מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףף האם אני בהריון?אולגה12/01/2014
שלום יש לי שאלה דחופה וחשובה...בתאריך ה15\12\13 הייתי אצל רופא נשים והוצאתי את ההתקן התוך רחמי בבדיקה שעשינו באולטרסאונד לא היה הריון. בתאריך ה17/12/13 הייתי עם בעלי (פעם ראשונה לאחר שהורדתי את ההתקן)
בתאריך ה12/114 שזה היום עשיתי בדיקת דם להריון ויצא לי 948 המחזור האחרון היה לי ב10/1213 אבל זה לא קשור כי הורדתי את ההתקן אחרי...שאלה שלי כמה שבועות בערך זה יכול להיות??
והאם יש סיכוי כלשהו לתאומים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה אני מוטרדת מאד
אולגה12/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףף האם אני בהריון? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן13/01/2014בדיקה זו אומרת רק שאת בהריון. בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף בבקשהדנה12/01/2014
אני התחלתי לקחת אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג ביום שישי
וביום שבת למחרת התחלתי חפיסה חדשה של גלולות מסוג הרמונט
האם האנטיביוטיקה יכולה לפגוע ביעילות הגלולה ?(אני לוקחת אנטיביוטיקה למשך שבוע)
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף בבקשה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן12/01/2014האם האנטיביוטיקה יכולה לפגוע ביעילות הגלולה ?
*** כן, בהחלט. לא להפסיק את הגלולות, להשתמש בהגנה נוספת. ועוד- את עלולה גם לדמם מעט, לא נורא. אבל אל תפסיקי את הגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחוופהsssss12/01/2014
שלום
לפני שבועיים סיימתי את המחזור החודשי שאצלי הוא קורה בין 26-28 יום. ביום שהוא נגמר קיימתי יחסי מין לא מלאים עם חבר שלי ובלי אמצעי הגנה. לא הייתה חדירה מלאה והיא נמשכה משהו כמו 20 שניות ואז הוא הפסיק,הוא לא גמר וגם לא היה בדרך לגמור כי מייד הפסקתי אותו.עכשיו אני ממש לחוצה כי אני לא יודעת אם בכל זאת יש סיכוי להריון, אני בת 22 עם מחזור סדיר.
הבנתי שגם אם אין גמירה עדיין יכול להיות טיפות כאלו עם זרע שהגבר לא מודע אליהן כשהן יוצאות ואז הוא חושב שהכל בסדר.
גם לפני יומיים התחילו לי הפרשות צהובות כאלו והן נגמרו היום וכרגע אין לי שום הפרשות ואין לי מושג מה זה. אולי זה קשור לביוץ?
השאלות שלי הן האם אני יכולה להיות רגועה לגבי ההריון למרות שהייתה חדירה חלקית אבל בלי גמירה? האם אפשר להיכנס להריון יום אחרי שהמחזור נגמר ?
ואם יש סימנים מיוחדים שמרמזים על הריון?
תודה רבה וסליחה על החפירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחוופה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/01/2014תיארוטית אפשרי
בדיקת הריון ביתית סביב תאריך המחזור הבא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר לאחר הפסקת גלולותצאלה12/01/2014
שלום,
הפסקתי לקחת גלולות באפריל שעבר. מאז קיבלתי רק 4 פעמים מחזור כאשר בדר"כ עובר חודשיים- שלושה בין ווסת לווסת. כתוב באינטרנט ששחלה פוליציסטית יכולה להיות הסיבה אך לפני הגלולות קיבלתי מחזור סדיר פחות או יותר, איני סובלת משיעור יתר ומבנה גופי רזה למדי (BMI 20.4).
האם מדובר במצב תקין? מה יכולה להיות הסיבה לכך? אשמח למענה משטם שאני מודאגת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לקבל תגובה? מודאגת מאוד
צאלה12/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםשרון12/01/2014
היי
בכמה חודשים אחרונים יש לי מעט דימום בעת יחסי מין ( החלפתי גלולות בחודשים אלא, אמרו לי שאולי זה מזה ).
כמו כן יש מספר פעמים שלאחר קיום היחסים מעט מעט שורף לי
בנוסף אני לוקחת פרוביוטיקה על בסיס יומי.
ממה יכון לנבוע ? אילו בדיקות מולץ לעשות ?
(עשינו שנינו לפני חצי שנה בדיקה של כל מחלות המין וכו' והכל תקין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2014אם הדימום הוא לאחר קיום יחסי מין כדאי להבדק אחרי יחסי מין ולראות מה מקור הדימום יכול להיות מצוואר הרחם האם עשית בדיקת פאפ?
או מקרע בכניסה לנרתיק ולכן שורף לך אחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרופא
שרון12/01/2014פאפ תקין לפני חצי שנה
הייתי אצל הרופאץ נשים לפני שבועיים
לא עשתה בדיקה גופנית
אמרה שם אם תקין אז רק עוד 3 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בדרכי השתןשגית12/01/2014
בת 5.5., מעולם לא היו לה דלקות בדרכי השתן. פתאום תוך חודשיים 3 פעמים דלקת.
אחרי בדיקה התברר כי שפתי הפות סגורות למחצה. רופאת הנשים נתנה משחת אובסטין
1. האם המשחה יעילה בגיל כזה?
2. האם הדבקות השפתיים גורמת לדלקות החוזרות?
3. מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות בדרכי השתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2014אכן הטיפול המומלץ הוא אובסטין - גם יעזור לפתיחת ההדבקויות וגם אמור למנוע את הדלקות בדרכי השתן שנגרמות עקב ההדבקויות וחוסר באסטרוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףף!!!שרון11/01/2014
היי,
אני עם מירנה מזה כחודש.
האם זה הגיוני שבן זוגי מרגיש את המירנה בעת יחסי המין? זה תקין ? והאם יש סיכוי שהמירנה נפלטה לי מהרחם ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףף!!! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/01/2014יתכן שבעלך מרגיש את החוט של ההתקן. ניתן לקצ את החוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון11/01/2014
הבנתי שבזמן הארורגזמה האישה משנה את חומציות הנרתיק לבסיסית יותר. האם החומציות שמתנה רק באיזור הנרתיק או גם בחצוצרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2014רק בנרתיק לפי מה שידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור חצי שנה במחזורש10/01/2014
שלום רב,
אני בת 22 ואני לא מקבלת מחזור כבר חצי שנה.
חשוב לציין שאני אדם בריא, אני אוכלת סדיר ואין לי בעיה של אנמיה או חוסר סידן.
ביקרתי אצל ארבעה גניקולוגים שונים שאינם ידעו מה הסיבה.
ואף הציעו לי כדורים בעלי אסטרואידים להסדרת המחזור ואני לא מעוניינת בנטילת כדורים.
מה ניתן לעשות כדי לדעת את הסיבה להפסקת המחזור?
והאם אני יכולה לקחת גלולות למרות המצב הנוכחי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור חצי שנה במחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/01/2014... ואני לא מעוניינת בנטילת כדורים.
הרי אי אפשר להכריח אותך. תחליטי לגבי הטיפול עם הרופא שלך.
מה ניתן לעשות כדי לדעת את הסיבה להפסקת המחזור?
... ניתן לבצע בירור של הבעיה, תפני לרופא המטפל.
והאם אני יכולה לקחת גלולות למרות המצב הנוכחי?
... אני מניח שכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףליליאן לופ10/01/2014
התחלתי לקחת גלולות פרימולוט -נור בעצת הגניקולוג לPMS קשה,לאחר שגלולות רגילות גרמו לתופעות לוואי מגוונות.
אני בת 30 לא עברתי לידות .ברקע שחלות פולצסטיות קלות.
התחלתי לקחת אותם 15 יום לפני תאריך הווסת המשוערת(שהוא לא כול כך קבוע אצלי) ופתאום עכשיו ,לאחר שבוע התחילו לי דימומים.אני מפחדת לקבל ווסת.
האם זה תקין?מה לעשות אם עכשיו אקבל את הווסת שבוע מוקדם יותר?להפסיק את הגלולות?
ועוד שאלה על הדרך-האם תיאבון מוגבר מאוד זה תופעת לוואי של הגלולות ומתי זה ייסתים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ענו לי?זה די דחוף
ליליאן לופ11/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/01/2014האם זה תקין?
יתכן.
להפסיק את הגלולות?
לא
ועוד שאלה על הדרך-האם תיאבון מוגבר מאוד זה תופעת לוואי של הגלולות ומתי זה ייסתים?
תפני לרופא המטפל עם השאלה "על הדרך". זה בטח לא דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל
ליליאן לופ12/01/2014אין צורך להיות מרושע..
רק השאלה על הווסת היתה דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להיכנס להירון והנקהמירית10/01/2014
שלום,
אני מניקה. התינוקת בת שנה +חודש.
לפני כחודשים קיבלתי מחזור לראשונה מאז הלידה. לאחר חודשיים קיבלתי שוב, כלומר המחזור לא סדיר.
אני מנסה להיכנס להריון- איך אפשר להגדיל את הסיכויים לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון להיכנס להירון והנקה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/01/2014להפסיק להניק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאןת בדיקהשי10/01/2014
לפי תוצאות בדיקת דם לאחר שקיפות עורפית בשילוב הגיל (בת 26) יצא סיכון לתסמונת דאון 1:280, ה papp-a יצא בטווח הנורמה אבל הhcgb יצא 3.01 mom / וליד זה רשום 123.0 ng/ol ומשם נרשם על הסיכון. מה עליי לעשות כעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאןת בדיקה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/01/2014אנחנו לא מפענחים בדיקות מעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפןת עיניים בהריוןשי09/01/2014
האם שימוש חד פעמי בטיפות מידראמיד להרחבת אישונים עלול לפגוע בעובר? אני בשבוע 13+5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפןת עיניים בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק קטן שבייץמיכל09/01/2014
שלום וברכה,
להלן שאלותי:
1. מאיזה גודל זקיק מבייץ תתכן הפריה? (הבנתי שזקיק קטן שמבייץ, מכיל ביצית לא בשלה)
2.מאיזה עובי רירית בביוץ תתכן כניסה להריון?
(ערכתי מעקב זקיקים, (ללא בדיקות דם)
ביום ה16 - נצפה זקיק 17/14 רירית 7.1.
וביום ה18 - בהפרש של יומיים וחצי {מכיוון שהבדיקה ביום זה בוצעה בערב} נצפו שאריות הזקיק + מעט נוזל בדוגלס, רירית 6.6. כלומר הביוץ היה.
(ולדעתי גם יתכן שגדל ביומיים וחצי הללו, ובייץ רק אז. אבל גם אז מדובר ב17)
לדברי הטכנאית שבצעה את הבדיקה מדובר בתוצאה בעייתית (שינוי עובי הרירית יכול להיות מוסבר בטעות מדידה ביום ה16, אך עובי כזה ליום הביוץ בעייתי - לדבריה)
וכן העובדה שהזקיק, לכאורה, בייץ בגודל קטן ולא בשל, כך שהסיכוי להקלטות נמוך!
מיותר לציין שבאופן פיזי נקטנו בפעולות הדרושות (יום כן יום לא) הנחוצות לכניסה להריון :)
כרגע אני בשבועיים המתסכלים בין יום הביוץ ליום המחזור (שהלוואי ולא יגיע)
האם עלי להוריד ציפיות מראש? וכבר לקבוע תור למומחה פוריות?...
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק קטן שבייץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2014פני עם מעקב הזקיקים המפורט לרופא נשים והתיעצי איתו
לפעמים לא מספיק חודש אחד וכדאי לעשות לפחות חודשיים כדי לראות מה המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקרות הלכתית ואי נטילת גלולותמירי09/01/2014
שלום,
אני בעלת מחזור קצר (כל 25 ימים ולפעמים אף פחות מזה) ודימום ארוך (לפחות חמישה ימים). לאור זאת אני מוגדרת כעקרה מבחינה הלכתית כלומר אני יכולה לטבול רק מהיום ה-12 מתחילת המחזור או לעיתים אף מאוחר מזה ובכך למעשה מפספסת את הביוץ.. לאחר שעברתי מעקב זקיקים לאישור הבעיה, הצלחתי להרות שלוש פעמים באמצעות שימוש באסטרוגן לצורך דחיית הביוץ. כיום אינני מעוניינת ליטול גלולות לצורך מניעת הריון ואני גם לא מעוניינת בהתקן תוך רחמי וברצוני לשאול האם לאור מצבי אני יכולה להסתמך על כך שלא אכנס להריון משום שבאופן עקרוני הביוץ מתרחש לפני הטבילה? האם זה מספיק "בטוח" או שעליי לחשוש מפני ביוץ "בלתי צפוי"? אציין כי המחזור די סדיר ונע כאמור בין 25 ל-23 ימים ומעולם לא חוויתי שינוי קיצוני בהפרשי הזמנים בין מחזור אחד לשני...
בברכה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקרות הלכתית ואי נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/01/2014לכאורה אין בעיה כי זה המנגנון הטבעי שלך אבל מאחר והגוף שלנו איננו שעון שוויצרי תמיד יכולים להיות שינויים בעקבות סטרס מתח מחלה או אפילו שינוי מקום וטיול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)