מאוד והפסיקו לאחר כיום. כמו כן בזמן האחרון יש לי יותר הפרשות לבנות מהנרתיק. האם אפשר להחשיב את הכתמים החומים למחזור? האם יש חשש להריון? אני משתמשת בקונדום ותמיד בודקת בסוף שהוא לא נקרע. ומה זה אומר שאני לא מקבלת מחזור סדיר? האם זה יכול להיות בגלל החום? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור והפרשות חומות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014כדאי לפנות לרופא נשים לעשות הערכה הורמונלית ולקבל טיפול להסדרת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםדנה31/08/2014
לפני 12 שנה עברתי סרטן הוצקינס והשתלה עצמית
עכשיו 9 חודשים אין לי מחזור התפקודי שחלות לא תקינות
הומלץ לי על ידי פרופסור (גינקולוג) לקחת הורמונים אביאנה ואני מפחדת
אשמח לדעת האם יש סיכון בשבילי לקחת זאת בעקבות מה שעברתי או באופן כללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014קשה לתת יעוץ דרך האינטרנט אבל אין קשר בין הורמונים לסרטן שעברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני גיל המעברשירית פ31/08/2014
שלום לכולם,
האם ייתכן כי גם השמנה היא אחד מהתסמינים של גיל המעבר?
מעולם לא שמעתי על כך מחברותיי ואני אישה רזה לאורך כל שנותיי אפילו בהריונותיי לא העליתי במידה רבה.
כעת חשה עייפות "כבדות" קלה אך בעיקר עליתי במשקל ופניי נפוחות.
אני לא מעוניינת לטפל בהרומונים כי הבנתי שזה עלול לגרום להשמנה נוספת .
המלצות על טיפול טבעי שעזר לכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמיני גיל המעבר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014כדאי לשלול קודם כל בעיות רפואיות הגורמות להשמנה ולכן פני לרופא משפחה לעשות הערכה הורמונלית כללית ואם הכל תקין פני לדיאטנית.
גיל מעבר יכול לגרום לעליה מסוימת במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן בטח שזה חלק מהתסמינים
כרמית10/09/2014אני גם אף פעם לא הייתי שמנה (גם לא מלאה למען האמת) ובגיל המעבר עליתי במשקל והתנפחתי.
אני ניסיתי את פמארל זה מאוד עזר לי אבל חשוב להתמיד כי זה מתחיל להשפיע רק לאחר כחודש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאלאצין בזמן מחזורלירון31/08/2014
על מנת לטפל בדלקת קיבלתי מהרופא דאלאצין2% קרם לשימוש כשבוע ימים.
השתמשתי כבר שלושה ימים ואני עומדת לקבל מחזור.
האם אוכל להמשיך בטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאלאצין בזמן מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014לא ממשיכים בזמן מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחרמירי31/08/2014
אני סובלת מקונדילומות בערך שנה גם בתוך צוואר הרחם ועד עכשיו המחזור שלי היה סדיר לפני חודש עשיתי טיפול שני בלייזר והמחזור שהיה אמור להגיע לפני טיפול לא הגיע
אני לא בהריון אבל אני כבר חודש בחרדות ולחצים יש מצב שהאיחור בגלל זה ? ויש מצב שבוא קשור לטיפול? וצה אפשר לעשות כדי לזרז אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מאחר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014לא קשור לליזר יותר סביר שקשור ללחץ ולמתחים
פני לרופא הנשים שלך לקבל כדורים לזרוז המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולהליזטה31/08/2014
שלום ד"ר,
אני נוטלת גלולות מסוג "פליים" ופספתי גלולה באמצע החבילה ביום חמישי האחרון.ולמחרת בשישי המשכתי עם החפיסה כרגיל.משום מה אתמול התחילו לי הפרשות חומות כהות כמו בתחילת מחזור וכאבי גב תחתון ובטן ממש כמו לפני מחזור.
האם להפסיק את החפיסה ולתת למחזור להגיע ואז שבוע הבא להתחיל חפיסה חדשה?
או להמשיך עם החפיסה הנוכחית למרות הדימומים?
תודה!
ורק בגלל גלולה אחת שפספסתי הופיעו דימומים?? מה לעשות להבא כשמפספסת גלולה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014המשיכי את החפיסה והוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים כי אינך מוגנת
הדימום קרה בגלל פספוס של גלולה
להבא את יכולה להשלים גלולה ששכחת תוך 12 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואי מאוחר מדי..
ליזטה02/09/2014הפסקתי את החפיסה כי הדימום לא פסק.ונתתי למחזור להגיע.
האם משבוע הבא להתחיל חפיסה חדשה כמו אחרי מחזור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור ע"י גלולות נוספותיפית31/08/2014
שלום רב,
אני נוטלת גלולות למניעת הריון mines מזה מספר חודשים.
המחזור החודשי אמור להגיע בקרוב בעת נסיעה שלי ואני מעוניינת לדחות את תחילת הדימום ב - 3 -4 ימים. האם ניתן לקחת גלולות נוספות בסוף החפיסה כדי לדחות?
במידה וכן - החפיסה מונה 24 גלולות פעילות ו - 4 לא פעילות.
1. האם להוסיף 3 - 4 גלולות פעילות אחרי סיום 24 הגלולות הפעילות ואז לקחת את 4 הלא פעילות?
2. האם להמשיך את החבילה הבאה ברצף אחרי הגלולות הלא פעילות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור ע"י גלולות נוספות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014את צריכה להוסיף גלולות פעילות לפי הזמן שאת רוצה לדחות את המחזור ורק כשאת מוכנה לקבל את המחזור הוסיפי את הלא פעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת חודשיKkkk31/08/2014
שלום רב, אני בת 30, בריאה בדרך כלל, מקבלת מחזור חודשי באופן סדיר תוך נטילת גלולות ״פמינט״.. בחודש שעבר השתמשתי בגלולת היום שאחרי אך קיבלתי את המחזור החודשי כרגיל. החודש פיספסתי כ 2 גלולות והייתי אמורה לקבל מחזור ביום שלישי-רביעי (לפני כ 4 ימים) אך לא קיבלתי. ביצעתי בדיקת הריון לכל מקרה ויצא שלילי. האם ייתכן שהעיכוב או אי קבלת המחזור נובעים מהגלולה של היום שאחרי? מה יכולה להיות הסיבה לאי קבלת המחזור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת חודשי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014לא הגיוני שמהפוסטינור לפני יותר מחודש
יכול להיות שבגלל השיבושים בגלולות.. המשיכי עם הגלולות הוסיפי קונדומים שובעיים לאחר הימים שפספסת את הגלולות
ופני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סדרנוי30/08/2014
שלום, בת 38 רווקה שנתיים מקבלת ווסת מועט אחת לשבועיים (יש רזרבה שחלתית)
1. לסידור הווסת קיים כדורים שהם לא גלולות או שרק גלולות ?
2. הנושא שייך לרפא פוריות או נשים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סדר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014הסדרת מחזור היא דרך הורמונים אך יכולה לפנות לרפואה משליחה אם אינך רוצה בהורמונים
פני לרופא נשים לגבי הסדרת המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ויחסי מיןרוני30/08/2014
שלום ד"ר, לפני שבוע וחצי בערך קיימתי יחסי מין (לאחר שלא קיימתי בערך שנתיים). הסיבה שהחלטתי להתנזר מכך היא שאובחן אצלי וסטיבוליטיס לפני כמה שנים. (ורופאת הנשים לא הצליחה לסייע לי עם זה). אציין שכל עוד אני לא מקיימת יחסי מין שכוללים חדירה אני לא סובלת בכלל מוסטיבוליטיס ומרגישה טוב מאוד (ויכולה לעשות הכל מבחינה גופנית).
אחרי אותם יחסי מין (לפני כשבוע וחצי כאמור), הרגשתי כאבים חזקים בפתח הנרתיק, אז הקפדתי לשטוף כל יום (בלי סבון) ולמרוח לאחר מכן משחת תינוקות. וזה עזר, אכן הכאבים נעלמו והמשכתי להשתמש במשחת תינוקות.
בימים האחרונים, התחלתי להרגיש גירודים וצריבה קלה באיבר המין, בעיקר באזור השפתיים הקטנות וגם קצת פנימה יותר. אני חושדת שמשחת התינוקות גרמה לי לאלרגיה שם (או יובש), ולכן נוצר הגרד. (כשאני מזיעה, אז הגרד כמובן מתגבר) ב-3 ימים האחרונים, התחלתי למרוח שמן זית באזור השפתיים הקטנות ובפתח הנרתיק, וזה מאוד מרגיע ומפחית את הגרד. אולם, הבעיה עדיין קיימת.
זה לא נראה כמו פטריה (אין ריח רע מהמקום ואין הפרשות), פשוט מגרד ויש תחושת צריבה קלה ואי נוחות (בעיקר בישיבה אחרי יום ארוך בעבודה כשהאיזור כבר מזיע).
אני בת 24. אודה מאוד להמלצה ממך מה כדאי לעשות. האם כדאי להמשיך עם השמן זית עוד מס' ימים? מה מומלץ לעשות במקרה של אלרגיה/יובש בנרתיק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ויחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014כדאי לפנות לרופא נשיםלבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאה בצוואר הרחםלולי30/08/2014
שלום, עברתי לאחרונה הקפאה בצוואר הרחם על מנת להסיר תאים שעברו שינויים טרום סרטניים בשלב 2.(בת 22). לאחר כמה זמן ניתן לשוב ולקיים יחסי מין? כאשר ההפרשות הנוזליות מסתיימות? עשרה ימים? חודש?
כמובן שאני אקבע תור לביקורת אצל הרופא נשים שלי.. אבל מה הסטנדרט בדרך כלל לאחר כמה זמן מומלץ לקבוע ביקורת ויהיה אור ירוק.
תודה . לולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה בצוואר הרחם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/2014צריך להתיעץ עם הרופא שבצע את ההקפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורמיכל30/08/2014
שלום,
שמתי לב שאני מקבלת מחזור רק כל 35-40 ימים. ללא נטילת גלולות. זה סביר? נורמלי?
בתקופה שנטלתי גלולות קבוע המחזור היה סדיר. פעם בחודש.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/09/201435 יום נחשב כתקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)