מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום ארוךטלי30/01/2014
שלום רב,
במשך כמה שנים הייתי לוקחת גלולות דיאנה ועשיתי הפסקה לכמה חודשים ועכשיו התחלתי ליטול גלולות מסוג מינס. לפני שישה ימים לקחתי את הגלולה הראשונה ,עם תחילת הווסת, והדימום עוד לא נפסק. האם זה בסדר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ארוך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/01/2014חודשים ראשונים לנטילת גלולותץ יכול להיות דימום לא סדיר ביחוד בחודש הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום הביוץ - לידת בתא30/01/2014
שלום,
המחזור שלי סדיר, בין 28-32 יום בממוצע בחודש. המחזור הקודם שלי התחיל ב-17.1.14 וראיתי שיום הביוץ שלי נע בין ה-31.1.14 (מחר-שישי) לבין ה-1.2.14 (ראשון). אנחנו חושבים להביא בת וראיתי שהזרעים הזכריים שורדים פחות (24 שעות) לעומת הזרעים הנקביים (72 שעות). קיימנו יחסים ביום ה-29.1.14 (רביעי) ושאלתי היא האם לקיים שוב יחסים היום /מחר על מנת לקבל בת או שבכך יכנסו עוד זרעים זכריים ויתכן שאחד מהם יתפוס ויהיה בסוף בן, זאת מכיוון שאיננו יודעים בוודאות את יום הביוץ (לא קניתי ערכת ביוץ וגם הבנתי שהיא נותנת תשובה סמוך ליום הביוץ וזה אולי מאוחר מידי לבת).
אם אפשר לא לפרסם את השאלה, אלא לתת לי מענה אישי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום הביוץ - לידת בת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/01/2014אין שום הוכחה שהעיתוי של יחסי מין לזמן ביוץ אכן משפיע משמעותית על מין העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד אדמת והריוןאדומה29/01/2014
שלום, הרופא נשים שלי הפנה אותי לעשות חיסון נגד אדמת כיוון שנוגדנים בגופי נמצאו נמוכים מהמקובל.
הרופא אמר לי להמתין חודש לפני כניסה להריון
לפי כשבוע עשיתי את החיסון והאחות אמרה לי שאין צורך לחכות כלל
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד אדמת והריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/01/2014כדאי לחכות חודש כמו שאמר רופא הנישם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל באמצע חפיסת גלולותנועם29/01/2014
היי, אני בת 19 ונוטלת גלולות מסוג פמינט כארבעה וחצי חודשים, לא הייתה לי אף תופעת לוואי עד עכשיו או דימומים אקראיים. אני כרגע בשני שליש של החפיסה החמישית, ובשלושת הימים האחרונים יש לי כל יום בערך באותה שעה בצהריים דימום בכמות קטנה מאוד (בצבע חום), ולאחר מכן זה מפסיק לחלוטין עד אותה שעה בערך למחרת. לא פספסתי אף גלולה ולא שיחקתי עם השעות, השאלה היא האם זה נורמלי והאם אני מוגנת. אני בלחץ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל באמצע חפיסת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/01/2014ההגנה נשמרת אם לא שכחת אף גלולה יכול לקרות דימומים תחת גלולות. התעלמי
אם הדימומים ימשיכו בחודש הבא כדאי לפנות לרופא נשים אולי להחליף גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מוגנתמיקי29/01/2014
שלום אני לוקחת גלולות בצורה מסודרת כבר שנתיים אבל חודש שעבר שכחתי גלולה אחת באמצע החודש ועכשיו אחרי שנגמר המחזור לקחתי ביום הקבוע גלולה ראשונה של החבילה החדשה(אתמול בערב) האם היום אני כבר לגמרי מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מוגנת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/01/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור לאחר לידהלימור29/01/2014
שלום, ילדתי לפני 9 חודשים והינקתי עד לא מזמן. קיבלתי ווסת לראשונה לפני כחודש וחצי. מאז עברו 35 ימים ועדיין לא קיבלתי מחזור. בדיקת היריון שלילית.
לאחר ההיריון הראשון שלי הייתי מקבלת באופן סדיר כל 28 יום בדיוק.
אציין כי הלידה היתה תקינה ואנו משתמשים באמצעי מניעה קונדום או משגל נסוג.
מה יכולה להיות הסיבה לאיחור במחזור אם זה לא היריון? אני קצת בלחץ.
האם יש סיבה לפנות כבר לרופא או שעוד מוקדם מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/01/2014עשי בעוד מספר ימים שוב בדיקה להריון אם עדיין שלילית פני לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגום מסמך רפואיאביחי29/01/2014
שלום ברצוני לברר כיצד אומרים באנגלית 1|)טפולות 2?)קורטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגום מסמך רפואי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/01/2014???????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvמייק29/01/2014
שלום רב.
בבדיקות דם שביצעתי השבוע התקבלה התוצאה המצורפת לבדיקת CMV.
אשמח לדעת מה ההשלכות של תוצאה זאת לקראת כניסה להריון.
לציין שלפני 4 שנים גם הIGG וגם IGM היו חיוביים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת בדיקת הדם
מייק29/01/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת בדיקת הדם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/01/2014מעיד על זהום שהיה ולא בהכרח על זהום פעיל
פני עם התשובה לרופא נשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר כוחותקרן29/01/2014
אני נוטלת גלולות יסמין אחרי התייעצות עם הרופא לגלולות עם הכי פחות חומרים, כי היו לי מצבי רוח שבוע לפני המחזור וחשבתי שזה בגלל הכמות של החומרים הפעילים..
למרות זאת אני עדיין נוטה לעצבים ומצבי רוח בימים שלפני המחזור
אבל גם במחזור עצמו פשוט אין לי כוחות, במהלך החודש אני עושה פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע וישנה בסביבות 8 שעות בלילה. ובשאר היום מתנהלת בשיגרה שלי בלי קושי מיוחד, ובמחזור אין לי כח לכלום, אני יכולה לישון גם 10 שעות ועדיין לרצות לישון
וכל מה שאני רוצה זה לנוח ולא לעשות שום דבר שצריכה
אני גם שומרת על תזונה בריאה ומאוזנת מאוד מקפידה, ובשבועיים לפני ובמחזור הרבה יותר מתחשק לי דברים אחרים, מנסה לשלוט בזה ומפנקת את עצמי בסושי במקום לאכול שטויות וממשיכה לאכול בריא...
הצעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר כוחות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/01/2014נסי לקחת גלולות ברצף כדי להמנע מימי המחזור
ולהתיעץ עם רופא הנישם שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת מינס.מבולבלת29/01/2014
שלום ,
בגלולת מינס ישנן 28 טבליות,4 לא פעילות, כלומר אני יכולה שלא לקחת את ה-4 גלולות מאחר והן לא פעילות ? , אם הן אינן פעילות לשם מה הוסיפו אותן מלכתחילה ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת מינס. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/01/2014את יכולה שלא לקחת את הלא פעילות אבל לזכור להתחיל חפיסה חדשה כעבור 4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר במחזור חודשיעדי29/01/2014
היי, אני עדי בת 23, בחורה בריאה. יש לי בעיה.
חיכיתי לקבל מחזור החודש, ולהתחיל לקחת גלולות לאחר חצי שנה של הפסקה בנטילתן.
היה לי יום איחור, וביום של "המחזור" התחלתי את החפיסה הראשונה. התברר לי במהלך היומיים הראשונים של"המחזור" זה שאולי בכלל זה לא מחזור. לא היו לי דימומים מסיביים כמו כל מחזור אחר שהיה לי עד כה, ולאחר יומיים זה פשוט הפסיק. היו לי רק כתמים חומים כהים במיוחד שלא היו דמיים. במהלך היומיים האלה כל יום 2 כתמים כאלה וזהו.
היום היום השלישי אין כלום.
השאלה שלי האם יש חשש להריון? או שדבר כזה קרה רק כי התחלתי לקחת גלולות?
אשמח אם תענו לי בהקדם- אני בלחץ מטורף.
בנוסף, אגיד רק שאני מקיימת יחסים מאוד מוגנים... שעכשיו גם אני תחת גלולות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מוזר במחזור חודשי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/01/2014עשי בדיקת שתן ושללי הריון וכך תצאי מהלחץ
אם את לא בהריון המשיכי את הגלולות אבל הוסיפי קונדומים בשבועיים הראשונים ללקיחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובהרינג לראשונה להחדיר בזמן מחזור?שירן29/01/2014
שלום רב, עד כה נטלתי גלולות מינס ואני עוברת לנובהרינג.
רשום בעלון שעלי לשים את זה ביום שבו הייתי אמורה להתחיל את החפיסה הבאה של הגלולות (כרגיל). אבל כשאני מתחילה חפיסה חדשה זה בד"כ היום השני של המחזור. עלי להחדיר את הטבעת גם אם אני במחזור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובהרינג לראשונה להחדיר בזמן מחזור? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/01/2014אכן כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם בחזההדר29/01/2014
שלום רב,
אני בת 21. כבר כמה חודשים יש לי טעם מוזר בפטמות, ואני קצת מתחילה לדאוג. אני משתמשת בגלולות. בנוסף, אני לא יודעת אם זה תורשתי או אם זה קשור, אבל אמא שלי סובלת מאנדומטריוזיס כבר הרבה שנים.
אשמח לדעת מה יכול להיות הגורם לטעם המוזר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם בחזה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/01/2014איך הגעת לטעם בפטמות????
אם יש שוני יכול להיות מכל שינוי הורמונלי כמו גלולות אבל פני לבדיקת שדיים אצל חירורג שד ועשי הערכה הורמונלית בבדיקות דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה על אורכו אבל תשובתך חשוב מאוד.29/01/2014
שלום רב דוקטור
אימי מבוגרת עם פיברומאלגיה ,בעיית דליפת שתן ,ודלקות שתן כרוניות
היא מקבלת טיפולים לעיתים רחוקות בדלקות שתן ,ובפעם האחרונה בעקבות הדלקת השתן היא הגיעה למצב של בלבול אי שיתוף פעולה ,וזיכרון ירוד ,בצורה קשה ,
בבית החולים קיבלה אנטיביוטיקה ,לאט חוזרת לעצמה
בבית החולים ,שאלתי אותם בקשר לתרופה בשם מקרודנטן לטיפול קבוע בזיהום
נאמר לי על ידי רופא בבית החולים שלתרופה יש תופעות לוואי קשות והיא לא עוזרת .
מה דעתך ??
1 אני בדילמה קשה מאוד מאחר שכול השנה כמעט יש לה את הזהום בשתן שמטופל לעיתים רחוקות גם עקב בדיקות שתן שניתנות מאוחר ,ובכל אופן
הסבל שלה מוכפל בגלל הזהום הפעיל ,(והיכולות של הטיפול שמנסים לתת לה לשאר הבעיות נפגע עקב הדלקת )
1א במצב של דלקות חוזרות איזה טיפול לטווח ארוך שיכול למנוע חזרת דלקת
2 שאלה נוספת crp גבוה ,ללא ידיעה מדוע ,ניסו גם קורטיזון תקופה ארוכה שלא עזר ,
האם הזהום הזה שקיים בגוף רוב השנה הוא זה שיכול לעלות את ערכי בדיקת crp
3 עד כמה דליפת שתן יכולה לגרום זיהומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על אורכו אבל תשובתך חשוב מאוד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/01/2014כדאי לפנות לרופא משפחה שמכיר את כל מצבה הבריאותי, ואין אפשרות לתת תשובה ראאויה דרך האינטרנט
דליפת שתן יכולה לגרום לזהומים בדרכי השתן ולהפך זהומים יכולים לגרום לדליפת שתן
כן נראה לי שכדאי לתת לה טיפול אנטיביוטי קבוע אבל זה לשיקולו של הרופא המטפל בה והמכיר אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה:)28/01/2014
האם הבדיקה עם המקלון מגלה פפילומה?
סובלת מהרגשת שריפה, גרד, ויש לי פצע שהופיע ונשאר מזערי מאוד עד כמעט בלתי מורגש לאחר שימוש בטבעקוטן, והיום פצע חדש. הרופא בהסתכלות בעין אמר שזה כלום ואלו בלוטות חלב, והפצע שראה הוא פצע גילוח. האם הרופא שאמר שזה לא פפילומה יכול להסתמך על מה שראה? הבדיקה עם המקלון הארוך יצאה שהכל בסדר NORMAL FLORA.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/01/2014בדיקת תרבית עם מטוש לא מאבחנת פפילומה וירוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)