מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור שהשתבשVika23/07/2013
שלום מזה חודשיים המחזור שלי מתנהג מוזר. אחרי שהוא מסתיים יש כמה ימים נקיים ללא דם והפרשות ופתאום שוב חוזרת לי הפרשה חומה כמו סוף מחסור ואחר כך הפרשות דמיות וזה יכול לקחת כמה ימים טובים.
ממה זה יכול לנבוע?
אני בת 34.5 שנה וחצי אחרי לידה ראשונה. לידה רגילה עם תפרים פנימיים וחיצוניים.
אני רוצה בקרוב הריון חדש וקצת מתחילה לחשוש בגלל מה שקורה עם המחזור בחודשיים האחרונים .
אשמח לחוות דעת.
אציין כמובן שקבעתי תור אצל רופא נשים אבל רק לעוד שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שהשתבש - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין23/07/2013לא ניתן לאמר ללא בדיקה באשר לסטטוס השחלות והפיריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מקבלת מחזור אחרי לידהענת23/07/2013
שלום,
ילדתי לפני כחודשיים וחצי. אני לא הנקתי וגם לא בהריון, ועדיין לא קיבלתי מחזור. מה יכולה להיות הסיבה ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מקבלת מחזור אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013יכול להתעכב. פני לרופא נשים שלך לקבל כדורים לזרוז המחזור. אם את מקיימת יחסי מין כדאי לעשות בדיקת שתן לשלול הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולותליזה23/07/2013
שלום
רופא הנשים שלי אמר לי לשתות גלולות יאז באןפן רציף...יש כאחה שאני שומעת שעושים הפסקה שבוע בין גלולות..ואני חדשה בזה ולי אמר פשוט להמשיך לדתות חפיסה אחרי חפיסה
האל ככה היא ההתנהלות עם הגלולות. ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013ביאז יש 4 גלולות לא פעילות בסוף החפיסה ולכן לא צריך לעשות הפסקה בין החפיסות אלא להמשיך ברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהשירן23/07/2013
שלום
יש לי בעיה שהיא בטיפול... כמעט כל יום כ4-5 שעות מנטילת הגלולה אני מקיאה. האם זה אומר שאני לא מוגנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013לא בטוח שהגלולות נספגו אחרי 4 שעות ולכן לא בטוח שאת מוגנת
כדאי לך לעבור למדבקות או לטבעת נרתיקית אם זו בעיה קבועה אחרי נטילת כדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגלולות. הלבנותשירן23/07/2013
שלום
בגלולות יאז שאני נוטלת יש 4 גלולות לבנות
הבנתי שעם הזמן הגלולה יש פחות חומר פעיל ... האם זה אומר שהיעילות פוחתת?
האם בזמן נטילת הגלולות הלבנות אני עדיין מוגנת?
אם לא ... האם מהגלולה הראשונה בחפיסה הרצופה הבאה אני ישר מוגנת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגלולות. הלבנות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013את מוגנת גם במהלך 4 הגלולות הלבנות של היאז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזורהילה23/07/2013
שלום רב,
לפני כ-3 חודשים התחלתי להשתמש בגלולות מסוג "פמינט״ לאחר כחודש הפסקתי ליטול אותן, ומאז המחזור לא מופיע (אציין שהוא לא היה סדיר לפני) האם יש ממה לחשוש? האם אני צריכה לעשות אולטרסאונד אצל הרופא שלי ? ואם יש השפעה שלילית שאני צריכה לדעת עליה ? אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013אם לא תקבלי מחזור בימים הקרובים פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בצוואר הרחםסיון22/07/2013
עשיתי בדיקת קולופוסקופיה והרופא אמר שיש לי פצע בצוואר הרחם וצרב לי את זה עם ארגונטום, ואמר שאם לא יעזור אז הוא יצרוב לי את זה עם דיאטרמיה, זה לא עזר וכנראה שהוא יעשה את מה שהוא אמר וגם אמר שעושים את זה עם הרדמה מקומית, אני מפחדת מאוד מאוד איך עושים זריקת הרדמה במקום כ"כ רגיש ומה הבדיקה המלחיצה הזאת? וזה בטוח יעזור לי? אני ממש מפחדת מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בצוואר הרחם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013הרדמה מקומית בצוואר הרחם לא כואבת.
כדאי לעבור את הטיפולים כפי שהמליץ הרופא ואין מה להלחץ כי הרגישות העצבית בצוואר הרחם נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אפשרות להרדים לפני בעזרת משחה?
סיון23/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות קלייר ברצףשני22/07/2013
שלום רב,
הנני נוטלת גלולות קלייר מזה כשנה. כידוע, מדובר בגלולה אשר נוטלים באופן רציף ללא הפסקה, גם בעת המחזור.
עד כה נטלתי את הגלולות ברצף כך שמחזור הופיע כל חודש.
האם וכיצד ניתן "לדחות"/"לדלג" על מחזור כאשר נוטלים גלולות אלה ?
לנוחיותכם, הגלולות ממוספרות במספרים/ממויינות לפי צבעים כך שאשמח לקבלת הנחיות כיצד ניתן לעשות זאת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות קלייר ברצף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013הגלולות האחרונות בקלייר מכילות אסטרוגן בלבד ועליהן מקבלים מחזור. כדי להמנע מהמחזור צריך לדלג עליהן
מאחר ובקליייר הספור מורכב כדאי שתפני עם הגלולות לרופא נשים לתכןן איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתןabcd22/07/2013
שלום רב,
רציתי לדעת כיצד ניתן להימנע מדלקות חוזרות, האם יש חשיבות לדברים נוספים מעבר לקיום יחסי מין שיכולים להוות גורם לדלקת כמו אולי מתח נפשי או אפילו סוג מסויים של תזונה.
והאם ישנם כדורים שניתן להחזיק בבית כטיפול מניעתי שניתן לקחת ברגע מתחילים תסמינים ללא כל הפרוצדורה של רופא- בדיקת שתן- תוצאות- המתנה- אנטיביוטיקה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013אפשר לקחת טיפול מונע בזמן קיום יחסי מין בחמוציות וויטמין C
להחמיץ את השתן אם לא יעזור כדאי טיפול בכדור אנטיביוטיקה למניעה לפני כל קיום מגע מיני\התיעצי עם רופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי עזר פתרון טבעי לדלקות בשתן
שילה23/07/2013גם אני עברתי את הפרוצדורה שאת מדברת עליה- רופא-בדיקה-אנטיביוטיקה והדלקות היו חוזרות. בעצת התזונאית שלי אני לוקחת תוסך תזונה טבעי- חמוציות בתוספת ויטמין - C של סולגאר. החמוציות מעלות את רמת החומציות באזור וכך מונעות את התפתחות הזיהום. דבר נוסף- להתקלח לאחר כל מגע אינטמי ולהימנע מסבונים עם פיאייץ גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן..
abcd23/07/2013תמיד מתקלחת אחרי.. הבנתי שגם מומלץ לשתות הרבה ולהמתין להגעת שתן שישטוף את המערכת..
התוסף חמוציות-ויטמין C את לוקחת אותו על בסיס יומי?! המון כסף :(
אבל המון תודה על השיתוף, באמת מצב מתסכל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הריוןפלונית22/07/2013
שלום,
עשתי בדיקת דם הריון ויצא לא hcg 0.0 . הבנתי שזה לא הריון כמובן אך האם כמות ההורמון נורמלית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013הכמות הרשומה היא אפס. פחות מ10 זה שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטוןליאורה22/07/2013
קיבלתי לקחת2כדורי דופסטון למטרת דחיית המחזור בשבוע.האם מותר לקחת 2כדורים יחד כל יום במקום לקחת אחד בוקר ואחד ערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופסטון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ודחופהרותם22/07/2013
שלום,
לאחר איחור של יומיים במחזור ביצעתי 2 בדיקות הריון -אני יודעת שזה מוקדם מדי אבל מאחר ואני צריכה לטוס לחו"ל לתקופה לא קצרה היה לי חשוב לדעת.
הן יצאו חיוביות.
ביצעתי בדיקת דם לגילוי הריון ורמת ההורמון הייתה 495 IU/L. מה שנראה לי נמוך מדי.
בנוסף הלכתי לגניקולוג היום - 22.7 שביצע אולטרסאונד ואמר שלא רואה שק אבל שיכול להיות שהשק יווצר בהמשך. בשלב זה הוא לא ידע על תוצאת בדיקת הדם עדיין אלא התבסס על האיחור שלי ועל כל שבבדיקות הביתיות יצאו תוצאות חיוביות.
תאריך וסת אחרונה 25.6.13
האם מה שתיארתי כאן יכול להיות הריון?
או שאם רמת ההורמון נמוכה זה בטוח אומר שהתשובה היא שלילית.
אשמח לתובנות במיוחד עקב הטיסה הקרבה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב! את בהריון
ליזה23/07/2013ערכים מעל 50 בבדיקה מעיד על הריון
שק הריון רואים החל מהשבוע ה7 להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה ודחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013את אכן הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך דוקטור דבר אחרון בבקשה
רותם23/07/2013אם הווסת האחרונה הייתה ב-25.6 אז זה נורמלי שעדיין לא רואים שק?
וערכי הבטא הם נורמלים לשלב זה?
אודה לך מאוד על התשובה אני מודאגת מהריון חוץ רחמי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בזמן וסתליאל22/07/2013
אני וחבר שלי קיימנו יחסים (לא מוגנים) בזמן שהיה לי קצת דימום של הוסת (לקראת סוף הוסת), הוא לא גמר בתוכי, האם יש סיכון שאכנס להריון בזמן הוסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בזמן וסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013סבירות נמוכה מאוד אבל לא בלתי אפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפותשוש22/07/2013
שלום ,
בת 50, בריאה, מזה כשבועיים כאב נוראי בפות .
משטח נרתיקי תקין.
us רירית רחם בעובי 25 ממ.
וסת מעט לא סדירה בשנה האחרונה , האחרון ב 6/6.
אחת מהשפתיים הגדולות , נפוחה במקצת והיום נמצא מעין פרונקל שכואב במגע.
כבר 3 רופאים ראו אותי והם לא מזהים את הסיבה .
אין סיבה חיצונית הנראת לעין.
היום נלקח פאב + משטח מרירית הרחם .
אני אובדת עצות וסובלת מאוד !!
אנא חו"ד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בפות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013צר לי אבל אי אפשר לתת חוות דעת ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא זוכרת אם לקחתי גלולהחן22/07/2013
אתמול בערב החזקתי ביד גלולה, בדיוק דיברו איתי תוך כדי והוציאו אותי מריכוז, אז בלעתי את הגלולה אבל מרוב שהיא קטנה, אני לא בטוחה אם באמת בלעתי אותה או אם היא נפלה לי מהיד באותו רגע. בכל מקרה, עדיין לא קיימתי יחסי מין. במידה ולא לקחתי את הגלולה, בעוד כמה זמן אני צריכה לקיים יחסי מין גם עם קונדום? הרי אני ממשיכה עם הגלולות אז תוך כמה זמן הן יחזרו להשפיע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זוכרת אם לקחתי גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/07/2013אם לא עברו יותר מ 12 שעות קחי גלולה עכשיו במקום זו שאולי לא לקחת אתמול.
אם עברו ,הוסיפי קונדומים לשבועיים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)