מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע דרגה 3הילה03/02/2014
שלום רב,
ילדתי בתאריך 13.12.13 לאחר הלידה נצפה קרע דרגה 3. DELIVERY WHITH 3 DEGREE LACERATION-POSTPARTUM IIIB.
הקרע נתפר כמקובל.
האם מותר לי עם קרע כזה לבצע פעילות לפי שיטת פאולה (שיטה העובדת על סוגרים)?
אודה לתשובה מהירה.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע דרגה 3 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/02/2014כן אם בדיקת בקורת אחרי הלידה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיכחת גלולהויקי03/02/2014
אומרים שאם נטלתי גלולה באיחור של פחות מ12 שעות אני מוגנת.
נטלתי גלולה באיחור של 11 שעות.
האם זה גבולי ? להשתמש באמצעי מניעה נוסף ? או האם אני מוגנת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק מוסיפה
ויקי03/02/2014אני לוקחת בדר"כ את הגלולה בשעה 23:30 בלילה
ונטלתי אותה היום בבוקר בשעה 10:35* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיכחת גלולהויקי03/02/2014
אומרים שאם נטלתי גלולה באיחור של פחות מ12 שעות אני מוגנת.
נטלתי גלולה באיחור של 11 שעות.
האם זה גבולי ? להשתמש באמצעי מניעה נוסף ? או האם אני מוגנת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיכחת גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/02/2014עד 12 שעות את מוגנת. אם את חוששת הוסיפי קונדומים לשבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשמרינה03/02/2014
שאלה מהותית בקשר ללקיחת גלולות,
כמה זה נורמטיבי שמיגרנות וכאבי ראש נלווים לשימוש בגלולות ?(בתופעות לוואי של הגלולה כתוב שאכן בימי הסתגלות הראשונים יש כאבי ראש וכו) ,כלומר מתי זה אמור להדליק נורה אדומה? לכמה זמן כדאי לי לתת לגלולה הזאת תקופת הסתגלות לפני שאני אפנה לרופא בשביל להתחיל שימוש באחת אחרת? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/02/2014אחרי חודש טיפול בגלולה אם יש כאבי ראש כדאי להפסיק ולפנות לרופא נשים ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מוגברות לבנבנות שגורמות אי נוחותגיל02/02/2014
שלום, אני בת 25 נוטלת גלולות מרסילון מזה שנה ומקיימת יחסים עם חבר קבוע.
בחודשים האחרונים היו לי פעמיים הפרשות מוגברות לבנבנות שגורמות להרבה אי נוחות ולפעמים גם לגירוד מעצבן. בפעם הראשונה נרות אגיסטן ללא מרשם עזרו ובפעם השנייה הרופא רשם לי נרות פולידין לעשרה ימים.
מאז עבר חודש וחצי וזה שוב חזר! זה ממש משגע אותי ואין לי מושג ממה זה נגרם. איזה בדיקות עליי לבקש מהרופא לבצע? איך אפשר לדעת ממה זה נגרם ומה כדאי לעשות? יכול להיות שזה תופעות לוואי ובכלל נדבקתי בפפילומה? והאם גם חבר שלי צריך להיבדק?
סליחה על מבול השאלות, פשוט מתוסכלת כבר ולא יודעת מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/02/2014פני שוב לרופא נשים וכדאי לעשות תרבית נרתיקית ובדיקת פאפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזורשירה02/02/2014
אני בת 20, חיילת. ב3-4 חודשים האחרונים אני מקבלת את המחזור ממש קשה. בימים הראשונים אני ממש מרותקת, לפעמים אני לוקחת אקמול או אדוויל וזה עוזר, אבל אני לא רוצה להתחיל לקחת את זה באופן קבוע ולהרגיל את הגוף שלי.. יש משהו אחר שיכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/02/2014התיעצי עם רופא נשים בעקרון כדי להקל על הכאבים ניתן לקחת כדורים בימים הקשים של המחזור באופן קבוע אם זה עוזר או גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים פנימייםטליה02/02/2014
שלום רב, אני בת 30, ובריאה, יש לי פעם בהרבה זמן משהו כמו גולה קטנה באיזור השפתיים החיצוניות, כואב רק במגע, לאחר כמה ימים יוצא משם נוזל כשאני לוחצת על הפצע. חיצונית אין סימן לגולה. יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים פנימיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/02/2014נשמע שזה בלוטת חלב אבל כשיהיה את הגולה הזו פני לבדיקת רופא נשים שיראה אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאחת02/02/2014
אני נוטלת גלולות גנרה
קבלתי מחזור ויצא לי איזה גוש דם ואני מאוד מדממת
מה זה יכול להיות?
אשמח לתשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/02/2014אם זה דימום חריג ואת פעילה מינית כדאי לעשות בדיקת שתן להריון לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך-רחמיצ02/02/2014
שלום רב,
לפני כחודשיים עשיתי התקן תוך רחמי. בן זוגי אומר שמאז הוא מרגיש דקירה קלה בקצה הפין כל פעם שחודר עמוק, עד שלפעמים די כואב לו לאחר מכן.
האם ייתכן שהדקירה היא מההתקן? האם זה אומר שההתקן לא הוחדר עמוק מספיק ויש צורך לתקן? אם כן, האם למרות זאת אני 100% מוגנת?!
תודה רבה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך-רחמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/02/2014לעתים החוט שבולט מצוואר הרחם הוא שדוקר אפשר לקצר אותו\
אין בעיה עם יעילות ההתקן
פני לרופא נשים לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בנרתיק בעת קיום יחסי מיןאמיליה01/02/2014
שלום, יש לי חבר ושכבנו בפעם הראשונה בנינו. (שנינו היינו כבר במערכות יחסים לפני, ואיננו בתולים).
לא שכבתי כבר די הרבה זמן, והפעם כשהתחלתי אקט מיני עם החבר, הרגשתי מגורה.
הוא באמת עשה הרבה מאמץ כדי לספק אותי עוד לפני החדירה (אצבעות, ירידה) אבל פתאום הרגשתי שלא נוח לי והתחילו לי כאבים קלים שבגללם כבר הייתי יבשה, ולכן כשהוא ניסה להחדיר כאב לי ולא נהניתי בכלל, והרגשתי צריבה והייתי חייבת ללכת לשירותים לעשות פיפי. מה שקרה גם לאחר קיום היחסים.
אני מאוד נמשכת לחבר, ואני כן מרגישה בהתחלה חרמנית, אבל ככל שאנחנו מתקדמים לפתע אני מאבדת חשק, וכואב לי, ואני מרגישה שאני מאכזבת אותו ומאוכזבת גם.
בבקשה עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בנרתיק בעת קיום יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/02/2014פני לבדיקת רופא נשים לברור הכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום כבר שבועייםבתאל01/02/2014
שלום רב,
אני קרוב לארבעה חודשים לאחרי לידה.
עד לפני כחודש הנקתי.
עדיין לוקחת גלולות מסוג cerazette.
לפני כשבועיים התחיל דימום לא חזק והוא לא עובר... לפעמים הוא נחלש ולפעמים מתחזק.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום כבר שבועיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/02/2014בעקרון יכול להיות דימום תחת ססרזט אם הפסקת הנקה את יכולה לעבור לגלולות רגילות
פני לרופא נשים לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות והגדלת חזהעינת31/01/2014
היי, אני בת 21 והתחלתי לקחת גלולות לפני כשנה ומה שקרה זה שרק החזה הימני שלי גדל בעקבות הגלולות אז הפסקתי אחרי חצי שנה לקחת גלולות וחזה המשיך לגדול ועכשיו יש לי ממש הפרש גודל בין החזה הימני לשמאלי מה ניתן לעשות בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשל
עינת31/01/2014ובנוסף לזה החזה הימני שגדל קשה ורואים ורידים והחזה השמאלי רך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית צוואר עבהמאי31/01/2014
הי אני בת 32 לקחתי גלולות 10 שנים כעת הפסקתי ושמחתי לקבל מחזור אחרי 5 שבועות
היום בבדיקת אולטרסרונד שיגרתית אמר הרופא כי רירית הצוואר והמטוזיס עבה מאוד 12 ממ כל השאר היה תקין. רירית דקה ואחידה. אציין כי בבדיקה שהייתה היום אני לקראת סוף המחזור. סיבה לדאגה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית צוואר עבה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן31/01/2014סיבה לדאגה??
לא. רק מעקב בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא מפסיק כבר חודשייםעינת א30/01/2014
שלום וברכה,
יש לי דימום מזה חודשיים ולא נראה שהוא עומד להפסיק.
עשיתי בדיקות והכל תקין, לקחתי כדורים שהרופאה המליצה, שאמורים להפסיק או לגרות את האיזור הרירי, ועדיין יש דימום. אתמול סיימתי את חפיסת הכדורים אז כרגע אני אמורה 'לקבל מחזור' ואכן הדימום התגבר בצורה חזקה שאפילו תחבושות לא עוזרות.
מה אפשר לעשות והאם זה תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לא מפסיק כבר חודשיים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן30/01/2014זה לא תקין. את זקוקה לבדיקת אולטרסאונד, ביופסיה של רירית הרחם ואול הסתכלות לתוך חלל הרחם - היסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל בנרתיקמאיה מאיר30/01/2014
שלום
שמי מאיה בת 37 ואתמול חשתי בזמן מתן שתן שיש לי מעין חתיכת "בשר " בסוף הנרתיק.
לאחר יום ניגשתי לרופא נשים ,הרופא הוציא אותה ושלח למעבדה. קרא לכך "כפל בנרתיק" ואמר שאין סיבה לדאגה.
שאלתי האם אכן אין סיבה לדאגה?ומהו כפל בנרתיק?מעט לחוצה מהעניין
ברצוני לציין שאני אמא ל 2 בריאה ,לידות טבעיות,לפניי פחות משנה ביצעתי בדיקת צוואר רחם תקינה.
בנוסף החתיכה שהוצאה מעט דיממה,לא חשתי בכאב כלל בזמן ההוצאה או בכלל שזה היה בגופי.
תודה מראש
מאיה מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל בנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן30/01/2014אני ממש לא מבין איזה תשובה את רוצה לקבל?
איך אפשר לדעת ללא בדיקה במה מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)