פורום גניקולוגיה - רפואת נשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טריכומונוס
    נטלי
    27/01/2014

אולי אתם יכולים לעזור לי לענות על כמה שאלות כי נורא קשה להגיע לרופאת נשים שלי (כבר הייתי אצלה אבל התורים אצלה עמוסים ואפילו בטלפון קשה להשיג אותה) ואני תקועה.

לפני כחודש וחצי התחילה אצלי הפרשה שקופה מרובה, גרד וריח לא נעים. בהתחלה ניסיתי נרות ומשחה אגיסטן ולא עזר. דיברתי עם הרופא בטלפון ומכיוון שהיה לה עומס גדול בקבלת מטופלות היא נתנה לי מרשם לנרות ואני לא זוכרת איזה אבל גם זה לא עזר. איכשהו הצלחתי להגיע לרופאת נשים שלי (בין התורים) והיא אמרה שהיא חושבת שזה טריכומונוס וגם לקחה משטח. היא רשמה לי ולבעלי את האנטיביוטיקה שאמורים לבלוע 4 כדורים בבת אחת ונרות. בינתיים המשטח חזר שלילי אבל עם הסתייגות שכדאי למסור את הבדיקה למעבדה באותו היום (שלי נמסרה יום למחרת). במקביל יש לי דלקת בשתן שאני צריכה לטפל באנטיביוטיקה. בינתיים קיבלתי מחזור ולאחריו ראיתי שעוד לפני שלקחתי את הטיפול ההפרשה הפסיקה, הגרד נעלם ועצמת הריח פחתה אך לא נעלם לגמרי. בינתיים קיבלתי עוד מחזור.
    מה כדאי לעשות במצב הזה: בגלל שהריח לא עבר לגמרי לקחת את הטיפול שהרופאה רשמה לי? לי ובעלי יש התלבטות לגבי הכדורים האלה שצריך לבלוע 4 בבת אחת! בעלי רגיש לאנטיביטיקה - היא מאוד מחלישה אותו. במידה ואין ברירה, האם יש אפשרות לא לבלוע את כל הכדורים בבת אחת?
    האם לחזור לבדיקה אצל רופאת נשים למקרה שלא מדובר בטריכומונוס ואולי זה משהו אחר? יש לי תור אליה בעוד כשבועיים וחצי (תור שנקבע אליה לפני חודשיים) אבל עניין הריח מציק.

או שפשוט לקחת את הטיפול שהיא נתנה שאולי כן מדובר בטריכומונוס אבל מצד שני המינון של הכדורים מלחיץ.

אודה לך אם תוכלי לעזור לי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טריכומונוס

הוספת תגובה

• טריכומונוס - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    28/01/2014

זהו מינון מקובל של פרוטוציד
    אבל כדאי לפנותלרופאת הנשים לבדיקה חוזרת לפני לקיחת הטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שדיים מגורגרים
    אודליה
    27/01/2014

שלום!
    אני בת 33 + 2 ילדים.
    בבדיקה גניקולוקית לפני כשבועיים, נמצאה לי מיומה ברחם גודל 4 ס"מ.
    בנוסף, בוצעה בדיקת שד ע"י הגניקולוג שכתב שיש לי שדיים מגורגרים ביותר ובבית שחי שמאל נמוצשה בלוטה ניידת.
    יש לי הפניה למרפאת שד לבדיקה ידנית ע"י כירורג.
    אני כל כך מתוחה וחוששת מהממצאים, כי לדודה שלי היה סרטן השד...
    אלו עוד סיבות יכולות להיות לגרגירים בשד? אולי כתוצאה מהמיומה?
    אשמח לתשובה מהירה!

לקביעת תור
    סגירה
    שדיים מגורגרים

הוספת תגובה

• שדיים מגורגרים - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    28/01/2014

גרגור בשד יכול בהחלט להיות משהו מבני של רקמת השד וממש לא אופיני לסרטן ששתי השדיים יהיו עם גרגור!!ולכן כדאי לצאת מהלחץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור כל שבועיים עם גלולות
    שירי
    27/01/2014

אני בת 36 לאחר שלושה הריונות שהסתיימו בלידות רגילות ותקינות. הלידה האחרונה היתה לפני כשלוש שנים. לפני כשנתיים הותקן לי התקן תוך רחמי עם סליל עופרת. לאחר סיום ההנקה הופיע אקנה שלא היה בעברי, התחלתי ליטול גם גלולות דיאנה ולא הוצאתי את ההתקן. אני מרגישה טוב וללא כאבים אולם בחצי השנה האחרונה, חרף נטילת הגלולות באופן מסודר, התחלתי לסבול מדימום של מחזור כל שבועיים, למשך מספר ימים. אני מתגוררת במספר החודשים הקרובים במדינה בה הגישה לטיפול רפואי טוב הינה קשה. אודה לעצתכם מה עשויה להיות הבעיה.

הוספת תגובה

• מחזור כל שבועיים עם גלולות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    28/01/2014

יכול להיות דימום עקב הגלולות או עקב ההתקן
    מציעה לך להפסיק עם הגלולות בשלב ראשון ולראות אם הדימום ממשיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות מחזור
    shaylee
    27/01/2014

שלום,
    סליחה על השאלה המוזרה-אבל זה נראה לי הפורום המתאים:
    אני בת 29 -ושוקלת 67 קילו -מלאה,אף פעם אין לי מחזור סדיר
    הוא תמיד מגיע באיחור -של בין כמה ימים לעד שבועיים,
    האיחור כלעצמו לא מפריע לי-יש רק תופעה שאני לא מצליחה להבין
    האם זה תקין?
    התופעה:כול פעם שמתחיל המחזור קודם מתחיל מחזור "מזויף" של דימום
    פנימי מבפנים אבל הדם לא נוזל החוצה
    ,(אני יודעת את זה כי בהחדרת טמפון הוא יוצא עם דם-אבל ללא טמפון אין דם שיוצא החוצה)
    ,ורק כמה ימים אחר כך-המחזור "האמיתי"
    קורה ואני רואה דימום גם על התחבושת עצמה.לפי רופא הנשים שלי שהייתי אצלו לפני חצי שנה הוא ציין שעד שאני לא רואה דם שוטף על התחבושת זה לא מחזור.
    האם תופעה זו תקינה? ואם כן אשמח רק לדעת למה זה קורה כך ?? תודה מראש על המענה שיילי

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות מחזור

הוספת תגובה

• תופעות מחזור - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    28/01/2014

יכול לקרות דיימום קל שמתאים כמה ימים לפני המחזור עצמו
    זו תופעה שאנחנו מכירים אותה והיא חסרת משמעות כרגע
    כל עוד אינך מעונינת בהריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון..?
    מתארחת
    27/01/2014

שלום לכולן,

אני בת 24 , התחלתי לקחת גלולות מינס בגיל 16 עד גיל 23. עשיתי שנה הפסקה.
    ביום שישי ה17.1.14 חזרתי לקחת גלולות (נמצאת שוב במערכת יחסים) ולא התחלתי עם היום הראשון של המחזור.
    ב20.1.14 חבר שלי חזר מחול אחרי שבועיים ושכבנו ללא קונדום, מאז ועד אתמול במשך כל יום.

אני בחורה מנוסה, לא נלחצת בקלות, ולא בטוחה שיש קשר אבל התחילו לי בחילות בכמה ימים האחרונים, ברמה דיי קשה...
    כפי שידוע לי בחילות לא אמורות לקרות כל כך מהר...

ואני לא ממש מצליחה לחשב אם הייתי בימים בטוחים או בביוץ (לפי מחשבון ביוץ זה גבולי ממש)

לאחר שהתחילו לי הבחילות וחברות התחילו להלחיץ אותי קראתי את ההוראות את הגלולות וגיליתי שאסור היה לנו לשכב ללא קונדום במשך שבוע שלם מתחילת לקיחת הגלולה הראשונה (עקב כך שלא התחלתי לקחת ביום הראשון של המחזור- אלא במהלך זמן שאני לא אמורה להיות במחזור בכלל)

היום הגיע השיא, והיו לי בחילות מטורפות שכבר לא יכולתי לדמיין.. עכשיו כשהגעתי הביתה גיליתי דימום קל (ממש קל, שבקושי שמים לב אליו) וגיליתי שזה עלול להיות קליטת ביצית או משהו בסגנון?

מצד שני, זה נראה לי מוקדם מדי, ובנוסף יכול להיות דימום מחזרת לקיחת הגלולות לאחר הפסקה של שנה (למרות שבגיל 16 שהתחלתי זה לא עשה לי דימומים)

ברור שהכי נכון לעשות בדיקת הריון, אך אני מעדיפה לדעת קודם אם יש סיכוי בכלל? ואם הוא גבוה או נמוך?
    משום שמבחינתי אני ארצה לעשות בדיקת הריון כשאני באמת ארצה לקבל תינוק, ולא ככה בטעות....

תודה רבה על תשובתכן..
    המתארחת :)

לקביעת תור
    סגירה
    הריון..?

הוספת תגובה

• הריון..? - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    28/01/2014

נראה לי מוקדם כר להרגיש בחילות של הריון
    חכי שבועיים מהיום שקיימת יחסי מין לא מוגנים ועשי בדיקת שתן לשלילת הריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי לא תקין בבקשה תענו לי!
    קופיקו
    26/01/2014

הריון ראשון בת 27 שבוע 18 בריאה הסקירה הראשונה תקינה לגמרי כך גם הסקר שליש ראשון והשקיפות. תשובות של חלבון עוברי לא תקינות. מה זה אומר? מה המשמעויות של זה? האם יש צורך לבצע בדיקת מי שפיר? תודה.

הוספת תגובה

• חלבון עוברי לא תקין בבקשה תענו לי! - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    28/01/2014

פני עם התשובה בהקדם לרופא הנשים שלך כדי להמשיך בברור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ודימום
    עדי
    26/01/2014

שלום. אני מאוד מבולבלת..ביום ראשון ושני איכשהו שחכתי לקחת גלולות ברצף וביום שלישי לקחתי. יום שלישי קיימתי יחסי מין עם החבר והייתה גמירה בפנים. יום רביעי נהיה לי דימום קל שהתגבר ביום חמישי התגבר הדימום והרגשתי ממש כמו שקיבלתי מחזור כולל הכאבים. מאוד מבלבל אותי אם זה היה דימום או מחזור. בכל אופן המשכתי לקחת מיום שלישי את הגלולות כרגיל (היום זאת הגלולה האחרונה בחפיסה) ואציין שהדימום נמשך עד היום. נגמר היום. השאלות שלי הן האם לעשות את ההפסקה כרגיל כי היום לקחתי את הגלולה האחרונה ולקבל שוב מחזור בעוד 4 ימים או להמשיך ישר עם חפיסה חדשה והאם יכול להיות מצב שנכנסתי להיות בגלל שקיימתי יחסי מין עם החבר למרות הדימום שהיה לאחר מכן? אשמח לתשובה זריזה, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ודימום

הוספת תגובה

• תיקון

עדי
    26/01/2014

• והאם יכול להיות מצב שאכנס להריון מקיום יחסי המין ביום שלישי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות פמינט
    רוני
    24/01/2014

שלום אני בת 27 ולוקחת גלולות פמינט בערך 6 שנים. בשנה האחרונה אני סובלת מנשירת שיער, ובחודשים האחרונים גם מפצעים רבים באזור הסנטר. בנוסף, עור הפנים שלי שהיה תמיד נוטה ליבש החל להיות שומני מאד. האם התופעה יכולה להיות קשורה לגלולות? האם כדאי לשקול להפסיק אותן או להחליף?
    תודה,
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות פמינט

הוספת תגובה

• גלולות פמינט - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    25/01/2014

כדאי לפנות לרופא נשים לעשות הערכה הורמונלית בבדיקות דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ'יסטות בשחלה
    שירה
    24/01/2014

שלום רב:
    לפני מס' ימים הרגשתי כאבים מאוד מאוד חזקים בטן התחתונה ניגשתי למיון ושם עשו לי אולטרסאונד שבוצע כשבועיים לאחר הווסת.

וזו התוצאה:
    ** רחם:במרקם שרירני רירית רחם סדרה
    ** שחלה ימנית: בתוכה מס' החזרים צ'יסטיים הגדול ביניהם 3 ס"מ
    הממצא מכיל נוזל צלול ללא מחיצות וללא פפילציות עם גבולות ברורים.
    ** שחלה שמאלית: בתוכה מס' החזרים נוזליים עכורים בקוטר 19 ס"מ כל אחד.
    נוזל בדוגלס בכמות מעטה.

בסופו של דבר הומלץ לי לעבור לפרוסקופיה שאלתי היא: האם לאור הממצא הנ"ל יש אפשרות שהצ'יסטות הנ"ל יעלמו מעצמן ללא צורך בלפרוסקופיה?
    עלי לציין שמדי פעם יש לי התקפים של כאבים חדים בבטן התחתונה, לעיתים עמומים, ומדי חודשיים שלושה כאבים חזקים מאוד ממש כמו צירי לידה .

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צ'יסטות בשחלה

הוספת תגובה

• צ'יסטות בשחלה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    25/01/2014

כדאי לחזור על האולטראסאונד מיד אחרי מחזור ולעשות הערכה אז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות חומות לאחר פאפ
    ליליה
    24/01/2014

שלום ,

ביום רביעי לפני יומיים עשיתי בדיקה שגירתית אצל גניקולגית וכמו תמיד בכל ביקור נלקחה דגימה לבדיקת פאפ . היום בבוקר ביום שישי ראיתי הפרשה רירית עם סימני דם -חום .

האם יתכן שלאחר 3 ימים לאחר הבדיקה הופעו הפרשות ? אני מבינה ביום למחרת או באותו יום , אבל לאחר 3 ימים ? מדוע זה קורה ? ניתן לציין שהמחזור שלי סדיר ואפ פעם לא היהו לי הפרשות בכלל .

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות חומות לאחר פאפ

הוספת תגובה

• הפרשות חומות לאחר פאפ - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    25/01/2014

יכול להיות כתוצאה מהפאפ אם ימשך עוד כמה ימים חיזרי לרופא הנשים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוורל קונטי
    יונה
    23/01/2014

אני בת 63 התחלתי לקחת מדבקות אוורול קונטי בשל תסמינים לא קלים של גיל המעבר. לאחר 5 ימים התחיל לי דימום שנמשך 17 יום. עבר שבוע ושוב יש לי דימום. עד שאקבע תור לרופא ואגיע אליו, אני רוצה לשאול, האם זו התנהלות רגילה של שימוש במדבקות? אני רוצה לציין שאני נוטלת קומידין לדלול דם. האם יש קשר בין הדברים?

לקביעת תור
    סגירה
    אוורל קונטי

הוספת תגובה

• אוורל קונטי - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    25/01/2014

לא בהכרח קשור לקומדין
    התיעצי עם רופא הנשים שלך חסר לי נתונים עליך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה בדיוק מורחים דרמקומבין?
    חנה
    23/01/2014

שלום,

אודה על תשובה מהירה, מפני שהיום אני טסה לחו"ל ונתקעתי עם פטריה בנרתיק...

הרופא נתן לי דרמקומבין + נר, אבל לא ברור לי ממש איפה בדיוק מורחים את הדרמקומבין. מבחוץ על המפשעה, בפתח הנרתיק או בחלל הנרתיק?

תודה מראש לעונים!

הוספת תגובה

• איפה בדיוק מורחים דרמקומבין? - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    25/01/2014

את הנר מחדירים לנרתיק ואת הדרמקומבין מורחים מחוץ לנרתיק באזור השפתיים הגדולות והקטנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

דינה
    26/01/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדנומיוזיס
    אח
    23/01/2014

שלום אני כשנתיים לאחר ניתוח קיסרי בהתחלה לקחתי גלולות אולם הפסקתי לפני כחצי שנה. 4 ווסתות ראשונות הגיעו כמו שעון וללא בעיות. שני מחזורים אחרונים היו פחות סדירים בראשון איחור של כ 10 ימים בוסת ובשני שבו אני עכשיו עדיין לא יודעת אם יהיה איחורושניהם כללו מספר ימים עם הפרשות חומות במהלך החודש. עשיתי בדיקת US שהעלתה חשד לאדנומיוזיס . אני לא סובלת מכאבים או אי נוחות בעת קיום יחסים והווסת שלי רגילה . שאלתי היא ראשית האם פוגע בפוריות שכן אני מתכננת היריון נוסף ובהעדר תסמינים שמשפיעים על איכות חיי האם עדיין צריך לטפל ואם כן איך

לקביעת תור
    סגירה
    אדנומיוזיס

הוספת תגובה

• אדנומיוזיס - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    25/01/2014

כדאי להתיעץ עם רופא נשים מטפל המכיר אותך ואת ההסטוריה הרפואית שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי צריך לבקר אצל רופא נשים לבדיקה
    רות
    22/01/2014

שלום,

אשמח לדעת מתי צריך ללכת לבדיקה אצל רופא נשים, אם התחלתי לקיים יחסי מין לפני כחודשיים בפעם הראשונה (עם אמצעי מניעה כמובן- לא גלולות), מתי חשוב שאבצע את הבדיקה השגרתית במידה ואני פעילה מינית?

תודה רבה

הוספת תגובה

• מתי צריך לבקר אצל רופא נשים לבדיקה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    25/01/2014

כדאי ללכת כבר לרופא כדי להתאים אמצעי מניעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לאחר שימוש בפוסטינור
    מעיין
    22/01/2014

צהריים טובים. אני משתמשת בגלולות כמספר חודשים והכל בסדר לא נתקלתי בשום בעיה. ביום חמישי האחרון נגמרה החפיסה של הגלולות והייתי צריכה לקבל מחזור ביום שני. בסופ"ש יצאתי עם בן זוגי לנופש ובשבת שכחנו מזה לגמרי וקיימנו יחסים לא מוגנים בעקבות זאת ביום ראשון בבוקר לקחתי פוסטינור. עכשיו יש לי מס' שאלות: 1-המחזור ביום שני לא הגיע. גם עד היום. 2- האני צריכה להתחיל חפיסה חדשה של הגלולות ביום שישי כחומר השאלה בעצם היא האם להתחיל לקחת גם אם אין דימום? 3- יכול להיות שהפוסטינור לא עבד ובכל זאת נכנסתי להריון? אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה :-)

הוספת תגובה

• עזרה לאחר שימוש בפוסטינור - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    25/01/2014

אם קיימתם יחסי מין בשבוע הפסקה ההגנה של הגלולות נשמרת ולא היית אמורה לקחת פוסטינור
    מאחר ולקחת הפוסטינור יכול לעשות שבושים במחזור התעלמי מזה שהמחזור לא הגיע והתחילי חפיסה חדשה במועדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה