מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היעדר מחזורתמר20/11/2013
שלום, אני בת 39, אם לשלושה ילדים ובעלת שחלות פוליציסטיות (מאובחנת מגיל 14 בערך,שאז גם התחלתי ליטול דיאנה 35 עקב אקנה קשה).אני לא זוכרת אם המחזור היה סדיר לפני שהתחלתי ליטול גלולות, אבל מה שאני כן יודעת הוא שבמשך שנים כל פעם שהפסקתי לקחת את הגלולות, הייתי צריכה ליטול ארגסט/פרוברה וכו' על מנת לקבל מחזור. ב-6 שנים האחרונות אני או בהיריון או מניקה וכל התקופה הזאת ללא מחזור, למעט כזה שהגיע עם פרוברה ואחריו איקקלומין וביוץ. הפסקתי הנקה לפני כחודשיים (בני הקטן בן שנה),וכמובן אין מחזור. אני לא מעוניינת לחזור לגלולות, אבל הבנתי שחשוב מאד שיש וסת. האם עליי לבקש מהרופא כדורי פרוגסטרון ? וכל כמה זמן כדאי לקחת אותם בין דימום לדימום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעדר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2013פני לרופא נשים לקבלת פרוגסטרון והתיעצי איתו לגבי המשך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדולימה בשפתי הנרתיקמירית20/11/2013
ב-7-9 החודשים האחרונים או יותר להערכתי הופיעה לי מעין שומה קטנה בצבע העור בשפתי הנרתיק. זה קרה לי בזמן ההריון (ילדתי בניתוח לפני כ- 5 חודשים). השומה גדלה עם הזמן אך לאחרונה נשארה באותו גודל…במהלך ההריון וגם בביקורים אצל רופא הנשים לאחר הלידה שכחתי לציין זאת אך עם זאת שום רופא לא אמר לי כלום בנושא. הייתי בבדיקת פאפ לפני כשבוע והרופאה לא אמרה כלום וקשה לי להאמין שלא ראתה זאת כי זה אומנם לא גדול אך די בולט. האם ללכת שוב לרופאה ולציין בפניה שתביט ותבדוק?
הגעתי לרופאה בגלל דימום קל ורדרד בניגוב לאחר קיום יחסים. לאחר שהיא בדקה אותי היא אמרה שיש לי יובש בנרתיק כנראה בגלל גלולות סרזט וההנקה ונתנה לי וגיפם.מאז הוגיפם הדימום באמת פסק. כמובן שבכל זאת עשיתי פאפ…עכשיו אני בחרדות שאולי יש לי קונדולימה בכל זאת בגלל השומה…האם בדיקת הפאפ יכולה לגלות משהו בנושא הזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדולימה בשפתי הנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2013לא בהכרח זו קונדילומה אבל חיזרי לרופאת נשים והראי לה מה מטריד אותך. פאפ יכול להראות זהום בפפילומה וירוס בצוואר הרחם רק אם יש הדבקה שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדולימה בשפתי הנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2013לא בהכרח זו קונדילומה אבל חיזרי לרופאת נשים והראי לה מה מטריד אותך. פאפ יכול להראות זהום בפפילומה וירוס בצוואר הרחם רק אם יש הדבקה שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תענו בקשהשלי20/11/2013
עד לפני שבוע לקחתי גלולות מינס, היו לי דימומים קלים/ הפרשות דמיות באמצע החודש והרופאה המליצה לי להחליף גלולות.
בשבוע שעבר התחלתי חבילה של גלולות יאז.
אתמול /היום (שבוע לאחר המחזור) יש לי מדי פעם הפרשות חומות בהירות (הרבה יותר בהירות ממה שהיה לי עם מינס) .. האם לחכות עוד קצת ולבחון אם ממשיך או לגשת שוב לרופאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו בקשה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2013סיימי את החפיסה ורק אם תדממי גם בחפיסה השניה חיזרי לרופאה להחלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור חפיסות ודימומיםעינת19/11/2013
שלום רב,
עברתי מגלולות יאז לגלולות יסמין וחיברתי בין החפיסות. לאחר סיום חפיסה של 24 גלולות יאז התחלתי מיד לקחת את גלולות יסמין. לאחר 8 ימים של שימוש בגלולות יסמין התחילו לי הפרשות חומות ואף מעט דימומים. שאלתי היא האם אני יכולה להפסיק ליטול את הגלולות ולקבל מחזור ולהתחיל אחרי שבוע חפיסה חדשה. האם אהיה מוגנת במצב זה? אני מעוניינת להפסיק כעת כי מניסיון הדימומים הללו לא פוסקים אצלי עד לסיום החפיסה וסיום המחזור ואני ממש לא רוצה לדמם במשך 20 יום. כמו כן האם אני יכולה לקצר את משך ההפסקה בין החפיסות ל 4 ימים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור חפיסות ודימומים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2013כדאי יותר להפסיק בעוד כ10 ימים ואז לעשות הפסקה שבוע כדי שתהיי בטוח מוגנת. את יכולה לעשות הפסקה של 4 ימים בין חפיסות היסמין ואת יכולה גם לקחת אותן ברצף מספר חפיסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה וחשובה אודה לתשובהסיון19/11/2013
שלום,
אני ילדתי לפני שנה ולפני חצי שנה התחלתי לשתות גלולות סרזט ( אני מניקה )
לפני שבוע בערך התחלתי להרגיש סימני מחזור קלים הפסקתי אץ הגלולות ביום ראשון אני רואהע התחלה של מחזור (לא דימום)
אבל הוא לא מגיע
האם המחזור יגיע בשבוע הקרוב?
אודה לתשובתכם
תודה סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה וחשובה אודה לתשובה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/11/2013תקופה ארוכה ללא מחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור חפיסות גלולות אסטללילך19/11/2013
אני בולעת גלולות מסוג אסטל ועוד מעט מסיימת את החפיסה השניה ברצף ללא הפסקה.
האם ניתן לחבר חפיסה נוספת או שחייבים לעשות הפסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור חפיסות גלולות אסטל - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/11/2013רצוי לעשות הפסקה בין חפיסות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש בזמן נטילת גלולותYASMIN19/11/2013
שלום רב! אני בת 23 , כחצי שנה סובלת מכאבי ראש, כל יום, יום יותר, יום פחות. כבר הייתי אצל רופא עיניים ונוירולוג, עשיתי בדיקות דם וct ראש, כל הבדיקות תקינות. מגיל 16 אני נוטלת גלולות, ב4 שנים אחרונות – מליאן, נוירולוג אמר לי שזה יכול להיות בגלל הגלולות. על איזה אמצעי מניעה היית יכול להמליץ לי במקום גלולות מליאן? חשוב לציין שאני לפני הריונות ויש לי בן זוג קבוע. תודה, יסמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש בזמן נטילת גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/11/2013ניש לברר את הסיבה למקור לכאבי ראש
במקרים בהם הגלולות כורמות לכאבי ראש מקובל לשנות לטיפול עם אסטרוגן במינון נמוך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מבייצת בזמן המחזור, מה עושים?ליאת19/11/2013
בת 40, נקלטתי כבר פעמיים ובקלות להיריון שלא התפתח, המחזוריות שלי ל25 התקצרה ואיתה גם ימי המחזור, ארבעה ימים. כבר קרוב לארבעה חודשים שאני מרגישה את כאבי הביוץ ביום השני למחזור. מסקרנות בדקתי עם ערכת ביוץ שאישרה את זה. מה אני אמורה לעשות עם העניין הזה? לקיים יחסי מין במחזור? הזוי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבייצת בזמן המחזור, מה עושים? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/11/2013ממש לא!
לפנות לרופא נשים ולקבל כדורי איקקלומין שידחו את הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ותוסף ברזלנטע19/11/2013
שלום,
אני נוטלת גלולות מסוג מרסילון ולאחרונה התחלתי גם לקחת תוסף ברזל פעמיים ביום, עפ"י המלצת הרופא.
רציתי לשאול האם יש צורך להפריד בין זמן נטילת הגלולות לזמן נטילת הברזל ואם כן כמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ותוסף ברזל - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/11/2013אין צור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לנרתיקעדי(בת 17)19/11/2013
אני החדרתי לי אצבע לנרתיק ושמתי לב שכאילו זה לא נכנס ישר,זאת אומרת שכשאני מכניסה את האצבע אז היא מתעגלת,אני מקווה שאת מבינה למה אני מתכוונת.
אני לא יודעת אם ככה זה אמור להיות,אשמח אם תעני לי,תודה(בת 17)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לנרתיק - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/11/2013כיווךן הנרתיק הוא לא ישר רק על פי התיאור לא נראה שיש בעיה
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיכחת גלולה ודימוםטלי18/11/2013
שלום.
אני לוקחת גלולות מליאן. 5 ימים לפני סיום החבילה שכחתי לקחת גלולה ונזכרתי רק בעת לקיחת הגלולה הבאה, כך שיצא שדילגתי לחלוטין על גלולה אחת. יום למחרת (אתמול) התחיל להופיע דימום קל שהתחזק היום ומלווה בכאב בטן קל.
האם זה המחזור שהגיע בגלל ששכחתי גלולה? האם אני צריכה להפסיק לקחת את הגלולות שנשארו (נשארו 2 גלולות)?
אשמח לעזרה. תודה מראש
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי
טלי21/11/2013אני רוצה לדעת אם נהגתי נכון. למרות הדימום שהופיע, המשכתי לקחת את שתי הגלולות הנותרות. הדימום ממשיך אך הוא חלש..
נראה לי שמה שיקרה זה מחזור ממושך יותר מהרגיל בעקבות השיכחה של הגלולה.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיכחת גלולה ודימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/11/2013את יכולה להפסיק את הגלולות ולעשות אתשבוע ההפסקה מעכשיו מומלץ להוסיף קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון טיבעי בגיל 46נ.18/11/2013
בוקר טוב,
מה הסיכוי שלי להרות באופן טיבעי בגיל 46 שנה בהתחשב בעובדה ששכחתי לקחת גלולות מרסילון יומיים ? ( אין מחלות רקע, הריונות טיבעיים ותקינים בגילאים 28, 35, 42) .
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון טיבעי בגיל 46 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/11/2013סבירות נמוכה מאוד אבל למה לקחת סיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות וסדירות מחזורנטע18/11/2013
שלום,
ידוע לי שאם מפסיקים לקחת גלולות עלול להיות שיבוש בסדירות המחזור.
שאלתי היא תוך כמה זמן בערך המחזור אמור לחזור להיות סדיר?
האם זה הגיוני שחצי שנה לאחר ההפסקה המחזור עדיין לא יהיה סדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות וסדירות מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/11/2013תוך שנה המחזורים אמורים להסתדר. פני אבל לרופא נשים לברר את הבעיה ולהסדיר את המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נורמלי?..טל18/11/2013
שלום, אני בת 25 ומאז ומתמיד סבלתי מכאבי מחזור קשים ביותר שמנעו ממני לתפקד באותם ימים ראשונים של הוסת.. בעצת הרופא שטען שייתכן ואני סובלת מאנדומטריוזיס, אני נוטלת גלולות מסוג מליאן ברצף וללא כל הפסקה במשך חצי שנה.. מאז שהתחלתי לקחת לפני כחודשיים (ביום השני לוסת) מופיעות לי עד היום הפרשות כהות כמו מעין מחזור מלוות בקרישי דם כהים... האם זה תקין שזה נמשך כבר חודשיים? עליי לציין שחצי שנה לפני כן נטלתי את הגלולות שוב למשך חצי שנה בעצת הרופא וההפרשות היו אך לא למשך תקופה כה ארוכה... האם יש סיבה לדאגה? האם זו ההסתגלות של הגוף לגלולה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה נורמלי?.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/11/2013סביר להניח שזו הסתגלות. אם עוד חודש ימשיכו הידמומים חיזרי לרופא נשים להחלפת גלולות או לתוספת הורמונלית כדי שימנעו הכיתומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CA125י17/11/2013
שלום
האם בדיקת CA125 34.5 תקינה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CA125 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/11/2013פני עם תשובות לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)